Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Trecutul nu se intoarce...

#1
Buna sunt noua aici:)
M`am gandit sa pun si eu un fic si va rog sa imi ziceti ce e bine si ce e rau,pentru ca vreau sa ma perfectionez si eu:))Deci criticati`l !

Unde este mama ?

Noapte...Ceva simplu,magic.Multi subestimeaza intunericul,chiar daca acesta ascunde adevarate orori.Ma ascunde pe mine.Pe mine si povestea vietii mele,sau mai bine zis tragedia vietii mele.

M-am nascut acum saisprezece ani,intr-un sat saracacios din Japonia.Parintii mei, nu i-am cunoscut niciodata.Se pare ca am fost o greseala pentru ei,asa ca m-au dat in grija la niste tarani.Mama care m-a adoptat,era foarte blanda si calda si ma iubea ca pe o fiica.Tatal,in schimb era opusul mamei.Mereu sever si rece,niciodata nu m`a acceptat ca adevarata lui fetita.Acesti oameni,mai aveau o fiica pe nume Melissa.Era o tanara cu un an mai mica decat mine,parul roscat,pe care mereu il tinea tuns scurt,apoape de umeri.Ochii ei inspirau mereu incredere,niste ochii verzi ca mugurii abia aparuti si foarte mari,iar pielea ei era putin bronzata.
Si eu…aveam parul lung si blond,iar ochii mei era albastrii ca cel mai curat lac.Eram o fata mereu cu zambetul pe buze,chiar daca avea multe sarcini de la parinti,pentru ca eram cea mai mare.Hraneam animalele,faceam curatenie si incercam sa o ajut pe mama la gatit,chiar daca nu ma pricepeam,in unele momente cedandu-i locul surorii mele ,pentru ca aceasta chiar stia sa gateasca.
Pot sa spun ca am dus o viata fericita,pana intr`o zi.O zi normala care s`a transformat intr-un cosmar.Un cosmar de care nu pot sa scap,care m-a marcat pe viata.
Ma trezisem de dimineata,ducandu`ma in gradina sa hranesc animalele.Melissa se trezeise mai devreme decat mine pentru ca ea trebuia sa duca vacile la pascut.Am intrat in casa,cautand-o pe mama dar in locul ei am gasit un biletel “Aylin te rog sa ai grija de sora ta zilele acestea cat sunt plecata la sora mea.Ai grija ca tatal tau sa nu faca ceva .Daca se intampla ceva iei bicicleta si vii la mine. Cu drag mama.”
Nu intelegeam ce voia sa spuna …tata nu a facut niciodata ceva rau.Abia astept sa vina Mel,caci asa o alintam eu.Avea un nume frumos,pe care mi l-am dorit si eu.Dar si Aylin era deosebit.Stiu ca mi se potrivea,mama mea mi`a zis ca asa o chema pe o matusa de-a ei.
-Aylin ! Unde esti ?
-Aici surioara.
-Am venit !Trebuie sa facem mancare !Unde e mama ?
-Mama a plecat la matusa noastra…
-Curatenia Lin !Si trebuie sa speli kimonourile.
-Imediat…
Cateodata era asa insuportabila....doar cateodata.M-am dus si am curatat casa,am spala hainele si am facut tot ce puteam sa fac.Timpul trecea repede,atat de repede incat nu mi-am dat seama ca tata trebuia sa soseasca de la munca.Cand am iesit si eu si Melissa la poarta sa il asteptam,in locul lui am vazut un baiat de vreo douazeci de ani.
-Tatal vostru nu poate veni..seful l-a mutat intr`un alt oras..avem nevoie de muncitori acolo .O sa stau eu cu voi pana vine mama voastra.
Melissa se uita neajutorata la mine.Stiam ca nu ii plac strainii.
-Bine,raspund sec.
Nu imi inspira incredere ,ceva era ciudat cu el…Avea parul maroniu inchis si ochii negri ca cel mai intunecat abis.Ma atragea cu ceva,dar totusi parea genul care se culca cu toate fetele pe care le intalnea.
-Tu mananci cu noi ?a intrebat sfioasa Mel.
-Da.Din cate mi-a zis tatal vostru camera de oaspeti e goala.Este langa a ta ? Aylin daca nu gresesc ?
-Da este langa a mea.Aylin si Melissa.Mel tu mergi sa pregatesti masa.Eu il voi conduce pe acest domn.
-Suke.
-Haide cu mine.
Vedeam cum ma priveste intr-un mod anume….
-Aici este….
Dar nu am avut timp sa imi termin propozitia caci am fost trantita la zid de acel baiat.
-Deci tu esti fata mare .Mi`am dat seama.
-Lasa-ma impace ! spuneam aceasta in timp ce incercam sa nu tremur.
M-a sarutat fortat.Si`a strecurat limba usor prin gura mea.Imi cerceta fiecare coltisor atat de incet,parca nu voia sa se termine.
-Haideti la masa ! se auzi Mel strigand.
-Ne mai vedem noi .
Cand nu il mai vedeam o lacrima mi se prelinse pe obraz.Dar nu vreau sa o vada surioara mea asa ca o sterg repede si cobor si eu la masa.


