Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Love forever

#1
Disclaimer: Nu detin nici un personaj, inafara de cele create de mine, e ii apartin lui Masashi Kishimoto din anime-ul/manga-ul Naruto si nu profit de pe urma acestor intamplari/personaje
CAPITOLUL1-La mall
Buna. Ma numesc Temari si am 16 ani. Am parul blond prins in patru cozi si ochii caprui. Sora mea se numeste Sakura. Ea are parul roz si ochii de in verde ca smaraldul. Are o mica problema cu nervii dar m-am obisnuit.
Il asteptam amandoua pe Kakasi, dirigul nostru. Langa noi erau Sasuke si Naruto, doi baieti de treaba. Sasuke avea parul negru si ochii tot negri. Lui nu ii place nici o fata, dar cred ca pe Sakura o ura mult de tot. Naruto este si el blond si ochii albastri. Sincer, mie imi cam place de el.
-Cand vine odata Kakasi!?spune Naruto, pierzandu-si rabdarea.
Dupa mult timp de asteptare apare si Kakasi.
-Imi pare rau ca am intarziat, am avut o mica problema... spune Kakasi gafaind. Acum sa va spun de ce sunteti aici: va avea loc un bal si voi sunteti ca un fel de echipa: veti sta impreuna pana la bal si partenerii vostri vor fi din echipa. A da! Balul este in seara asta la ora 8:00. Si acum eu trebuie sa plec... Pa!
Oau! Nu imi vine sa cred ca va fi un bal! Sper ca Naruto sa ma invite atat timp cat partenerii sunt din echipa.
-Haideti la mall! spune Sakura zambind.
-Nuuu!!! zice Sasuke cazand in genunchi si ridicandusi mainile deasupra capului.
Dupa mult timp am reusit sa-l facem pe Sasuke sa mergem la mall.
ajunsi acolo, eu si sora mea i-am tras pe baieti la magazinul cu rochii.Naruto ca un tampit, a inceput sa probeze cateva rochii. Toate domnosoarele, doamnele si babele care erau acolo se holbau la el. Dar intr-un sfarsit si-a dat rocia jos.
Dupa multe rochii probate, eu si Sakura me-am ales doaua rochii bestiale: amandoua erau mulate pe corp, singura diferenta era ca a mea era rosie iar a Sakurei mov.
-A venit timpul sa mergem la magazinul cu haine pentru baieti!spune Saske fericit ca a scapat de magazinul cu rochii.
Ajunsi acolo, Sakura tot se uita la blugi si zicea ca blugii de fete sunt mai faini. Sincer nu stiu care e diferenta dintre blugii pentru fete si cei pentru baieti. Gandindu-ma la acest lucru, sunt intrerupta de Saske:
-Care camasa e mai potrivita pentru bal? spune el aratandu-mi spre doua camasi de un alb imaculat.
-Amandoua sunt la fel. zic eu nedumerita.
-Ba nu. Asta are niste nasturi mai rotunjoti decat asta. Vezi?
M-am chinuit sa vad aceata ''diferenta'' dar nu am zarit-o.
A mai trecut ceva timp si am ajus la magazinul de bijuterii. Cu cele mai scumpe coliere din tot orasul. Dupa multe cautari am Sakura si cu mine am descoperit lantisoarele prfecte: eu am luat unul cu rubine, iar sora mea unul cu niste pietre pretioase mov, care am uitat cum se numesc.
-Ups, nu mai avem bani! spunem noi doua deodata.
-Ok platim noi! spun baietii nu prea fericiti.
-Costa 4000£. zice vanzatoarea.
Noroc ca Sakura avea un cupon de reducere.
-Cu tot cu acest cupon costa 3000£.
-Ceee? De unde are atatia bani Sakura atetia bani de meru isi cumpara lanturi de aici? zice Naruto disperat.
Cu o fata ganditoate vanzatoarea spune:
-Cred ca de la tatal eu de la un agajat de aici si de la alti baieti fara iubita.
Ei, am terminat si cumparaturile ne-am dus acasa si ne-am pregatit pentru bal.

