Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Citire online/Achizitionare

#1
In primul rand nu vreau sa se discute prea mult de partea financiara.
In al doilea rand as vrea sa stiu daca preferati citirea online sau achizitionarea manga-urilor.
Considerati ca este o diferenta majora?
Discutati pe tema asta.

My answer:

Citirea online e cea mai buna optiune,dar mi se pare obositoare(nu numai la manga cat si la carti). Cum Romania sucks la capitolul asta sunt si putine surse de a obtine manga-uri asa ca nu prea ai de ales.
Totusi optez pentru achizitionare in masura in care seria iti place deosebit de mult sau esti foarte entuziasmat in a citi o anumita manga.
Acum,ca sa imi raspund la intrebare daca tot am puso:
Nu,nu e o diferenta mare intre online-reading si manga in sine,asta in care nu esti pasionat. Continutul e acelasi,so nimic special.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#2
Ba da e ! diferenta e cat de repede poti achizitiona o manga reala fata de una virtuala.
Deobicei citesc online iar in cazul in care acea manga imi va placea, o voi cumpara (numai daca o gasesc) exemplu ar fi aceasta manga "Litchi Hikari Club".

Si cred ca majoritatea fac la fel. Citesti -> iti place -> o cumperi . Desigur aceasta teorie se manifesta mai mult la cei care doresc sa si faca o colectie X manga. Nu ca unii care cumpara X carti de la Adevarul numai pt ca au o infatisare si da bine ca accesoriu pt mobila.


#3
Bineinteles ca pe partea financiara, este mult mai avantajos sa citesti manga online, chiar daca nu gasesti prea multe in romana, in engleza sunt cu duiumul.
Cum eu sunt inca eleva, normal ca aleg sa citesc manga online, pentru ca nu-mi permit sa cumpar 10 volume pentru o serie. Insa normal ca ma simt mandra in momentul in care vad in biblioteca cateva volume de manga, de aceea strang alocatii si-mi cumpar.
Nu cred ca e o mare diferenta, desi eu in general prefer sa tin o carte, de orice fel, in mana. Dar online, pot sa citesc orice, fara sa se bage cineva in "lectura" mea...
Si totusi, in general, cand imi cumpar, prefer sa iau o manga de care nu stiu prea multe, sa ma las surprinsa... Sau daca-mi place seria, atunci mai cumpar volumele preferate.
Dar pentru propria mea mandrie, imi place sa si am volume de manga, dar le termin mult prea repede *sigh*, so aleg sa citesc online.
She's wiskey in a teacup.



#4
Intr-adevar si eu sunt fana manga, dar numai o anumita serie si anume NAruto Shippuden.Cu toate ca este cunoscut in toata lumea, nu as fi de acord sa o cumpar.La urma urmei, se gasesc atat de multe pe internet...nu ar avea rost sa ti le cumperi daca cineva ti le da gratis, adica netul.Normal ca este si partea financiara.Adica...mai degraba as cumpara o carte pe carae-o pot citi de 100 de ori decat o manga pe care o citesc de 20 de ori si gata ca o stiu pe derost.Sincer, cand trec pe langa magazin si vad manga NAruto imi vine sa le cumpar pe toate si ar fi cool sa am o biblioteca plina cu asa ceva.Dar poate doar visez ca in principiu, ai mei nu m-ar lasa sa le cumpar considerandu-le nefolositoare.DAr nici eu nu gasesc rostul in a cumpara manga.Si acum intervine aceeasi problema ca la carti : apar filmele!si asta, din ce in ce mai asemanatoare cu manga si sunt palpitante.
Deci in concluzie, stiu ca o sa am multe comentarii, dar prefer sa citesc manga pe net.Atata timp cat se intelege ce scrie, eu sunt happy. So....what about you?
[Imagine: ItachiSig.jpg]






#5
(28-06-2012, 03:49 PM)DreamsKeeper A scris: Deobicei citesc online iar in cazul in care acea manga imi va placea, o voi cumpara (numai daca o gasesc)

This.

