Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Ce carte citesti acum?
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Sandra Brown " Copilul nascut joi "
Am auzit de ea de la Berry si am decis sa o caut sa vad cum e, din pura curiozitate. Am citit aproape toata cartea, cred ca mai am zece pagini si o termin. Mi-a placut ideea si cum a abordat-o. Avand in vedere ca erau doua gemene si una din ele a vrut sa faca o operatie de marire a sanilor, rugand-o pe cealalta sa-i tina locul cateva zile, a fost cam dificil. A trebuit sa se lase sarutata de logodnicul surorii ei -Davis- , ceea ce nu era deloc placut, banuiesc, si pe deasupra se indragostise de prietenul cel mai bun al lui Davis si a fost la un pas sa-i distruga viitoarea casnicie surorii sale. Nu planuise ea sa se indragosteasca de tipul ala, dar a fost cat pe ce sa o dea in bara rau de tot.


Si mai citesc si " Infruntarea " din seria " Casa Noptii "
O citesc mai greu ce e drept, pentru ca nu vreau sa o cumpar si cum o citesc la Diverta imi ia ceva. -.- Iar pe internet nu e de gasit, tradusa vreau sa zic. A inceput sa-mi placa mult de tot Zoey si intamplarile din carti, desi mi se pare ca se indragosteste prea rapid de unii tipi. Era intr-un trio la un moment dat. Era impregnata cu unul din " specia umana ", cum ea e vampir... si combinata cu doi vampiri; Erik - care era cel mai dragut tip din scoala si Loren - care era un profesor. A pacalit-o in cel mai josnic mod si s-au si impregnat, chiar daca fara voia lui. Asta a distrus impregnarea cu Heath, in acel moment si acum nu ma stiu nimic de el. Loren a murit, iar Erik a prins-o cand era in pat cu Loren, de aici rezulta ca e total singura.
Una dintre prietenele ei a avut o viziune in care ea murea; si pentru a nu se indeplini trebuie sa opreasca un razboi intre oameni si vampiri pe care o preoteasa vrea sa il porneasca. Si cam atat stiu pana acum ( sunt la pagina 98 9 )
Vasile Nitescu - Adolescenta

Din cate am aflat, autorul este doctor ceea ce e logic. Cartea, printr-un limbaj usor de descifrat explica totul, de la organe pana la nasterea unui copil. E acel gen de carte accesibila tuturor.
Eu am primit-o de la mama, acum cativa ani dar nu am pus mana pe ea pana acum. De ce? Nu eram curioasa. Bineinteles, sa o citesc in locul discutiilor intime si cred caaa jenante gen fiica-mama. Nu o invinovatesc, nu e ca si cum eu m-as simti mai comfortabil dicutand cu ea sau mai rau, cu tata anumite chestii si 'probleme' deci chiar sunt multumita. Nu stiu daca e cea mai buna alegere.
In orice caz, mai am de citit din ea dar am invatat o gramada de informatii sa le zic asa, unele chiar amuzante, altele chiar scarboase. Ma rog, chiar sunt scarboase.
Cartea are un stil stiintific dar cum am mai spus, usor de inteles, cartea fiind extrem de benefica nu numai tinerilor de orice nivel ci si adultilor. Still, cu cat aflu mai mult cu atat am impresia ca nu mai vreau sa cresc, sa ma maturizez. Sunt propozitii foarte detaliate si foarte precise, propozitii si idei care pe mine ma fac sa ma gandesc de vro trei patru ori la ce tocmai am citit *facepalm*.
Acum citesc "Fara crutare de Colin Forbes". Mi-a luat ceva timp pana sa ajung la ultimele pagini, insa asta nu inseamna ca nu mi-a placut cartea. Din contra, a fost plina de suspans si actiune. O carte perfecta de chestii politiste. Dupa parerea mea, in cele 313 pagini, cartea a fost perfecta. Sau cel putin pana aici, unde am ajuns eu.
Personajul masculin preferat este Tweed, care este foarte calculat si calm, iar cel feminin este Lucinda, o femeie atragatoare, insa pana la sfarsit caracterul ei se schimba. De unde stiu? Pentru ca, ei bine, am tras cu ochiul putin la epilog si na, greseala mea. 9

