Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ţigările şi adolescenţii

#1
Cred că vedeţi peste tot, în şcoli, în spatele şocolilor, pe la colţuri adolescenţi fumând în prostie pachete de ţigări. Cum vi se pare chestia asta ? Adică cum vi se pare ca un adolescent să fumeze ? Mie mi se pare că e o risipă de bani şi de plămâni. Nu înţeleg cum cineva poate să fumeze la vârsta aia. Încă sunt mici şi până la urmă nu te ajută cu nimic. Eu sunt anti fumat toată ziua : )). Dat fiind că am alergie la fumul de ţigară şi nu îl pot supărta deloc, nu pot să fumez şi nici nu vreau. Dar aceşti elevi împut pur şi simplu toaletele / spatele şcolilor cu fumul de ţigară. Nu ştiu, fiecare avem o părere anume, dacă fumaţi e vorba de plămânii voştrii, viaţa voastră până la urmă, dar eu tot consider că nu e bine. Din perspectiva mea un adolescent nu ar trebui să fumeze pentru că până la urmă nu îl ajută cu nimic. Asta e la urma urmei părerea mea, voi ce credeţi ?
-

#2
Da, chiar. Care e treaba cu ţigările şi adolescenţii? ! Aproape că au devenit sinonime 21. Eu sunt adolescentă şi nu fumez. Dar, trebuie să recunosc că am încercat de câteva ori, acum câţiva ani, şi eram chiar mai mică de atât ( lol . ). Însă, nu m-am apucat niciodată de fumat. Nu îmi place, nu vreau, nu mi se pare drăguţ ca o fată , în special, să fumeze. Şi mai ales dacă suntem adolescenţi, ne stricăm corpul de mici. Toţi: n-am nimic! Ce bunică-miu fumează din liceu şi acum are 90 de ani şi e sănătos tun?! Da, scuză-mă , mă adolescentule, sigur că bunicul tău trăieşte şi acum şi fumează, dar tu nu ai sănătatea lui, nu ai trăit în mediul în care a trăit el. Asta e problema, copii s-au născut ceva mai bolanvi, dacă pot să zic aşa, nu sunt la fel de sănătoşi ca altădată, nu suntem la fel de sănătoşi cum au fost bunicii noştrii. Aşa că dacă ne mai apucăm şi de fumat, murim pe la 40 21 nu sunt pesimistă, dar cam ăsta e adevărul.
Ideea e că dacă eşti adolescent vrei să te dai mare, să fii popular, să fii în vogă, să faci cum fac alţii, de fapt toţi vor să fie originali şi se trezesc doar fiind ca şi ceilalţi. Nici pic de originalitate, dar nici măcar nu îşi dau seama. Mi se pare o absolută prostie. Nu spune nimeni să nu încerci, toţi suntem curioşi, dar asta nu înseamnă să te apuci, nu? Este o mare prostie, doar gândul: trebuie să fumez, să fiu ca ceilalţi. Cea mai mare idioţenie pe care am auzit-o. Dacă ai 16 ani şi stai cu ţigara în gură, asta te face cul? Bine, poate pe moment o să fii cul şi toţi or să te placă. Şi după o să mergi la o vizită la dentist şi o să îţi spună că dinţii ţi s-au stricat de la fumat, că plămânii îţi sunt negrii de tutun şi că ai făcut cancer, şi atunci o să mai fii cul? O să îţi mai placă?
Nu ! Ei bine, părerea mea este că nu merită. Nu e o scuză faptul că eşti adolescent, ştiu că e o perioadă grea, şi eu sunt adolescentă, dar trebuie să fim şi raţionali şi să ne gândim la consecinţe. Se spune că trebuie să le faci pe toate în viaţă, n-ai decât, fă-le, dar nu întrece măsura. Fumezi odată, de două ori dar asta nu înseamnă să ajungi la un pachet pe zi.
Eşti adolescent, şi deci ... Fumezi. De ce? Care e treaba cu adolescentul şi ţigara? Dacă eşti adult şi frustrat de muncă, ai voie să ai un viciu, te înţeleg, nu mai poţi! dar tu, ca adolescent, când lumea e a ta şi poţi face ce vrei tu, asta alegi să faci? să fumezi? Să te distrugi?
Nu sunt de acord cu asta, dar în definitiv fiecare face ce vrea. E o mare prostie.

