Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Ce carte citesti acum?
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Ma eu citesc 3 21 Si citesc 3 pentru ca-s lenes, nu de altceva. Le-am inceput de ~2 luni si n-am citit aproape nimic.

Ovidiu Verdes - Muzici Si Faze -- zicea cineva ca ma aseman cu personajul. Din ce am citit pana acum are anumite faze la care as fi reactionat la fel, altele la care as fi facut opusul si altele care nu mi s-ar fi intamplat mie 21 E ok momentan.
Zecharia Sitchin - Regatele Pierdute -- cautam Graham Hancock - Amprentele Zeilor si am gasit Zecharia Sitchin - A 12-a planeta si Regatele Pierdute. A 12-a Planeta mi-a placut. Mult. Asta de acum are sanse sa-mi placa si ea. E cu mayasi, azteci, incasi si cum civilizatiile lor se aseamana cu cele din Orientul Apropiat. E bine ca, fara sa vreau, o citesc dupa A 12-a Planeta pentru ca se fac referinte la anumite lucruri de acolo. Merita.
Sven Hassel - Batalion De Mars -- pe asta am inceput sa o recitesc pentru ca nu aveam ce face. Dupa cateva zile am gasit A 12-a Planeta si am abandonat-o, apoi Muzici si Faze, apoi Regatele Pierdute. Sven e singurul supravietuitor al unui batalion disciplinar german din Al doilea Razboi Mondial. Ce ma uimeste si imi place la cartile lui sunt povestioarele amuzante. Asta daca ignori ce se intampla pe langa ei. De cele mai multe ori e un umor negru. Si astea merita citite,
Tocmai am terminat de citit Crima prin mica publicitate de Rodica Ojog-Brasoveanu.
Da, nu e tocmai genul meu dar m-a pricopsit mama cu ceva carti vechi si m-am gandit ca de ce nu. oricum nu am altceva de facut.

Cartea e mica, nu are nici 100 de pagini. In mare, o femeie da un anunt la mica publicitate, matrimoniale. Este ucisa si un detectiv incearca sa dea de urma criminalului. O familie, prieteni de-a femeii sunt si ei implicati. Cartea e tiparita dupa revolutie, nu mult dupa, asa ca are acel ceva care te prinde. Sincer, chiar nu credeam ca o sa imi placa, dar e numai buna pentru o pauza. Povestea e interesanta, pe alocuri mi-a dat fiori, intr-adevar. Se desopera indicii, se fac legaturi cu alte crime si asa mai departe. Well, that's about it.
Evantaiul lui Yasumi ~ Jocelyn Godard
Primita de la soacra-mea [ de mentionat ca are o bibleoteca fabuloasa ] mi-a cumparat-o cadou de ziua mea. Am primit-o acum doua zile chiar inainte sa plec din Braila. E superba si a luat si dansa un volum ca deh :]] e prea interesanta cartea so avem amandoua cate un exemplar. Are vreo 600 si ceva de pagini si e structurat pe 24 de capitole. Autoarea are un stil frumos de a nara si placut. Nu te incarca si nu e nici prea mult nici prea putin. E in echilibru. Mereu cand citesc cate ceva personajul principal, Yasumi imi aminteste de personajul principal din filmul Shinobi - Razboinici din Umbra. E foarte ciudat, probabil din cauza comportamentului ei puternic, dar care pastreaza acele urme de feminitate. Heh e oarecum ciudata comparatia, dar daca stau sa ma gandesc au alegatura. Ambele fete sunt din aceiasi Epoca a Japoniei. Nu am terminat inca volumul, dar pana in prezent am invatat multe lucruri noi, iar altele pe care le cunosteam deja legate de Japonia. Se vede ca scriitoarea e foarte informata si ce mi-a mai placut a fost ca descrie foarte bine felurile de mancare, locurile, practic tot ce tine de Japonia si ne face pe noi sa ne imaginam si sa traim locul. Ce nu mi-a placut a fost doctorul ala libidinos de vreo 50 de ani. Nu am putut sa-l sufar nici la inceput si nici cand i-am aflat povestea. Cata nesimtire pe capul personajului.
Important e ca Yasumi a ajuns la Mitsuka si ca in curand va ajunge la Kyoto.
Acum citesc Mara de Ioan Slavici. Tema de vacanta la romana. Inca nu ma pot pronunta despre ea caci am citit doar cateva capitole...
Citesc Vampirul Armand- Anne Rice. Ei bine, nu am inca o parere foarte bine formata despre carte deoarece nu am citit foarte mult din ea. Rusine mie! Sincer, nu am mai citit ceva de mult si acum parca orice ce as citi nu ma fascineaza indeajuns. Sper totusi sa nu fie asa. Cartea[cat am citit din ea] pare una okay, promitatoare chiar. Poveste lui Armand este una foarte interesanta, dar in acelasi timp complicata. Sincer, eu inca nu am inteles-o. Sper ca o voi intelege eu mai bine pe parcurs.
Stilul lui Anne Rice nu este chiar unul usor. Nu, nici greu nu e. Dar trebuie sa dispui de o oarecare atentie pentru a te prinde bine in poveste si pentru a intelege ce scrie ea acolo. Am gasit destul de multe citate, care mi s-au parut interesante, deci ea, ca scriitoare mi se pare foarte okay.
Sper sa fie o carte buna in final. :d
Pai, tocmai ce am terminat romanul Where Eagles Dare - Acolo unde se avanta vulturii de Alistair Stuart MacLean [sper ca am scris bine o.o] Initial cartea am primit-o de la un coleg din Anglia si sincera sa fiu cand am primit-o nu am vrut sa ma ating de ea. Apoi curiozitatea a fost prea mare si na, m-am apucat sa o citesc, ca sa imi dau seama la final ca este o carte uluitoare, care mi-a placut enorm, pot spune clar ca e cartea mea preferata. A mea si a tatei se pare, care a fost si prima lui carte careia i-a facut si un tablou in sufragerie :]].