Nu stiu ce as mai putea spune. Doritorilor o sa le citez de pe spatele cartii :
"Tweed si echipa lui se afla in fata unei noi provocari: solutionarea ciudatului caz al lui Michael, un barbat amnezic descoperit in centrul Londrei, care, atunci cand a fost gasit, a reusit sa spuna numai cateva cuvinte: "Am asistat la o crima".
Ceea ce la inceput pare un mister simplu de rezolvat se transorma intr-un adevarat cosmar cand, unul cate unul, sunt descoperite patru cadavre mutilate. Ajutat de Paula Grey, Tweed porneste in urmarirea criminalului necunoscut cu aceeasi indarjire pe care acesta a aratat-o in distrugerea victimelor sale, fiind convins ca intre cele patru crime oribile exista o legatura si ca Michael este cheiea spre descoperirea identitatii sadicului ucigas."


Am uitat sa precizez ca acest criminal avea un stil anume de a-si omori victimele. Am ramas surprinsa cand mi-am dat seama cum anume le omora. 22 Ei bine, cititi si voi si aflati xD
Ingerul Noptii de Becca Fitzpatrick

Well, what can I say? Imi place mai mult fantasy-ul decat orice altceva. N-am citit (in viata mea) Amintiri din copilarie sau mai stiu eu ce dulcegarii. Nu imi plac romanele clasice, nu imi plac romanele politiste fara cv fantasy la mijloc, nu-mi plac si nu am citit romanele pentru copii, ci doar FANTASY.

Boy-wolf = MY PERFECT CREATURE ^^

In general, prefer baietii-lupi (varcolacii), dar imi plac si vrajitorii(ele), necromantii(ele), ingerii, fantomele .. You all know what the .. I'm talking about ^^

Cat despre carte, ceea ce imi place la ea, este ca lasa misterul peste tot. BTW, I FORGOT, IT'S ABOUT ANGELS. La partea la care sunt eo acum personajul principal ii atinge cicatricile de pe spate al iubitului ei, Patch, ingerul cazut, cicatrici in locul carora odinioara erau aripi. Astfel, personajul principal ajunge undeva in trecutul sau si ii gafla secretul intunecat 19 Asta dupa o serie de intamplari ciudate si misterioase. Niste faze haioase pe care le'am vazut au fost la inceputul orei, in ora de biologie, cand antrenorul incerca sa le explice elevilor despre ce e vorba iar ei faceau misto 21 Au fost niste fraze foarte tari, iar daca imi mai aduc aminte una suna cv gen:

-Sexul este un fel de a deveni spioni mai buni. Iar ca sa devi un spion mai bun, trebuie sa exersezi.
-Si pentru sex la fel!


LOL 21 O alta parte la care am ras foarte tare, a fost cand antrenorul o intreba pe Nora (pers. principal) ce este sexul.

"-Este o stiinta.
-Exact. Dar ce e stiinta?
-Singura materie la care pic! raspunse o voce dintr-un colt al clasei."


Cam atat. Sper ca v-am facut curiosi pupic

Zby3 19
Chiar acuma ma apuc si citesc cartea "Hitler "mi-a spus" " de Hermann Rauschning, am inteles ca aici gasesti idei ce nu le gasesti in Mein Kampf, deoarece, cea din urma, a fost scrisa pentru mase.
Poate voi afla adevaratele intentii ale lui heir Hitler asta 21
Saint Ocea, e 'herr'.

In orice caz, nu am mai dat pe aici de foarte mult timp, din diverse motive, dar asta nu inseamna ca nu am mai citit.

Intr-o lipsa acuta de carti si mult timp de frecat menta la munca, in mai, am reusit sa trec in revista printre altele si The Adventures of Sherlock Holmes de Arthur Conan Doyle, care s-a dovedit a fii mai mult decat captivanta. Am citit-o destul de rapid, trecand prin fiecare caz ca un cutit incins prin unt. Logica imbatabila si simt al observatiei acut? Da, clar.