#3
Interesant topicul, imi place ideea. Sincer, nu mi se pare ca tigarile sunt rele doar pt adolescenti, ci pt oricine. Mi se pare o prostie sa cheltui bani pt cv care iti face rau, care iti afecteaza sanatatea. In ceea ce ii priveste pe adolescenti, majoritatea fumeaza doar pt a parea grozavi si curajosi in fata prietenilor cu acelasi viciu. Apoi, bineinteles ca devin dependenti de ele si ajung sa fumeze un pachet pe zi sau chiar mai mult. Inainte ii judecam pe adolescentii care fumeaza, parerea mea despre ei era mult influentata de chestia asta. Acum, m-am obisnuit cu ideea ca exista astfel de persoane si nu mi se pare o chestie asa de grava, fiecare face ce vrea cu viata si cu plamanii lui. Trebuie sa recunosc ca acum cateva luni imi doream sa incerc, sa vad si eu cum e. Si ma bucur ca m-am abtinut atunci, pt ca acum nici nu vreau sa mai aud de asa ceva, nu as incerca pt nimic.
[Imagine: sig_reinoir.png]

#4
Nu inteleg ce este atat de socant. Pana la urma, voi cat aveti de gand sa traiti,bre? Sunteti sado-maso cumva?

Am sa-l citez pe Bill Hicks:

"Non-smokers die everyday!"

End of story.
Do not speak unless you can improve the silence.

#5
Citat:"Non-smokers die everyday!"
indeed 106 si eu sunt tot pe sistemul asta.
Anyhow, sincer ma mir, de faptul ca nu vad posturi gen

Bunnaaaa 444:4: eu sunt ioana si am 13 ani am facut azi si fumez de un an , mie imi place, ca habar n-am sa trag in piept dar am auzit ca e cool ^.^ JA NE POPICI LA TOTZI
Eu fumez, dar cred ca am varsta la care pot hotari singura ce sa fac si ce nu cu sanatatea mea ^ ^.Nu am paispe ani sa umblu prin baruri si sa dau 10 lei pe un pachet de Kent ca sa il fumez doar de dragul de a fi super cool, pentru ca mai nou vad tot felul de pustoaice care imi cer pe strada cate o tigara.Hai frate,cat tupeu jegos sa ai, sau ti se pare ca o sa te bag in seama ca imi ceri o tigara si esti fetita rebele >.>, de abia de am bani pentru mine dar sa-ti mai dau tie de ai un metru 20.Ma rog, nu vreau sa aberez, sorry.
Nu exista "tigara ma calmeaza" credeti-ma chiar nu exista e doar o idee psihologica.Fumezi pentru ca odata ce te-ai apucat devine un tic si nu poti iesi intr-un pub/cafenea bla bla fara sa fumezi, e gen reflex.Asa cum nu poti merge la pizza fara sa iti comanzi pizza .
Eu fumez pe banii mei,majoritatea fumeaza pe banii lui mami .D'aia n-avem bani 21se duc pe tigari.Apropo de mami si tati, am avut si eu acele oribile si chinuitoare discutii despre fumat bla bla pedepse+certuri+morala= nervii mei facuti praf in perioada aia.Dar dupa multe certuri au trecut peste si mi-au zis doar sa nu ma prinda cu tigara in gura in preajma lor+sa nu le cer bani de tigari.Si in ziua de azi ii vand maica-mii tigari pe 1 leu [ca ea ramane des fara si nu isi cumpara o bucata buna de timp de lene+dorinta de a renunta ]
Ideea e ca nu trebuie sa imparti oamenii in doua categorii : fumatori si nefumatori.Pentru ca frate, eu ca fumatoare, respect la randul meu nefumatorii, nu le suflu in fata, mereu undeva ma duc la nefumatori, nu ma apuc sa fumez oriunde, spre exemplu la o pizza caci nici mie nu imi convine fumul de tigara atunci cand mananc Smile.Sunt plamanii mei, stiu clar ce fac dar Dumnezeule, cred ca mai repede o sa mor calcata de o masina condusa de o blonda sau un sofer beat, sau poate ma ucide cineva, sau poate o sa mor de la aerul asta poluat, de la toata mizeria asta din aer, sau poate cad pe scari.
M-am apucat de fumat pentru ca sunt o persoana EXTREEEMMM de curioasa.As vrea sa nu fiu, but i can't help it.Si am incercat o data eram mai mica, pe la inceputul liceului sau asa, nu mi-a placut am dat-o naibii.Dar totusi, vroiam sa vad si eu care e faza, si am invatat sa trag in piept [mare prostie am facut eu atunci] iar apoi, am zis asta e, plamanii mei, banii mei, nu vad de ce as putea fi etichetata in vreun anume fel.

