Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Iubire si razbunare(fic naruhina)

Buna! Bun venit pe site ca vad ca esti noua! Deci, sa incepem. Pai sa incepem cu dialogul pentru ca observ ca la tine in capitol acesta predomina si nu imi place. Unde este descrierea? Nici nu am ce sa comentez, ce un dialog de sus pana jos care cica e capitol. Eh.....bine fie. Am sa iti arat greselile chiar daca a facut-o si Sun.
Citat:-Am ajuns domnisoara Hyuga,puteti cobori din careta.Spuse un batrin cu o voce ragusita,dar blajina.
-De cite ori v-am spus Jiro sensei spuneti-mi pur si simplu Hinata!Spuse aceasta cu o voce care se straduia cit putea sa aiba un aer poruncitor.
-Bine,bine domnisoara Hyuga...adica Hinata spuse senseiul punindu-si mina dupa ceafa.
Am sa iti scriu cum trebuia tu sa faci si iti vezi singura cum ai scris tu si cum am scris eu.

1.Spuse un batran cu o voce ragusita dar, blajina.
2.-De cate ori v-am spus, Jiro-sensei, spuneti-mi Hinata!
3.Spuse aceasta straduindu-se sa aiba un aer poruncitor. Ce ai scris tu este amestecatura de cuvinte care incurca propozitia aia de 5 cuvinte mai mult decat trebuia. Invata sa fi mai clara atunci cand vrei sa spui/scrii ceva. Oamenii trebuie sa inteleaga la ce te referi citind propozitia si rezultand din ea( ea sa arate acel lucru/ sa fie scris in ea) nu sa citeasca propozitia si sa descurce ea "nodurile" de cuvinte realizate de tine.
4. In ultima propozitie ai scris "-Bine, bine........" si cica sunt spuse de un sensei. Fara suparare dar asta este lipsa de respect practic la adresa ei(Hinatei). Inteleg ca tu ai vrut sa scrii ca el a inteles ce fata ia transmis dar puteaiu scrie si tu : -Bine domnisoara Hyuga.....adica Hinata, spuse senseiul punandu-si mana dupa ceafa. Imi suna mai bine, dar este alegerea ta cum faci si ce faci.

Citat:-Naruto,esti terminat!si cu aceste cuvinte spuse,Sakura ii dadu un pumn lui Naruto si acesta zbura direct catre Hinata.Hinata vazu ce s-a intimplat dar nu reusi sa se fereasca si BENG!Naruto cazu peste ea.
-Imi pare sincer rau,n-am vrut sa dau peste dumneavoastra,spuse baiatul rosiind.
-Nu-i nimic,sunt obisnuita sa cad pe jos spuse Hinata mai rosie la fata ca Naruto.
"I-a stai cunosc vocea asta,eeeeeee"
-Hinata,imi cer scuze Hinata ca Naruto a dat peste tine,spuse Sakura, e vina mea!
-Hinata!ce ma bucur sa te vad!te-ai schimbat foarte mult!spuse Naruto emotionat.
-Si el la fel,prieteni!spuse Hinata cu lacrimi in ochi de bucurie.
-Se pare ca ai ajuns la timp pentru balul din seara asta,spuse Sakura arajindu-si manusile.
-Care bal?intreba Hinata nedumerita.
-Balul in cinstea sarbatorii Sfintului Valentin,v-ei veni?
-Pai,nu stiu,nu am partener.
-Nici nu se pune problema,spuse Naruto,voi fi eu daca vrei partenerul tau.
-Sigur!spuse Hinata fericita.

1.Hinata vazu ce sa intamplat dar nu reusi sa se fereasca la timp si Naruto cazu peste ea. Suna mult mai bine.
2. -Hinata, imi cer scuze ca Narutoi a dat peste tine, este vina mea.spuse Sakura, arata mai estetic si nu mai faci nici-o repetitie care zgaraie timpanele
3.-Si voi la fel, prieteni! nu stiu ce este acolo cu acel "el", ce semnifica si despre cine este vorba, nu stim ca din ce ai scris tu nu reiese mai nimik. Oricum eu am inteles ca acolo este "voi" si suna mult mai clar sipropozitia este mult mai cursiva. Te refereai cumva la Naruto? Eu cred ca mai bine te referi la toti, nu numai la unul.
4.-Nici nu se pune problema, spuse Naruto, voi fi eu, daca vrei, partenerul tau. "daca vrei trebuie incadarat in virgule, asa cum ti-am scris eu.

