Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Trecutul nu moare

#11
Well mi-am facut putin timp ca sa-ti citesc si acest cacapitol.
Well pot spune ca am ramas cam uimita de tot ce s-a intamplat.
Un alt chip apare prin poveste.Acest ,,Alex" suna cam interesant,voi vedea in urmatorul capitol ce se mai intampla.
Se pare ca Lina chiar tinea la ,,fratele" ei,dar avand atata ura nu prea isi putea da seama de ceea ce simte cu adevarat.
iar ultima propozitie<,,Poate mort ma vei iubi mai mult">...wow...se adevereste.
Astept cu nerabdare urmatorul capitol,si ma bucur ca le postezi asa repede,bv ..si succes in continuare.:chuu:
Edit:Si am o rugaminte?Ai putea sa faci capitolele mai lungi.Adica in 3 minute l-am si citit..si parca se termina prea repede.....kiss
[Imagine: c2a0c0530aa349b5ea812cc0f25d1c261282427224_full.png]
Tnx nibbles:X
[Imagine: ss-sig.png]
[Imagine: ss34ef-sig.png]
In the deep darkness the only light is you.
I am lost in my dark memories and in my foolish illusions.
In my dark world full of suffering and tears you are my way to happiness.

#12
deci asta a fost motivul...credea ca Lina nu-l iubeste din cauza mastii sale de fata dura pe care o purta...isi iuea atat de mult sora vitrega incat prefera sa moara decat sa stie ca nu poate fi iubit de ea...
ce sentimente puternice avea....
and.....mi-a placut partea in care Lina plange,in sfarsit si-a lasat sentimentele sa iasa la iveala...:victorie:





#13
(04-10-2008, 12:22 AM)jigoku A scris: Inainte de toate, am revenit ^^' Apoi,vreau ceva critici,virgule,gramatica,exprimare,orice :)
acestea fiind spuse...

Trecutul nu moare

Frigul punea stapanire pe trupurile lor,ii coplesea.Se simteau atat de singuri,credeau ca au ramas doar ei,undeva departe,unde nimeni nu le aude durerea,unde nimeni nu le simte tristetea si nimeni nu le vede lacrimile fierbinti,ce curgeau,una dupa alta,umezindu-le pielea fina si tanara.
Fugisera de acasa,in speranta ca vor gasi ceva mai bun acolo,afara,dar se inselasera.Tot ce au putut descoperi a fost linistea. O liniste ce inconjura cladirile uriase si reci,strazile micute si incurcate sunt tacute,pustii.
Au hotarat sa se aseze intr-un loc destul de ferit,pentru a innopta.Luna se arata deasupra norului de poluare,stralucind si luminandu-le visele.
-Lina…mi-e frig. Au fost ultimele lui cuvinte,inainte de a adormi.
Noaptea a trecut greu,frigul ataca fara mila,vantul reusise sa patrunda si in coltisorul unde ei se ascunsesera.
-Saracii copii…bietul baiat, sopti un domn,indesandu-si mai bine palaria cafenie pe cap.


