Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scrierile Universului pierdut

#1

#2

#3

#4
Il voi citi intai pe ultimul postat, m-a atras referinta la Harry Potter si m-ai facut tare curioasa.

O prima intrebare ar fi... de ce nu pastrezi numele romanesti pentru traducere? Avand in vedere ca ai folosit termeni ca "Sange-mal", de ce nu ai tradus si Gryffindor, Ravenclaw sau Voldemort? Probabil vine din obisnuinta si din felul in care peste tot aproape se folosesc termenii englezesti. Cred totusi ca ar fi mai consecvent daca, scriind in romana, te folosesti si de numele romanesti. Am chicotit la acel "Pentru numele lui Dumnezeu", gandindu-ma la deja cunoscuta exclamatie "Pe barba lui Merlin!". Mai ai pe langa asta doua greselute:
"Demult elevii casei Slytherin nu mai luau parte" - vrei sa spui "de mult timp", deci se scrie despartit, "de mult".
"vr?jilor de sigilare ale domeniului" - probabil tu ai acordat cu vrajile, dar suna foarte ciudat >.< recomand "vrajilor de sigilare a domeniului". Sigilarea e a domeniului, nu vrajile sunt ale domeniului in cazul asta.

Felicitari pentru descrieri! Serios, sunt superbe, detaliate, fac cititorul sa isi imagineze foarte bine intregul cadrul si intregul peisaj. Mi-a placut atmosfera de Hogwarts, a fost o placuta reintoarcere printre paginile copilariei si nu numai. Fiind un fan dedicat Harry Potter, pot spune ca ai punctat foarte bine acele elemente specifice universului vrajitorilor, folosindu-te cu perspicacitate de toate cunostintele in domeniu. Great job! ^^ Andrew e un personaj cu adevarat interesant si imi place ca l-ai inrudit cu McGonagall, profesoara mea preferata. Mi s-a parut putin batator la ochi ca nu s-a dat in laturi de la a spune numele lui Voldemort, desi insasi Minerva se referise la el ca fiind Stii-tu-cine, dar in rest intreaga ta poveste e cat se poate de veridica. Sa inteleg ca actiunea se petrece dupa moartea lui Dumbledore, dar inainte de inceperea bataliei? Probabil pe atunci pe cand cei trei protagonisti erau plecati cine stie pe unde. E interesant si chiar i-a placut. Ai un stil usor de citit, bogat in descrieri si cu un dialog savuros.
Asa ca nu pot decat sa sper la alte one-shoturi la fel de bune, daca nu si mai si. Poate mai incolo il voi citi si pe primul, sa vedem. Spor la scris oricum! ^^
[Imagine: 1CGzWYg.png?1]
Thank you, Geesushi! ^-^
"these are the days that must happen to you"



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Pierdut in intuneric Yaoi Queen 125 70.238 15-03-2012, 09:45 PM
Ultimul răspuns: Flash
  Sacrificii si Iubire. Krakura Tinutul pierdut (+18) Yuki 7 5.490 21-05-2011, 11:21 AM
Ultimul răspuns: Miky sweetie :3
  Un adolescent pierdut în emoÅ£ii macabre Mhg 0 1.340 27-12-2010, 10:03 PM
Ultimul răspuns: Mhg
  Slayers- Misterul poporului pierdut Lina Inverse 12 7.091 21-12-2008, 04:10 PM
Ultimul răspuns: Lina Inverse


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)