Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

,,I hate you because I love you!''

#1
Capitolul I


Picaturi reci si mici ascundeau marele oras Tokyo dupa o perdea fina si alba tesuta din apa,elementul datator de viata.Strazile pustii se odihneau dupa aglomeratia ce le sufoca.Florile omorate de caldura ,reinviau sub copii norilor in timp ce florile rupte de propria frumusete ,se odihneau in vase cu apa sau ghivece cu pamant proaspat.Viata incepea sa curga din nor prin ramurile copacilor uscati iar iarba reinverzeste.Ei bine,iata!Perioada cand soarelui ii sunt furate razele iar norii isi trimit copii furati din mari si oceane pe pamant nu este timp pierdut!Este viata ce-si trimite ucenicul,apa,se reinvie natura.Acest ucenic pune norii se soarba apa din familia lui,sa fure sagetile soarelui si sa-si trimita copii,picaturile,fiecare cu un gram de viata,pe pamant.Aceste lucruri se intampla cand strazile sunt pustii.
Insa azi,ucenicul vietii a trebuit sa aiba grija sa nu-si dea seama de aceste lucruri doua umbre ce misunau pe strazile din Tokyo.Aceste doua umbre erau de fapt doua fete in hanorace inchise la culoare si calduroase,cu glugile trase pe cap.Una dintre ele purta niste cizme maronii pana sub genunchi de piele intoarsa cu un toc mic.Acestea erau trase pe deasupra blugilor gri ce stateau sub o bluza fina,alba,ce cadea cu mici valuri pe corpul finut al fetei.Fata nu i se vedea,insa o suvita de per drep si blond ii cadea pe fata alba.Fata de langa ea insa,purta tenisi rosii,dres alb si o fusta neagra.Bluza si hanoracul erau identice cu ale celelaltei fete fiind obligatorii la ele in scoala.Insa o alta diferenta era ca in loc de par drept si blond,pe fata rotunda ii cadea o suvita ondulata si roz.
Dupa gesturi si felul in care discutau cele doua,nu trebuia sa fii Einstein sa iti dai seama ca sunt prietene.
-Sakura,ca tot vorbim despre filme,ai idee cand apare ,,Fireboy 2"?Abia astept sa-l vad!zise fata cu parul blond.
-Cred ca se lanseaza in cateva zile...doua-trei....cam asa.O clipa,ca mi-am notat pe calendarul mobilului.
Fata cu par roz,ce purta numele de Sakura,isi scoase din buzunar telefonul ce cara,saracul,zeci de abtibilduri si brelocuri multicolore.
-Dap!Apre sambata asta,adica in trei zile.Mama spune ca daca nu primesc un zece la mate saptamana asta,nu ma lasa sa merg...dar ma asculta azi la mate..Uff!spuse intr-un final Sakura.
-Yeeey!In sfarsit apare si filmul asta!Dar stai calma!Faza cu nota de zece la mate e ca si rezolvata(blonduta ii face cu ochiul Sakurei)!Deci mergi?
-Daa,cred ca da...dar nu stiu cu cine...
-Cu un baiat?Cu un baiat?Cu un baiat?
-Ino!Sunt absolut sigura ca voi merge cu tine si Hinata!
-Ahaa...Ok..zise blonduta pe nume Ino cu o mica dezamagire in ochi.
Fetele ajung la scoala ce parca fuse-se parasita daca o priveai de afara.Acestea intrara.Pe culoare misuna o intreaga armata de elevi.Ino,ca o mare indrazneata ce e,isi facu loc dand cateva coate si,ca nu fim mincinosi,cateva suturi.La fel si Sakura,ce se enerva-se destul de tare din cauza atator elevi pe hol.O vazu pe Hinata ce se dovedi o fata putin mai plinuta ca ea,cu parul drep,negru si ochi aproape albi.LAnga ea era Neji,varul acesteia,unul dintre cei mai draguti baiei din scoala.Sakura,cu privirile pierdute la ei,nu vazu cartea de care se impiedica.Cineva tipa>sakura se trezi.Vroia sa-si recapete echilibrul dar nu putea.Inchise ochii asteptand izbitura.Insa in loc de podeaua rece simti doua maini calde tragand-o.Se trezi in bratele unui baiat inalt,cu par si ochi negri,patrunzatori.Sasuke Uchiha,cel mai dragut si popular baiat din scoala.Sakura,desi aproape imperceptibil,isi dadu seama ca Sasuke o imbratisa.Se smulse din bratele lui,mormai un ,,multumesc'' si pleca infuriata spre clasa.,,Cum a indraznit sa ma imbratiseze de fata cu toata scoala?Nesuferitul!Mi-o va plati el!''


Astept parerile voastre!Fie ele si critici!Chiar va rog sa mi le spuneti daca aveti!Imi doresc sa ma perfectionez fiind primul meu fic!;)

#2
Un fic nou ÅŸi o autoare nou.. nice.
Mă bucur că doreşti să te îmbunătăţeşti în stil, aşa că o să ai parte de destulă critcă.
Nu foarte dură din partea mea, ci desigur constructivă:

1`Titlu & Temă: Hmm.. îmi pare cunoscut, dar nu cred că de pe aici.
Este interesant.. să sperăm că are să se relateze cu povestea în sine şi cu personajele desigur.
Tema.. păi înafară ca este una obişnuită, pe care toţi fani o au, genul de: la liceu, Sasuke cel mai tare din parcare.. etc.
Chiar şi aşa, nu am de unde să ştiu eu cât de original are să fie, chiar dacă la început ideea deja este neoriginală.

