Animezup - forum manga si anime

Versiunea completă: Photoshop
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Din cate stiu eu texturile nu se instaleaza o.o' cel putin eu nu le instalez, sunt doar niste imagini care le folosesti sa dai diferite efecte la o poza / sig / avatar etc. O_O'
Texturile se pot instala de fapt. Dar e mai usor sa le folosesti ca si imagini, cum a spus Byo.Shin.
Si trebuie sa fie acolo in Presets fisierul Textures. Eh, daca nu il gasesti, te duci la Filter-->Textures(a patra de jos in sus)--> Texturizer.
Si in fereastra noua apare....textura, dar langa casuta cu canvas e o sageata. Click si Load texture din fisierul in care le ai. Cred ca mai bine fac screen, pentru locatie.
http://i126.photobucket.com/albums/p107/...tled-4.jpg
Sincer n-am folosit astfel texturile pana acum...
Oki, e prima data. (I know, Ps can be overwhelming >_> ).
Presupun ca ai reusit sa faci un fisier cu bg transparent. (daca nu, atunci cand dai new, selectezi la Backgroung contents "Transparent")
Si acele " trei sferturi de meniu" se recupereaza apasand o sageata (>_<). Adica asta.
Iar layer-ele... Sunt... straturi. Adica, pe imaginea de baza(background-ul) pui mai multe straturi de imagini, cu diferite modificari, sau chiar imagini diferite. Evident, layer-ele "interactioneaza" intre ele, cu alte cuvinte, pot sa faci blending, ca sa iti iasa ceva. Daca apesi Ctrl+Shift+N, se creeaza un nou layer, incare poti folosi brush-uri, sau ce vrei tu. Trebuie sa-ti imaginezi ca sunt niste straturi suprapuse, dar care pot si mai transparente sau mai opace(master opacity control, aflat chiar langa), sau pot crea diferite efecte de baza (click dreapta-blending options).
Brush-urile sunt un fel de stampile, sa le zic asa, pe care le poti stanta pe imagine, dar le poti pune si intr-un layer nou, si sa le dai cateva efecte (blending options, pentru inceput). Si brush-urile sunt facute din imagini, dar au o singura culoare, pe care o alegi tu(pot fi colorate, dar e mai complicat), asa ca, evident, au zone mai transparente si zone mai opace(unele, ca vectorii sunt de obicei opace; in schimb grunge sunt destul de transparente). Sunt pe mai multe categorii, dar asta nu conteaza, ca se gasesc de toate felurile, numai scrii pe gugal "tree brush", de exemplu, si-ti gaseste (desi e de recomandat deviantart). Ca sa folosesti un brush, dai click pe brush tool, si mergi sus, deasupra meniului, la brush, si dai pe sageata. Daca ai descarcat de pe net, atunci la meniul Brush dai click pe "sageata in cerc" din dreapta, si load brush, din folderul in care ai salvat.
Texturile... sunt un fel de imagini, daca le pot spune asa, care dau imaginii o anumita... textura(asta chiar nu am habar cum sa explic). De exemplu, gasesti pe net o poza cu crapaturi(tipic), fotografiate la rezolutie puternica, si ii dai copy-paste intr-un layer deasupra unui background cu ceva fata, dai resize crapaturii ( cu free transform--> Ctrl+T~daca tii apasat Shift cand micsorezi sau maresti, lucru care se face din sagetile din colturi, iti pastreza proportiile, iar daca tii apasat Ctrl si tragi de un colt, lungeste imaginea spre acel punct... si, evident, daca dai click-dreapta in free transform, iti apare un meniu cu niste chestii interesante~), ii schimbi putin culoarea ca sa potriveasca cat de cat( Hue/Saturation--> Ctrl+U) si apoi schimbi blendingul, o sa arate fata crapata. Daca e nevoie, scanzi opacitatea, mai stergi surplusul( Eraser tool, careia ii poti schimba si ei, ca si unei brush, brush-ul propriu-zis, hardness-ul~adica cat de definite ii sunt marginile, sau cat de difuze~ , opacitatea si flow-ul. Joaca-te cu parametrii. Desigur, texturi poti aplica si din Filters--> Textures-->Texturizer(ca acolo ai mai mult control).
Cam asta ar fi >_> .
Am vaga impresie ca am exagerat nitel... si nu stiu de ce... Totusi, sper sa-ti fie util. ^_^
A, sunt pe internet destule tutoriale de egn "How to use Photoshop" si tutoriale in general, care se ocupa de diferite aspecte.
Like:
http://www.kenrockwell.com/tech/ps.htm
http://www.allgraphicdesign.com/photoshoptutorials.html
si altele (too lazy to search). In orice caz, tutorialele sunt mama Ps-ului.
Si tot am impresia ca am exagerat. Probabil tu deja stiai multe chestii de gen, si vroiai sa aflii tricks.
Cya! ^_^
batut Nu ma mai lasa sa pun text.Nu stiu ce are dar pot apasa pe butonul de text dar tot ce scriu nu apare...de aceea toate sigurile mele par incomplete..-_- help me guyss...
^ This is old
But i have the same problem O-O'
Nu stiu de ce, dar atunci cand incerc sa scriu ceva pe un sig, nu apare nimic x.x' Iar atunci cand maresc imaginea apar doar niste pixeli O_O'
Ma ajuta cineva? T^T
etooo... ati incercat sa setati marimea literelor mai mica/mare? (can't imagine anything else right now) sau poate culoarea textului... sau... dunno... incearca sa reinstalezi photoshopul daca nu poti rezolva cu ceva din bara de text... maybe u got a virus or smtg...

powermewmew

eu nu am facut tutoriale photoshop, dar uitati un site de ajutor:
http://www.etutoriale.ro/categories/Phot...le/?Page=9
Am o intrbare ... sunt noua in ale photoshopu-lui ...
si as vrea sa stiu .. cum pun un border la o imagine...
ca numa nu reusesc....

sper sa ma puteti ajuta ..4
Te duci la Edit -> Stroke ^_^ si setezi grosimea broderului tu 10
Salutare
Vreau sa stiu si eu ceva
Am PS-cs3 si nu stiu sa-l folosesc21
ma poate ajuta cineva sau sa imi dea pS cs2 si sa ma ajute si pe mine ca sa stiu si eu sa-l folosesc?
va rog4
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13