Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Viata in lumea de dincolo

#1
Lumea mereu, inca de la inceputuri a fost interesata sa caute raspunsuri la intrearea: Exista vita dincolo de moarte? Ce este in lumea de dincolo?

In acest fic este vorba despre viata de dincolo cum se traiete in cealalta dimensiune. Cealalta dimensiune, este structurata in 3 parti:
Lumea zeilor, lumea spiritelor dezcarnate, si lumea celorlalte fiinte mitologice si criptozoologice. Cele 3 planuri se intrepatrund intre ele astfel ca orice zana, spiridus, elf ori alta fiinta poate vedea atat pe zei cat si pe spiritele dezcarnate ale oamenilor. La fel si spiritele pot vedea atat pe zei cat si pe celelalte fiinte si zeii la randul lor pot vedea atat spiritele cat si fiintele.
Intre lumea terestra si celalalt plan spiritual exista insa un voal magic care le separa. Din planul spiritual, fiind cu o viratie mai inalta poti vedea in planul terestru, insa din planul terestru nu se poate vedea in cel spiritual decat daca esti vrajitor.
Povestea noastra insa nu face referire la vre-o persoana cu capacitati extrasenzoriale. Acesta prezentare a fost ca sa dea o imagine cititorilor despre cum se vede lumea daca te afli in celalat plan. Planul Astral impartit in aceste 3 sectoare care se intrepatrund intre ele.
Povestea noastra face referire la 2 prietene din Lumea cealalta: Un inger si o zana. Avand in vedere ca cele 3 planuri ale Astralului se intrepatrund, bineinteles ca sunt o multime de monstri si spirite rele si sa te afli in Planul Astral e o aventura in cel mai bun sens. E plin de pericole la tot pasul.

Cele 2 prietene sunt: Amaliela, un inger si Sanara,o zana cu aripi de fluture.

Amaliela are 2200 de ani si Sanara 2000 de ani. Sunt tinere findca in Planul Astral inseamna 22 respectiv 20 de ani.

Multe lucruri sunt ciudate in Planul Astral. Acolo natura nu respecta legile fizice. Dar locuitorii Planului Astral au o lege Cosmica data de Marele Creator care este respectata strict. Acolo nu exista sentimentele negative. Toata lumea este bucuriasa, toti locuitorii sunt nemuritori.

Acum sa incepem povestea:

Soaele rasare ca in fiecare dimineata insa de la vest nu de la est ca pe Pamant.

Amaliela se trezi foarte matinal o data cu rasaritul primelor raze ale soarelui. Privi spre fereastra orasul. O metropola imensa plina de zgaraie nori si cladiri mai mici cat blocurile de 10 etaje care adapostesc superarketuri ori hipermarketuri. Locuitorii se deplaseaza prin zbor propriu sau altii care nu pot zbura exemplu elfii, piticii etc se deplaseaza cu mijloace de transport in comun. Acolo mijloacele de transport sunt autobuze alimentate prin puterea unor cristale energetice.
Amaliela privea fascinata uriasa metropola. In centrul metropolei se afla cel mai inalt zgaraie nori si foarte pazit de o armata de ingeri special antrenati pentru paza. Nimeni nu are voie sa intre in acel urias Zgaraie Nori decat cu aprobare. In varful acelui Zgaraie Nori la ultimul etaj locueste Marele Creator. El este stapanul absolut al intregului Univers.

Apartamentul Amalielei era la ultimul etaj al unul garaie Nori destul de inalt si era mare cat intregul etaj.
Daca privesti metropola spre Nord in departare se zaresc muntii daca privesti spre est se vede oceanul, daca privesti spre vest esti incantat de peisajul magnific al uriasei metropole pline de zgaraie nori si in final daca privesti spre sud se zareste o imensa campie plina de flori iar la capatul ei se afla o imensa padure tropicala. Acea campie minunata si cu padurea tropicala este insasi Gradina EDEN

Dupa ce admira privelistea orasului Amaliela pocni din degete si in locul camasii de naopte ii aparu o rochie superba si eleganta de culoare alba. Isi desfacu aripile de inger si zbura pe geam. Zbura prin oras pana in Parcul Central. Acolo o zana era atacata de 3 troli.

#2
"Viata in lumea de dincolo"-un titlu interesant, cu o poveste interesanta.
Ai o prezentare ...si mai incolo e povestea care e mica pentru o postare.
lamureste--ma si pe mine in legatura cu cateva chesti:D, cum ar fi:

"O metropola imensa plina de zgaraie nori si cladiri mai mici cat blocurile de 10 etaje care adapostesc superarketuri ori hipermarketuri."

Cum vine cladiri mai mici cat blocurile de 10 etaje?:-/

"Locuitorii se deplaseaza prin zbor propriu sau altii care nu pot zbura exemplu elfii, piticii etc se deplaseaza cu mijloace de transport in comun." Este un fic....o poveste...cum poti sa scris asta, ma refer la exemplul ala

"In centrul metropolei se afla cel mai inalt zgaraie nori si foarte pazit de o armata de ingeri special antrenati pentru paza. Nimeni nu are voie sa intre in acel urias Zgaraie Nori decat cu aprobare. In varful acelui Zgaraie Nori la ultimul etaj locueste Marele Creator"

Te repeti de multe ori.