Sper sa va placa....
Si va rog sa ma iertati daca am gresit unele cuvinte, si sa nu fiti prea exigenti cu mine, este primul meu capitol si fic.

#2
Fic nou, ceva nou de comentat. Să începem cu începutul ^^ :

Citat:CAPITOLUL1-La mall
Buna! Ma numesc Temari si am 16 ani. Am parul blond prins in patru cozi si ochii caprui. Sora mea se numeste Sakura. Ea are parul roz si ochii de in verde ca smaraldul. Are o mica problema cu nervii dar m-am obisnuit.
Cel mai banal început din totdeauna. Descrierea e la pământ sau mai bine zis undeva sub pământ. Nu începi un capitol sau în cazul tău un fic [ pentru că e primul capitol ] cu : Bună bla bla bla... Sunt formule pentru început dacă tu chiar nu ai nici o idee pentru ceva mai potrivit. Legat de descrierea ei, eu una dacă nu aş şti cum arată chiar nu aş putea să îmi dau seama cum îi e înfăţişarea. În plus, nu ai spus nimic de atitudinea ei.

Nu am înţeles absolut nimic de aici :
Citat:-Cred ca de la tatal eu de la un agajat de aici si de la alti baieti fara iubita.
tatăl, eu, de la un angajat, ce ? /:) 5 minute m-am tot uitat şi tot nu am descifrat. Sper să îmi explici la începutul capitolului viitor ce e cu chestia aia pe acolo.

Dialogul e destul de mult, inestetic şi sec. Nu ai nimic interesant în el. Dacă pui dialog pune-l acolo unde este nevoie de el nu îl arunca ici şi colo ca să fie un capitol mai scurt. Iar dacă totuşi vrei dialog mult, ai grijă ca replicile să fie cu un conţinut interesant prin care să atragi cititorul.

Sfat : Citeşte mai multe cărţi, ficuri, ziare, reviste, orice te ajută să îţi îmbunătăţeşti vocabularul pentru a avea un fic bun şi pentru a evita riscul repetării cuvintelor.

Succes în continuare, my dear >:d<.

#3
CAPITOLUL2-Balul
Dupa cum am zis, me-am dus acasa si am inceput sa ne pregatim pentru bal. Am uitat sa va spun ceva: Naruto m-a invitat la bal!
Ajunsi la bal, am intalnit-o pe Karin. Era mai urata ca de obicei: avea o rochie crem, larga si foarte lunga. Numai babele mai poarta rochii ca a ei. Si cred ca avea si un cos gigant pe frunte. Dar mai bine sa nu mai vorbim despre Karin, ca mi se face rau.
Stand pe o canapea cu Naruto mi s-a intamplat cel mai frumos lucru posibil:m-am sarutat cu el! Cred ca am stat incostienta vreo cinci minute pentru ca nu imi amintesc nimic. Stiu ca am fost trezita de Sakura care ma tara spre baie. Cand am ajuns acolo sora mea s-a asigurat ca nu mai este nimeni in acest loc. Foarte emotionata ea mi-a spus ca il place pe Sasuke. Putin socata m-am dus repede la Sasuke sa ii spun ce a zis Sakura. Acesta a recunoscut ca si el o place pe sora mea. Trecand peste detalii, va spun ca cei doi s-au combinat. Am mai stat putin la bal si am dansat dar pana la urma ne-am plictisit si am mers acasa.
Toti ne-am uitat la un film de groaza. A fos un moment foarte romantic desi ar fi trebiut sa fie unul ispaimantator. La terminarea filmului eu si Naruto, la fel si Sakura si Sasuke am incepus sa ne sarutam. Dupa vreo zece minute am auzit un tipat de groaza. M-am uitat atent si am descoperit cine a scos acel sunet inspaimantat. Era cea persoana ingrozitoare... Acea persoana care eu si saoa mea nu mai voiam sa o vedem pentru mult, mult timp. Acea ''creatura'' era........