~-~-~

O noua dimineata.Soarele patrunde si in camera ei,anuntand-o ca trebuie sa se ridice si sa mearga la scoala,sa-si intalneasca din nou colegii,sa faca iar teme in pauza.
A aruncat o privire in camera.Era curata,motivele aurii ale cartilor asezate pe rafturi negre straluceau alintate de raze ce patrundeau prin perdeaua subtire si rosie.
Ochii i-au ramas atintiti in oglinda.Acum era o tanara adolescenta,inalta,dar diferita prin stil si atitudine.Parul negru,lasat pe spate,ciufulit,probabil nu-l va pieptana astazi,arata dragut asa,tatuajul ce se vede putin pe umarul stang,simte nevoia sa-l dezvaluie,asa ca isi coboara putin tricoul ce i-l acoperea.Il priveste cu atentie si intoarce brusc capul,refuzand sa-si aminteasca.
Era destul de tarziu,dar oricum nu avea de gand sa mearga la prima ora,asa ca a coborat incet,dupa ce s-a imbracat intr-un tricou negru si o pereche de blugi asortati,prinsi cu o centura decorata cu tot felul de motive stranii.
S-a asezat pe un scaun in bucatarie,unde si-a aprins ultima tigara din pachet.Un tanar blond se apropie de ea,dar a fost intampinat de o privire rece si o atitudine distanta,insa a preferat sa se aseze si sa continuie sa priveasca chipul fetei,cat si fumul care se pierdea in imensitatea incaperii.
-De cate ori sa-ti spun ? incepu el,dupa un timp in care a privit in gol, pierdut in ganduri.Fumatul nu ajuta,chiar deloc,isi continua ideea,luand tigarea si rupand-o.
-Tu…replica ,pe un ton calm,dar vizibil iritata, tu…de cand iti permiti sa-mi spui ce sa fac cu viata mea ?Stii ca te urasc nu ?De ce nu dispari,nu te mai vreau ?!
Baiatul dadu dezaprobator din cap,preferand sa taca.A continuat sa apese pe tigara si sa o invarta in scrumiera,scufundandu-se iar in adancurile gandurilor.
-Esti sora mea,la urma urmei. Murmura intr-un final.
O privire plina de ura il strapunse.In urmatoarele secunde,exact ca un fulger,fata il lua de gulerul tricoului rosu,il ridica de pe scaun,urmand sa-l impinga pana in perete.
Ochii lui verzi au continuat sa fie blanzi si luminosi,pastrandu-si acelasi zambet cald si enervant totodata.
-Te inseli ! ii striga.Amarnic !
Un barbat somnoros isi facu aparitia,cu un ziar larg deschis,imbracat intr-un halat cafeniu.
-Lina,lasa-ti fratele,pentru Dumnezeu ! interveni el parca exasperat de situatia aceea.
Il elibera pe tanar,dupa care apuca nervoasa cheile de pe masa,agata din mers si geanta,si-a trecut mana prin par,cum facea de fiecare data cand urma sa replice usturator,dupa care fixa ochii batranului si spuse :
-Tu nu esti tata,tata era un nemernic !Iar idiotul de Mark nu se compara cu fratele meu,nu inteleg, de ce mai insisti ? termina ea,dand ochii peste cap si alergand catre motocicleta neagra,cu care a disparut in cateva secunde.
-Tata,doare cand face asta,nu-si da seama dar….unele vorbe se aud si dupa ce taci…ofta copilul care privea la urmele lasate pe trotuar de fata ce disparuse demult din privirea lui.
Barbatul,la fel de somnoros si calm,sopti catre fiul sau :
-Iart-o,e nesabuita…

si cam asta a fost,acum personajele
Lina- http://i253.photobucket.com/albums/hh52/...rl_011.jpg
Mark- http://i282.photobucket.com/albums/kk247...londie.jpg

ce pot sa zic.a da e super ficul tau
greseli nu ai deloc(dar cum ai putea sa ai asa ceva)
descrii sentimentele personajelor foarte bine
descriere ai
ai talent fetito:-pdaca tu ai face o greseala la ceva m-as minuna
tu esti foarte buna la toate...stii sa scrii
atat am avut de zis:-p ja ne
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#14
Bun, am citit, am savurat, am criticat ^^

Capitolul I:

Citat:Tot ce au putut descoperi a fost linistea. O liniste ce inconjura cladirile uriase si reci,strazile micute si incurcate sunt tacute,pustii.

Am vrut sa subliniez faptul ca dupa virgula ai inceput o noua propozitie, pe care nu ai legat-o de ceea de dinainte. In loc de virgula ar fi fost mai bine un punct.

Citat:Parul negru,lasat pe spate,ciufulit,probabil nu-l va pieptana astazi,arata dragut asa,tatuajul ce se vede putin pe umarul stang,

M-ai omorat aici. :help: E un coctail de timpuri tare rau de tot. Viitor, apoi trecut, apoi prezent...Stiu ca mi-ai zis ca e problema de-a ta in legatura cu exprimarea, dar trebuie sa incerci sa o remediezi.
Citat:De ce nu dispari,nu te mai vreau !

Fara " ? "

Capitolul 2:

Citat:Fata a prins curaj,judecata fiindu-i intunecata de o furie incontrolabila,privirea ii era inundata de sangele razbunarii,nu stia ce sa faca

Iar, aici trebuia sa delimitezi propozitiile in loc de acea virgula. Si de asemenea incearca sa eviti pe cat posibil gerunziul.

