Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Naruto] Crime de Craciun

#6
I always enjoy a cat fight!
Lain, țin cu tine pentru că mi-a placut S.E.L., mi-a placut personajul principal, îmi place numele ales de tine pentru acest cont și mai presus de toate pt că îmi place cum le zici! ( Glumesc, nu-ți țin partea, dar comentez pentru că sunt de acord cu ce ai spus și tu )

Aimi, te-ai apucat de scris și asta e bine :). Simplul fapt că îți dai interesul e un start bun. Îți sugerez să asculți de sfaturile celorlalți.
Lain nu pare a fi vreun monstru psihopat înfricoșător care omoară bebeluși pentru a arata că e neînfricată (deși se pare că în ficul tau sunt mulți... De ce ar omorî cineva bebeluși? Îi crește rating-ul pe cap de țânc hacuit? Și totuși - fiind Craciunul, copii, sânge... suntem în vremea lui Irod?).
Cu virgulele alea chiar are dreptate. Mă exasperează când cineva le folosește aiurea. Ai voie să le folosești când încadrezi un atribut între ele ( dar tb să fie ceva important, pe care vrei să pui accentul, nu orice ), dar îți e interzis să încadrezi un complement de mod, cauză etc etc. (în general, adverbe; chestia asta distruge complet sensul propoziției). Mai aveai puțin și separai și un subiect de predicat... Atenție la neatenție. Gândește-te că de fiecare dată când folosești perechea de virgule, mă obligi pe mine, ca cititor, să fac o pauză. Doar dacă intenționezi ca munca ta să sune ca un ritm de tobe sparte, învață să șe utilizezi cum trebuie. Fie îți fracționezi frumușel frazele în chestii comestibile, fie înveți să folosești linia de pauza, semnul punct și virgulă și punctele de suspensie corespunzator. Virgula nu e singurul fel de mâncare în frazare.
Nu voiam să fiu cârcotaș, dar pt că nu a remarcat nimeni, cuvântul „a finisa” e sinonim parțial cu „a termina”. În contextul dat... m-am cam prapadit de râs când l-am vazut :)). Se potrivește ca nuca-n perete.
Faza cu greșelile de dactilografiere... Un text cu toate cuvintele întregi, care nu lasă loc de interpretari, arată respect pentru cei ce-l vor citi. Straduie-te mai mult dacă vrei apreciere. Orele târzii, degetele însângerate și firele de par smulse din cap (sau din altă parte) chiar nu interesează pe nimeni. Nu ai nicio scuză, să-ți intre bine-n cap :)!
Nu cred că are vreo legatură faptul că ești sau nu olimpică la vreo materie școlară cu ceea ce scrii. Dacă mă bagi în ceață când îți citesc lucrarile... ești egal cu zero, no offense.
Și acum curiozități:
Urșii koala sunt defapt marsupieni, nu urși.
Ar fi bine ca personajul tau să parasească lumea fictivă la propriu și să se transfere în altă dimensiune... altfel nu vad rostul folosirii expresiei în ultima frază. E mult prea dramatică și face sfârșitul capitolului sec. Mie nu-mi place.
Când ai spus că protagonista a „furat” sufletul cuiva... noi nu trebuie obligatoriu să înțelegem că a sedus pe careva. De-acolo ambiguitatea și gândurile la artefacte sau pacturi (pacte?! O_O) cu diavolul.
For flower”s sake, nu mai personifica gloanțe ratacite în umerele tipelor tinere. Noi, muritorii, înțelegem că te referi la cineva real. Puncte în plus la nr. figurilor de stil, dar puncte minus la înțelegerea textului; știi tu, ca la baremul de la olimpiadă.
Nimeni nu e rau cu nimeni aici. Încearcă să înțelegi asta :). Îmi place să vad atâta pasiune în a împartăși sentimente în scris, dar n-are niciun farmec dacă nu e facută cum trebuie. Sunt simple sfaturi constructive. Te vor ajuta mai târziu, dacă alegi să ții cont de ele!
Așteptam urmatorul capitol! Succes!



Răspunsuri în acest subiect
Crime de Craciun - de Aimi. - 02-01-2013, 02:29 AM
RE: Crime de Craciun - de RedAttack23 - 02-01-2013, 03:26 PM
RE: Crime de Craciun - de Lain - 03-01-2013, 12:19 AM
RE: Crime de Craciun - de Aimi. - 03-01-2013, 08:13 PM
RE: Crime de Craciun - de Lain - 03-01-2013, 09:54 PM
RE: Crime de Craciun - de pikab00m - 03-01-2013, 11:57 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  O seara de Craciun! Kyandi. 2 2.745 03-01-2012, 11:08 PM
Ultimul răspuns: Niska
  On the Case [Action, drama, crime +18] Hakusor. 16 9.402 27-04-2011, 11:27 AM
Ultimul răspuns: Nu sunt eu
  Crime ala Filipine Dragonz Eyez 2 2.636 26-04-2011, 01:20 PM
Ultimul răspuns: Ryuu
  Bloody 13 [+16] [crime] Secret Past 1 2.574 28-12-2009, 11:18 PM
Ultimul răspuns: BloodyInnocence


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)