Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Omoara-ti umbra

#1
Varsta recomandata: 12+
Genul: fictiune psihologica
Critica dorita: oricare


Numele meu nu are importanta, caci ce se va schimba la viata mea daca el sau ea va sti cum ma cheama? Nimic, absolut nimic. Stau singur chiar de sunt printre oameni; mereu privit, chiar de sunt singur. Toti se asteapta de la mine sa le urmez umbra, dar vreau sa urmez umbra omului ce visez sa devin. Nu pot sa fac altceva ce sa ma amuze decat sa privesc animatii pe internet cat si sa, poate, vorbesc cu prietenii. Dar, oricat de multi as avea intr-un final, niciunul nu ma intelege cu adevarat. In momente ca asta, tare as vrea sa mor...
Hm? Ce-i asta? Se intuneca desi e ziua? Ce interesant; trebuie sa... Este sansa mea sa fac ceea ce mi-am dorit dintotdeauna. Pot sa plec mai departe, si mai departe, sa ma ratacesc de lume si de societate, izolandu-ma complet.
Lumina izbi ochii tanarului visator, iar copacii isi aratara inca o data maiestoasele vesminte.
-Deci, doar am visat, eh? Inca o data adevarul ma loveste in fata fara de mila. Cat de crud e timpul cu mine: cand vreau sa treaca mai repede, incetineste pentru a-mi prelungi chinul, iar cand imi doresc sa treaca mai incet pentru a ma bucura mai mult, fuge cat poate el de tare spre sfarsitul zilei.
-Dorel, vino la masa o data!
-Da, mama, o sa vin... Cat de mult urasc numele asta, de ce trebuie sa mi-l tot repete cunoscutii? De ce trebuie sa ne strigam pe nume? Nu ajunge: "Vino" sau "Salut"? Eh, hai sa merg, caci altfel o sa se supere rau pe mine si chiar nu am chef de inca o cearta cu ea.
Drumul fu lung si primejdios dat fiind faptul ca Dorel era foarte trist si nu mai parea sa-i pese de ceea ce vedea, simtea sau auzea. Se aseza in fata mesei, trase scaunul de sub ea, ii pipai forma si, inchizandu-si ochii vazu padurile la care visase atat de mult- refugiul lui. "Ziua asta va trece ca toate celelalte, viata nu are un sens propriuzis..." asa gandea in timp ce imbuca mecanic ciorba mamei sale. Aceasta filozofie de viata l-a dezarmat si l-a dus catre ruina. Ce pacat ca el- cel pe care eu, ingerul sau pazitor, Asterus pe nume, nu l-am putut proteja mai bine- urmeaza aceasta cale a pierzaniei.
-Mama, plec sa ma plimb, nu ma astepta!
-Pleaca puiul meu drag!
-Nu sunt nici un pui! Am plecat!
In sfarsit dupa atat de mult timp, pot sa simt ca traiesc. Se pare ca picioarele mele se bucura de mers. Da, uite cum imi tresalta muschii de bucurie. Si copacii, vantul, totul e atat de placut. Pacat ca viata imi este asa de sumbra. Daca ar fi ceva nou... Dar totul e vechi si toate sunt la fel.
Desi din aceeasi substanta, e remarcabil faptul ca sunt atat de diferite; dar avand in vedere faptul ca sunt folosite doar pentru a inlesni placerile sau nevoile omului, deci, avand un singur scop, unicitatea le piere si intr-un final ajung asemenea.
Drumul e placut cat si lung.
In fata baiatului, un barbat cu pumnii incordati il lovi in plin cu privirea. Doi ochi mari, sticlosi, plini de dorinta de a ucide il facura pe Dorel sa tremure de frica; se afla in fata unei bestii.
-Tu esti Dorel? suna tunator vocea barbatului cu ochi de noapte.
-Da, eu sunt acela. Si cat detest sa mi se spuna pe nume...
-Am auzit ca mi-ai injurat mama. O sa platesti pentru asta!
Dorel se uita in ochii lui. Ii vazu micsorati, de bestie. Ranji. Si el putea sa devina o bestie in fata unei bestii. Pana la urma, ce il putea opri sa se descarce? Nimic. Asa ca, isi arata coltii, ii crescura ochii, atingand orbitele, se inalta cat de mult putu si racni:
-Hai sa ne luptam daca indraznesi, nenorocitule!