In orice caz as vrea sa rog fetitele de 12 ani care asculta My Chemical Romance si cred ca au cultura muzicala si sunt rock/punk/"vinitgiiiii" sa nu o mai arda pe "vai cat de rebela si de cul sunt" si sa nu se apuce de fumat doar pentru a atrage atentia . Lumea te baga in seama si te admira dupa alte principii,really +it's a waste of money damn it

Cheers
back in black
I'll bite you, so don't bite me.
I am all the little things you hate

[Imagine: zvx369.png]
I was a sinner, a bad girl, Lord pardon me
I was deaf, dumb and blind, but know I can't see



#6
(06-08-2010, 12:54 AM)chaosed A scris: Nu am nimic cu cineva care fumeaza, dar nu ihnteleg, daca este atat de grozav incat sa fumeze de ce nu o recunoaste deschis >.<'??

Well, ideea de bază e ceva de genul: părinţii nu ştiu dar toţi ceilalţi cunoscuţi o fac. Adică, din punctul meu de vedere, nu vor decât să se dea mari, să arate că au şi ei tupeul necesar să bage ţigara în gură şi să tragă în piept, să nu îşi piardă spiritul acela de tineri cool. În fine, de părinţi "trebuie" să se ferească , lol. Deşi nici eu nu o înţeleg. Poate pt. că le e frică, ruşine în orice caz nu. Asta arată cât de imaturi sunt. Pt. că eu cunosc şi adolescenţi fumători ai căror părinţi ştiu de situaţia asta şi nu mai au ce să le fac, pur şi simplu le-au recunoscut: fumez, şi? Atâta timp cât nu îţi cer ţie bani, asta-i! În fine, cam aşa stă ideea. Dar unii o fac din pură prostie, alţii pt că au devenit dependeţi şi alţii doar să se afle în treabă, nu?
Personal nici eu nu am nimic cu persoanele fumătoare, deşi aş prefera să nu stea în preajma mea când o fac, nu am chef să-mi îmbolnăvesc şi eu plămânii din cauza tutunului lor.
( din câte ştiu eu, o persoană care stă în preajma fumătorului, nefumătoare, e predispusă toxinelor la fel ca şi a consumatorului, dacă nu mai mult )

#7
In general nu ma deranjeaza oamenii care fumeaza. N-am treaba cu ei desi nu e foarte placut sa merg pe strada si vineva sa isi sufle fumul fix in fata mea. Oricum cine vrea sa fumeze, n-are decat, nu sunt eu in stare sa-l judec dupa asta. Ce ma deranjeaza, sunt adolescentii care fumeaza doar pentru a arata cat sunt de "cul". E exact cum a spus dark_anime si sunt de acord cu ea intru totul. Vad in fiecare zi la mine in scoala cum se aduna pauza de pauza smecherii la fumoar. Fac cunostiinta cu smeceri mai mari si li se pare foarte tare. Unii s-au apucat sa fumeze cand au inceput clasa a 9-a, ca vezi Dooamne acum sunt la liceu si trebuie sa fie rebeli, sa faca ceva iesit din comun. Si mai vezi si un card de pitipoance adunate in jurul lor idolatrizandu-i. Si ele cu tigara in gura. Ei, asta ma deranjeaza. Pe mine nu cred ca m-ar impresiona un baiat daca l-as vedea fumand, chiar nu mi se pare asa o mare chestie. Sunt atatia oameni care fumeza, ca pur si simplu nu ma mai impresioneaza asta. Nefumatoare fiind, ma deranjeaza oarecum sa fumeze cineva langa mine, dar pentru atata lucru nu cred ca poti cere cuiva sa se lase de fumat. Pentru ca nu o sa se lase. Cred ca daca nu vrea sa nu mai fumeze, nicio campanie din aia anti-fumat nu-l ajuta.
Tenderest touch leaves the darkest of marks,
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine


