Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ţigările şi adolescenţii

(04-08-2011, 11:12 PM)Ladd Russo A scris:
Citat:stai în parc şi pe banca de alături cineva trage dintr-o ţigară de nu mai poate şi îţi îmbâcseşte plămânii până la refuz.
Muta-te pe alta banca.

Soluţia perfectă. Nefumătorii să se ferească de fumători, nu-i aşa? Nu mi se pare corect, atâta vreme cât nu dorim să ne intoxicăm. Fiecare este liber să facă orice doreşte, atâta vreme cât nu încalcă libertatea altora şi în condiţiile în care noi acceptăm fumătorii, de ce aceştia trebuie să profită şi să-şi bată joc şi de plămânii noştri, fără ca noi să le dăm voie? E absurd, vezi tu, dar adevărat. Mentalitatea cu "Mută-te pe altă bancă" nu e nouă pentru mine, doar absurdă şi enervantă de-o potrivă şi asta e şi problema în toată chestiunea asta.

Da, e mult mai simplu sa ma panichez si sa pornesc o "revolta" pentru interzicerea fumatului decat sa ma misc 5 metri mai incolo!
Am inteles-o pe aia cu spatiile inchise, dar in aer liber? Asa as putea zice ca si alaptatul in public intra in aceeasi categorie.
Oricum, cine sta pe banca langa un necunoscut?
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

Citat:Oricum, cine sta pe banca langa un necunoscut?
Femeile şi bărbaţii peste 60 de ani, de obicei.

Citat:Da, e mult mai simplu sa ma panichez si sa pornesc o "revolta" pentru interzicerea fumatului decat sa ma misc 5 metri mai incolo!
Nu a spus nimeni nimic de o "revoltă", decât dacă este "interioară", atunci da, total.
Asta e problema, de ce să mă mişc eu 5 metri mai încolo să fumeze X şi să nu îşi stingă X ţigara şi să îşi mute fundul într-un spaţiu special pentru fumat? Vezi, asta e o întreagă mentalitate şi o adevărată problemă a ţigărilor şi mi se pare că pe orice parte s-ar da chestiunea, tot nu este bine. Unii fumători pur şi simplu nu respectă nefumătorii.
Accept că am exagerat cu parcul şi fumatul într-un spaţiu atât de întins şi liber, greşeala mea, dar în rest, oricum, e inadmisibil şi mentalitatea cu a se mişca nefumătorul 5 metri mai încolo e clar revoltătoare şi egoistă - mai ales dacă vine din partea unui sau unei fumătoare.

Citat:de ce să mă mişc eu 5 metri mai încolo
Miscarea e sanatoasa, mai slabesti.

But srsly sunt multe lucruri pe care lumea le face in public si care deranjeaza, fuckin` relax. Am inteles ca dramele interioare omoara mai repede decat tigarile.
lolcancerlasuflet :)

edit:
Citat:Quote:Oricum, cine sta pe banca langa un necunoscut?

Femeile şi bărbaţii peste 60 de ani, de obicei.
In general tind sa ma mut de langa ei, mai ales batranii, imi pun mana pe picioare[I have smecsy legs] si incep sa ma intreb cele mai random si tampite chestii.
Oh, beauty is a beguiling call to death and i'm addicted to the sweet pitch of its siren.That that starts sweet ends bitter, and that which starts bitter ends sweet.That is why you and i love the drugs... now please, pass me a light.

Pai oricum in cluburi/baruri/ai inteles ideea, chiar daca exista locuri separate pt fumatori, nefumatorii nu se vor izola de grup (n-am vazut grup de prieteni in care sa nu existe nefumatori), deci oricum n-ai ce-i face.
Da, nu poti sa ajungi la o solutie care sa multumeasca ambele tabere.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

Eu nu fumez, dar nu am o problemă cu cei care o fac. Vorbind de adolescenţi, nu am nimic împotrivă să-i văd fumând dacă o fac din convingere şi din propria lor iniţiativă. Însă dacă o fac doar pentru că vor să pară cine nu sunt, atunci nu sunt de acord, căci mi se pare stupid.
Fireşte că există şi problema anturajului, fiindcă mulţi s-au apucat de fumat doar pentru că “prietenii” lor le-au sugerat/impus asta şi nu aş vrea să intru în polemici, dar ţin să spun că felul în care te afectează anturajul este decis numai de tine. Dacă cineva te obligă să fumezi, este alegerea ta să-l refuzi, indiferent de cât de legat eşti de acea persoană şi chiar dacă “popularitatea” sau rolul tău în acel grup sunt afectate. La urma urmei, trebuie să-ţi stabileşti proprietăţile foarte clar şi să decizi cine este pe primul loc, propria persoană sau cei din jur. Iar părerea mea este că de aici porneşte totul.

Teh, vorbesti fara sens, ca de obicei. Crezi ca tu esti cea mai perfecta fiinta si le stii pe toate. Daca nu-ti convine fumul de tigara, muta-te si tu in Africa sau Kazahstan... Bai, unii dintre voi nici macar bun simt nu aveti intr-o dezbatere.

Thread Closed.
[Imagine: tumblr_mhil1c1m_Ti1r92q67o2_500.gif]

Though our paths may have diverged, you must continue to live out your life with all your might.
You must never consider your own life to be something insignificant.
You must never forget about your friends who loved you.




Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)