Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Manga, mai tare ca anime?

#41
Mie personal imi plac mai mult animeurile!Parerea mea!Desi nu pot spune ca nu-mi place manga...Imi place,si poate ca mi-ar placea mai mult decat un anime,daca ar fii mai multe traduse in romana...Stiu engleza cat de cat,dar totosi ar fii cam greu sa citesc o manga in engleza,asa ca eu raman la romana...Si inafara de Mangazup,manga in Romania e cam Zuppy06Zuppy06Zuppy06...

#42
Da, adevarul este ca manga-ul este mai complex si are mai multe informatii decat animeul.
Insa eu prefer animeul. Pur si simplu imi place mai mult. E mult mai dinamic si in unele situatii te face sa stai cu sufletul la gura. Iar la animeurile comedie e cel mai epic. Mie una imi place mai mult actiunea din anime decat din manga.
Dar intotdeauna un anime e complet daca are si un manga. Si multora le place sa citeasca si mangaul. :p printre care si eu 21
Cea mai reuşită semnătură.

#43
Manga fan for ever ~
Dovada e că am încercat aseară să văd Junjou Romantica și m-a lăsat rece. Au scos toate părțile interesante, au sărit peste niște lucruri care n-ar fi trebuit scoase și...au stricat tot! Adică unde-i farmecul yaoi dacă părțile yaoi sunt șterse sau mascate, îmi arata un crac, niște mâini și... cam atât. Hahaha funny guys >.> De-asta în ultimul timp m-am rezumat la a citi manga. Mult mai explicit și înțelegi mult mai bine.
Totuși recunosc că atunci când vine vorba de genul "acțiune" prefer anime-ul pentru că în manga acțiunea pare fragmentata și iar vad un crac, un pumn, niște explozii și nu mai înțeleg cine ce-a făcut. o.o Dar în principiu prefer manga și atunci când vad personajele color mă uit urât.
Deci, manga cu mult mai tare ca anime-ul XP
[center]† Feeding on chaos †
[Imagine: hiokj.jpg]
† Living in sin †
[/center]

#44
Manga, logic. 106 Eu as citi mai repede o manga, poate si din cauza episoadelor sau altelor, dar chiar nu ma mai atrage (inafara de unele animeuri pe care le-as (re)viziona, exemplu: Nana, Maiden rose, Ai no kusabi si Ikoku Irokoi Romantan). Nu fac comparatie, dar pot spune doar ca anime-ul e mult mai super si altele decat manga, ma refer la Ikoku Irokoi Romantan. Imi place grafica din anime, dar nu pot uita de faptul ca unele personaje desenate in manga ma fac sa chiui de extaz (mi s-a intamplat chiar zilele astea). Nu prea vreau sa dezbat, niciun chef. Eu aleg manga. 46
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#45
De acord, manga este mai buna decat anime. In manga actiunea este mai explicita, si am observat ca anime-urile se abat de la manga.

Vampire knight manga mai buna decat anime: anime-ul mi s-a parut cam zeki bias. in anime nu au fost incluse scene ca sarutul initiat de yuuki. sau s-a schimbat motivul "supararii lui yuuki" in al doilea sezon. in manga yuuki a fost furioasa pt ca zero a fost considerat suspect in cazul fetei muscate de un vampir, pe cand in anime a fost pt ca zero a fost considerat un suspect in cazul shizukai.
anyway, am mai mult motive sa consider manga mai buna decat anime, dar as scrie prea mult daca le-as enumera pe toate.

Totusi, un anime care s-a apropiat foarte mult de manga este Nana.
[Imagine: 486312-1.jpg]


#46
E cam ciudat sa compari aceste doua ... lucruri. Manga e manga si anime e anime. Totusi, ca sa nu ma abata, aleg manga.
De ce? Simplu. Manga este cu adevarat ceea ce autorul a vrut sa faca, povestea ce a avuto in minte si a puso pe hartie prin desenele sale mai mult sau mai putin complexe. Anime-ul ce este? O adaptare care deobicei nu cuprinde esentialul si sunt schimbate foarte multe lucruri.
Am vazut ce cel care a postat inaintea mea a dat un exemplu asa ca ma gandeam sa dau si eu unul.
PSOH. Contele, in manga este pe deoparte sinistru si infricosatoar facand reprosuri ciudate la adresa oamenilor, iar alta data e printesa neajutorata din turn dependenta de prajiturele care asteapta sa fie salvata de domnul ofiter. In anime, doar 2-3 momente "dragalase" restul, dop.