Ar fi trebuit sa lucrezi mai mult la naratiune si descriere, ai tendinta de a grabi actiunea. Puteai sa descrii mai mult atitudinea colegilor ei fata de ea, atitudinea ei fata de acestia, atitudinea profesorilor fata de ea...

In urmatoarele capitole n-am mai "detectat" nici o greseala...m-a furat peisajul...adica mi-a captat atentia ideea.

Acum, ce mai am de adaugat:
-dupa cum spuneam, ai tendinta de a grabi actiunea. Trebuia sa descrii mai mult relatia ei cu fratele ei actual, suferinta fratelui ei, cine stie, poate avea si el probleme ceva acolo :-" Prea brusca moartea lui.
- am observat ca ai "problemutze" cu descrierea. Da, folosesti figurile de stil destul de bine, dar parca descrierea nu se leaga cu naratiunea asa cum ar trebui...Am observat destul de usor partile cu descrierea si cele cu naratiune, si desi ai incercat sa le legi, mai trebuie sa lucrezi. Incearca sa nu mai grabesti actiunea, sa folosesti mai multa descriere.
- coctailul de timpuri nu a mai fost la fel de grav prin ultimele capitole, de unde deduc ca faci progrese :)
- un alt lucru pe care l-am observat a fost faptu ca dupa unele semne de punctuatie lasi spatiu, si dupa altele nu. Incearca sa lasi dupa toate semntele de punctuatie, si atentie, am zis dupa, nu si inainte..
- capitolele sunt scurte, vrem mai mult :P
[Imagine: chestia.png]
Thank you Isabela! ^^
[Imagine: ObeyMe.jpg]
[size=xx-large]

Blogareala, alea alea...Luftblasse[align=center]

#15
Simple consecinte,cei dragi dispar.

Acum aflase motivul. Fratele ei isi dorea dragoste mai mult decat viata, o iubea mai mult decat pe oricine altcineva. Din cauza ei s-a sinucis si s-a asigurat ca ea n-o sa uite asta. Trebuia sa-i spuna batranului, insa ii era imposibil, simtea ca o va uri dupa toate astea.
-Nu-i poti ascunde, merita sa stie ! sari ca ars Alex cand a observat intentiile Linei.
-Ai dreptate… ii voi spune si voi spera ca n-o sa ma urasca dupa aceea.
Taria disparuse total din vocea ei. Se simtea teama si regretul, privirea ei se intunecase, era furioasa pe propria persoana, pentru ca-l ignorase pe cel ce a incercat sa-i fie aproape.
Ploaia se mai potolise, iar soarele incerca sa apara. Razele se chinuiau sa strapunga norii, sa lumineze copacul, s-o incalzeasca pe Lina si sa-i mai aline durerea.
A intrat impreuna cu Alex in casa, unde a pregatit un ceai, s-a schimbat si s-a pregatit sufleteste pentru intalnire si vestea care avea sa o dea.
Dl. Anatsu isi facu aparitia, buimac si indurerat, incerca sa se mai trezeasca o data, sa realizeze ca toate astea sunt un cosmar.
-Tata, trebuie sa-ti spun ceva… sopti ea sec.E doar vina mea, continua la fel de sec,doar ca mai incet,Mark a murit din cauza mea…
-Vorbesti prostii, durerea te-a orbit.Fratele tau te iubea,nu vroia sa suferi. O incuraja batranul imbratisand-o.
Lina s-a multumit cu atat si a preferat sa taca, hotarand sa-l lamureasca alta data,sa mai lase timp.
Alex dadu dezaprobator din cap.Nu-i placea sa fie partas la un secret ca asta,dar nu avea de ales.
-Eu… eu ies putin. Sopti batranul cu o voce sugrumata.
Lina si tanarul au ramas singuri in camera, cu privirile fixate unul spre altul.
Lina vedea un tip ud si dezamagit, cu aceeasi sclipire rosiatica in ochi, cu parul cazand pe umeri greu din cauza apei.
Linistea a fost perturbata de soneria unui telefon.
-Da ? Sigur mama, venim imediat. Alex a terminat repede conversatia.Mergi ? intreba fara sa astepte vre-un refuz.
Fata s-a supus fara obiectii, simtea ca i se pregateste ceva. L-a sarutat pe batran inainte sa se urce pe motorul tanarului si s-a lasat condusa intr-un cartier periferic. Ii reveneau multe amintiri in minte, tot prin zona asta a stat cand era mica.
S-au oprit in fata unui bloc plin de muschi crescut pe peretii umezi si crapati. A fost invitata sa intre intr-un apartament la parter.In spatele usii albe, a descoperit o casa primitoare, asezata, modesta.
O femeie isi facu aparitia dintr-o camera plina cu fum.Purta o bluza alba, cu manecile taiate, o tigara lunga intre degete, cu o privire pierduta in vise. Cand s-a apropiat, a imbratisat-o pe Lina, aceasta din urma simtind un miros ciudat. L-a privit intrebator pe Alex.
-Marijuana.. ii spuse cu dispret,uitandu-se dupa femeia care se pierdea in perdeaua de fum a camerei.
-Se drogheaza ? intreba fata cu o oarecare ingrijorare.
-Pentru asta te-am adus aici. Am nevoie de ajutor, s-o fac sa renunte la droguri.Mark discuta cu ea, dar de ieri, fumeaza si isi injecteaza mai tot ce poate.
-I-ai drogurile, nu-ti lasa sora sa mai faca asta… incerca ea o abordare.
-Sora ? E mama mea …
Fata a ramas socata.Nu-i dadea mai mult de 25 de ani femeii, iar atitudinea ei nu era caracteristica unei mame.Isi reveni si continua :
-O putem duce la o clinica de dezintoxicare. Orice cheltuieli ar fi, am eu grija, tata sigur va intelege.
Alex o privi uimit. Doar ce se cunoscusera si ea ii ofera deja ajutorul pe care Mark nu i l-a oferit niciodata, pentru ca nu apela la tatal sau pentru bani. S-a rezumat la a o imbratisa si a-i multumi sincer.