Nu va invinuiesc daca nu va place capitolul... Nu am avut inspiratie.
Pentru Miss TR. M-ai rugat sa iti explic ce e cu fraza acea: de fapt trebuia sa fie: -Cred ca de la tatal ei, de la cineva care munceste aici si de la toti barbatii care nu au iubita.
Sper ca de data asta ai inteles. Si sper ca nu te-ai suparat ca ti-am explicat la sfarsitul capitolului.

#4
Draga mea, am rămas şocată de ce am văzut. Ăsta e un capitol ? Adică, mi-a luat mai puţin de două minute să îl citesc. E extrem de scurt. Din câte ştiu eu regulile, un capitol trebuie să aibă cel puţin 40 de rânduri şi a tău are ... 17 ?

Descrierea e varză. Adică, nu spun că cineva e perfect dar chiar trebuie să te îmbunătăţeşti la capitolul ăsta. Ţi-am zis : citeşte cărţi, reviste, ficuri, orice pentru a-ţi îmbogăţii vocabularul.
Acţiunea e banală, fără ceva concret care se întâmplă. Ea află că Sakurei îi place de Sasuke şi dă fuga la el şi îi spune. Sărutul acela ar fi trebuit să îl detaliezi şi să ne spui cum s-a simţit ea în timpul sărutului [ ce a simţit, ce a gândit etc. ] Nu doar că s-au sărutat.

Acest 'capitol' chiar nu mi-a plăcut. Sper să ai grijă data viitoare când scri un capitol.

#5
Deci am aterizat si eu pe-aici:
1. Descriere te rog, ai pierdut-o pe drum sau ce? Deci nu o vad, unde se ascunde?
2. Actiunea nu prea e atenta, cred ca a mers pe munte si au inceput sa o alerge cainii. Deci mai incetineste-o.
3. Naratiune ai dar mai imbunatatesti-o.
4. Estetica: te rog lasa un rand liber de la titlul capitolului si continut, arata ca si o coafura urata :))
5. Scrie minim 40 de randuri pentru ca asa trebuie, deci daca bagi descriere o sa faci capitolele mai lungi.
6. Greseli nu prea am vazut, sau poate da dar nu le-am dat importanta.
Astept next si te rog sa ma anunti bye :*

#6
salut, trenul ficurilor ma lasat pe mine in fata ficului tau:
- idea e buna doar ca mai trebuie sa odezvolti.
-am vazut cam mlte greseli de tastare pe acolo dar acuma nu stau sa le mai caut, incearca sa le eviti,
-capitoulu 2 este foarte foarte scurt, incearca sa-l faci macar de 40 de randuri.
eu cam atat am avut de spus. nu iti pot oferi foarte multe sfaturi pentru ca si eu sunt noua pe aici. eue iti urez succes la scris si incearca sa tii cont de sfaturile primite. bye-bye.

#7
Sinceră să fiu pentru vârsta ta sau pentru amuzamentul nostru este un fic care dă spre parodie. Creaţie literară nu e so nu pot să îţi dau o critică sau ceva de genul pentru că probabil eşti una dintre puştoaicele alea care scriu doar ca să primească comentarii linguşitoare şi ieftine ce ung la suflet doar pentru fericirea virtuală. Fic ăsta nu e. Începutul nu vezi nicăieri în nici o carte nici măcar în cea mai ieftină şi praf carte posibilă nu vei vedea început ca ăla. Mă duce cu gândul la o conversaţie dintre angajator şi angajat la interviu. Mai rău probabil la un Vlog al una dintre artistele alea neînţelese de pe youtube ce promovează caricatura. Al doilea lucru postat nici măcar nu este capitol drăguţă. Dacă nu ştiai fan Fiction are o limită de rânduri. Nu pentru noi că nu suntem addict. Dacă pică serverul mă spânzur de lustră. Nu, nu e asta ci pur şi simplu când vrem să citim ceva să o facem cu nervii şi cu ochii în monitor nu să ne pice ochii din orbite. Partea gramaticală e praf. Pui foarte multe puncte de suspensie în locurile în care nici nu ar trebui să existe aşa ceva. În mijlocul conversaţiei nu e loc de puncte de suspensie aşa suspendate în Univers. Ca să faci un fic îţi trebuie o anumită idee, o anumită tehnică pe care o elaborezi într - un timp mai lung. Dacă ai scris fragmentul ăla pe o bucată de hârtie nimeni nu va fi impresionat. Să nu crezi că nouă ne place neapărat să dăm plăceri dastea virtuale doar aşa pentru bucuria celui ce scrie. Nu mă pot referi la autor în cazul ăsta pentru că cineva ce scrie un fic cum l-ai scris tu nu e autor. E cineva ce aşteaptă să i se pună laude pe tavă.