[Imagine: iloveyouanimesign.png]


#2
Heya(*.*)


Ei bine am trecut si eu p`aci, sa zicem ca m`a atras titlul in mare parte.
Am cateva lucruri sa`ti spun. In special m-a deranjat ca ai folosit "`" (ex:mi`am). Si eu foloseam, dar mi s-a spus ca arata inestetic si m-am dezvatat. Sper sa nu mai folosesti nici tu. Cu figurile de stil stai cam prost, sincer. Descriere, nada. Sentimente, lucruri, locuri, nimic. Crezi ca daca imi spui ca are par blond si ochi albastrii descrii ceva? Ei bine, nu. Naratiune a fost slaba, ai grabit-o rau de tot. Lucrurile s-au desfasurat prea repede, incat incepusem sa ma plictisesc sa citesc. Te-ai adancit prea mult in actiune si ai grabit-o mult prea mult. Puteai sa explici capitolul asta in 5 paragrafe si ar fi iesit mult mai bine. Dialogul a fost sec, rau de tot. A fost plictisitor, banal, fara sens, etc. (ai inteles ideea).
La partea cu sarutul nu mi-a placut deloc, deoarece nu ai descris nimic, sentimente, nada frate. Puteai sa descrii acolo o groaza.
Scuze, dar ce ai facut tu aici nu e fic, sincer. Nu ai nimic din cele mentionate de mine mai sus. Greseli de tastare si exprimare am vazut cateva. Reciteste capitolul inainte de al posta.
Sfaturi:
- descrie sentimente, lucruri, locuri
- narazea mai usor si fa lucrurile sa para mai placute, sa decurga mai normal
- ai grija la dialog sa nu fie sec
- ai grija la greseli
- fa capitole mai lungi
Sper sa ti cont de sfaturile mele si sa te perfectionezi. Sper ca vei continua ficul asta.
Bye, dear!

#3
Woow, in primul rand nu stiu daca l-ai postat corect. Iar in al doilea rand ai multe greseli, ca sa nu mai pomenesc de actiunea mult prea grabita. Are multe repetitii, fraze incorect formulate, descrierea inexistenta.
Inceputul a fost bun, dar restul a fost mult prea banal, prea nesemnificativ ca sa aibe ce cauta in fic. Puteai sa te axezi pe lucruri importante, sa descrii mai mult locurile si chiar persoanele cu care interactiona personajul principal zi de zi. Sa te concentrezi pe sentimente, pe ganduri si sa le expui.
Ar fi multe de zis despre ce ai scris tu si toate numai pareri negative. Chiar am vrut sa iau fiecare fraza in parte pentru a-ti arata miile de greseli, dar am o vaga retinere pe care as putea-o numii pierdere de vreme.
Oricum, te sfatuiesc sa refaci acest capitol, sau sa ceri ajutorul cuiva ~ parca s-a facut o regula ce are la baza ajutarea celor care vor sa aibe un fic dar nu au prea multa experienta~.

Bafta si spor in continuare!
[Imagine: 97943774.png]
~Thanks Rx~!~

Fa exact lucrul de care ti-e frica!


