Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Stairs to Infinity

#1
Stair I : Retrace (Part I)

Jun se chinuia să-şi ţină echilibrul.Barca se învârtea în toate directiile,valurile erau necruţătoare,iar ceata te împiedica să vezi la mai mult de doi metri în jur.
Parea o situatie fară precedent,dar pentru Jun nu era deloc aşa.Din potrivă,simtea că în curând va avea parte de un 'ospăţ',dar trebuia să fie atent şi la alti VÂNĂTORI DE FURTUNI veniti la 'masă'.
Vânatorii de Furtuni erau în general pirati,cu corabiile lor mari,impunatoare, ce şi prin ceaţă se puteau zari,dar Jun,Jun Frederik era mai degrabă un adept al fulgerelor aurii precum ochii lui,cele mai rare tipuri de fulgere.
Deşii era un singuratic,se zvonea că este de 1O ori mai puternic decât un întreg echipaj de pirati de Vânatori de Furtuni.
Barca sa veche şi aproape putrezită cumparată din port cu putinii bani pe care-i avea aproape că fu rasturnată de valurile furioase,exact în clipa când un fulger auriu se ivi la mică distanţă.Jun vasli cu toată puterea lui şi scoase o plasă de pescuit specială,o plasă care putea stoca energia furtunilor înauntru.Jun prinse cu succes fulgerul în plasă după care electricitatea acestuia folosi mâinile lui Jun drept conductă şi astfel energia intră în interiorul lui.Jun se simti plin de energie de îndată şi lasă garda jos,trezindu-se prins în urmatoarele două secunde într-o altă plasă de pescuit specială!Începu să se sbenguie în ea fiind ridicat cu forta din barcă,iar când se afla la câţiva metri în sus ceata disparu,facând vizibilă o navă de pirati chiar în spatele lui!
Când ajunse pe puntea navei,un grup de pirati nervoşi îl înconjură.El se ridică din plasă şi îşi şterse hainele fară să pară speriat.
-Ce crezi că faci aici,ticalos mic??!!întrebă cel mai probabil capitanul navei,ceilalti pirati facându-i loc când se apropie.Ne-ai furat fulgerul aşa,fară neruşinare,aşa că vei plati în cel mai dur mod că te-ai pus cu mine,Capitanul Ikaros!
-Eh..începu Jun cu un zâmbet tâmp,după care vântul începu să bată,zâmbetul pierindu-i.Chiar n-am timp de aşa ceva acum..
-HUH?!raspunse surprins Ikaros.Nu ştiu cine te crezi..
Nu apucă să termine,că Jun se aplecă iar în clipa în care palmele sale atinseră podeaua..,toată nava se electrocută,piratii cazând la pamânt instant,iar corpul sau fiind cuprins de mici fulgere aurii.
Jun începu a merge printre piratii leşinati când unul dintre ei,încă treaz,îl prinse de picior.Jun îl privi dispretuitor iar acesta vorbi tremurat:
-Jun F-Frederik,corect?!
Jun nu raspunse.
-Îţi voi arata cea mai de preţ comoară a noastră,în schimbul cantităţii tale de energie cerească [fulgere,tunete] acumulate până acum!
Jun nu avea încredere,dar ceva îi spunea că ziua asta îi va schimba viata pentru totdeauna.
Jun îl luă pe pirat în spate,dar nu lasă garda jos,era gata oricând să-l electrocuteze până la moarte dacă era nevoie.
Au mers tacuti până în cel mai adând etaj al navei,un loc întunecos şi urât mirositor.De jur împrejur se aflau numai temnite,majoritatea goale.
Ajunseseră la capatul holului acolo unde într-o celulă extrem de întunecată ceva stralucea.Jun simti de îndată o energie magică puternică.Când se uită mai atent,zari o fată dormind..



Lia.edit: color issues fixed.

#2
Din Regulament:

Citat:16. Este interezisa postarea pe forum a mesajelor ce contin emoticon-uri in exces sau a mesajelor scrise cu alte culori in afara de negru. Puteti folosi culorile pentru a accentua/scoate in evidenta anumite fraze sau cuvinte. Folositi-le insa cu moderatie, nu dorim sa transformam topicurile intr-un curcubeu.

(in plus, nu-i usor si nici placut de citit, mai ales cu italicul ala)

Desi mi-ai gadilat urechile cu perfectul simplu si ochii cu diacriticele:
- cand scrii e corect/ bine sa mergi pe structura: cuvant - semn de punctuatie - spatiu - cuvant
- poti lasa spatii dupa paragrafe, se citeste mai usor
- punctele de suspensie sunt trei, trei puncte adica, ca aici: ...
- dar trebuia să fie atent şi la alti VÂNĂTORI DE FURTUNI veniti la 'masă'. Citeam linistita si deodata ai inceput sa tipi la mine. >.> Care-i scopul folosirii majusculelor acolo?
- Ce crezi că faci aici,ticalos mic??!! - un singur semn de intrebare si un singur semn de exclamatie sunt suficiente
- pe la inceput ai vreo trei propozitii consecutive care incep cu "Jun" (Jun vasli, Jun prinse, Jun se simti. Inca putin si-ncepeam sa-ti urasc personajul.)
- ai probleme cu limbajul/ exprimarea (cea mai draguta chestie a fost cea cu "mainile drept conducta", mi s-a parut foarte simpatica... cel putin pana mi-am amintit ca citesc un fic). Si destule si cu logica.

