Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Rasism

#1
Ce credeţi ? Opinii orice e bine venit. [ um . . nu chiar o.o'' ]
So uite că durerea asta de dinte mi-a dat idei bune. Eu din todeauna am urât astfel de persoane. Rasiştii pentru mine nu sunt . . . cum să spun nu sunt oameni. Până la urmă suntem oameni, toţi suntem de ce să jignim, omorâm, îndepărtăm de lângă noi o persoană care e şi ea ca noi doar că e negru sau chinez sau european. PÂnă la urmă nu ar trebui să conteze ce ai în cap ? Pentru că spre exemplu ai în faţa ta un negru cu o situaţie financiară nu strălucită, dar e cinstit şi tu îţi baţi joc de el doar pentru că nu e ca tine. Mie una mi se pare demn de un om să facă asta. E o mare tâmpenie. Pur şi simplu îi urăsc păştia care îşi îndepărtează seamănul de lângă el. [ şi da ştiu că o să ajunge şi la religie dacă vă puneţi pe dezbătut : )) ]
-

#2
stupid topic... stupid debate issue... pointless thread made just for the sake of saying something...

rasism, da exista, este bine sa existe? partial... deoarece dupa cum spunea Charles zi Britannia, nu egalitatea produce progresul, ci competitia dintre diferite grupuri... daca momentan indo-europenii conduc lumea, mi se pare clar ca ei sa fie clasa privilegiata...

also, rasismul este un lucru perfect natural evolutionist, evolutia ne-a facut diferiti... nu poti cere unui leu sa i se faca mila de o gazela (da stiu discutia, animalele nu au ratiune)

pe de alta parte, nu sunt de acord cu crimele rasiale... gen cum a facut KKK in america, sau alte asemenea chestii... un om nu il omori pentru ca e de alta culoare... ci pentru ca te enerveaza ca om...

pe acelasi principiu... un tigan cand il vezi cu satra, iti zici in gand "duca-se-n originea lui de tigan" in schimb cand il vezi ca munceste cinstit, deja il consideri mai mult roman decat tigan...

o alta parte nasoala a rasismului, este aceea ca a provocat o miscare anti-rasism extremista, care a dus la niste legi idioate...
(copii sunt exclusi)
-daca lovesti o femeie, esti misogin
-daca lovesti un negru, esti rasist
-daca lovesti un evreu, esti antisemit
-daca lovesti un homosexual, iar esti nustiucum
etc...


(PS: o precizare, eu mai mult prin rasism inteleg ura fata de cultura unei mase de oameni, nu prin ura fata de culoarea pielii (desi des sunt legate), ca daca e un negru perfect integrat intr-o societate de caucazieni, e mai mult caucazian decat negru...)

#3
Ideea este puuuutin exagerata, pentru ca daca e cineva care daca vede un negru pe strada si tipa "CIOARA" , cu siguranta nu va recunoaste in cadrul unei comunitati virtuale .
Tan , nu suntem de acord cu multe, dar ce conteaza ?

Oricum , este stupid sa judeci un om dupa culoarea pielii, cum are ochii sau ce culoare are parul lui. Peste cinci ani o sa omoram toti oamenii creti . Stiu un tip venit din alta tara care este negru , si niciodata nu mi-a pasat chestia asta. E om . Poate sa fie de treaba, nesuferit, frumos, urat, cretin, dar chestiile astea nu sunt date de aspect.


Also , stiti mitul legat de negrii 21?
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.




#4
Mai, rasismul chiar nu ar trebui sa existe. Bine, nu suntem toti la fel (dupa cum spunea si un spot publicitar "Suntem cu totii diferiti- din fericire"), asa ca nu ma astept ca toti sa fim priviti la fel, cum nu ma astept nici ca un grup de cocalari sa vina la un concert Metallica. Da, stiu, la faza asta am parut si eu rasista, dar nu am fost, pentru ca nu am gandit cu adevarat rau despre ei. Fiecare cu treaba lui. Nu am de gand sa intru in relatii apropiate cu oameni care nu-mi plac (pentru ca unii oameni nu-mi plac, pur si simplu), dar asta nu inseamna ca nu-i respect.
A combate rasismul nu cred ca inseamna a incerca sa iubesti pe toata lumea, ci a incerca sa-i respecti si pe cei care nu-ti plac.

#5
Nu accept rasismul in nici un caz. Unu, pentru ca mama mi-a spus ca nu ma lasa sa ma casatoresc cu un negru. Insa mi se pare pur si simplu o tampenie. De ce sa urasti oamenii de alta religie, culoare sau nationalitate doar pentru ca asa s-au nascut. Din cate stiu eu, nu ne-au facut nimic pentru ai ura. Bineinteles, sunt si cei care fac lucruri rele dinadins, insa nu cred ca toti sunt asa. Mai ales persoanele gay. Rasismul de acest fel ma deranjeaza cel mai mult. Nu pentru ca as fi gay, insa incerc sa ma pun in locul celor pe care, va sa zica, ii uram pentru ca iubesc o persoana de acel sex. Probabil yaoi si-a pus amprenta asupra mea...
[Imagine: ak8THBQ.png]


#6
graff, mai degraba tigani decat unguri...

