Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Referinte romanesti in anime

#1
Am vazut ca nu mai e niciun topic de genul asta pe forum (daca e, imi cer scuze si poate imi fac comanda de ochelari ^^) asa ca am considerat ca e un subiect interesant si care ne priveste intr-o oarecare masura.

O referinta majora am intalnit-o in Trinity Blood, nu din cauza vampirilor (care sunt legati printr-un cliseu de tara noastra, ca sa fiu sincera) ci prin numele personajelor ("Ion", "Radu"; prima oara cand le-am auzit am cascat ochii, sa ma asigur ca nu e nicio eroare prin subtitrari), prin ducesa de Moldova - fie ca Moldova ca regiune, sau ca republica, si in cele din urma prin limbajul lui Asto-san (''dobitoc'', ''prost'', ''tovaras'' si altele pe care nici eu, romanca get-beget nu le-am recunoscut).
O alta referinta, dar mai micuta, am gasit-o in Shakugan no Shana, Flame Haze-ii avand o fortareata (una din putinele din anime) prin Romania, numita "Andrei" sau ceva de genul, si personajele Hildegard si Dan.

Mai cunoasteti si altele? Chiar as fi curioasa sa aflu.
Si... ce parere aveti? Cum va simtiti cand va auziti numele tarii sau alte elemente legate de Romania in anime?
[Imagine: ls.jpg]

#2
Desi am Trinity Blood in pc de ceva vreme inca nu l-am vizionat, totusi, m-ai facut sa vreau sa il vad. 21
Oricum, ceva de genu am gasit si eu in Black Lagoon.

*SPOILER*

http://www.youtube.com/watch?v=UPmVA5Qsm...re=related

Uite aici daca vrei sa vezi exact faza, minutul 3:30, sper sa intelegi cand spune "Buna seara", "Fratele meu" , "Sora mea". Smile
[Imagine: 9qh35v.jpg]

#3
In Hellsing se mai face o referinta oarecum indirecta. E vorba de unul dintre personaje numit Alucard, invers Dracula. La sfarsit, Alucard face o transformare si...ei bine iese ceva mai romanesc, dar nu vreau sa zic fiindca nu vreau sa fac spoilere.
Things i don't have:
-Money
-A f**k to give



#4
Mm, îmi place acest topic.

Cel din Trinity Blood l-am sesizat și eu, totuși mă călca pe nervi felul în care poceau cuvintele.
( Era ceva, "tovaryș". *facepalm* ) Iar Ion și Radu, pe bune ? Măcar de era Bogdan, Mihai, ceva un pic mai dezvoltat.

Trecând peste asta, am și eu de adăugat o referință.
Anume cea evidentă din D.Gray-man. În episodul 19 *spoiler alert* Allen și Lavi trec prin România, unde ascultă rugile țăranilor și se opresc să investigheze castelul lui Krory *end spoiler*.
Totuși, Arystar Krory ( și al III-lea ! ) nu mi se pare un nume românesc, chiar deloc.

Ca să-ți răspund la întrebare, cam toate referințele românești au directă ( sau mai puțin directă, ) legătură cu sugătorii de sânge. Deși te deranjează mai târziu, pe moment te umfli în pene și îți zici "Și eu sunt român!", sau cel puțin așa mă simt eu.


Edit by Addeh. - lol, mi-a plăcut că ai scris şi numele meu, Radu, acolo *laughs* I'm proud of me.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

#5
Personal nu ma deranjeaza cand observ referinte in anime despre Romania, in stransa legatura cu vampirii. In schimb ma deranjeaza enorm cand referintele sunt ametite si imprecise. Andrei cred ca mai toti de aici stim ca Alucard vine de la Dracula, nu ne trebuia o explicatie, mersi. Nu suntem asa tembeli.

Nu a zis nimeni nimic de Hetalia inca spre surprinderea mea; se mentioneaza ca Ungaria si Romania sunt in aceeasi relatie ca pisicile si cainii. De asemenea Romania e depictata ca avand colti, alta referinta catre Dracula.

Si ca tot mi-am adus aminte de primele anime vizionate odata cu Hellsing, in Karin, vanatorul de vampiri, Winner-kun, provine din Transilvania.

In Trinity Blood se face referinta si la Timisoara, ca fiind unul din cele mai mari orase din imperiu.

Nu stiu daca ati vazut Dance in the Vampire Bund, cautasem ceva ecchi pentru fostul prieten si am dat peste el. Personajul principal este Mina Tepes, ca urmasa a lui Vlad Tepes; vampire anime obviously.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#6
Se gaseste o referinta in Hidan no Aria - tot legata de Dracula, dar si de limba noastra.
Tooru spune la un moment dat "Grozav! " , la care Aria il intreaba daca e in limba romana, si acesta confirma. Pretty interesting.
"I decided to always have as much fun as I can. That way, I'll be happy with my life no matter when I die."

#7
Imi place cand aud despre tara noastra in diferite lucruri (cum ar fi manga-uri -da, si eu am ramas surprinsa, si manga yaoi ._.- si nu mai sunt sigura). Ma simt mandra si ma bucur ca cineva mai cunoaste de Romania. Eu nu am dat despre lucruri "romanesti" prin anime-uri (de parca si urmaresc multe), insa am vazut pe la Hetalia (poze si alte cateva documentari) tara noastra, pe langa a altora. Chiar am cautat si un render cu ei tinand steagul Romaniei sau ceva, insa nu am gasit. 21
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#8
Ah, uite un subiect extrem de interesant. Sincer, în afară de anime-urile specificate de tine nu am auzit altceva, decât Hetalia. Acum România a fost introdusă și ea în Hetalia, so... Cât despre Trinity Blood, sincer, și eu rămăsesem blocată când am auzit „Ion” și „Radu”. Mă enervează la culme când aud „Ion”, adică nu-mi plăcea deloc cum pronunța tipul numele ăsta. Serios, la fel și cu „Radu”. Am văzut, într-adevăr, că Astharose Asran *sau cum pisica mea îi zice* zicea „tovarys”. Tovarășe Ceau... ah, mai bine tac. Așa, mai era parcă ceva-n Black Lagoon legat de România, sincer nici nu știu ce dar când mă gândesc la nume știu că era ceva de România! Mie una-mi place mult când se fac referințe la România, în general, în anime-uri/manga-uri și așa mai departe.

#9
trubbieh ai dreptate, in Black Lagoon apare trimiterea la Romania in episodul cu cei 2 frati baiat si fata rapiti din Romania si obligati sa faca filme porno pentru pedofili, care incep sa aiba o dedublare de personalitate in persoana celuilalt, respectiv fata in baiat si baiatul in fata. Un pic nebuneasca treaba dar mi-a placut ideea si care ajung asasini sangerosi.
Ar mai fi o trimitere subtila la Romania prin Black Blood Brothers dar aici nu sunt 100% sigur. Cat despre pareri personale asupra mentionarii Romaniei in animeuri nu ma deranjeaza, chiar daca e legata intr-un fel sau altul de vampiri. Exploatata cum trebuie poate deveni profitabila in domeniul turismului.

If I cannot smoke in heaven, then I shall not go.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Referinte romanesti in universul manga/anime Romania 4 4.545 31-05-2014, 08:23 PM
Ultimul răspuns: Romania
  Referinte crestine in anime Shiva 4 5.625 07-11-2013, 07:53 PM
Ultimul răspuns: Coyote Stark
  Breakout Anime News: Nihonomaru anime&manga Database! ellymate 0 5.201 15-09-2013, 01:34 PM
Ultimul răspuns: ellymate


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)