Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ingerii Mortii

#1
[edit Aly]Tip Critica Permisa: Stil / Limbaj / Idei / Forma / Gramatica.

Inainte sa incep vreau sa mentionez ca ficul este facut in colaborare cu sysu meu ellamanu, deci meritele sunt impartite..... Daca aud pe cineva ca zice ca doar eu am scris, sau doar ea nu o sa mai prinda ziua de maine >:).....

Acum o mica descriere a ficului... Va fi povestit la pers I de catre Hinata, care va fi protagonista. Ficul o sa fie si naruhina dar nu de la inceput. Prologul va fi o mica introducere in trecut, pentru a intelege ceea ce va urma. adevarata actiunea se va petrece cu 8 ani mai tarziu ( cand hinata va avea 15 ani ) si va incepe abia din capitolul 1. cam atat zic, restul il veti afla pe parcurs :D....

Disclaimer: Nu detin nici un personaj, toate apartin lui Masashi Kishimoto din anime-ul/manga-ul Naruto si nu fac/profit de pe urma acestor personaje/intamplari.


Prolog


Ma legănam uşor, pe leagănul meu fragil din lemn de cireş, privind melancolica bolta cereasca. Lacrimile îmi aluneca încet pe obrajii mei fini, in timp ce vântul îmi adie liniştit prin parul des, de culoarea florilor de liliac. Pasarelele isi cânta suavele lor versuri neînţelese, anunţând începutul glorios al unei noi zile însorite de primăvara, care insa este întrerupt brutal de o uşa trântita furtunos si un strigat strident de copil:
- Hinata, grăbeşte-te sau vei intarzia din nou! tuna Neji, verişorul meu mai mare, înainte de a se întoarce înapoi in casa.
Trezita înapoi la realitate, mă ridic de pe leagăn si mă îndrept grăbita spre casa, intrând intr-un hol mare de marmura alba, unde băieţelul cu parul saten ca scoarţa cruda a copacilor si ochii specifici clanului Hyuuga, din care facem amândoi parte, mă priveşte supărat apoi îmi pune ghiozdanul in braţe si ieşi pe uşa. Neavând de ales îl urmez, mergând in spatele lui tot drumul, fara ca nici unul din noi sa spună ceva. Ajunşi in fata academiei, o clădire înalta, cu pereţii exteriori albi, si săli de clasa mari si incapatoare, ne despărţim drumurile, fiecare mergând in direcţii opuse.
Cum am ajuns in clasa, nici nu am apucat sa îmi aşez bine lucrurile pe banca, deoarece am fost atacata… Ino, o fata cu parul blond, ca nisipul încins de soare si ochii albaştrii ca marea, veni sa îmi dea raportul pentru ziua de azi, ea fiind cea mai buna prietena a mea.
- Hinata, sunt sigura ca te place Kiba!
- Cum? întreb eu uimita, nevenindu-mi sa cred ca băiatul care îmi furase inima ar putea simţi ceva pentru mine.
- Azi l-a pieptănat pe Akamaru, si si-a schimbat in sfârşit pantalonii…. Cu unii curaţi, sper.
- Ino, i-am spus eu ignorând propoziţia ei de mai devreme, crezi ca poţi sa treci pe la mine mai târziu?
- Îmi pare rău, dar mă întâlnesc cu Sakura. Ii scriem declaraţii de dragoste lui Sasuke si îl bârfim pe Naruto! Abia aştept!