Acum, despre carte, este un fel de roman politist, actiune si la sfarsit putin umor. Domnul Alistair descrie atat de bine toate momentele, in cat la moartea colonelului H. am inceput sa plang. ._. Actiune era prin iarna anilor 1943-1944 daca nu ma insel, cand se planifica dezastrul asupra Germaniei naziste, cam pe la al doilea Razboi Mondial. Un comando format din cativa generali si chestii de genul au plecat intr-o misiune secreta spre Schloss Adler care inseamna Castelul Vulturilor in Germana care era sediul Serviciilor Secrete de acolo. In fine, dupa multe peripetii pe care nu am timp sa le insir acum si-au indeplinest asa zisa misiune descoperind un spion al Angliei in avion. In final Logodnica generalului Smith, Mary, cum o descrie Alistair ca fiind aidoma tuturor ficelor Evei se marita cu Smith. Cam asta este in mare, dar carte este superba, daca va plac romanele politiste desigur.

Acum am inceput sa citesc Miscare Ilegala de Donna Kauffman.
Am terminat de citit Invitatie la vals de Mihail Drumes. Am citit-o odata cu prietenele si dupa ce am terminat-o toate, am iesit la o...parere despre carte. Toate s-au mirat cand au auzit ca nu am plans, "nici macar la scrisoare, sau nici macar cand s-a sinucis si el". Intr-adevar, scrisoarea a fost frumoasa [si foarte lunga], dar induiosatoare, dar nu atat incat sa ma faca sa plang. Mai nou am aflat ca sunt o fire foarte rece daca nici macar nu m-a luat un senntiment de neliniste cand citeam scrisoarea. Ei bine, mi-am dat seama pe parcursul cartii ca la asta se va ajunge - sa se sinucida amandoi. Oricum, a fost un roman frumos.

Am mai citit Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi de Camil Petrescu. Am citit-o fiindca ne-a spus siriginta ca o s-o studiem anul viitor. Am auzit de ea inainte, dar nu aveam de gand so citesc fiindca nu ma atragea titlul [nu ma atrag astfel de povesti]. Apoi diriginta ne-a "avertizat" ca s-ar putea sa nu o intelegem cum trebuie. Ei bine, nu mi s-a parut o carte "greoaie". A fost o lectura usoara si placuta. In ciuda aparentelor, chiar mi-a placut.

Inainte sa incep lectura pentru clasa a 10-a am zis sa mai citesc ceva ce e al meu, sau "pentru mine". Astfel am inceput Franny si Zooey de J.D. Salinger.

"Spor la citit!" ^^

Xoxo, Ang.
@Ang
Am citit si Invitatia la vals si Ultima noapte de dragoste, Intaia noapte de razboi
Invitatia la vals was the first book that made me cry actually. Am citit-o mai de mult, a while ago, I can't remember lol, dar stiu ca mi-a placut fooooarte mult atunci cand am citit-o, I know, consume type and all, but it was certainly a touchy and nice book, and I wasn't so much literature geek by then anyway, but I loved it. Stiu ca am si scris la sfarsitul cartii "the first book that made me cry " and all that sit. Mi s-a parut profunda si frumoasa si stilul chiar a fost simpatic, despite anything. Pur si simplu a fost una din cartile care m-a atins, fara a se situa intre favorite right now or anything, la momentul respectiv m-a induiosat in its own marvelous touching way, I suppose.
Cat despre romanul lui Camil Petrescu, e una din cartile mele preferate la momentul actual si mi se pare atat de... underrated, I mean, lol, e o carte frumoasa, si poate ca sunt foarte subiectiva because I love that style, dar razboiul, dragostea, filozofia personajului, caracterul lui si modul cum percepe lumea, all that sit made me feel gorgeous, si chiar m-a atins cartea lui atat de tare incat mi-a placut chiar mai mult decat "Patul lui Procust" care este inimaginabil mai buna decat Ultima noapte... ( de acelasi autor ). A avut ceva romanul acesta ce s-a imprimat de mine si m-a facut sa il... savurez, chiar si acum dupa ce l-am citit si planuiesc sa il recitesc ( mai mult pentru ca cel mai probabil o sa cada proba la bac din roman, i got this feeling si pe de-o parte pentru ca stiu ca o sa imi placa si am chef sa il recitesc, one day or another ). E o carte pe care o recomand peste tot, desi trebuie sa recunosc I'm really subjective.