Am terminat cu dialogul, astea mi s-au parut cele mai importante, si tinand cont de cum ai scris tu si din ce am observat eu, tu nu sti unde se pune virgula si space. Cu virgula stai bine, adica o pui in 75% dintre cazuri corect dar space il pui numai daca vrei sa delimitezi doua cuvinte ceea ce este gresit. Space se pune daca vrei sa delimitezi doua cuvinte, daca vrei sa incepi o propozitie noua tot in continuarea alteia tot pui space nu incepi fix din curul propozitiei terminate alta, si dupa virgula. Sunt numai trei cazuri deci presupun ca o sa iti fie simplu si nu sunt nici grele.
Greselute, categoric ca am vazut, dar toata lumea are, si la tine e si mai normal ca esti noua. Incearca sa mai citesti o data capitolul inainte de al posta, sa vezi ca descoperi greseli pe care nici nu sti ca le facusei cand l-ai scris.
Descrierea nu ai si ma deranjeaza, vreu urmatorul capitol cu descriere. Pai ce este asta, ne batem joc de fic, de unde ai invatat tu ca intr-un fic predomina dialogul, este chiar invers, predomina descrierea. Daca ai inteles asta sper sa si aplici in urmatorul tau capitol si sper sa aiba si o descriere cat de cat bunicica cu figuri de stil si imagini artistice(daca nu sti ce sunt alea da-mi un PM).
Actiunea este, grabita e putin spus, foarte grabita. Ia-o mai incet, te avanti asa in ea, sa pui repede ce se intampla, ce spune ala, ce face nu stiu care. Parca zici ca o alearga cineva. Incearca sa descrii, dar asta nu inseamna ca si pe descriere trebuie sa o alerge cineva. Nu trebuie sa fie nici plictisitoare de nu mai citeste nimeni dar nici grabita de nu mai intelegi ceva.
Cam atat, sper sa asculti de sfaturile noastre si sa nu te superi critica. Dca te-ai suparat da-mi un PM cu orice nu iti convine din cele scrise de mai sus.

Zbye,
a trecut p'aci nebuna Helen
Uita-te in sus...
Uita-te in jos...
Acum uita-te la mine...
Fac misto de tine!!! 10

Răspunsuri în acest subiect
Iubire si razbunare(fic naruhina) - de Gabriella - 26-04-2010, 12:37 AM
RE: Iubire si razbunare(fic naruhina) - de Elena. - 26-04-2010, 09:14 AM
RE: Iubire si razbunare(fic naruhina) - de Elena. - 26-04-2010, 07:45 PM
RE: Iubire si razbunare(fic naruhina) - de Amu Hinamori - 27-04-2010, 03:49 PM
RE: Iubire si razbunare(fic naruhina) - de Denny - 28-04-2010, 03:48 PM
RE: Iubire si razbunare(fic naruhina) - de Flash - 28-04-2010, 08:18 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Naruto] Mereu Impreuna [NaruHina] adina.sweet43 24 16.591 07-09-2013, 05:26 PM
Ultimul răspuns: Sindori
  [Naruto] Razbunare Kissingyougoodbye 1 3.015 02-05-2013, 04:35 PM
Ultimul răspuns: yaoi maniac
  [Naruto] Iubirea se naste din gelozie(NaruHina) Madalovenar 23 18.051 17-08-2012, 09:32 PM
Ultimul răspuns: Madalovenar
  [Naruto] Drumul spre razbunare(SasuSaku) CiokolataxPortocala 6 5.809 10-08-2012, 05:19 PM
Ultimul răspuns: RalucaGabor
  [Yaoi] Dragoste sau razbunare? AbiiShu' 4 4.829 06-08-2012, 03:29 PM
Ultimul răspuns: Ai_4ever
  N fanart(naruhina & sasusaku) sakuraFAN 4 4.421 24-05-2012, 06:47 PM
Ultimul răspuns: Lia
  Vom fi impreuna! Crede-ma! [ NaruHina ] Hinata 3 3.891 15-02-2012, 07:06 PM
Ultimul răspuns: Diz
  Cine ar fii crezut?[Naruhina] Ino.O_Me 1 3.587 11-02-2012, 12:10 AM
Ultimul răspuns: Diz
  Razbunare de argint Camelie. 13 8.737 23-07-2011, 02:49 PM
Ultimul răspuns: Akane Hime
  Intre razbunare si iubire uselessHope 7 6.709 31-10-2010, 01:12 PM