Insa nu am mai avut timp de alte povesti inutile căci Iruka, profesorul nostru, un bărbat destul de tanar cu parul saten, intra in clasa, urmat de elevii intarziati, iar noi suntem nevoiţi sa facem linişte. Cu asta începe inca o zi plictisitoare de şcoala, in care trebuie sa ascultam turuiala infinita a profesorului, in timp ce dormitam.
După câteva ore se aude mult aşteptatul clopoţel, ce anunţa sfârşitul orelor pentru noi, iar eu îmi iau ghiozdanul si mă îndrept spre casa, de aceasta data singura. Ajung in curtea casei parca instantaneu si o vad pe Azumi, servitoarea, o femeie înalta, destul de bătrâna, cu parul cărunt si privirea aspra, care uda trandafirii sângerii din gradina. Ma observa imediat, aşa ca se întoarce spre mine si îmi zice:
- Stăpâna, astăzi nu vine Kurenai la antrenamente, aşa ca ai după-amiaza libera.
- Unde este tata? o întreb eu sfioasa.
- O antrenează pe Hanabi, îmi răspunde ea scurt si aspru, întorcându-se apoi la treaba ei.
Ma indrept vijelios spre sala de antrenament, in speranţa de a vorbii cu tata, apoi ajunsa in fata uşii groase din lemn de stejar bat, apoi dau sa intru. Aşa cum îmi spusese slujnica, tata, un bărbat înalt, cu parul saten si privirea aspra, o invata o noua tehnica pe Hanabi, sora mea mai mica. Când mă văzu mă fulgera cu privirea apoi isi întoarse capul si zise:
- De cate ori ti-am spus sa nu mă deranjezi, Hinata? Am treaba cu sora ta aici.
- Am nevoie sa vorbesc cu cineva, ii răspund, încercând sa îmi opresc lacrimile, care îmi invadaseră ochii, astfel schimonosindu-mi puţin fata.
- Căuta pe altcineva. Eu nu am timp de copilăriile tale, rosti el cu severitate apoi isi relua treaba, ignorându-mă.
Nu mai reuşesc sa îmi reţin lacrimile aşa ca o iau la fuga, ieşind din camera fara sa închid uşa si alergând orbeşte cat mai departe de casa. In graba mea mă lovesc cu brutalitate de cineva, cazând pe jos, apoi închizând ochii si continuând sa plâng. Simt apoi o mana calda, care îmi şterge lacrimile, aşa ca privesc sfioasa peste persoana cu care am făcut accidentul si căreia nu i-am cerut scuze. In fata mea sta un bărbat înalt, cu parul brunet si lung, prins intr-o coada la spate, arătând destul de tanar. Nu cred ca are mai mult de douăzeci si cinci de ani. Acesta îmi zâmbeşte părintesc, apoi îmi întinde mana, ajutându-mă sa mă ridic.
- Haide, îmi spune el cu o voce groasa, dar dulce. Te voi conduce acasă, micuţ-o.
- Nu mă întorc acolo, ii răspund speriata, retrăgându-mi mana din strânsoarea lui. Niciodată!!
- Atunci nu ai vrea sa vi cu mine? Iţi promit ca nu vei mai suferii niciodată si ca voi avea grija de tine, dar trebuie sa vrei.
- Vin! ii răspund hotărâta, ştergându-mi lacrimile.
Bărbatul mă prinde din nou de mana, apoi dispărem amândoi intr-un nor gros de fum.