Eu momentan citesc "In the dark of the night" de John Saul. Este o carte pe care o aveam pe aici si pe care am inceput sa o citesc azi dimineata, okay m-am trezit la 11 jumate, pentru ca aveam chef sa citesc si aceasta este prima care mi-a cazut in mana desi aseara inainte sa merg la culcare am citit vreo 10 pagini din Idiotul de Dostoievksi, astazi cand m-am trezit aveam chef de altceva asa ca am sustras cartulia aceasta de John Saul which is in English and I was in the mood to read something in English, I suppose. I've read like a hundred pages from this book and i kinda like it and all. Stilul lui John Saul mi-a placut si-mi place, desi trebuie sa am chef sa il citesc, sure that. Horror books are my type if they are written in a nice or "acceptable" way, anyway. Reading it in English it's far better, I suppose, though I've got some other book by J. Saul which is in Romanian and I know I won't enjoy it that much, but kill the sit what to do.
Oricum, povestea este okay pentru moment, I don't get scared anyway lol si astept sa vad ce se mai intampla, are aproape 400 de pagini I guess and that... intrigues me because I hell of wonder what the heck happens in 4hundred pages lol? i mean, anyway, astept sa ma surprinda as it always does, in a way or another.
Mai mult de atat oricum nu cred sa ma pronunt asupra unei carti de J. Saul, because I like them but they are not those kind of books you can discuss about all day. They are just fine horror books, in my poor opinion.

As mai citi ceva in paralel, dar nu stiu de ce sa ma apuc. I'll see 'bout that.
Eu acum citesc 'Stapanul Inelelor'-J.R.R. Tolkien... le stitit cu totii, erau cartile la reducere si mi-am zis de ce nu. Si nu este ca si in film deloc, este mult mai frumoasa, filmul a fost o aberatie continua.
Dar cartea care m-a impresionat acum de curant a fost 'Punte spre Terabithia' de Katherine Paterson. Marturisesc ca am plans ca un bebelus. Este vorba despre un copil de clasa a cincea care vrea sa fie cel mai bun alergator din clasa, numai ca acolo se muta o fata ce intrece toti baietii. Cei doi se imprietenesc si hotarasc sa-si faca propria lor lume unde ei sunt rege si regina, iar calea de a ajunge acolo era o funie cu care se leganau peste albia unui rau secat. Dupa ce rezolva unele probleme impreuna, fata moare inecata in rau , iar el construieste din lemne o punte peste care o trece pe surioara lui de sapte ani ,prezentand 'poporului din Terabithia' pe noua lor regina.

Stiu nu ma prea pricep sa povestesc dar cartea a fost extrem de frumoasa, a fost scrisa in 1977. Mi-a placut la nebunie...
Fiind intr-unul din mood-urile acelea neconventionale de a citi numai literatura "desertica", am zis ca iau ce e mai simplu si mai enjoyable si ma pun pe citit.

Asa am ajuns sa incep Confesiunile unei iubarete de Michelle Cunnah, cunoscuta de fapt sub numele de Confessions of a serial dater- bineinteles colectia Cocktail. Ideea cartii e atat de catchy incat pot face abstractie de toate cliseele chick lit din ea. Sa vedem, Rosie, personaj principal e in bine cunoscuta cautare a lui Fat Frumos. Cand in sfarsit crede ca il gaseste in Jonathan isi da seama ca, in fact, ar putea fugi in lume cu primul venit [care nu merge de fapt pe principiul "Every girl is searching for her Prince Charming but she fails to see the Shrek that is waiting for her" pentru ca tipul e un doctor absolut fermecator - probabil he has even the abs *rolling eyes*]
Partea cea mai amuzanta e cand, la nunta celei mai bune prietene isi d seama ca -soc!- iesise cu toti barbatii de la masa. Bineinteles replicile, ca in orice chick lit, sunt de notat si folosit in real life, because they are kick ass. Iar Rosie, personajul principal, e extrem de haioasa, imposibil sa nu o iubesti.

Iar partea a doua care constituie drumul meu literar pentru urmatoarea zi e The Notebook de Nicholas Sparks. Cred ca nici nu necesita detalii suplimentare cand toata lumea a auzit de ea, si cel mai probabil a vazut filmul. Partea proasta a situatiei actuale e ca, am vazut filmul inainte si nu stiu cat o sa enjoy the book, avand in vedere ca stiu sigur ca ecranizarile dupa Nicholas Sparks au fost in general schimbate total - cum e A walk to remember sau Dear John...sau chiar The Last song, dar sunt destul de curioasa sa vad actiunea prin ochii scriitorului si nu a unui regizor\director\scenarist.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38