A urmat The time machine a lui H.G. Wells care m-a dezamagit intr-un procentaj foarte ridicat, mai ales dupa ce am vazut filmul, e una din cartile care pur si simplu te lasa cu buza umflata. Desigur, nu e citire foarte rea atunci cand te plictisesti si putina diversitate nu strica.

Apoi Coraline de Neil Gaiman; stiind autorul am crezut ca va fi ceva mai spectaculos, incitant sau chiar mult mai interesant. Le-as citi-o copiilor mei, dar altfel nu o pot recomanda amatorilor de fantasy, e un pic prea light, desi anumite teme sunt chiar intrigante si e ceva familiar care rasuna in scriere.

Cartea care m-a luat prin surprindere fara nici un pic de exagerare a fost The Vampire Lestat, a doua din seria The Vampire Chronicles, cu mult superioara predecesoarei Interview with the Vampire. Nu mi-a venit sa cred la ce nivel poate Rice sa isi aduca scrierile; multe goluri au fost umplute, lore-ul mult amplificat, iar personajele mai mult decat conturate, foarte pline, tangibile, credibile. A devenit clar una din cartile pe care le-as adauga in biblioteca personala.

Si piesa de rezistenta, Lamb: The gospel according to Biff, Christ's childhood pal, de Christopher Moore, cea mai delectabila si inteligenta satira pe care am citit-o vreodata. A fost absolut geniala, m-a facut sa vad religia dintr-un alt unghi cu mult mai fascinant. O recomand!

Acum citesc de acelasi autor A dirty job, e care din pacate nu am avut timp sa o termin, dar incet si sigur se va intampla si acest lucru.
Am terminat acum doua-trei zile cartea de Sandra Brown, Imbratisare in amurg. Mi-a placut foarte mult. Mi s-a parut diferita de restul cartilor scrise de ea. (ceea ce am citit pana acum) Era chiar si thriller, m-a tinut in suspans pana la sfarsit o_O Romanul a fost plin de mistere, dar care s-au dezvaluit in final :]] Personajul meu preferat...cred ca este Bubba :]] Nu este un personaj principal, insa mi-a placut la nebunie de el, caracterul lui. Era un tip de 17 ani, cam tembel, naiv, timid, dar in acelasi timp pus pe prostii :]] Mi-a placut pe tot parcursul cartii, caci s-a maturizat enorm de mult dupa moartea fratelui sau. I hated that moment :[ Erau atat de apropiati, desi se injurau mai tot timpul :]] Mi-a parut rau de el, deoarece a suferit mult si nu numai din cauza mortii lui Luke. O iubea pe fata aia (i-am uitat numele, Pricilla parca, dar nu asa se scrie, in niciun caz :]] ). Si ea era o ...tarfa .__. Ma bucur ca a lasat-o in final, asta merita.

Acum citesc "Secrete publice", de Nora Roberts. Nu am mai citit nicio carte scrisa de ea pana acum, insa Nora se enumera printre scriitoarele mele preferate la momentul respectiv :]] Romanul are doua volume, eu l-am terminat doar pe primul. Acum sunt pe la pagina 40 din al doilea. Povestea este foarte interesanta, suspans cat cuprinde :]] E o combinatie foarte interesanta: romanta, thriller, comedie, drama, mister, chestii trestii :]]. Imi place mult de Emma, este o tipa foarte puternica. A trecut printr-o groaza de lucruri in copilarie. Pana la trei ani a stat cu nebuna aceea de masa, Jane. Ce mai mama ! Oribila. Ma bucur ca a luat-o Brian, cantaretul rock, sa aiba grija de ea :]] Pe Brian il ador, desi preferatul meu din trupa este Johnoo. ( I know, he's gay ) .

Abia astept sa termin cartea. E foarte frumoasa.
Pe la 2 jumatate azi noapte, dupa o saptamana de razboi, am terminat Casa intunericului de Stephen King si Peter Straub. Da, m'am prins ca e continuarea alteia, dar daca pe asta am pus mana, bun si asa! Admir stilul in care a fost conceputa: fara descrieri inutile, dar prezente cat sa te transpuna in mijlocul evenimentelor, dialog pe intelesul tuturor, actiune constanta. Singura parte care nu mi'a placut a fost moartea lui Henry Leyden (a.k.a. George Rathbun, Sobolanul de Winsconsin,Henry Shake si Simfonic Stan), personajul meu preferat- un orb cu minunate calitati, ale carui simturi au dezlegat parti din enigma.

