Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Violenta in familie

#1
Ce parere aveti de subiect ? Ce credeti despre acest lucru ?
Vroiam demult să fac topicul ăsta, dar tot am amânat. En fin mie una nu îmi place deloc. Şi nu mă refer că bati un copil că nu stă locului and stuff ci că unii tati sunt betivi şi abuzează fizic / verbal / sexual de sotie sau copii. Asta e un caz întâlnit cel mai des, dar se întâmplă şi la femei când acestea îşi bat copii cu cruzime. Din cauza violentei în familie, individul refuză să vorbească despre ce i se întâmplă, de aceia politia sau rudele află prea târziu când acesta ramâne deja cu traume.
-

#2
Pfff, as scrie la nesfarsit. : | Din pacate chestia asta se intampla destul de des sau cel putin mass-media 'promoveaza' des aceste incidente. Am auzit despre o multime de cazuri, unele care m-au marcat si pe mine...
Odata [vara trecuta o.o] eram in Eforie, la bunica-mea, dar nu asta conteaza, unde stau si chiriasi, vara, veniti la mare. Nu vin intotdeauna aceleasi persoane. Vara trecuta au venit doua familii [parintii erau rude sau prieteni, nu stiu sigur], dintre care una mai venise si mai demult. Pareau de treaba la inceput. Unul din cupluri are doi copii de vreo ... 7-8 ani, cred, cel putin asa mi s-a parut. Iar celelalt cuplu are un copil de vreo 9-10 ani, banuiesc. In fine, toti sunt baieti si, ma rog, sunt mai energici. Nu stateau locului, dar altfel nu faceau cine stie ce probleme.
Intr-o seara, cand ei trebuiau sa se culce, cel de vreo 10 ani nu vroia sa doarma, zicea ca vrea sa se mai joace, and so on, si la un moment dat am impresia ca a daramat ceva din casa gazdei, adica a bunicii mele. La care maica-sa a inceput sa il bata si sa il certe, si a folosit cred ca cele mai oribile cuvinte pe care le-am auzit in vaiata mea. Si abuzurile verbale te pot marca. Eu am ramas traumatizata cand am auzit cum poate vorbi o mama cu copilul ei, dar baiatul...
Apoi a intrat cu el in camera, a inchis usa si auzeam cum il bate - rau de tot si un timp indelungat. Doamne, femeia aia nu e sanatoasa, a fost oribil.
Ziua urmatoare bunica-mea a vorbit cu femeia aia, i-a cerut sa-i povesteasca ce s-a intamplat, de ce l-a batut. I-a zis ca ea intelege ca sunt copii si ca mai fac unele stricaciuni sau ca nu sunt tot timpul ascultatori, si ca astea nu sunt motive pentru care sa i se aplice un astfel de tratament. I-a zis ca daca se mai intampla, cheama politia, pentru ca nu vrea astfel de chiriasi in casa ei. Si apoi a incercat sa discute cu ea, sa o ... imbuneze, nu stiu cum sa zic. Intr-adevar, dupa acel incident, cel putin cat au stat la bunica-mea, nu s-a mai intamplat. Dar ma gandesc ce i-au mai facut copilului aluia inainte sa-i cunoastem noi, sau dupa ce au plecat. Ma tot gandesc ca nu am procedat corect, ca am lasat-o pe femeia aia sa-l bata...

Cunosc o tipa ai carei parinti au fost nevoiti sa divorteze din cauza ca tatal isi batea sotia. Din fericire, ea nu a patit nimic (tipa) - asta se intampla cand ea era foarte mica (sau chiar nenascuta, nu stiu sigur... desi asta ar fi chiar mai grav, avand in vedere ca sarcina ar fi putut fi pierduta). Si acum, chiar daca parintii sunt divortati, ea locuieste cu mama ei, dar totusi sta destul (foarte? o.o) aproape de tatal ei. N-a mai avut probleme cu el, nici ea si nici mama ei, dar il viziteaza destul de des, uneori fara ca mama ei sa stie, si chestia asta nu mi se are ok.