#8
Eu unul fumez tutun; si l-am fumat in toate formele de la narghilea pana la pipa. Am si mestecat tutun! A devenit viciul meu si am ajuns sa recunosc tipurile de tutun pe care le consum asa cum sunt unii oameni cu ceaiurile! Si apoi, va rog sa imi aratati un om fara vicii si atunci am sa va zic ca acel om nu are o viata normala. Eu unul am fost fumator pasiv din cauza mamei mele si la un moment dat am descoperit ca imi place acel miros usor dulceag si usor intepator de la Winstonurile ei! Asa se face ca am inceput eu sa fumez acum 2 ani de zile!Eu unul, de cand m-am apucat de fumat i-am spus mamei mele ca fumez(tatal meu este 10 feet under deci nu intrebati dece nu i-am zis si tatei) iar maicamea a fost fericita deoarece acum nu mai ii faceam morala din aia groaznica de nefumator gen: plamanii tai, viata ta , etc!Si cand stau sa ma gandesc ca printr-a 6-a eram un membru infocat al campaniei aleia cretine de prin scoli Spune STOP fumatului, imi vine sa mor de ras! Mult timp colegii mei nici nu au stiut/realizat ca eu fumez deoarece eu nu cautam acea popularitate cretina de fumator care atragea la randul ei cersetori de tigari. In ultima vreme insa, nu am mai vrut sa stau ascuns si m-am alaturat comunitatii de fumatori ai celor 10 minute de pauza. De ce? Pentru ca o tigara e un prilej de socializare; fumatorii sunt mult mai sociabili decat nefumatorii deoarece din moment ce accepta un viciu, accepta si noi persoane si idei in cercul de discutii! Bineinteles, nu garantez cat de bine se aplica ce am zis mai sus deoarece nu pot spune ca boschetarii de la gara sunt prea sociabili atunci cand fumeaza...
@Unia: Crede-ma, gaseste-ti un prieten/prietena daca esti fumator/fumatoare si ai sa vezi ca reduci din tigari! That applies to me at least...
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]

#9
In primul rand inainte de a intra in subiectul in cauza, desi aproape am trecut de adolescenta, nici Darky nu a iesit inca de altfel, trebuie sa-mi mentionez cumva pozitia in dezbatere. Nu sunt fumatoare, dar nu ma consider nici nefumatoare. Sunt pur si simplu dependenta de gusturi, nu o luati inainte ca intelegeti gresit, sa explic. In general nu fumez, desi am foarte multi prieteni si colegi de munca ce practica acest viciu -daca tineti mortis sa-i ziceti asa-, sunt inconjurata mai mult sau mai putin de fumul de tigara si nu ma deranjeaza decat in spatiile inchise cum ar fi masina pe autostrada cand nu poti deschide geamurile. Am avut o perioada de un an si ceva in care am fumat, dar am renuntat la acest lucru anul trecut cand m-am mutat cu mama si fratele meu, fiindca mamei mele nu-i place si nici n-am chef sa dau 3.5 euro pe un pachet de tigari. Nu mi-a fost deloc greu pentru ca nu eram dependenta, deci a fost ceva de genul pocnit din degete. Motivul pentru care fumam e ca imi place gustul tutunului de aceea nu mergea orice porcarie care imi pica in mana si cand cumparam desi nu-mi trebuia un pachet, imparteam cu un prieten care are aceleasi gusturi. Si acum cateodata am o pofta nebuna de un Dunhill negru sau un Lucky, Benson & Hedges, mai rar cate un Davidoff, pofta pe care o aman mereu pana in momentul cand pot sa o impart cu prietena mea la o discutie noaptea pe plaja -saptamana asta va fii duminica xD - .

Acum sa revin la subiectul adolescentilor, care pare sa se refere adesea la cei din licee, si tigarile. Cand am intrat eu in Moisil era cel mai bun liceu din Brasov (da, Darky, aveam medii mai mari de intrare decat sectiunea de info a Sagunistilor 15 ), unde te asteptai la oameni cu cap. Intr-adevar cand eram eu boboaca, se gaseau oameni uimitori in cadrul liceului, inteligenti, creativi cu o forta bine stabilita catre viitor. Genul de oameni de la care nu te-ai astepta sa nu gandeasca sau sa ia decizii aiurea, dar fiindca era un liceu cu standarde si era dificil sa te mentii, majoritatea fumau, nu fiindca elibereaza tigarea in sine cine stie ce stres - desi e un factor mai mult decat psihologic in reactie cu nicotina-, dar fiindca puteau sa se planga in grup de diverse chestii, un fel de decompresie si socializare. Profesorii nu erau impotriva, directorul pe atunci, Sansebes - Sansan xD - statea cu noi si ingheta iarna in paltonul lui smecher si ne lua la discutii in timp ce fuma si el o tigara luata de la vreunul din elevi. Inca imi aduc aminte cand mi-a zis ca sunt scumpa la vedere in ceea ce priveste orele de fizica xD. Dupa ce am ajuns eu printre cei majori au inceput sa intre prin liceu toate plasticoasele si toti nataraii cu tezele nationale si cu note umflate cu pompa de la atata copiat, care au inceput sa fumeze cand nici macar nu terminasera de crescut, cand inca mai purtau codite si aratau a generala de cartier, care veneau la fumoarul de la iesirea din spate ca sa intre si ei in grupul celor cunoscuti prin liceu.