Revenind... Incerc sa razbat prin paginile scrise de Umberto Eco, Numele trandafirului. Doar cateva fraze am biruit momentan, dar am de gand sa insist pe aceasta tema. Voiam de mult sa o citesc, auzisem de ea probabil de la parinti si vreau sa ma conving. Din cate am inteles, e politista (datorita crimelor si investigatiilor) combinata cu elemente religioase, va fi interesant.
Dan Brown - Ingeri si Demoni

M-am apucat de ea astazi si am citit cam jumatate. E chiar mai groasa decat am crezut dar al naibii de interesanta. Nu se aseamana cu nimic din ce am citit pana acum deoarece prefer romanele de dragoste si fantasy.
Inca de la inceput, cartea te pune pe ganduri cand vine vorba de crestinism, Dumnezeu si stiinta si religie, inclusiv legaturile dintre cele doua si cat de diferite sunt sau cat de mult se bazeaza una pe cealalta. Actiune este, Slava Domnului si foarte buna. Am ajuns la punctul culminant unde ucigajul este gasit dar sunt obosita si ma dor ochii asa ca am decis sa las restul pe maine.
Vad de ce poate fi numita o 'continuare' a Codului lui DaVinci si de ce a facut atata valva. Ma face sa ma indoiesc de biserica, sincera sa fiu. Nu stiu daca asta e scopul dar toate acele argumente stiintifice m-au ametit atat de tare incat am senzatia ca am trait intr-o pestera pana acum. De asemenea crimele sunt de-a dreptul oribile, la fel ca si cel care le face si modul realist in care sunt descrise. Imi apar in minte imediat acele imagini si imi e destul de greu sa le indepartez. Inainte sa incep, chiar credeam ca ma voi plictisi la anumite parti pe care le-am observat a fii pline de stiinta, arta, fizica si matematica pe alocuri dar imi e foarte usor sa le inteleg dupa un scurt timp. In ciuda subiectului nu tocmai ortodox, e o carte usor de citit.


Si de asemenea m-am apucat si de:

Vladimir Nabokov - Lolita

Am cautat cartea asta de ceva vreme si interesant a fost ca am gasit-o la mine in pc.
Nu am citit foarte mult din ea deoarece intentionez sa o termin pe cea de mai sus dar stilul lui e chiar foarte unic. Te atrage folosind o gramada de figuri de stil si expresii, sa le zic ametitoare.
Sunt foarte interesata de ea din cauza acestui subiect tabu. Din cate imi dau seama, naratorul incearca sa gaseasca si chiar gaseste o multime de scuze pentru care el nu ar putea fi numit pedofil, chiar daca e si inca unul cu actele in regula.
Inca nu am o parere prea buna despre aceasta carte insa astept sa o termin si apoi mai vad eu. Poate ma insel.
Am terminat cea de a doua carte "Secrete publice" si am ramas gen: wtf O__O Cartea este geniala, pot spune ca este preferata mea acum. Povestea este atat de originala si plina de mister. M-a tinut cu sufletul la gura pana la final. Nu puteam crede cand s-a aflat cine erau tipii care il omorasera pe Darren. Si cand am aflat si motivul am crezut ca mi-a picat cerul in cap -_-" Chiar a fost un roman foarte interesant, deosebit. Mi-a placut din toate punctele de vedere.
Acum citesc "Texas Lucky", de Sandra Brown. Yea, am revenit din nou la ea. Mi-am propus ca vara asta sa citesc o groaza de carti scrise de ea, mai ales ca biblioteca mamei e plina de asa ceva xD. Sunt pe la pagina 100 si am citit-o doar azi de dimineata. Chiar imi place foarte mult, mai ales personajul Lucky. Am inteles ca sunt trei carti, Texas Lucky, Texas Chage si Texas Sage. In cele trei carti vorbeste despre viata fiecaruia din fratii Tyler. Toti sunt geniali, imi place caracterul lor si abia astept sa ma apuc si de celalalte carti.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38