Eu una nu inteleg cum poate un parinte sa-si bata copilul (bine-nteles, ca ii mai da o palma 'din dragoste' odata la nu stiu cat timp e altceva). Sau cum poate un barbat sa isi bata sotia (partenera). I mean, se presupune ca exista niste sentimente intre ei odata ce se casatoresc sau au o relatie. Si pe langa asta, de multe ori ii afecteaza si pe cei din jurul lor, cum ar fi copiii.
Nu mai stiu unde am auzit chestia asta - cred ca ni s-a predat un curs la scoala despre abuzuri and stuff - ca odata ce o persoana apropiata te abuzeaza, te va abuza si a doua oara daca nu rupi orice legatura cu el sau daca nu iei masuri. Banuiesc ca e adevarat, cel putin in majoritatea cazurilor, si multi nu fac acest lucru. Multi nu iau masuri, nu povestesc despre chestia asta (si ma gandesc ca, pe buna dreptate, e foarte greu) si astfel sunt traumatizati pe viata.

Si in fine. Ma opresc aici. : ))
[center][Imagine: 5ml548.png][/center]

#3
@She: tl;dr

@subiect: asta tine tot de educatie. Daca copilu vede ca parintii se bat/cearta/omoara/etc sunt sanse mari sa faca si el asta.
Si nu numai, daca el/ea nu se formeaza de mic cu un respect pentru ea/el...
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#4
Hmmm, nu am păţit asta. Adică, la mine în familie nu există violenţă, multumesc lui Dumnezeu. Vreau să spun, m-a articulat şi pe mine mama când eram mică şi nu învăţam poezii, dar asta a fost cam tot. Ştiu şi alte cazuri, copii batuti pt. simplu fapt că au luat o notă mai mică, pt. că nu au reuşit mai mult deşi au învăţat ca proştii, doar că nu au reuşit. Şi batuti, nu glumă, doar pt. asta. Sau pur şi simplu din neant, fară să fi facut nimic. Sau pt. o greşeală care de abia merită o mică mustrare. Violenta fizică este cea mai groaznică, dureroasă sau cum o poti numi.
Dar asta depinde şi de cazuri. De exemplu, ştiu anumite persoane care au fost maltrate atât fizic şi verbal de parinti şi care preferau de miliarde de ori mai mult maltratarea fizică decât cea verbală, nevrând să fie mustrati, ţinuti sub morală şi cine ştie ce cuvinte. That's harsh. Şi alte persoane care deşi nu au fost maltrate fizic ar prefera asta decât maltratarea verbală ( deşi aici este discutabil pt că nu le-au " încercat" pe amândouă ).
Situatia asta nu este deloc bună. Pt. că în multe cazuri copii din familii de genul, cu o asemenea educatie, fac acelaşi lucru mai departe. Anume, maltratează. Şi nu e bine, în cazul ăsta traditia nu trebuie dusă mai departe, lawl. Deşi, în alte cazuri, învaţă cum şi ce de la parinti şi îşi jură să nu facă aşa, să nu facă alte persoane să sufere aşa cum au suferit şi ei. Deşi, un copil ieşit dintr-o familie atât de violentă, este automat traumatizat în vreun fel sau altul.
For instance, I know this guy, nu are pic de respect şi e violent, loveşte şi fete and stuff. Mă face să mă întreb " oare în familia lui e la fel ? " nu ai cum să nu îţi pui întrebarea asta,deşi uneori pur şi simplu devin agresivi din cauza anturajului, în orice caz al mediului în care traiesc. La o adică, asta te modelează, de asta depinzi.
Nu se pot face foarte multe lucruri în privinta asta, uneori nici nu ai idee cum un copil este maltratat. Nu îţi poti da seama întotdeauna, personalităţile şi comportamentul variază prea mult. O familie respectabilă la exterior, poate fi un dezastru în interior. Cum şi o familie cu o faimă groaznică la exterior se poate comporta minunat în interior. Acum doar nu o să meargă organizatiile sociale din casă în casă să vadă cum stă situatia, oricum nu şi-ar putea da seama. Şi uneori există plângeri, dar nu prea se iau în considerare dacă nu sunt puse la tv, aşa că eu nu gasesc o solutie. E groaznic, dar se întâmplă. Şi e şi mai groaznic cum copii crescuti într-un astfel de mediu ajung să facă lucruri şi mai groaznice mai târziu, când cresc.

