Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Jocul dragostei.

#1
Um,hello,tuturor! După atâta timp,am zis că e timpul să mă apuc de un nou fanfic.Am mai avut unu,de care m-am lăsat pentru că a fost un dezastru.Eh,nici ăsta nu-i mai bun,dar vreau să mă îmbunătăţesc,aşa că aştept orice fel de critică.Pentru că ştiu că am maaaari probleme.
Deci,fără alte introduceri,lectură plăcută!:*

Capitolul unu


Era dimineaţă..din nou. Oare de ce nu mă surpinde acest lucru?Serile le pierd citind ,sau drogându-mă,dimineţile le pierd privind toată ziua fereastra şi peisajul mohorât.Viaţa trecea pe lângă mine fără să-mi dau seama,iar eu nu făceam nimic ca să schimb acest lucru.Până la urmă,tot ar trebuii să mor,nu? Am lăsat toate aceste gânduri plictisitoare la o parte şi m'am dat jos din patul meu moale şi cald.Astăzi era ultima mea zi petrecută în New York.Poate..dacă voi părăsi oraşu' ăsta infect,îmi voi face prieteni,voi putea ieşi şi eu ca tot omul în oraş,nu toată ziua închisă în casă..şi poate,voi avea şi eu un iubit....

***

-Karina,totul bine? Gata bagajele,tot? îmi spuse mama pe un ton scăzut.
O să'mi fie dor de ea...dar dacă a găsit o slujbă la Madrid,ce rost are să mă împotrivesc?
Eu o să stau la mătuşa în Anglia..iar ea ,va lucra,ca să mă poată ţină pe mine la liceu.
E clar,că face toate astea pentru că mă iubeşte.Şi la fel,şi eu o iubesc.
-Da mama,gata tot. am spus,suspinând apoi,încet.
Mama s-a apropiat cu paşi micuţi de mine,îmbrăţişându-mă strâns.Aveam să ne mai vedem doar de Crăciun,şi era deabea începutul toamnei şi primul meu an de liceu..
Da,era clar,viaţa mi se va schimba,radical.
Ziua a trecut repede,din moment ce nu trebuia să-mi i-au rămas bun de la nimeni,chiar foarte repede.Am făcut un duş rapid,şi m'am îmbrăcat cu pijamaua,punându-mă în pat,deoarece,mâine
avea să fie o zi plină.
***

Seara trecuse rapid,nici nu ştiam cum de am dormit atât de bine.Viaţa şi căile ei
misterioase!Mi-am luat repede din dulap un sacou negru cu glugă,pe dedesupt,un tricou negru,o pereche de blugi uzaţi,nişte tenişi şi am mers în baie. Mi'am băgat mâna prin părul roşu',care părea a fii o parte din Iad şi mi-am dat cu puţin rimel şi creion dermatograf,care-mi scoteau în evidenţă ochii de culoare albastră.După ce am terminat cu mica aranjare,am coborât jos,privind lung toată încăpaerea care timp de nouă ani mi-a fost cămin. Îmi va fii dor,dar e timpul să încep o nouă viaţă şi nu mai pot da înapoi.Am zâmbit trist şi am ieşit pe uşă,văzând-o pe mama plângând. M-am apropiat de ea cu paşi mici şi am sărutat-o pe frunte,îmbrăţişând-o strâns,ea,răspunzându-mi cu acelaşi tratament.Am urcat în maşină,pornind,şi lăsând în urmă,tot trecutul meu,dureros. Sau aşa speram...Tristeţea mă cuprindea ,nu că ar fii ceva nou,dar de data asta,o simţeam mai apăsat,mai puternică!Simţeam cum îmi sfărâmă,rând pe rând,fiecare părticiă din inimă,pierzându-se pe toate cele şapte cărări.
Câteva lacrimi au început să-mi cadă.Doare...Sufletul îmi e gol,habar nu am de ce mă simt aşa.Inima mă arde şi nu mai pot respira regulat.Am început să plâng în hohote,mama oprind maşina repede ,luându-mă în braţe.Îmi mângâia părul,apoi începuse să-mi sărute obrajii,ochii,nasul..Ah! Nu înţelegeam de ce mă simţeam aşa.Îmi părea că pământul îmi fuge de sub picioare,că nu mai pot vorbi,că nu mai am aer..Mi-am dus mâinile la piept,suspinând şi liniştindu-mă într-un sfârşit.Mama,văzând asta,a pornit şi ea maşina,cu ochii înceţoşaţi.
După aproximativ,treizeci de minute,ne-am aflat în faţa aeroportului.Mi-am luat bagajele din portbagaj,iar apoi,am strâns-o pe mama la piept.Am început amândouă a plânge,din nou.
-Karina,nu mai plânge,te rog.Simt că mi se rupe sufletul.O să ne vedem de Crăciun..o să vorbim la telefon,o să fie bine,o să vezi. şi spunând astea,mi-a sărutat fruntea,eliberându-se din îmbrăţişare.Mă apropiam de controlor,privind în spate.Mama îmi făcea cu mâna,zâmbind trist.Amânduora ne era greu,dar nu era sfârşitul.După cum spusese şi ea,aveam să ne vedem de Crăciun..vom vorbi la telefon..deci,per total,totul avea să fie bine.Sper! Am urcat în avion,făcându-i cu mâna mamei,apoi,mi-am scos telefonul,mi-am băgat căştile în urechi,
închizând ochii.
Ăsta,avea să fie un nou început!O nouă viaţă pe care o aşteptam...cu nerăbdare.