În afară de partea tehnică pe care nu o pot critica măcar fiindcă nu are nici o esenţă, ideea e la fel. Acum mă întreb şi eu dacă ştii cât de sec, banal şi fumat este cuplul Sasuke şi Sakura.
Ei doi nici măcar nu au ajuns în anime împreună sau măcar în manga. dar trecând peste asta.
Părerea mea personală este că ficul e scris în grabă. Forumgratuit aici nu e.



PS : Nimic personal cu tine .
-

#8
helooo
Citat:Si va rog sa ma iertati daca am gresit unele cuvinte, si sa nu fiti prea exigenti cu mine, este primul meu capitol si fic.
Nu-ti face griji, eu mai bine decat oricine inteleg ce inseamna sa incerci ceva nou si sa nu primesti tocmai acele rezultate satisfacatoare. Cu putin noroc, dar cu multa munca, acest fic poate fi pus pe picioare. Descrierea trebuie sa fie mai multa, incearca sa descri imbracamintea, peisajul si se ntimentele. Daca nu reusesti din prima ia-o pe rand, azi pui descrierea la imbracaminte, maine la restul. Dialogul nu pot sa spun ca l-am simtit sec, are o oarece noanta. Ca nimeni sa nu zica ceva de tine in legatura cu dialogul incearca sa faci replicile mai lungi, iar convorbirea sa fie si indirecta, asta de multe ori da senzatia de dialog perfect. Actoiunea incearca sa nu o grabesti, pentru asta toate intamplarile trebuie petrecute mai mult in acelasi loc, daca nu facia sta pune multa descriere in timpul plecarii dintr-un loc in altul. Cam atat. Nu te lasa ! Ai potential, primul meu zic a fost si mai înspăimântător... ma opresc aici.

:bye:



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Naruto]  Can you hold my hand I: Forever alone ^Ciresica^ 39 27.482 30-09-2012, 05:56 PM
Ultimul răspuns: ~*Fallen* ~* Angel*~
  A gift forever ... sakura_sasuke 3 3.108 03-12-2011, 11:02 AM
Ultimul răspuns: Flash
  Learning how to love (yaoi + 18 by Kayla. & Bl forever) Kayla. 22 10.963 07-08-2011, 07:39 PM
Ultimul răspuns: HanniGram
  I walk forever Mada Shine 3 3.127 23-07-2011, 06:28 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  We will still be friends forever despite difficulties •нąкü• 100 46.810 18-07-2011, 03:20 PM
Ultimul răspuns: Mùsè
  You and me forever [+18] Nywa 25 23.737 29-01-2011, 05:34 PM
Ultimul răspuns: Nywa
  Rasarit patat cu sange albastru [yaoi by Akadella & BL Forever] akadella 4 3.538 30-08-2010, 02:23 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru
  Lost forever, Love me beat Crazy Person 9 5.583 23-02-2010, 10:03 PM
Ultimul răspuns: Crazy Person
  KS- Samy si Lily- BSF (Best sisters forever) aoixtenshi 10 8.368 19-11-2008, 10:01 PM
Ultimul răspuns: aoixtenshi


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)