In concluzie, manga.
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

#47
Evident, sunt pentru manga.

Pe lângă faptul că scenele sunt mult mai detaliate decât într-un anime, pot înţelege mai uşor povestea propriu zisă. Nu zic că grafica este extraordinară [ sunt anime-uri cu o grafică bună, precum 'Uta no prince-sama' etc. ], însă am văzut şi anime-uri cu grafică şi detalii groaznice şi, pe lângă acesta, am citit de curiozitate şi manga - > am rămas plăcut surprinsă să văd că urmăresc întregul fir al poveştii mai uşor, mai ordonat, să zic aşa...

Anw, majoritatea de-aici preferă manga, alţii anime ;-?? . I think it doesn't really matter ; eu, personal, m-am obişnuit să citesc mai multă manga [ yaoi ] pe net xD.

#48
Eu una sunt pentru manga.
Pe langa faptul ca aduce mai multe detalii decat anime-ul, dureaza si mai putin. Cat timp vad un episod din anime, citesc 5 capitole din manga. Mult mai economic. Plus ca e mai usor de citit o manga decat sa ma uit la anime. Eu prefer alb-negrul. Mi se pare mai practic si mai usor sa citesc manga, de obicei in engleza, decat sa urmaresc un anime, avand in vedere ca nu stau prea mult la PC in cursul saptamanii. Eu una prefer manga xD
She's wiskey in a teacup.



#49
Nu stiu ce sa zic, eu deobicei vad mai intai anime-ul, orice ar fi, fiindca, prin culoare si animatie are mai multa viata si sunt mult mai atrasa de el cand ma uit, mai ales la cele mecha/ de actiune. Singurul lucru care nu imi place la unele anime-uri este cand grafica este proasta. Oh, si faptul ca unele se termina aproape brusc, in timp ce manga inca continua, ceea ce ma aduce la manga, unde incep sa citesc cand nu sunt multumita cu sfarsitul unui anime(SE, Maid-sama, Skip Beat la care am renuntat ulterior, D.N. Angel, Nana etc.) si nu regret in unele cazuri, chiar daca nu imi place faptul e, pff, alb-negru si FRATE, stai sa astepti 12304508413 ani pentru o amarata de continuare(Nana, D.N.Angel). Macar cand un anime apare pe piata, stii ca orice ar fi, pana se termina iti apare cate un episod pe saptamana. Insa uneori nu ma pot abtine sa nu citesc manga ca sa aflu continuarea, deci sunt neutra.
[align=right]
[font=times new roman]You’re under no obligation to be the same person you were five minutes ago.

#50
Pe de o parte, datorita psihologiei noastre, nu e o diferenta majora daca o poveste este formata din imagini statice sau cursive, caci in ambele cazuri "vedem" intreaga miscare si actiune. De asta in benzi desenate si in manga nu e nevoie ca intreaga actiune sa fie reprezentata etapa cu etapa caci mintea noastra umple oricum golurile.
Deci asta scoate din start animatia ca fiind preferentiala in discutia anime vs. manga.

In schimb eu nu pot alege manga din cauza unui lucru foarte simplu: muzica si culoare. Intr-adevar, nu e nevoie de nici una dintre acestea pentru ca o poveste sa fie buna, dar acestea tind sa dea o anumita gravitate unui moment pe care un manga pur si simplu in general nu o are. De asemenea, e mult mai usor de redat un sentiment de tensiune cu ajutorul muzicii, a culorilor si a PAUZEI intre actiuni. E cam greu sa prezinti o pauza in panouri statice, nu?

Deci eu merg pe anime ca vot aici. E actiunea mai lalaita, e povestea poate trunchiata, dar muzica, culorile, tensiunea adaugata dau intreaga savoare.

Tin sa mentionez ca aceste principii nu se aplica si pentru carti. Acolo e alta discutie.
[center][Imagine: 315bbep.jpg][/center]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)