' You say you love rain,but you use an umbrella to walk under it.You say you love sun,but you seek shade when it is shining.You say love wind,but when it comes you close your window.So that's why I'm scared when you say you love me. ' -Bob Marley

#2
Însfârşit, te-am convins să îl postezi şi uite că l-ai postat.
Păi, hai să comentez şi eu nu să dau comuri degeaba :]].
Nu ţi-am spus eu să laşi spaţiu după [.] , [,] , [ !] ? :-w. Acum, te scuz că este primu' capitol şi mna :]] . Ai putea înlocui [ ' ] cu [- ] . Dacă se poate, te rog frumos. Şi mi-a plăcut cum ai descris sentimentele lui Karin când a plecat. Durerea, din sufletu' ei dar totuşi vroiam mai mult. Scuze, aşa e omu. Mereu, vrea mai mult şi, mai mult.
Greşeli nu ai şi asta e bine. Cum, ai spus şi tu pe mess, problema cu persoana I şi III, parcă. Asta nu e chiar aşa o problemă, eşti doar la primul capitol. Pe rând o să te descurci tot mai bine.
Cam atât a avut Rawwr de spus. Rawwr' aşteaptă să faci nextu cât mai curând. :] pa!
[Imagine: touhou-sayori-works-23662058db_large.jpg]

#3
Hello dear, daca am promis am promis deci iata-ma.
Hmm, titlul nu mi se pare foarte spectaculos, dar sa stii ca atrage intr-un anume fel. Ideea pana acum mi se pare usor cliseiasca, dar stiu ca o sa o faci sa prinda contur, sa devina originala.
Pentru un prim capitol este mult prea scurt si dupa modul in care ai inceput parca ai taiat din elanul aceste idei a plecarii. Nu imi place ca nu pui space dupa semnele de punctuatie, la fel si dupa linia de dialog. Ai grija la virgule, care sunt folosite in prostie. Nu pune virgula inaintea lui ,,sau''. Am vazut destul de multe greseli de exprimare si tastare, fii mai atenta pe viitor. Acum ai grija la verbe care sunt puse cand la trecut cand la prezent, nu arata prea bine. Descrierea este ceva, pe ici pe colo, dar sunt sigura ca ai putea mult mai bine te-ai fi putut axa si scoate in evidenta atat de multe detalii peste care ai trecut din pacate. Iti lipsesete acea cursivitate , dexteritate, iar asta face ca descrierea ta sa fie rigida, ca si cum te-ai chinuit sa o faci. Totul trebuie sa fie cursiv, nu te chinui pentru a creea cine stie ce fraze complicate, pentru ca risti sa distrugi frumusetea descrierii.
Dialogul mi se pare ca este prea mult, si tinde sa devina sec ceea ce nu e bine deci mai lucreaza la el. Incearca sa faci modurile de expunere sa se intrepatrunda armonios. Si te rog mai lucreaza la aspect, pentru ca pana acum nu imi place cum arata asezarea in pagina.
Sper sa te ajute ceea ce ti-am spus. Promit ca data viitoare o sa fiu mult mai explicita cu indicatiile, dar acum ti-am spus pe scurt pentru ca nu am timpul necesar, stii si tu.
Ne vedem data viitoare lav. Ai grija de tine.