#4
Bine...o sa incerc sa ma imprietenesc cu descrierea :)) Si cu actiunea :((

Doi ochi caprui

Cand am vazut-o pe Mel fericita,am incercat sa schitez si eu un zambet fals,care mi-a reusit.Chiar voiam sa fiu vesela,dar..ceva ma oprea.Sarutul acela mi-a amintit de toata copilaria mea.Toate momentele,toate sentimentele mele mi se ravasau in cap.Nu pentru ca imi placea de Suke,dar acesta imi amintea de o persoana pe care am pierdut-o acum mult timp,pe care inca o mai iubesc…
FlashBack
-Raven te rog asteapta-ma !
-Pentru ce ?Tu nu vezi ca incerci sa pastrezi dragostea noastra si se pierde mereu ?Las-o balta,oricum plec !Te rog uita-ma…asa voi face si eu.
-Raven nu pot sa te uit ! Intelege ca te iubesc !
End of FlashBack
Si acum il tin minte cum a plecat si m-a lasat balta.A lasat in urma toate amintirile,toate saruturile mele,a uitat pana si iubirea noastra.Nu il mai simt langa mine,dar nu va disparea din inima mea niciodata.Nimeni nu il va putea scoate !
-Aylin nu mananci ?
Se pare ca surioara mea ma intrerupe din ganduri…Fara sa ii raspund am incercat sa mananc chiar daca nu imi era foame.Timpul tine cu mine ! Am vazut ca e ora zece si am disparut imediat,cu scuza ca imi era foarte somn.Nu imi doream decat putina liniste.Am urcat usor scarile,deschizand prima usa de la stanga.Chiar daca nu aveam o camera mare,imi placea.Mirosea a trandafir si mereu era ordine.Am tras jaluzele si m-am lasat acoperita de intuneric.Tot ce voiam era sa uit .Sa il uit pe el.Doar ca imi e dor sa ii mangai parul fin si negru ca smoala,imi placea sa privesc acei ochi caprui,plini de dragoste,sa il strang in brate si sa ii spun cat il iubesc.Dar poate nu ar trebui sa ma mai gandesc la asta…mai bine imi traiesc viata.Si mai bine adorm odata.Maine ma trezesc devreme.Si mai am si un baiat pe cap !
-O sa omor cocosul ala !tip eu nervoasa pentru ca am fost trezita din somnul dulce.Melissa !
Ies din camera si cobor grabita scarile.
-Mel !Suke ! E cineva acasa ? Nu ma faceti sa vorbesc singura ca o patiti !
Mel sigur a mers prin padure.Iar Suke probabil ca s-a dus la servici.Pai cred ca merg si eu sa cumpar ceva,nu mai aveam multa mancare.Imi iau pe mine un kimono galben si banii pe care nu i-a lasat mama.Poate ma intalnesc si cu Mikoko,ea fiind o prietena de-a mea.A fost vanduta cand era mica unei case de gheise. Nu pot spune ca traieste rau,dar nici bine nu ii e.Off iar am pierdut sirul gandurilor.Nu ar trebui sa fiu asa visatoare.Merg si cumpar cateva legume si apoi alerg spre casa lui Mikoko.E bine ca mama mea si “Mama” prietenei mele se cunosc.Bat usor la usa si in prag apare Yuri.
-Buna Yuri.
-Iar ai venit ?Mikoko e sus .
-Multumesc.
Fata asta era o scorpie .Nimeni nu o suporta .O femeie atat de rea nu vezi mereu.
-Aylin ! o aud pe tanara tipand.
-Mikoko ! De ce esti asa entuziasmata ?
-Asta seara pot sa dorm la voi ?Vin in sat baieti noi.Am auzit ca se pregatesc de o mare batalie.Nu stiu dar imi place mult !
-Normal ca poti sa dormi.Vrei sa ii urmarim ?
-Da ! tipa ea cat sa trezeasca tot satul.
-Pai ia-ti 3 kimonouri la tine.Doar stii ca nu poti sta locului niciodata.
-Acum.Sa stii ca Mama e de acord.
O priveam pe fata cum isi strange lucrurile.Avem 16 ani amandoua si suntem la scoala de gheise.Nu ca o sa fiu vreodata asa ceva,dar mama cu Sara,”Mama” lui Mikoko erau verisoare.
-Gata ! Trezirea Lin ! Iar visezi ? Sa iti zboare visele ! Hai sa traim viata la maxim !
-Mai taci !spun eu razand.Cand ai de gand sa te maturizezi ?
-De parca tu ai facut-o…
Am inceput sa radem, constiente de faptul ca Yuri ne aude.

Mergeam pe drum,topaind amadoua ca niste iepuri.O adoram pe fata asta,cu ea faceam toate tampeniile posibile.
-Hei Aylin.Hai sa ne aranjam pentru diseara.Nu stii cand iti intalnesti printul !spune fata chicotind.
Nu zic nimic si o iau de mana tragand-o in camera mea.
-Pentru diseara stii ce culoare vreau ? spune prietena mea cu un zambet urias pe fata.
-Verde ?spun eu .
-Da ! Tu vei purta albastru .Cate ore mai sunt ?
-Cred ca doua .La cat vorbesti…
-Bine bine .Si cand incepem sa ne aranjam ?
Fata asta nu tacea niciodata.I-a dat Dumnezeu frumusete,dar i-a dat si o gura uriasa.Am uitat sa va spun cum era ea.Mikoko era o fata bruneta,cu parul lung pana aproape de mijloc si cu ochii aramii,pielea fiindu-i ciocolatie.Era fix opusul meu.Dar nu ma deranja.Asta ne-a facut cele mai bune prietene.O vedeam cum se aranjeaza ,cum facea totul cu atata gratie.Vreau sa zic ceva dar aud :
-Aylin !! Sunt acasa !
-Bine Mel. Noi vrem sa ne plimbam azi.Faci tu mancare ?
-Da.Mikoko !Ce frumoasa esti !
-Multumesc.Haide Lin sa te aranjam.
M-a trantit tanara pe scaun si a inceput sa ma aranjeze.Mi-a spus apoi sa imi iau kimonoul si sa ma uit in oglinda.
-Mikoko esti minunata !
-Stiam de mult. Hai misca-te ca vreau sa ii vad.
Am fugit sa ne incaltam si am pornit.Erau multe fete pe acolo si sosisera baietii.
-Mikoko vezi ca ma duc sa caut chipuri cunoscute.
-Du-te.
Ma plimbam prin multimea aia de oameni,si vad ceva.Ma duc la baiatul acela si il intorc cu fata.Nu se poate !
-Aylin ! il aud strigandu-ma.
-Nu se poate.Tu esti….


