Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Doar niste versuri

#11
hello my dear..
sigur ca vreau sa citesc ce scrii si sa vad cum te imbunatatesti
vad ca ai mai evoluat umpic
in privinta rimei eu, personal, nu cred ca este neaparata nevoie de ea deci chiar nu ma deranjeaza lipsa ei (abia am observat ca nu este)
sincer ma deranjat putin versul "Sa fac sa plang mai mult." , mi se pare mie sau nu prea are sens.
Era mai corect "Sa ma fac sa plang mai mult" inteleg ca nu vroiai sa faci versul mai lung pentru ca deja era mai lung decat celalalte din strafa... da noh
cam atat.... bye bye
4

#12
Hey dear! ^^
Pai nu am nicio problema cu diacriticele, nu e obligatoriu, right?
Well, lipsesc niste puncte si cateva virgule, insa ma bucur ca vrei sa te perfectionezi. Vad ca ai mai lungit versurile.
>:D<
" Si dragostea ce o simt acum
O iau cu mine-n somn adanc. "
- Nu stiu de ce, dar versurile astea imi inspira tristete. Faza cu somnul ma duce cu gandul la... moarte. : |
Darling, sper sa continui, sfaturile celorlalti o sa te ajute. Bye! :]

#13
Pfff... De ce nu vrei să foloseşti diacritice?
Trecând de asta, te-ai grăbit. De ce nu ştiu. O poezie nu se face în două minute. Nici nu ai când să-ţi îmbunătăţeşti stilul în condiţiile astea. Ai mărit măsura la ultima strofă, în rest nu văd mai nimic schimbat. Aaa, da. Nu ai rimă la ultima. Dacă nu faci monobloc, încearcă să păstrezi măsura *adică să fie egală în toate strofele*.
Tu ai distanţat atât de tare strofele încât acum pare că sunt fiecare câte o poezie (numerotarea nu ajută deloc, dar, mă rog, dacă zici că nu vrei să renunţi la ea...).
I
Nimic nu va mai fi la fel,
Nimic nu va mai semana.
Cand inima imi plange iar
Imi plage in urma ta Nu văd rostul acelui "îmi". "Plânge în urma ta" suna mai bine.

II
Am incerat sa las,
Am incercat sa uit,
Dar nu am reusit decat
Sa fac sa plang mai mult. Ha? Nu sună bine chiar deloc. Nu ştiu cum, dar ar trebui modificat.

III
Am stat aici te-am asteptat,
Dar nu te-ai mai intors
Si dragostea ce o simt acum Dragostea pe care o simt acum sună mai bine.
O iau cu mine-n somn adanc.
O să-ţi spun o chestie: dacă ai un sfârşit inedit, poezia sună brusc mult mai bine. Încearcă măcar în final să bagi o metaforă mai specială (şi să rimeze).
Versurile albe sunt versuri albe atunci când toată poezia e scrisă aşa, dacă nu e, se numeşte rimă nereuşită şi nu e bine. Dacă nu-ţi ies rimele, scrie-n vers alb (deşi nu-ţi recomand pentru că am văzut că nici figuri de stil nu prea ai şi nici nu foloseşti termeni neologici).
Cum am spus, bagă termeni mai puţin folosiţi. Dacă vrei să scrii un cuvânt caută-i sinonime online şi vezi ce poţi folosi cât să nu afecteze prea mult măsura.
De asemenea, strofele nu trebuie să fie neapărat catrene. Poţi să scrii mai multe într-o strofă (şi asta spun pentru că văd că nu vrei să renunţi la numerotare).
Încearcă să faci strofele să se lege fără să te repeţi.
Cam atât deocamdată. Aştept să văd ce mai faci. Nu te grăbi!
(Uitasem: găseşte un titlu! E foarte important. Încearcă să te legi de detalii, nu de principal pentru că cele care folosesc principalul sunt, de obicei, seci. Foloseşte metafore dacă vrei să ilustrezi ideea *şi asta e recomandat*.)