(Restul in urmatoarea parte)


Daca lumea nu are exemple, fi tu unul.
Fugi de rautate! Fugi, omule, fugi!


Dumnezeu vindeca ce medicii nu au putut: https://www.youtube.com/watch?v=21ijUVwpsfA

Iisus vorbeste despre viata si moarte: https://www.youtube.com/watch?v=lLGE5tUq50U

#2
Imi amintesc...de acel vis...
Eram acasa si in curand trebuia sa plec la cumparaturi. Era dezordine in casa, dar nu imi pasa. Ma gandeam ca totul are sa fie la fel de plictisitor si fara de importanta ca orice alta zi a vietii mele. dar totul s-a schimbat o data cu venirea unei fete cu un par negru si lung, care s-a proptit de usa, privindu-ma.Nepasator, am privit-o la randul meu, dar de mult timp ochii unei fete nu mi se mai pareau ceva deosebit,asa ca, luand cateva plase pentru a cara eventualele greutati, m-am indreptat catre usa. La iesirea din casa, cativa butuci grosi tineau loc de scari; am pasit pe ei incet, continuandu-mi mersul. Ea a venit grabita catre mine, m-a privit in ochii ce nu asteptau nimic de la viata, si m-a intrebat de ma poate insoti. Surprins, oarecum scarbit de faptul ca trebuia sa mai car pe cineva dupa mine, i-am raspuns afirmativ.Deschizand poarta ce separa curtea casei de strada, am pasit pe trotuar. M-am gandit la cat de lung va fi drumul intrebandu-ma de ce ar vrea cineva sa vina cu mine; asa ca, privind-o ca pe un oarecare obiect miscator, i-am zis:
"De ce vrei sa vi?" Ea s-a apropriat de mine, dar nu prea mult, si mi-a raspuns ca ii face placere compania mea si ca tot ce isi doreste e sa imi fie aproape. Atunci m-am trezit ca dintr-un somn adanc intrebandu-ma daca asta este dragoste adevarata.Am privit-o cu o oarecare bucurie ce se lupta din greu cu nepasarea ce-mi dominase mult timp inima, pentru a iesi la suprafata. Apoi, privind cerul, am pornit catre destinatia avuta. Cand ma gandeam la ea, ii simteam fericirea ,bucurandu-ma in adancul sufletului ca e langa mine. Trezindu-ma, am inteles ce doresc; vreau sa fiu iubit intr-un mod care sa nu ma constranga sub nici o forma.
Oare de ce imi amintesc asta acum, cand sunt intr-o situatie atat de tensionata? Unde mi-a disparut nebunia,cat si dorinta de a ma razbuna? Poate ca sunt atat de trist incat nu mai doresc sa-mi apar corpul,caci durerea trupeasca este un remediu bun pentru suferinta mea sufleteasca.
Un pumn puternic lovi inima lui Dorel.Oasele ii rezistara, dar muschii nu, iar o puternica senzatie de durere ii invalui zona ranita. Baiatul nu se temu, ci cu un ranjet nebun, isi infrunta agresorul. Stia ca cuvintele sunt de prisos, dar daca tot era sa fie batut, ce fi putut pierde? Nimic, absolut nimic, caci nimic nu mai conta, iar "nimic" era tot ce avea.
-Deci, problemele tale au sa se rezolve daca ma bati, nu? Toata tristetea si nefericirea are sa dispara ca prin senin, si toata lumea te va iubi. Haha, cat de stupida e situatia in care ne aflam ! Asta e o lupta fara de rost, iti spu…fara de rost. Amandoi suferim atat de mult, incat cautam sa ne exprimam prin ceva dincolo de limbaj: lupta eroica dintre doi oameni…tristi.
Agresorul se opri . Privindu-l pe Dorel in ochi, rase in hohote. Cateva lacrimi ii cazura din ochii ce nu mai plansera de mult prea mult timp. Se gandea ca poate acest om are sa-l inteleaga. Doar, "poate". Dar, dupa cum se obisnuise, nu avea rost sa vorbeasca decat prin intermediul pumnului inclestat,simbol al unitatii cat si al puterii. Partea stanga a buzei se arcui catre ureche, iar caninii se putura bucura de lumina soarelui. Incordandu-si picioarele, se avanta asupra oponentului. Ura ii curge prin sange, iar in adversarul sau vedea toti oamenii care rasesera vre-o data de el ; simtea ca lovitura trebuie sa fie mortala, caci toata ura ce o simtea nu se putea manifesta decat prin violenta maxima!
Dorel privi nepasator pumnul aerian ce se indrepta catre fata lui, iar un impuls puternic, izvorat din inima ii antrena reflexele. Simtind ca de aceasta data trebuie sa se apere, isi intinse mana incordand-o cat de mult putu. Nu mai simtea muschii, nici oasele, iar corpul era asemeni unei fantasme pe care o putea manevra dupa bunu-i plac. Prinse pumnul, dar lovitura fu atat de puternica incat oasele-i trosnira.
O durere sfasaietoare invada mana ce parase, dar ascest detaliu nu paru sa conteze ; pana la urma era o lupta intre doua bestii, iar in astfel de lupte durerea nu are importanta.
-Tot nu se compara cu durerea sufleteasca.
Era fascinant modul in care trupul vindeca sufletul prin aceste chinuri. Ranjind, isi impinse piciorul drept putin mai in spate pentru a avea mai multa stabilitate si, incordandu-si mana dreapta, o lansa cu pumnul inclestat catre toracele adversarului. Timpul se opri pentru o secunda, si amndoi stiau ce avea sa se intample. Un caput mic de copil se ivi in timp ce mana se apropia amenintator de toracele omului; era un copil ce in naivitatea lui, isi pierduse masinuta preferata si cautand-o, ajunse intr-o pozitie ce i-ar fi putut fi fatala. Atunci, am stiut ca trebuie sa actionez. Dumnezeu nu ma lasa sa intervin decat in rare cazuri, iar acesta era unul dintre ele. M-am avantat inspre cei doi si le-am luat energia, incat niciunul nu a mai avut puterea sa faca vreo miscare, ramanand ca impietriti.
-Alexandru!
Dorel se uita mirat la omul ce-si pronuntase numele, neputand sa inteleaga legatura dintre comportamentul actual si cel de dinainte.
Cateva secunde cei doi s-au privit in ochi, dupa care au izbucnit in hohot de ras.
-Hai la spital, prietene! spuse Alexandru cu un zambet pe bunze.
-Bine! raspunse Dorel cu ochii plini de viata.
(Restul in urmatoarea parte)
Daca lumea nu are exemple, fi tu unul.
Fugi de rautate! Fugi, omule, fugi!