#5
Totul se transmite erditar, oarecum, un parinte violent provine dintr-un copil crescut cu violenta. Mai nou "violenta" este folosita ca "metoda de educare", asta e ceva medieval si era facut doar pentru ca era conceptia ierarhiei si a faptului ca "barbatul e superior", e ceva gresit. Un copil batut va fi automat inhibat, un copil care asista la certuri nesfarsite va fi deasemenea inhibat sau va incerca sa urmeze exemplu.
Mentalitatea unui astfel de copil e trista, de cele mai multe ori acesti copii ajung sa depinde de alte persoane si sa fie emotivi din lipsa afectiunii.
Desi, desi un aprinte iubitor nu inseamna ca nu e violent ci ca pur si simplu nu gaseste alt mod.
Cat despre violenta intre parinti, nu e deloc placuta. violenta intre parinti va avea repercusiuni asupra copilului, intr-un mod sau altul. Intre ei, violenta "domestica" ajunge sa distruga relatia.
Dar asta se leaga de ideea de mai sus, ideea de inapt medieval.
Parerea mea? Oamenii violenti care nu reusesc sa se schimbe n-ar trebui sa aiba copii, sunt inapti.
Atat mamele cat si tatii care au ajuns sa considere "violenta" un mod de educare inseamna ca nu sunt facuti pentru a fi parinti.
De-o palma nu spune nimeni, dar... cand ajungi la violenta domestica, sau violenta reala atunci pune-ti un streang de gat sau pleaca din casa ca parinte, pentru ca un parinte care-si bate copilul pana se inroseste, nu e parinte.
Un copil privat de iubirea parinteasca este cel mai trist parazit al societatii.
Asta imi aminteste de-un paragraf dintr-o lucrare de-a lui Dostoievski, dar nu mai conteaza...
Cert e ca la final majoritatea ajung sa-si regrete comportamentul gresit.
Dracu' sa ia mentalitatea asta...
Iubesc sa simt cum cazi
[Imagine: Untitled3-3.jpg]
cad
cadem

#6
Citat:Totul se transmite erditar, oarecum, un parinte violent provine dintr-un copil crescut cu violenta. Mai nou "violenta" este folosita ca "metoda de educare". Un copil batut va fi automat inhibat, un copil care asista la certuri nesfarsite va fi deasemenea inhibat sau va incerca sa urmeze exemplu.

Exact. Eu, am crescut intr-o familie in care era multa violenta verbala. Nici decum fizica. Verbala. Si uneori ma enervez degeaba, si ma aud vorbind ca tata, acuzand lumea doar pentru ca m-am enervat eu . E oarecum infricosator , si nu o faci pentru ca vrei, doar pentru ca asta ai vazut la parinte. Copilul este deseori obisnuit sa copie comportamentul parintilor. Bun, rau .
Am citit de curand o carte, in care protagonistul isi batea sotia si copii . Mergand la psiholog, a inteles ca se comporta exact ca tatal sau . Si ca era posibil ca asa sa faca si fiul sau . Trist.
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.




#7
Eu am trait in certuri si batai,numai din cauza ca asa il apuca pe tataZuppy03
De cele mai multe ori ma batea fiindca nu faceam gimnastica/nu purtam ghete ortopedice sau orteze.Si acum ma mai intreaba daca fac toate acestea...
Al 2 lea motiv era matematica.Prima oara cand am luat un insuficient m-a batut cu rigla pana s-a rupt si aveam numai vanatai si rani pe picioare T_T.In general lua cureaua/rigla pentru ca greseam la un exercitiu simpl la mate.De aceea mie mi-e frica de matematica si risc tot timpul sa raman gorijenta.Iar in cei 2 ani de cearta am fost stupefiata de vorbele parintiilor mei...inca nu mi-am revenitZuppy03
Eu consider ca violenta fizica/verbala este nociva pentru copii,traumatizandu-i psihic sau fizic.Dupa parerea mea parintii ar trebuii sa ia amenda sau sa faca inchisoare,copiilul fiind dus la rude mai civilizate,care daruiesc tot ce este nevoie pentru recuperarea ranitului.Aceasta va fi ca un fel de vacanta.Din pacate la tarisoara noastra draga,nu ma prea astept sa puna in aplicare,dar inca mai exista speranta...Zuppy03
[Imagine: syred2_by_antonie15-d6tdkwx.gif]
�Ashes to ashes. Dust to dust. We are nothing, but dust and to the dust we shall return.� Amen�

#8

Sunt împotriva tuturor felurilor de violență - aproape - , dar cea în familie este pur și simplu oribilă . Și cea verbală și cea fizică . Totuși , am să o iau pe rând .
Violența fizică este nocivă pentru adolescenți / copii. Ne traumatizează și mulți ajung să se departeze de parinți , să creadă că aceștia nu-i iubesc și vor să fugă de acasă , uneori . Totul se poate rezolva cu tact , fară să se bată . Când eram mai mic , prin clasa întâi , aveam mari probleme cu nu știu ce chestii ( proastă memorie -.- ) și acasă încă învățam cu mama și - mi faceam lecțiile alaturi de ea . Și într - o zi când mă chinuiam să fac cine știe ce temă și nu înțelegeam nimic și mama - mi explica . Când am repetat că nu - nțeleg , ea a început să urle la mine și mi - a dat o palmă . A fost destul de nașpa și m - am simțit oribil plus că mă durea .
Violența verbală nu mi se pare așa de rea ca și cea fizică . Adică , ea este abordată de parinții care nu doresc să - și ranească copilul ( fizic ) și încearcă să - i explice ce greșește . Totuși , uneori , parinții o iau razna . Se enervează că copilul dorește să-și expună punctul de vedere și încep să îl facă prost și să urle la el . Și acest tip de violență doare . De fapt , doare când parinții tai spun că sunt dezamagiți de tine , că credeau că ești altfel etc.
În concluzie , sunt împotriva acestor tipuri de violență .
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#9
Eu nu am trecut prin asa ceva si, slava Domnului, nu am sa trec. Asta doar pentru ca parintii mei sunt foarte de treaba si suntem ca si cei mai buni prieteni. Plus ca ei stiu ca as fi in stare sa fug de acasa daca s-ar intampla.
Eu aud despre foarte multe cazuri de violenta in familie deoarece mama lucreaza la un centru de intrajutorare al mamelor singure [ care nu prea se descurca singure ] si majoritate si-au parasit sotul deoarece ori bateau copilul ori pe ele. Cu multi dintre ei [ copiii ] ma inteleg bine. Ii mai ajut la teme si la invatat din cand in cand. Unii dintre copii de acolo se vede ca sunt un pic tristi si unii vor sa isi vada tatal.
Mi se pare oribila numai ideea de a actiona cu violenta [ fizica sau verbala ] asupra cuiva drag. Daca eu sunt afectata cand aud de asa ceva apoi bietii copii? Si cel mai aiurea este cand un copil se obisnuieste cu acest tratament si i se pare ceva normal sau cand stau afara si cand trebuie sa mearga acasa le este pur si simplu frica. Eu consider ca parintii care actioneaza asa ar trebui consultati de un psiholog. Consider ca aceasta actiune sau cum se mai cheama ar trebui sa fie luata in calcul drept boala psihologica. In mintea mea asta este. Ma rog. Poate este deja luata in calcul ca boala sau nu, eu nu stiu.
Oamenii care isi bat copii sau le vorbesc urat cu siguranta au trecut prin ceva traumatizant in copilarie sau au avut si ei parte de acelasi tratament. Deci dupa ce ca il mai si bati/ ii vorbesti urat mai sunt si sanse ca si el sa faca acelasi lucru la randul lui.
E oribil. Nici nu vreau sa ma gandesc cum as reactiona eu daca as trece prin asta >.<

#10
Cand aveam 4-5 ani mama ma tragea de par si cand incepeam sa plang imi spunea ca daca mai plang ma plzneste 22
Acum s-a schimbat, este mult mai buna si mai blanga. Nu am mai primit de la ea bataie de 8 ani dar si pe vremea aia, cand ma batea nu era de gen: curea, rigla, palma. Era putina smotoceala la freza mea.
Acum 3 ani am primit ultima palma, si am meritat-o!
Eu ma certam cu mama, si am injurat-o destul de rau [de morti] mama a vrut sa ma plezneasca si eu am prins-o de mana si i-am intors-o [a fost reflex (judo)] ea m-a spus tatei, care m-a certat:
tata: ai ajuns sa dai in ma-ta?
eu: dar ce sa fac? sa astept sa dea in mine?
Gura ma luase pe dinainte si am comentat, tata imi da o palma [are o mana grea..] am inceput sa plang si m-am dus la bunica-mea care l-a certat.
Totusi ar trebui batuti uni copi rasfatati cum am fost eu, ar trebui sa fie invatati cum e viata si ca nu totul e roz. Nu dupa cum vor ei mereu. Dar bataia abuziva si exagerata fara motiv este o prostie!
Daca tot a facut un copil vrea sa il mutileze? Nu se gandeste ca poate acel copil va avea sechele?
Un copil are nevoie si de dragoste nu numai de bataie.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)