[Imagine: iloveyouanimesign.png]


#5
Buna:)

Poi nu stiu cat de mult ai tinut tu cont de sfaturile noastre. Din nou ai o descriere banala, fara sentimente, seaca chiar. Daca descrii hainele si parul nu este o descriere. Incearca macar daca descrii lucrurile, foloseste epitete mai elaborate, care sa schimbe vorbirea ta in una literara, pe care inca nu o ai.
Din nou actiunea mi se pare grabita. Las`o mai incet.
Acum, cel mai rau-- dialog. Predomina , ceea ce nu`mi place, este sec, chiar foarte, banal, neatractiv si asa mai departe. Reciteste comentariul meu de mai sus si vei intelege. Daca nu, uite dialogul sec:
Ion: Buna!
Maria: Buna!
Ion: Ce faci?
Maria: Bine, tu?
Nu ai folosit aceleiasi replici si asta a fost doar un exemplu de dialog sec, care predomina la tine. Remediaza asta.
Astept capitolul urmator si sper sa vad o evolutie.
Succes!

#6
Buna :) ,am ajuns in sfarsit aici .
Incep cu aranjarea in spatiu ,mai lasa putin loc ...... mai ales cand e FlashBack , ca nu se intelege nimic , de parca e dialog in continuu . Mergem m-ai departe , dialogul e sec ,adica cum spune Zapa, include ceva mai mult imbinari de cuvinte sau epitete .............. si emotii si sentimente , nu sunt roboti ,ei simt ceva sau gandesc ceva ,la tine lipseste lucrul acesta . Actiunea nu e prea grabita ,e binisor , dar mai ai de lucrat . Volumul merge dupa marime si pentru inceput ( din cate stiu e primul tau fic,sau gresesc ) . Greseli gramaticale nu ai ,e un mare plus . Cam e tot .
Bafta in continuare ! :)
Buy >:D<
[Imagine: aaaakip.jpg]

#7
Ash >:d< de la jocuri vin la ficul tau...
Iartama, am citit ambele capitole si am de obiectat.
Mey ai prea grabit actiunea povestii prea mult, abia dupa 3-4 capitole sa fii urmat iubirea nu asa imediat. Actiunea ta e fugarita rau de gaste. =)) , laso mai INCET. Dialogul este dominant la tine in fic, e stresant, mai trece si la vorbire indirecta. Descriere, pai este bunicica, dar fortata, sa stii. Axeaza-te si pe sentimentele personajelor, laso sa fie de la sine. Scrie in momente de idei si verifica capitolul de cate 2-3 ori apoi postezi.
Ideea mi se pare originala si buna, dar se strica daca tu o grabesti asa, ii darami tot aspectul si atunci povestea nu mai este menita citirii. Lasa totul sa decurca mai lent. Mai amaneaza povestea aia de dragoste, mai baga capitole uzuale asa sa tin in suspans, nu asa imediat veni o saruta, se cununa , fac si copii >_>. Fii mai atenta. Ma tin de ficul tau sa vad cum decurge.!
Bafta la urmatorul capitol. :* :-h
...............[Imagine: bnkWUB1.png?1]


#8
Fic inchis la cererea autoarei. Ptr redeschidere mess sau pm.
-



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Trecutul reinvie sarah chan 2 2.504 14-10-2011, 09:16 PM
Ultimul răspuns: sarah chan
  O pată de sânge în trecutul meu Rena 14 4.256 23-07-2011, 06:17 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  Trecutul e trecut, prezentul e prezent The Kraken :X 5 4.438 14-04-2010, 10:29 PM
Ultimul răspuns: The Kraken :X
  Trecutul nu moare Jigoku 16 8.477 25-11-2008, 10:09 AM
Ultimul răspuns: Sadic_Soul


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)