05-06-2012, 06:53 PM
Citat: Anne Rice o fi scris dumneaei bine, dar de asemenea lucrarile sale nu sunt cu atat de diferite fata de cartile moderne cu vampiri, ea fiind printre cele mai mari sustinatoare a sex appeal-ului vampiric, popularizand genul (asta pana cand a dat de religie...am inteles insa ca i-a trecut intre timp).
Definitia pe care o da ea sex appeal-ului vampiric nu seamana nici pe departe cu acelea din alte carti. Cartile astea noi cu vampiri care tot apar pe piata ca melcii dupa ploaie nu fac decat sa prezinte o iubire fantastica, idilica pe care orice adolescent si-ar dori-o pentru ca singura diferenta intre iubirea pe care o viseaza ei si iubirea care e prezentata in cartile alea e faptul ca persoana iubita nu e chiar o persoana, dimpotriva, e chiar ceva mai bun. Doar pentru ca si Anne Rice are anumite povesti de dragoste in cartile ei si pentru ca vampirii prezentati de ea sunt seducatori, nu inseamna nici pe departe ca se aseamana cu celelalte. Dar asta e doar parerea mea, probabil eu nu privesc lucrurile asa in ansamblu ca tine.
Cat despre 'Let the right one in', am vazut filmul (cel original) si mi-a placut foarte mult, sunt curioasa si de carte, probabil o sa o citesc la un moment dat.