#4
Yo! Cu greu, dar am sosit.
Ok... deşi ai foarte multe virgule puse anapoda, prost. Foarte, foarte multe. Îţi propun să citeşti într-o carte de română semnificaţia şi unde şi când se pune acest semn.
O să-ţi corectez câteva propoziţii cu prea multe virgule (cam tot ficul e plin, dar o să iau):
"Am urcat în maşină,pornind,şi lăsând în urmă,tot trecutul meu,dureros..." - "Am urcat în maşină pornind şi lăsând în urmă tot trecutul meu dureros..."
"După cum spusese şi ea,aveam să ne vedem de Crăciun..vom vorbi la telefon..deci,per total,totul avea să fie bine" - "După cum spusese şi ea, aveam să ne vedem de Crăciun şi vom vorbi la telefon. Deci, per totaltotul avea să fie bine..."

Am de unde alege, dar m-am redus doar la două propoziţii.
Încearcă să fii mai atentă cu semnele şi ar necesita un space după semnele de punctuaţie.
Virgula se pune la pauze foarte scurte pe care le ei pentru ca apoi să continui dar se mai pune şi după anumite cuvinte... oricum ar fii bine să consulţi o carte de română.
Per total ideea pare obişnuită, este deja uzată de multe persoane, dar originalitatea ei depinde de modul tău de a scrie. Ala că încearcă să te gândeşti la n lucruri care ar face-o unică şi inegalabilă.
(Nu ştiu ce am, dar nu prea mai sunt în stare de multe la ora asta)
Descriere mai trebuie, nu dezvolţi îndeajuns trăirile personajului tău. În momente ca acestea, trebuie să fie o explozie de gândire, de sentimente acumulate care doresc să iasă afară.
Nu era necesar să fragmentezi aşa, puteai unii primul paragraf cu cel de al doilea, se leagă între ele perfect. Dup puteai delimita ideile fundamentale.
Plus că aşa se accelerează acţiunea, iar ideile sunt puţine şi nu dezvoltă ceva dinamic sau neobişnuit.
Un lucru am de spus: îndrăzneş-te.

Ar fii bine să îţi corectezi capitolele după ce le termini şi să citeţti cu voce tare + intonaţie ca să vezi cum trebuie puse virgulele.
ÃŽn rest, este bine. : )

#5
Of Of Of Cami mama, ce faci? Fic nou, adica, stai, nu cred ca ai mai avut, deci, reluam, Cami mama, fic? Pai fic iti trebuia tie acum in toiul tezelor, poate nu iei note mari ca te capsez. Deci, sa trecem la comentat si alte chestii, gen' b-].