Ja ne! Speram sa va placa si asteptam cat mai mult commuri si pareri :D.

#2
Salut!:D

well well...ce avem noi aici :-> un fic NaruHina:X..super chiar ma bucur ca am mai dat de unul pe zup :D

poi...descrierea este frumoasa, am observat si figuri de stil frumos combinate, tineti-o tot asa :3:
dialogul bine plasat, iar actiunea mi s-a parut poate...putin grabita adica puteati la faza cand a aflat Hina ca o place Kiba sa mai dezvoltati :D

anyway...imi place ca nu l-ati bagat din prima pe Naruto, si ca deocamdata ea e indragostita de Kiba :-)...si uof! m-ati lasat in suspans cu acel misterios barbat, care am impresia ca e Orochimaru dar e prea dragut sa fie el :))! totusi...cine e?!

spor la scris fetelor!:*ast nextul!
:bye::bye:
My fic:
Predestined paths : http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=13338
[naruto]Teenagers : http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=13050 (finish 4)

[Imagine: anime-kiss.jpg]
I wish to meet you again next time
Love is more selfish the deeper it gets
until you want to tie each breath down
unreasonable, yet...

We climb a spiral of light
the red memory is a poisonous tattoo
a tattoo that shows the future's chaos
if we're together, until we shatter

#3
Ok am dat si eu pe aici.
Un fic din perspectiva Hinatei, nu's singura deci. Ma bucur :D
Poi greseli n-am vazut, dialogul este bun, e narat frumos insa cam grabit. :-?
Incearca sa nu mai grabesti asa actiunea.
Si inca ceva. Stiu ca e frumos sa folosim comparatii, personificari, blah blah blah (romana lu peste) :-@ , dar sa nu abuzam de ele, ok? Ca la inceput ai abuzat mult de comparatii si mie mi s-a parut prea incarcat :-??
Dar asta nu inseamna ca nu e un fic bun, bine capitol :D Astept nextu si sper sa fie ceva mai maricel :)
Succes :*

#4
hi there^^
descrierea e draguta, dar parca folosita cam in exces. E okay sa ai pasaje descriptive, insa acestea sa se imbine armonios cu naratiunea si dialogul... in schimb, tu parca ai aruncat cu figuri de stil si imagini artistice intr-o parte, in timp ce in alta e banal si gol si tot asa... :D
Actiunea e cam grabita, dar daca e ceva ce ma fascineaza la acest fic este sfarsitul capitolului, care e foarte frumos invaluit in mister:X:X

am gasit urmatoarele greseli:

- "Ma legănam uşor[...] Lacrimile îmi aluneca" - ai inceput povestind la trecut, dar imediat dupa ai dat in prezent, asa ca incearca sa fi mai atenta cu timpurile;
- "hol mare de marmura alba"- se intelege ca intreg holul era din marmura, nu doar podeaua...
- "nici unul dintre noi"
- "ne despărţim drumurile"- nu-mi place cum suna, e parca prea banal si... penibil :D (I'm not mean... aren't I :( ?)
- "pantalonii…."- punctele de suspensie sunt doar trei, nu patru ^^
- "i-am spus eu ignorând propoziţia ei de mai devreme"- in primul rand, deja se intelege ca ea i-a spus, asa ca pronumele "eu" nu-si mai are rostul; iar in al doilea rand, spunand "ignorand propozitia" e ca si cum ai arunca cuiva in fata cu o caramida dupa asa o descriere frumoasa... nu e corect pentru fanii liricului(eu sunt o maniaca a liricului:X)
- "îndrept spre casa, de aceasta data singura. Ajung in curtea casei"- repetitia este destul de deranjanta
- "in speranta de a vorbii"- a vorbi :-w
- "Când mă văzu (,) mă fulgera"- perfectul simplu nu este potrivit pentru o scriere literara
- "- Haide, îmi spune el cu o voce groasa, dar dulce.'- "Haide" este un indemn, deci in loc de punct, ar fi trebuit semnul exclamarii;
- "micuţ-o"- micuto;
- "suferii"- suferi;
cam atat am avut de zis^___^
mult succes pe viitor si spor la scris :-)



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Yaoi] Ingerul Negru si Trandafirul Mortii PervyTeoYaoi_Shinee 43 23.786 06-07-2013, 10:22 PM
Ultimul răspuns: Loli Ari
  [Yaoi] Impresarul mortii Lexxu 46 27.102 09-04-2013, 06:30 PM
Ultimul răspuns: Kira's Scarlet
  Nici ingerii nu sunt ceea ce par a fi Chris`sCookie 3 3.135 25-07-2012, 05:35 PM
Ultimul răspuns: Chris.
  Atingerea mortii... Lussya 4 3.703 30-11-2011, 04:33 PM
Ultimul răspuns: Lussya
  Ingerul Negru si Trandafirul Mortii PervyTeoYaoi_Shinee 1 2.447 21-03-2011, 09:30 PM
Ultimul răspuns: PervyTeoYaoi_Shinee
  Taramul Mortii [+16] Little Star 0 1.999 24-02-2011, 10:45 PM
Ultimul răspuns: Little Star
  Sarutul mortii.... Dufresne 40 18.672 08-01-2011, 01:12 PM
Ultimul răspuns: Kayla.
  Mesajul mortii Ops! 4 3.283 16-05-2010, 12:12 AM
Ultimul răspuns: Ops!
  Trandafirul Mortii What's my NaMe?? 3 3.959 12-03-2010, 04:55 PM
Ultimul răspuns: angeliqueVampire
  Death Chain- Lantul mortii starnight 4 3.712 09-01-2010, 06:36 PM
Ultimul răspuns: starnight


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)