Uite cu asta nu sunt de acord, cu fumatul de la 10-15 ani cand nici n-ai trecut de pubertate si nici nu ti-au crescut sanii, dar tu vrei sa te emancipezi! Ca asta te face cul si iti permiti sa te iei de alti copchii mai mici ca inaltime decat tine si sa-i calci pe cap cu bocancii tai noi de roacker.

@tzahranul, omule, in sfarsit cineva care mai fumeaza narghilea si cu tutun! Majoritatea folosesc doar arome si carbune T.T, mi se pare o risipa aiurea de gust.

Cat despre faptul ca sunt multi care se ascund de parinti, sunt si parinti irationali si idioti in lumea asta, nu ca vai iti strici sanatatea, ca doar sunt perfect constienti ca si chipsurile, snacksurile si toate dulciurile iti deregleaza urat metabolismul/ ingrasa si au o groaza de toxine, dar fiindca e si acolo o moda de genul cum, odrasla mea sa fumeze? Un fel de mandrie parenteasca stupida, si o zic pentru ca am multi prieteni care sunt fumatori si au parinti de genul. Nu le e frica practic de ei, dar reactioneaza foarte urat si preferand sa se lipseasca de asta, pur si simplu se tin departe de lumina faptului.

Si inca ceva, observ ca majoritatea opiniilor vin de la persoane care inca stau in puful lui mamii, mai vorbim noi de cat de rezistenti veti fi la tentatie cand incepeti sa lucrati si in cazuri fericite sa mai aveti si o facultate de facut.

Ih, probabil ca am omis niste chestii si pe alocuri am deviat, dar dupa un somn binemeritat de 10 ore, sunt cam haotica.

Chillax btw! Analizati la rece.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#10
Adevarul e ca oamenii impotriva tutunului au inceput sa apara peste tot majoritar din cauza mediatizarii subtile gen 'NOI TE PUTEM AJUTA', si cat mai mic scris 'daca ne suni' sau din cauza reclamelor de genul SI ACESTI COPII AU DREPTUL LA SCOALA, OPRITI CONTRABANDA DE TIGARI! SI ACESTI PENSIONARI AU DREPTUL LA O PENSIE NORMALA,OPRITI CONTRABANDA DE TIGARI! Sincer sa fiu, eu nici nu fumez tigari de contrabanda deoarece sunt groaznice. O singura data tin minte ca era un tigan in Crangasi care vindea Lucky Strike cu timbru de USA! Alea chiar se simteau genial. Cat despre gusturile de tutun, ce stiti voi ce este ala Kent lung cartonat din mother USA! Sau Kent lung romanesc vechi de 9 ani! Pur si simplu am adorat sa caut noi gusturi ale tutunului; la tigarile invechite cum trebuie(adica fara sa faca mucegai) se simte un gust usor condimentat, de parca cineva ar fi pus boia in ele. Sau a fumat cineva de aici Djarum Black? Pur si simplu, dupa cum spunea Mittwoch(sfanta Miercuri?!) si darky, nu prea exista oameni care sa fumeze din placere. Adevarul trist in schimb, legat de tigarile de serie e ca nu prea mai sunt aproape de natural, de nicio forma. I mean seriously now, tutunul crud intra azi in fabrica, este tratat cu 1001 substante si maine este uscat, impachetat si pe deasupra, are aceasi aroma ca loturile precedente, astfel incat tu devii dependent de o aroma si nu de planta in sine! Cel mai genial lucru ar fi sa va uscati la voi acasa o frunza de tutun si sa o altoiti cu o fructa. Apoi sa maruntiti si sa fumati! That is the real deal nicotine my friends!
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)