Dumnezeu vindeca ce medicii nu au putut: https://www.youtube.com/watch?v=21ijUVwpsfA

Iisus vorbeste despre viata si moarte: https://www.youtube.com/watch?v=lLGE5tUq50U



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Dusmanul din umbra Dark Angel 0 1.725 13-06-2013, 06:12 PM
Ultimul răspuns: Dark Angel
  Asasinul din umbra MiraA 48 27.545 03-04-2013, 08:26 PM
Ultimul răspuns: Kira's Scarlet
  Obscurul vietii, traind in umbra. crazy little red 20 10.232 21-01-2012, 10:22 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.
  Asasinul din umbra Aniella 0 1.860 06-09-2011, 10:46 AM
Ultimul răspuns: Aniella
  Umbra iubirii Shadow. 31 15.171 25-08-2011, 09:34 PM
Ultimul răspuns: Stella
  Criminalul din umbră AyumiHamasaki 3 2.150 22-07-2011, 09:39 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  Un trandafir ascuns in umbra Zuzy Is Angell 4 3.542 26-06-2011, 02:38 PM
Ultimul răspuns: ~*Fallen* ~* Angel*~
  Umbra Demonului yaoi (+18) Grella. 50 28.420 22-03-2011, 04:27 PM
Ultimul răspuns: Liar
  Doar o umbră .Anne 5 2.797 09-01-2011, 11:12 PM
Ultimul răspuns: Amélie
  In umbra soarelui Setsumi. 3 3.493 08-11-2009, 01:47 PM
Ultimul răspuns: Teh


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)