"Apartamentul Amalielei era la ultimul etaj al unul garaie Nori destul de inalt si era mare cat intregul etaj."

Saracul etaj care e e mare ca un etaj......si Zgaraie-Norului inalt...nu mai zic de greselile de scriere

Incearca sa folosesti mai multa descriere, comparatii, epitete, metafore.In descrierea gradini mergeau foarte bine toate astea.
Cand te lovesti de mai multe ori de acelasi lucru incearca sa il inlocuiesti cu sinonime pentru a exprima aceasi idee.
Mai ai mult de lucrat pentru a fi perfect sau aproape perfect.
Nu te supara pe mine, doar vreu sa ajut:D
La urmatoarea postare scrie mai mult si mai bine si ai grija la exprimare si ortografie.
KissxBye

#3
Intai raspund la intrebarea ta ca sa lamurim toti userii.

1. Pai blocurile de locuinte erau de fapt zgaraie nori si nu aveau cate 4 apartamente pe etaj cu exceptia ultimul etaj unde apartametul era cat etajul.
2. Este un fic in care autorul adica eu pot sa imi imaginez orice.
3. Am scris la prezent findca actiunea ma gandeam sa se petreaca in cealalta dimensiune in zilele noastre. Am mai citit n povesti cu actiune la prezent. Findca doar asa isi imagineaza autorul. Si orice autor poate face ce vrea cu povestea sa. intradevar eu sunt la inceput cu fic-urile. Voi ceilalti poate ca aveti si cate 3 ani de experienta in scrisul fic-urilor si zeci de fic-uri la activ. Eu abia nici macar 1 an nu am de cand scriu fic-uri si asta e abia al 3-lea parca.

Dupa ce mai raspunde altcineva voi posta continuarea

#4
Amaliela intentiona sa se relaxeze pe o banca in Parcul Central insa cand a vazut ca o zana este atacata si se lupta cu trei troli a hotarat sa intervina si sa o ajute pe zana.
Zana rosti o vraja: Ferula. O data rostita vraja cei trei troli erau legati fedeles cu o franghie magica din liane. Dar franghia nu rezista la puterea enorma a trolilor. Trolii o data eliberati incepu sa alerge spre zana. Aceasta folosi o alta vraja mai puternica: Impedimenta. Cei trei troli acum au ramas tintuiti, nemaiputandu-se misca fapt ce i-a dat zanei un avans un pic mai mare. Dar vraja nu a tinut decat cateva minute si trolii au ajuns-o apoi din urma. Zana mai incerca o alta vraja: Obliviate, si trolii alergau dupa ea dar uitasera cu ce scop alergau dupa ea. Insa vraja aceasta nu a tinut prea mult nici ea si trolii o data ce si-au recapatat memoria au ajuns-o din urma si au prins-o. Zana nu ptea sa isi foloseasca puterile magice deoarece si-ar fi pus si viata ei in pericol, vrajile fiind destul de puternice si avand o raza de actiune destul de mare. Ca sa te poti folosi de vraji trebuia sa fii la cel putin 20 m departare de adversar. Insa zana era prinsa de troli astfel ca sa se elibereze nu ii ramasese decat sa liupte corp la corp cu trolii folosind tehhnicile de arte martiale invatate. Dupa ce se lupta catva timp cu trolii apare Amaliela. Acum erau in lupta 2 contra 3 si au reusit usor sa ii indeparteze pe troli. Si Amaliela folosindu-si puterile a creat un portal si un vartej magic impingandu-i pe troli in portal care i-a dus foarte departe.

Dupa ce cele doua fete adica ingerul si zana isi revenira se uitau una la cealalta surprinse. Isi dadura seama ca semanau ca 2 surori gemene. Singura diferenta era forma aripilor. Amaliela avea aripi de pasare iar zana avea aripi de fluture.
Dupa un moment de tacere in care se uitau surprinse una la cealalta, Amaliela rupse tacerea:

Ingerul: -Salut! Numele meu este Amaliela. Tu cine esti?
Zana: -Salut! Numele meu este Sanara. Iti multumesc ca m-ai salvat.
Amaliela: -Asta e datoria mea. Doar sunt inger.
Sanara: -Amaliela, nu stiu cum e posibil sa semanam intre noi fara sa stim ca avem vreo legatura una cu cealalta.
Amaliela:- Poate ca avem dar nu stim noi. Exista insa un oracol care ne poate lamuri.
Sanara:- Si unde anume e acest oracol?
Amaliela: -In pestera luminii in muntii Solariei. Daca ne grabim diseara vom fi la pestera.
Au plecat de indata amandoua in zbor tinandu-se de mana de parca se cunostau de mult . Amandoua aveau sentimentul ca parca se cunosc de undeva dar si-au ca nu se cunosc si se intrebau de unde au acest sentiment ciudat.
O data ajunse la pesteri intrara inauntru si gasira o oglinda magica. Ambele fete au atins olinda cu palmele drepte si au rostt formula magica pentru activaea oracolului: "Oglinjoara, oglinjoara, oracol magic, arata-ne raspunsul la intrebarea noastra" Deodata pestera incepu sa fie cuprinsa de o lumina orbitoae ca apoi sa se intunece brusc. Oglinda incepu sa fie inconjurata de o aura multicolora si din ea sa iasa fulgere albe ca laptele, Si un portal le inghiti pe cele 2 fete care se trezira ca pluteau intr-un gol in intuneric. Apoi se trezira undeva intr-un spital modern. Din ceea ce auzeau au inteles ca se afla tot in Dimensiunea Magica dar in urma cu 2000 de ani. Vazura 2 fetite mici una de 2 ani cu aripi de inger si una abia nou nascuta cu aripi de fluture care stateau in acelasi pat. si parintii lor un inger barbat si o zana fata care stateau alaturi de ei. In acest moment pricepusera ca erau surori dar cand se despartisera? O data ce si-au pus aceasta intrebare au fost proiectate in timp un an mai tarziu intr-o padure. In timp ce se aflau la picnic impreuna cu parintii lor, trei troli atacasera pe parinti care nu au reusit sa scape. Ele 2 insa fusesera salvate de 1 inger si o zana si fiecare isi luase drumul sau. Amaliela cu ingerul ce o salvase si Sanara cu zana. Ele credeau ca familiile lor sunt cele reale insa acum si-au dat seama ca cele 2 familii care le crescuse sunt familii adoptive.
Findca in Dimensiunea Magica totul este nemuritor, stiau ca parintii lor trebuie sa se afle undeva poate nu in forma lor initiala de inger si zana dar spiritele lor treuie sa fie undeva. Asa ca hotara sa porneasca in cautarea lor.

#5
Ai postat si continuarea care e.....naspa....scuza-ma ca spun asta dar nu e ceea ce ma asteptam eu:(
I-ai folosit in loc de litere cifre pentru a ne spune cate persoane sunt:3 trioli, 2 fete , 1 inger,2 familii...si asa mai departe
II-in fata fiecarui personaj ai pus numele cand vorbeste. Vrei sa il faci teatru? Daca nu, renunta la ele. Poti imbina dialogul cu naratiunea si sa spui si cine vorbeste.
In ultima parte, cand ajung fetele la pestera, ai o multime de greseli de scriere si de exprimare.
O sa iti dau cateva exemple:
"pesteri intraa"-pestera intra
"Ambele fete au atins olinda cu palmele drepte si au rostt formula magica pentru activaea oracolului: "Oglinjoara, oglinjoara, oracol magic, arata-e raspunsul la intrebarea noastra "-Ambele fete au atins oglinda cu palma dreapta si au rostit formula magica pentru activarea oracolului:" Oglinjoara, oglinjoara, oracol magic arata-ne raspunsul la intreabrea noastra"
"oritoae"-orbitoare
"spita"-spital
"brbat"-barbat
"mment"-moment
" priceusera"-pricepura
"In acest mment priceusera ca erau surori dar cand se despartisera?"-cred ca dupa surori si dar mergea o (,)
"us"-cred ca era pus...
"fst"-fost
"pep arinti"-pe parintii
"treuie"-trebuie
Nu ai descriere deloc iar dialogul, stii e ca la teatru.
Dupa ce scri, vizualizeaza textul odata, de doua ori sa nu ai greseli de scriere, exprimare, greseli gramaticale.
Nu mi-a placut deloc, sper ca o sa faci ceva cu sfaturile pe care le primesti
Nu te supara pe mine...incerc totusi sa ajut.
KissXBye



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Dincolo de hartie si creion +18 Nywa 12 8.166 17-07-2013, 12:51 PM
Ultimul răspuns: aidutza
  [Yaoi] Dincolo de intuneric Yuki. 18 9.550 28-06-2013, 12:22 PM
Ultimul răspuns: hiimera
  [Naruto] Dincolo de tristete exista si fericirea. SakuraXLOVE 6 4.587 15-09-2012, 09:48 PM
Ultimul răspuns: KarinaD
  Dincolo de adevar Lanna 48 23.061 29-08-2011, 03:15 PM
Ultimul răspuns: Lanna
  Lumea ororilor Ryuu 1 2.083 29-05-2011, 08:29 PM
Ultimul răspuns: yaoi maniac
  Lumea Ireala Vex 45 18.243 12-01-2011, 05:50 PM
Ultimul răspuns: Marina.
  Lumea lor, lumea mea Cătă 21 9.277 04-11-2010, 06:31 PM
Ultimul răspuns: Cătă
  Dincolo de adevar( titlu inca nedefinit ) Lanna 0 1.819 25-10-2010, 10:30 PM
Ultimul răspuns: Lanna
  O iubire dincolo de lume Sibel. 7 3.691 25-10-2010, 07:41 PM
Ultimul răspuns: hiimera
  Dincolo de limitele intunericului si luminii(Naruto) :.:. Onytsa :.:. xOxO 19 14.197 12-05-2010, 03:09 PM
Ultimul răspuns: Elena.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)