Greselile sunt o gramada pui, sa stii, te cam certi cu romana, nu? :]]
*asta e din introducere, dar de, mi-a sarit in ochi si trebuie sa te taxez* unu ma? Unu se scrie? Articuleaza-l mama, ca nu stam in cort, inveti romana la scoala doar :]]
Apai ma', chiar asa ? :]] 'Era dimineaţă..din nou.' Asta e propozitia introductiva, ca sa zicem asa. Jezz, e asa de incantatoate, de complexa, dezvoltata, expresiva o.o nu, nu e :]] Sa ghicesc ca urmatorul capitol il incepi cu 'Era noapte'? :]] Ar fi trebuit sa fie ceva, nustiu, mai interesant. Si cu '..' alea, eu stiu ca deobicei se pun vreo trei si in fond si la urma urmei eu nu le vad rostul serios, maidegraba puneai o virgulita draguta si mai era ce mai era, da asaaaa ...
Te anunt ca nu comentez tot ficul, doar primul paragraf pe care l.am citit ca am de invatat la istorie, f**k, istorie! Da' lasa ca iti zic pe mesenger ce nu i-a mai convenit lui Haku, yeapi? :o]
De ce papucii lui tactu nu lasi space dupa semnele de punctoatie? Ha? Ca sa mi se faca mie parul din blond-roscat-castaniu in alb cu picatele, nu? Nustiu, te intreb si eu, tie iti place cum se vede, omg, e naspa Camiii, se vede naspaa! Adica sa te uiti macar la felul in care apare, ca e nasol, parca scrie bunica si nu stie ca s-o inventat space-il. :]]
'm'am' m-am ca nu suntem la tara. :]] 'ar trebuii să mor' trebuiiiiiiiiii~iiiiiiiii sa mori, nup? :]] Trebui se scrie cu un 'i', ma'. :]]'Poate...dacă voi părăsi oraşu' ăsta infect,îmi voi face prieteni,voi putea ieşi şi eu ca tot omul în oraş' si poate daca ma voi duce intr-un oras care se afla langa alt oras care e la oras nu la tara, ma voi simti ca o oraseanca care s-a mutat la oras, pentru ca la oras e viata de oras, ce mai :]] Poatee.... ce pnm ii cu poate asta si cu punctele de suspensie, daca ar fi sa citesti cu voce tare lectura ai zice poate... *pauza de 5 minute* daca ma voi muta *blablabla* Orasu' nu? Ca de, noi stim sa scrie orasu', ca ne doare mana sa scriem orasul articulat, ca na, la ce Doamne iarta-ma ne trebuie noua ortografie, da-oncolo, heh, parca nu poti sa ajungi presedinte cu 5 in bacalaoreatul la romana *nu insinuez nimic la adresa actualului presedinte, sa va fie clar* alta chestie, de ce dupa cuvantul 'oras' care e scis foarte bine ai pus apostrof? Intrebam si eu doar sa nu mor proasta o.o
'nu toată ziua închisă în casă..şi poate,voi avea şi eu un iubit....' M-ai mancat cu punctele astea de suspensie, nu trec doua cuvinte si puncte de suspensie, mai stai putin si iar puncte de suspensie, ai un fix pe astea sau ce naiba?>.<
'Eu o să stau la mătuşa în Anglia..iar ea ,va lucra,ca să mă poată ţină pe mine la liceu' Tu vrei sa te bat? Cum Doamne iartama sa pui virgula intre suiect si predicat, zau, asta inveti in clasa a5a si in plus suna si nasol, ce, tu cand vorbesti spui Maria *pauza* a mers la ma'sa? -.-

Aoleeu tre sa invat la istorie, mai comentez alta data Cami, sa iti zic si partile bune, las' ca din greseli inveti : * Daca nu iti convine ceva call me :]] O zi buna scumpete !
we all have our horrors and our demons to fight, but how can i win when i'm paralyzed?



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Jocul vietii[+18] DemoniqueAngel 5 3.008 22-07-2011, 09:20 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  Jocul dragostei mady 12 6.667 23-09-2010, 08:27 PM
Ultimul răspuns: kame.
  Iubirea este jocul Morti ! Vampire Soul 0 1.951 02-03-2010, 07:22 PM
Ultimul răspuns: Vampire Soul
  Jocul de cuvinte SakuyaRena 4 3.353 02-11-2009, 07:08 PM
Ultimul răspuns: fake_fate
  Intrata in jocul vietii Sakura_night_girl 5 4.280 26-10-2009, 09:13 AM
Ultimul răspuns: Sakura_night_girl
  Jocul mintii Zambet.cOlOrAt 8 4.542 24-07-2009, 02:10 PM
Ultimul răspuns: Selena.
  Jocul de-a dragostea [+18] [explicit content] DeeXD 13 8.593 10-05-2009, 08:15 AM
Ultimul răspuns: Yumina


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)