#14
OKKKKK uite care e faza. Nimeni nu se asteapta sa iti iasa din prima sau a doua incercare ceva extraodrinar cum am mai spus. Si nici nu trebuie neaparat sa folosesti termeni pomposi ca sa faci o poezie buna, una care sa placa in mare, o poezie placuta, cu inteles si care iti unge auzul. Asa,acum la poezia aceasta. Nu ai folosit aproape nici un semn de punctuatie din cate vad eu. Daca nu vrei sa scrii cu diacritice e alegerea ta, e in ordine. Totusi asta s-a sugerat deoarece arata mult mai frumos o poezie cu ele. In legatura cu titlul, eu cred ca asta e cea mai grea alegere. Trebuie sa gasesti doua sau trei cuvinte care sa defineasca intreaga ta lucrare si oricat de greu ar fi sa alegi unul si chiar daca crezi ca nu te pricepi, e ca si cum ai lasa o pictura pe jumatate terminata. Trebuie sa incerci macar sa gasesti acele cuvinte. Incearca.
Acum rima. OK, mai nou nu e nevoie de ea dar daca nu o folosesti nu inseamna ca poti doar sa folosesti cam orice cuvinte si gata. Asta e poezie moderna, fara rima. Si aici ai ceva nevoie de gandire pentru ca o poezie e ceva ce trebuie saa te linisteasca si sa iti confere o senzatie de placere. Tu, ca cititor nu trebuie sa te chinui si sa intelegi ce a vrut sa spuna cu asta sau ce inseamna acea fraza. Poti sa folosesti si monorima daca tu crezi ca iti poate fi mai usor.
Totusi vad ca ai incercat ceva mai mult de data asta. Nu uita, ai sute de mii de posibilitatie, ai o gramada de figuri de stil, de cuvinte si nu in ultimul rand, ai imaginatie.
Astept o noua lucrare cat de curand poti tu.
Succes.

ps: Am uitat sa mentionez. Reveuse are dreptate cand spune ca o poezie nu se face in doua trei minute sau din plictiseala.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#15
hi dear...scuze ca nu am trecut pe aici dar in timpul saptamani nu pot intra sunt foarte ocupata cu scoala...in fine nu incep sa imi povestesc viata...deci mersi ca m-ai anunat ca ai postat si tu poezii...pai am sa comentez prima poezie si dupa aceia pe a doua:

Prima poezie
Pai iedeia este draguta insa versurile sunt cam scurte iar rima este foarte simpla...nu am observat greseli de tastare iar in rest cam tot ce vroiam sa zic sa spus deja

A doua poezie
imi place faptul ca in aceasta poezie versurile sunt mai lungi iar acest lucru da un aspect mai dragut ca la cealalta poezie...totusi in aceasta poezie rima cam lipseste...in rest totul este ok...altceva nu mai am de comentat pentru ca sa spus deja

deci cam atat si sper sa ma anunti cand pui o noua poezie
bye,bye:bye:



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Doar un gest ma alina Erina Ozaki 0 2.022 02-08-2012, 06:17 PM
Ultimul răspuns: Erina Ozaki
  Vreau doar sa... Lexxu 2 2.308 26-05-2012, 06:27 PM
Ultimul răspuns: Katsu
  ImaginaÅ£ie stocată în versuri. Evvie. 1 1.495 20-02-2012, 09:48 PM
Ultimul răspuns: kat2108
  Versuri ~Space-Bound 14 14.212 09-09-2011, 01:40 PM
Ultimul răspuns: North
  Vreau sa fiu doar om! Sayonara 1 2.264 09-04-2011, 09:55 PM
Ultimul răspuns: Miss Serenity
  Viata in versuri Tweety 6 3.940 23-03-2011, 12:30 AM
Ultimul răspuns: Rose ^^
  Doar tu KarinaD 4 3.654 06-03-2011, 02:43 PM
Ultimul răspuns: Kayla.
  Doar o umbră .Anne 5 2.762 09-01-2011, 11:12 PM
Ultimul răspuns: Amélie
  Doar sipmle cuvinte Kmmaiesyk D. 0 1.556 01-01-2011, 10:34 PM
Ultimul răspuns: Kmmaiesyk D.
  Vreau sa te citesc in versuri Isa-chan 71 37.205 25-11-2010, 06:07 PM
Ultimul răspuns: Daria v2


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)