Avand in vedere ca nu este chiar usor pentru buzunar sa cumperi o serie ceva mai lunga, de 10-20 de volume sa zicem, prefer sa merg la sigur in cazul in care ma decid sa dau un ban pe ceva.
Cat despre ce prefer, sau mai bine zis, ce mi-este mai comod, de vreo 2 ani practic doar cititul online. Daca la inceput mi-a fost mai greu, acum nu mai am probleme in a citi online manga. Chiar rasfoiam zilele trecute cateva din volumele pe care le-am cumparat acum cativa ani si imi ziceam in gand "Bai da mic mai e scrisul asta nene". M-am obisnuit ca pe net, sa fie pagina mare, sa nu stau sa ma holbez sau sa citesc cu lupa. Adevarat ca este placut totusi sa ai volumul in mana, sa stai asa frumos infipt in fotoliu si sa citesti o manga, dar pentru mine nu pot spune ca este o activitate atat de importanta incat sa ma apuc sa investesc bani seriosi in ea. Pentru ca daca ar fi fost sa cumpar tot ce am citit pana acum in materie de manga, nici nu vreau sa ma gandesc la cat ar fi insemnat asta in lei.

#6
Este o mare diferență între a citi online și a avea volumul în mână, dar fiecare dintre metode are dezavantajele ei.
Fiind în Românica, e extrem de greu să gasești o manga - rareori apar prin Diverta sau le poți gasi la Otaku sau Nijikon. Pe lângă asta, formatul e mic, iar scrisul e și mai mic. Așa că avantajul de a ține cartea în mână, de a o avea în bibliotecă, dispare când ai atâtea dezavantaje.
Pe când, atunci când citești online, poți să faci asta la orice oră din zi. Doar deschizi laptopul sau calculatorul, intri pe un site și gata. Evident, e greu de citit dacă te dor ochii, dar scrisul e mai mare, se vad mai bine detaliile și nu costă. În plus, când citești online te dor ochii de la ecran, iar când citești din carte te dor ochii pentru că te chinui să descifrezi literele alea micuțe.
Așa că, în mare, avantajele se anulează cu dezavantaje. Dar parerea mea e că cititul de manga online ramâne cea mai bună variantă fiindcă e mai rapid, mai ușor și nu cauți volumele prin librarii unde oricum sunt două-trei manga nu prea mișto.
[Imagine: 20809_large.jpg]

#7
Mai,nu inteleg, banuiesc ca majoritatea din voi citesc carti.
Eu nu vad nici o diferenta din font-ul cartilor si al manga-urilor,din contra manga-urile au uneori fonturi mai mari decat cartile.
Oricum online sau nu traiasca bulele de text.
Elda Taluta
Sarks Sark
Ark Alks

#8
In general cand vine vorba de carti prefer sa le am in format real. Problema este ca atunci cand imi cumpar o carte ce face parte dintr-o serie vreau sa imi cumpar toata seria. Daca toata seria nu se gaseste atunci in general evit sa cumpar cartea cu totu si o las intr-o lista pentru viitor.

Pentru manga aplic cam aceasi chestie. Problema e ca rar vei gasi o manga completa intr-un magazin. Pentru o serie cu vreo 10 volume, ceea ce e destul de putin pentru o manga suficient de populara sa ajunga tradusa, de cele mai multe ori lipseste un volum gen 5 sau 7 si asta pentru mine distruge o colectie. Desigur ca prefer traducerea oficiala decat fan made. Dar nu o sa cumpar doar jumate dintr-o poveste.

Cu citirea online nu am probleme. De foarte mult timp nu ma mai dor ochii cand citesc ceva pe calculator. Nu am inteles niciodata de ce fanii anime se plang ca nu pot sa citeasca pe calculator. Traim pe sub-uri. 20 de minute in care citesti text rapid, uneori multicolor, in timp ce trebuie sa urmaresti imaginea agitata de deasupra. Cum poate sa fie mai greu sa citesti ceva static cand un numar dintr-o manga dureaza sub 10 minute?

Aproape fiecare a zis "pe net e gratis" desi de la inceput Azazel a zis sa lasam partea financiara. Normal ca pe net e gratis. Aproape orice de divertisment e gratis pe net. Dar asta nu e un argument pentru ca la fel de bine poti sa printezi o manga si va fi reala si aproape gratis.

Personal prefer manga reala daca se poate sa fie completa. Este traducerea oficiala, in general cenzura este neglijabila (cel putin la lucrurile pe care le citesc eu) si la fel ca si cu cartile normale poti sa o pui in biblioteca cand termini 4
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Site-urile de manga online vor fi inchise noname... 10 7.444 20-08-2010, 03:10 PM
Ultimul răspuns: Ekkaterinna


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)