Probleme cu virgulele:
- dar Jun, Jun Frederik, (virgula) era - "Jun Frederik" este apozitie, deci se desparte de restul propozitiei prin virgula.
- Barca sa veche şi aproape putrezită, (virgula) cumparată din port cu putinii bani pe care-i avea, (virgula) aproape
- Eh..., (virgula) începu - fara virgula aia personajul tau continua sa vorbeasca
- cea mai de preţ comoară a noastră, (virgula pusa aiurea) în schimbul cantităţii tale

Inainte de conjunctiile adversative (dar, iar, insa, ci) se pune virgula:
- Nu apucă să termine, (virgula pusa aiurea) că Jun se aplecă, (virgula) iar în clipa în care palmele sale atinseră podeaua
- Jun îl privi dispretuitor, (virgula) iar acesta vorbi tremurat

Cuvinte scrise gresit:
- Din potrivă, simtea că în curând - dimpotriva [in limba romana, inainte de literele "b" si "p" (in interiorul cuvintelor) scriem "m", nu "n"]
- Deşii era un singuratic - desi (ce-ai scris tu acolo e echivalent cu "grupul de persoane care au calitatea de a fi dese")
- Începu să se sbenguie - zbenguie (observa, te rog, ca primul sinonim dat este "a zburda")

Citeste mai mult, o sa te ajute. ^^

#3
Lain, you”re one of a kind! Îmi plac adaugirile tale! keep on rocking!
Și acum, înapoi la tine. Susțin critica de dinainte și îți propun să adopți un stil de redactare mai relaxat, care să nu fie obositor ochiului cititorului. În momentul în care ai de-a face cu atât de multă culoare, îți cam piere pofta să citești și ajungi la cronici, la fel cum am facut și eu. Câștigă-ți cititorii de partea ta, pt că cei care-ți sunt loiali sunt cei mai potriviți să-ți aprecieze munca. Pe viitor, după fiecare semn de punctuație pune un spațiu. E de bun simț, e lejer și stilat, deloc îngramadit. Doare să vezi o fată frumoasă pe stradă îmbracată cu un sac de rafie. La fel de mult doare să citesc ce ai scris și tu.
Îmi place că ești original. P-asta cu vânatorii de fulgere, n-am mai auzit-o. Bravo! Pare a fi o idee bună. Totuși, să ferească sfântu” să te fi inspirat de undeva, își vei fi ucis și cea mai mică dâră de respect ce licarește acum în ochii mei.
Faza cu fulgerele aurii ți-o permit, e ficțiune, faci ce vrei, luna poate fii roșie, no problems. Totuși... mă intrigă faza aia cu conducta... e deplasată. Poți spune conductor, nu conductă, sunt două chestii total diferite, nu se pupă.
De asemenea... dacă puntea corabiei piraților nu era facută cumva din metal, iar pirații umblau desculți ca niște mârlani, fulgerele alea șmechere nu i-ar fi putut curenta nici într-o mie de ani. Sugestia mea: fie dai niște calități speciale fulgerelor aurii, fie precizezi că toți erau uzi din cap până-n picioare. Și încă o paranteză, dacă totuși ai descarca energie electrică în pirații apelor întunecate, ar trebui să descarci o cantitate foarte precisă, destul de mare cât să-i curenteze inainte să se risipească în apă. Mai lucrezi puțin la detalii și ai o castană de la mine!
Cu acțiunea m-ai bagat în ceață. Știu că tu ești șeful narațiunii tale, dar pune-te în locul personajelor tale. Pirații ăia dau de cineva mai puternic care-i bate de le sfârâie urechile și îl invită amical să le arate cea mai mișto comoară de pe 7 mari. No can do, amigo! Dacă o haită de lupi are de-a face cu un urs, nu-l invită să împartă prada câștigată cu greu.
Dacă oamenii ăia au etaje adânci pe navă, aș vrea să știu mai multe despre ele. Dacă au temnițe... errrrrRRRR eu consider temnița tot ansamblul de celule, acum tu decizi dacă profiți sau nu de limitele permisive ale limbii române. Dacă au temniță, vreau să știu cum arată prizonierii. Detaliile astea, ne imersează în universul tau, sunt de mare folos pt proza fantastică.
Scapă de gerunziu când vrei să faci o descriere. Limba română are multe trucuri folositoare, fă uz de ele!
Îmi scapă logica... de ce anume era nevoie să-l ia în spate pe respectivul? Era vreun fel de obicei barbar sau eroul nostru e atât de idiot încât cară hoțomani urât mirositori în cârcă, pe o corabie pe care o vede prima oară?
Și dacă Jun e atât de puternic... de ce vânatorul nu s-a transformat în vânat? De ce se mai târguiesc... Make use of some logic and enlighten me, please.
Acestea fiind spuse, farewell mon ami! Aștept urmatorul capitol!




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)