Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ai nevoie de ajutor la teme?

#61
Oh, chimie. Mie imi place chimie : )) Eu azi am dat test la fizica si nu cred ca iau mai mult de 6. Da doamne sa iau 5 ._. Sunt a9a xD. Ehe, asta e...o sa incerc sa-mi ridic media la fizica. Bine, niciodata nu mi-a placut fizica si niciodata nu am inteles-o.
So...

Cifrele care apar dupa substante sunt indici.
1. Completati reactiile chimice:
2Ca+ O2 =2CaO ( deoarece ar fi Ca + O2 = CaO. Oxigenul este molecula diatomica, de aceea apare cu indicele 2. Si apoi trebuie sa pui coeficientii pentru a avea acelasi numar de substante si in stanga si in dreapta. Adica vezi Ca+O2 = CaO. In dreapta este doar un O deci pui 2 inaintea CaO si apoi mai pui un 2 la Ca din stanga pentru a echivala. Nu sunt buna deloc la explicat o.o Asa...la fel si cazul celorlalte substante. )
Mg+ H2So4=MgSO4+H2
BaCl2+ Na2So4=BaSO4+2NaCl
CaO+H2O= Ca(OH)2 (deoarece reactia unor oxizi de metal cu apa => baza)
CaCO3 ---> CaO + CO2
a). precizati tipurile reactiilor
1.reactie de combinare
2.reactie de substitutie
3.reactie de schimb
4.reactie de combinare (presupun. daca din doua chestii rezulta una deci e combinare : )) )
5.reactie de descompunere
b). Deci, in cursul reactiilor chimice, masa produsilor de reactie trebuie sa fie egala cu masa reactantilor. Legea arata faptul ca intr-o reactie chimica nu se creeaza si nu dispar atomi, ci ei se "rearanjează" formand compusi noi. Nu am facut niciodata exercitii pe baza acestui lucru, nu prea stiu cu ce se mananca. Atata iti pot spune o.o

Bun, doar pana aici pot sa-ti spun,deoarece am de invatat la mate niste chestii pe care nu le inteleg deloc. Sorry ca nu pot duce la bun sfarsit treaba. Poate reuseste un alt user sa te ajute. Sorry again si succes.
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !


#62
Buna tuturor....
Am si eu o mare problema la romana...ne trebuie o compunere si nu prea le am cu asta...daca ma puteti ajuta si aveti compuneri frumoase va rog frumos sa-mi dati un mail cu compunerea respectiva .....va rog din suflet ..am o idioata la romana si nu sincer nu vreau sa-mi puna 2 ...
Va rog frumos...

#63
Pai depinde despre ce tema este vorba. Nu poate un user sa-ti trimita orice proza, pentru ca fiecare are o anumita tema, nu? Asa ca mai da un post pe aici si poate se ofera un user. Eu m-as putea oferi, dar nu stiu daca-ti place stilul meu de a scrie, care oricum nu-i 100% perfect si nici nu va fi. Si trebuie sa-ti arat cateva proze si apoi sa alegi una, dar ti-am zis depinde de tema T___T

[Imagine: mboi6o.png]

#64
Nu conteaza ...numai proza sa fie !!
Si in legatura cu stilul tau ...sunt sigura ca o sa-mi placa...sincer, esti ultima mea salvare !!!
Daca poti si vrei trimite-mi te rog ....Bye3

#65
Vineri dau teza la romana, iar porfesoara ne-a spus camd in ce ne da.
Ne-a predat destinul fiecarei familii din Concert din muzica de Bach, de Hortensia Papadat-Bencescu... insa a spus sa cautam mai detaliat pe net, iar eu nu dau de el. Un mic ajutor?
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#66
1: (x-a)(x-b)+(x-b)(x-c)+(x-c)(x-a)=0 oricare ar fi a,b,c Apartine R
2:Sa se arate ca triunghiul in care a=2bcosC este isoscel?
Can somone help me? (macar niste formule sau inste pasi sa le rezolv--si imi trebuiesc si maine damn)
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#67
Citat:1: (x-a)(x-b)+(x-b)(x-c)+(x-c)(x-a)=0 oricare ar fi a,b,c Apartine R
rezulta ca (x-a)(x-b)=0, (x-b)(x-c)=0, (x-c)(x-a)=0. de aici din fiecare ai doua variante de a-l afla pe x. De ex. la prima ai ori x-a=0 si da x=a, ori x-b=0 si da x=b, dar tu le scrii pe amandoua ca nu stii care e 0.
Daca esti in a VIII-a, asa rezolv eu in clasa. Am avut un exercitiu asemanator de curand si asa l-am rezolvat in clasa, doar ca acolo dadeau si niste valori in loc de a,b,c. Din profil vad ca ai 14 ani, deci cam asta ar fi solutia.
[align=right]
[font=times new roman]You’re under no obligation to be the same person you were five minutes ago.

#68
Buna4 Ma puteti ajuta, va rog, la o mica problema de fizica, clasa a IX-a? profu' spune ca e usoara , dar nu am nicio idee... Deci, un pictor poate vedea clar numai obiectele situate intre 0,75 m si 2m. Pentru a vedea obiectele indepartate, cat si sevaletul aflat la 25 cm de ochi , medicul ii recomanda ochelari bifocali( sus divergenta, jos convergenta). Trebuie sa calculez convergentele lentilelor ochelarilor si domeniul de peisaj care nu va aparea in tablou cand pictorul foloseste ochelarii. Multumesc anticipat! si raman datoare, poate cu o tema la mate4

#69
cred ca in trecut am cerut un ajutor si nu-s sigur daca am mai dat pe aici sa vad cum evolueaza raspunsul. cred ca se bagase tan sa ma ajute.
mersi! Smile
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#70
Am si eu nevoie de ceva ajutor la chimie.

H3-CH=CH-CH3+KMnO4+H2SO4 -->

Care sunt produsii de reactie? Sunt praf la chimie organica. Ma poate ajuta cineva?
[Imagine: nbfda8.jpg]

Someone who can't sacrifice anything can never change anything.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)