#16
nu am fost niciodata buna la capitolul ,,critica"...
Imi pare nespus de rau dar mie mi se pare aproape perfect acest capitol.Oricum eu nu sunt in masura sa critic pe cineva de nivelul tau.
Deci mi se pare ca Lina este intr-adevar o persoana buna intr-un final.Vrea s-o ajute pe mama lui Alex,pe care abia il cunoaste.Sper ca fata sa nu ramana cu sechele avand in vedere ca aceste e al doilea frate pe care il pierde.
Totusi Mark o iubea mult prea mult Lina, mai mult ca pe o sora,daca a ajuns la un asemenea act.Scuze,dar inca am ramas uimita de sinuciderea lui.:| Desi au trecut deja doua capitole.
abia astept urmatorul capitol >:D< :bv:





#17
Well in primul rand scuza-mi intarzierea.
Capitolele aste doua mi-au intrat in suflet.
Mi se pare onorabil ca Lina vrea intredevar s-o ajute pe mama lui Alex.Cred insa ca vrea acest lucru pentru a m ai face o fapta buna,ptentru a mai uita cata suferinta i-a produs fratelui ei.
Critici nu am decat ca ....again ...este foarte scurt capitolul...dar asta nu prea conteaza.Abia astept ce se va intampla cu Alex si Lina...cu batranul.So astept urmatorul capitol.
[Imagine: c2a0c0530aa349b5ea812cc0f25d1c261282427224_full.png]
Tnx nibbles:X
[Imagine: ss-sig.png]
[Imagine: ss34ef-sig.png]
In the deep darkness the only light is you.
I am lost in my dark memories and in my foolish illusions.
In my dark world full of suffering and tears you are my way to happiness.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Trecutul reinvie sarah chan 2 2.511 14-10-2011, 09:16 PM
Ultimul răspuns: sarah chan
  O pată de sânge în trecutul meu Rena 14 4.270 23-07-2011, 06:17 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  Speranta moare ultima MooN. 7 5.040 08-03-2011, 03:53 PM
Ultimul răspuns: MooN.
  Trecutul nu se intoarce... Ash. 7 4.574 28-08-2010, 12:38 AM
Ultimul răspuns: Flash
  Trecutul e trecut, prezentul e prezent The Kraken :X 5 4.445 14-04-2010, 10:29 PM
Ultimul răspuns: The Kraken :X
  Cand speranta moare ultima Erina Ozaki 1 4.395 25-02-2009, 03:13 PM
Ultimul răspuns: angeliqueVampire


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)