#7
Majoritatea de pe aici vorbesc din niste telenovele ieftine, "rasismul e rau si e rau sa fii rasist". Inima de tigan cumva? whatsoever.
Incerc din tot sufletul sa nu fiu rasista- de ce? imi incalca principiile .
Majoritatea romanasilor sunt rasisti nu din cauza culorii, mai copilasi, ci pentru ca daca iesi si tu din casa, daca faci orice se ia o haita de tigani de tine (ca caini, stau in haite), iti fura phonul, se baga in seama ,sunt nesimtiti, cu alte cuvinte--> needucati.
Nu e ceva superficial, nu ii judeci pentru ca nu ii stii, ci pentru ca ii stii prea bine.
Insa, lucrurile nu sunt ierarhizate, ci ierarhizibile.

Sunt sigura ca nu am fost coerenta, shit sucks.
Do not speak unless you can improve the silence.

#8
De regulă, nu pot spune că sunt rasistă. Şi totuşi, am unele reţineri în ceea ce priveşte anumite persoane. Nu mă refer la negri, mă refer la ţigani din ţara noastră, din România.

Desigur, nu este o regulă totală, eşti ţigan eşti aşa, dar vezi exemple mereu în jurul tău şi hai să fim sinceri, unele te şi sperie. Pentru că, da, sunt de speriat. Nu sunt rasistă la extrem şi nu pot spune că trec pe cealaltă parte a străzi dacă văd un ţigan, sau nu pot vb. cu el, etc. Dar nu sunt de acord cu un anumit comportament al lor care, uneori, mă şi sperie. Pur şi simplu ar fi mai OK dacă şi-ar arăta şi o latură mai civilizată. Nu o duc la extrem, nu toţi sunt la fel ( plus că avem şi noi parte de exemple ... groaznice, asemănătoare cu ale ţiganilor chiar dacă suntem "albi")
Dar ideea mea nu este de culoarea neagră a pielii ... de care nu îmi pasă. Ci de comportamentul lor. Totul ţine în comportament, şi dacă o anumită persoană se comportă într-un anumit fel atât de dezagreabil şi care nu îţi prieşte, ba mai mult te sperie sau îl deteşti... E evident că nu poţi suporta acel gen de persoană ( aici este şi greşeala că se generalizează, credem că toţi sunt la fel, poate nu sunt, dar nu ai ce să faci - este o mentalitate greu de oprit ). Încerc să nu fiu rasistă, dar uneori e mai presus de mine.

În rest, nu am ce comenta. Fiecare a fost născut cum şi unde a fost născut. Nu asta e important. Important este cum te comporţi şi dacă te faci sau nu respectat, dacă te interrezi în societzate şi dacă eşti acceptat. Ţine totul de comportament. Eu am fost şi sunt întotdeauna dispusă să dau o şansă tuturor. Negru, alb, galben sau ce-o fi el. Nu culoarea sau naţionalitatea contează, d'uh. Deşi, repet, se generalizează şi mă simt şi eu adesea prinsă în plasa asta a rasismului, criticând, fără măcar să îmi dau seama. it's wrong probably, but it happens.

#9
Degeaba vorbiţi de rasism când toţi ne tragem dintr-o unică şi fericită rasă: homo-sapiens.
Pigmenţii pielii, forma feţei şi toate ăsta au fost adaptări la regiunile specifice.
Deci tot topicul e o porcărie.

BIG EDIT:
Citat:Stiti cam cum arata o harta a Romaniei la liceul maghiar?
Aia e o hartă istorică, prezintă Imperiul Austro-Ungar, for f**k's sake. Mai există Imperiul Austro-Ungar acum ?
Deci nu cred că ai văzut în vreun liceu aşa ceva, decât dacă vorbim de istorie, nu de geografie.
[Imagine: officerBarbrady.gif]
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#10
Wunderbar, nu cred ca e neaparat "o telenovela ieftina" dezbatuta aici.
Rasismul, in mare parte, este o tampenie,intradevar nu e normal, nici etic, nici moral, nici uman sa judeci alti oameni, e paradoxala treaba.
Nu putem ura ce nu stim, uram in mare, parte, dupa cum ai spus si tu, un om needucat care ne calca pe nervi, dar uram toti oamenii care ne calca pe nervi, right?
Nu sunt deacord cu rasismul, sunt deacord sa injuri cand x sau y te enerveaza, nu pot spune ca urasc tiganul pentru ca e tigan sau afro-americanul ca e afro-american, imi doresc doar sa le dau foc cand se iau aiurea de mine pe strada si-asta e logic.
Mi se pare ca e o tampenie ca unii sa fie inihibati doar pentru ca sunt de nu-stiu-ce natie, mai ales ca de aici porneste faza ca, daca omu' canta si canta nasol si tu ii spui, il descriminezi, nu?
Ideologia de rasism e o tampenie, chestia asta a pornit de la snobism, da snobism, ti-e sila de ala ca e sarac si murdar si negru, dar asta se intampla prin evul mediu', aici nu intervine faza de rasism ci de prostie pura.
Adica nu suntem nici nazisti, nici neonazisti
si oricum, dacar ar fi s-o luam asa si noi ca romani suntem "discriminati" si-avem dreptul sa fim tembeli, sa uram s.a.m.d restul lumii, dar noi ramanem politicosi, nu ne luam de europeni pe strada, sau facem asa?
Iubesc sa simt cum cazi
[Imagine: Untitled3-3.jpg]
cad
cadem




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)