2`Aşezare & Aspect: Puteai şi tu să laşi un com de autor la început, ne specificai şi tu că eşti nou, ce tip de critică doreşti.. nu lăsa la fundul capitolul. Asta normal se face la început.
Apo lăsai spatiu maxim 4-5 rânduri între comul autorului si capitol. Acum, trebuia să pui la mijloc \"Capitolul I\" şi mai lăsai 5-6 rânduri ca să începi frumos povestea.
Arată mult mai îngrijit la aşezare.
Căt despre aspect exterior, pot spune aşa şi aşa.. se vede cum ai aşezat, iar la cel înterior.. hmm.. tot la fel.
Însă cel interopr depinde de cum descrii, cum este acţiunea, dialogul, modurile de expunere, timpul, etc.

3`Stil & Descriere & Acţiune: Pentru început am să te felicit, cu toate că eşti începătoare ai luat-o cu dreapta.. Bravo !
Chiar dacă la început te-ai încurcat, înceţoşat cu fenomenele acelea de agregare ale ape, cu ploaia şi comparaţiile aduse, este bine, chiar mai bine ca la orice alt începător pe care l-am văzut pe aici.
Stilul încă nu îşi este bine definit, dar pe parcurs, dacă ai să exersezi şi ai să te ţii de sfaturi şi critcă, vei scrie chiar amplu şi complex de bine totul.
Desigur lucrul asta vine în timp.
La descriere, la tine e vorba de: prea puţină şi destul de amestecată, până când ajunge la un punct, unde nu se mai înţelege nimic.
Încearcă să te concentreţi.. asupra reacţiilor, întâmplărilor care se învârt asupra personajelor tale. De ce ? Fiindcă: la final, partea cu aceea căzătură, a fost sec descris.
Sentimentele Sakurei au fost cam neglijate, trebuia să le descrii dinamic, mai ales după o asemenea căzătură.. Şi acum mă tot întreb de ce a enervat-o pe rozalie că Sasuke a prins-o ? Nu spun ca acum Sakura în toate poveştile să fie complet nebună după el, dar chiar şi aşa.. nu pricep de ce s-a enervat ? .. eh oricum.
La fel, pot spune că trebuia să descrii şi străzile, natura.. mai ales că ploua.
Acţiunea la început nu a fost grăbită, dar la mijloc da..
Nu o lua repede, ca să ajungi la un punct culminant din text, ci povesteşte calm, rar şi dezvolatat. Nu le grăbii.
Şi să foloseşti mai multe fig de stil, nu le aplica doar pe fenomene, ci şi pe personaje.

4`Greşeli: Dap ai avut, mai ales de exprimare puţin.
Mai ales că ţi-am spus că în anumite locuri, cel mai mult la început te-ai încurcat.. şi m-ai încurcat şi pe mine.. prea multă descriere aiurea colo şi fig. de stil folosite aiurea.
Lasă şi tu space după semnele de punctuaţie şi ca să vezi cum e corect:

Ana, prietena mea, pleacă la mare. Ea, e cea mai bună prietenă a mea. - un ex banal, dar ca să vezi cum ar trebui să laşi space după semne.

Şi vezi că de multe ori dialogul a fost sec şi chiar nu a avut picătură de suspans.. trebuie să spui ce face personajul, în timpul vorbiri: mănâncă, fuge, sforăie.. etc.
Uite un ex: - Te rog eu, şezi obedient, precum un căine. Doar dacă nu vrei să vezi prin faţa ochilor tăi, toată viaţa ta ?! A spus X răstit, la prietenul său, care acum şedea tăcut, crispat precum un câine de vănătoare...

Sper că ai înţeles ce ţi-am spus.
Sper să ţi cont şi să nu neglijezi critca.

#3
heloo
Nu inchide ficul, cu putine imbunatatiri o sa fie perfect, nu trebuie sa faci o drama daca nu arata bine de la inceput. Mie sa sti ca mi-a placut, ideea ca Sasuke s-o imbratiseze si s-o n-o respinga cum se intampla ed obicei in alte ficuri, m-a impresionat cu adevarat. Dialogul nu a fost sec, a fost complex si interesant, perfect. Actiunea a sarit repede la scoala, mai trebui sa spuio ceva, sa umpli acel gol, sau sa lais spatiu intre ele. Te rog , nu inchide.


:bye:



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  I hate that I love you! RosetteFoxy 17 7.891 14-02-2013, 09:06 PM
Ultimul răspuns: Lain
  [Naruto] The Passion of Hate [+16] sickness 0 1.838 14-09-2012, 11:40 PM
Ultimul răspuns: sickness
  Hate, no Love Liar 2 2.701 20-01-2012, 11:10 PM
Ultimul răspuns: Daria v2
  I can't hate you Peppers 0 1.837 18-12-2011, 04:15 PM
Ultimul răspuns: Peppers
  [split] I hate you but I love you+18 Ɖʋℓcικ`Иɛвʋиικ 8 3.429 15-08-2011, 04:41 PM
Ultimul răspuns: ^Ciresica^
  I hate you but I love you+18 Pคnđค. 9 5.107 15-08-2011, 01:14 AM
Ultimul răspuns: Candy_Girl_Love.
  I Hate Love Alle 16 8.061 15-07-2011, 10:23 AM
Ultimul răspuns: Denisa_Deny
  I hate you but I love you+18 Pคnđค. 3 2.976 26-06-2011, 11:19 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  Hate or Love DiamondZ 7 3.893 05-06-2011, 10:15 PM
Ultimul răspuns: Flash
  I hate maths. I love my teacher [+16] A'Svear 47 28.437 18-01-2010, 10:09 PM
Ultimul răspuns: Mitus


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)