Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

O viata noua

#1
Disclaimer: Nu detin nici un personaj [inafara de cele create de mine] ce ii apartin lui Masashi Kishimoto, din anime-ul/manga-ul Naruto si nu fac profit de pe urma acestor personaje, intamplari




O viata noua

Cap . l Revenirea
In timp ce soarele isi facea simtita prezenta in satul Konoha ,ceasul unei tinere suna nerabdator anuntand-o ca este timpul sa se trezeasca. Aceasta fata se numea Sakura Haruno. Ea, proaspat venita din America isi odrea sa gaseasca un loc de munca stabil, aici in satul ei natal.
Dupa ce parintii ei murisear intr-un grav accident de masina , ea se muta la o matusa in America. A locuit acolo 14 ani iar acum hotara sa se mute inapoi , sa isi gaseasca de lucru sis a intre la facultate. Deocamdata statea la o prietena , Hinata , care fuse foarte bucuroasa sa o primeasca la ea .
Se auzi usa :
-Sakura, trezeste-te ! spuse vocea blanda a Hinatei. Hinata era o fata cuminte si timida. Avea parul lung, mov, iar ochii o nuanta deschisa de lila. Ea era intodeauna buna cu toti si nu te putea refuza . -Sigur Hinata ! Acum incep sa ma pregatesc.
-Sa nu intarzii la masa !
-Ok
Sakura era o fata cu totul deosebita . Si la chip si la personalitate. Avea parul roz, ochii verzi ca cea mai verde frunza de salcie, pielea fina, usor bronzata , buzele bine conturate , iar corpul avea forme bine definite. Personalitatea nu lasa de dorit. Era hotarata si nu prea era genul care sad ea inapoi . Era sensibila si antenta cu cei din jurul ei si nu ii placea sa fie o povara , iertatoare ( cu cine merita) si mai incapatanata decat un catar.
Se duse la dulap . Se imbraca cu un maieu roz,lung, cu minste fluturi mari, lila in fata , pantaloni alibi,scurti si o curea maro,cu capse . In picioare niste balerini albi, in par o maro cu capse si niste cercei in forma de future, roz si cobora jos:
-Hinata, stii ca nu pot sta mult , nu? Ma duc la primaries a vad ce posture libere mai sunt.
- Si ce post te-ar interesa?
- Deocamdata camerista la o casa mai mare. Si pt. ca nu vreau sa fiu o povara ,le voi cere sa stau la ei.
- Dar , Sakura, draga mea, tu nub esti o povara.
- Hinata, gandeste-te! In 5 zile incepe scoala si colegele tale de apartament vor veni inapoi
-Ai dreptate, la asta nu m-am gandit! Poate ca ar trebui sa cauti si de stat .
- Da ! Totusi , cred ca o sa fie greu.
-Auzi? Tocmai mi-am adus aminte.
-Ce?
- La doua strazi distant e o casa mare si am vazut un afis .,, Cautam camersita!”
- Da? Nemaipomenit !! Mersi Hinata! spuse sakura plina de inacntare.
-Du-te si intreaba acolo de doamna Tsunade.
- Sigur! Imediat !
Hinata uita sa-i spuna Sakurei un amanunt important. Doamna Tsunade il adopta pe Sasuke pe cand se faceau 2 ai de cand plecase ea in America. Sasuke fusese iubirea din copilarie a Sakurei. Sasuke era un baiat calculat, se gandea de mai multe ori inainte sa faca ceva, era o persoana tacuta si aparent rece. Avea parul negru, ochii negri ca smoala , iar cand te privea te treceau totii fiorii , caci avea o privire fascinanta. Cel putin asa si-l amintea Sakura. Dar la personalitate se schimbase mult.era de nerecunoscut.
Sakura se duse si suuna la usa. De indata aparu o servitoare si ii deschise usa:
-Buna ziua ! O caut pe doamna Tsunade . Este acasa?
- Sigur! Vino cu mine in salon .
-Bine.
[Imagine: 4sb4lf.jpg]

"Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ♥♥

#2
Buna... vad ca esti noua si nu ai citit regulire.
Nu aici trebuia sa postezi... daca erai putin mai atenta si nu te grabeai sa dai "Topic nou" sau "New Thread" (nu stiu cum iti apare:P) observai ca mai departe in Fan Fiction era o rubrica cu "Anime/Manga/Bands/Movie/Books/etc." (In aceasta sectiune veti gasi ficuri ce au la baza un anime, o manga, o trupa, un film, o carte, etc... ). Si chiar este specificat acolo "Naruto Fics"
Pe viitor citeste mai atent ca sa eviti astfel de greseli.
Probabil cineva iti va muta povestea acolo unde ii este locul.

In al doilea rand, cum povestea nu iti apartine (ma refer in totalitate, ca si idee de baza) trebuie sa iti pui la inceputul primul post un Disclaimer, in genul:
Disclaimer: Nu detin nici un personaj [inafara de cele create de mine] ce ii apartin lui Masashi Kishimoto, din anime-ul/manga-ul Naruto si nu fac profit de pe urma acestor personaje, intamplari[b]
Daca nu faci asta, risti sa iti fie inchisa povestea.

De asemenea, in orice creatie literara, pentru a fi considerat un capitol trebuie sa ai minim 40 de randuri scrise cap-coada (nu se puncteaza ca si rand, daca are doar cateva cuvinte scrise pe el, aici intra dialogul). Dai un edit si mai scrie ceva caci tu esti cam la limita, m-am straduit sa iti numar 40 de randuri cu tot cu dialog, dar nu e corect... trebuie sa scri mai mult. Daca nu postul iti va fi sters.

Si iti mai dau cateva sfaturi. Incearca sa faci o deosebire intre titlu capitol si textul in sine.
Adica poti pune titlul centrat (nu e neaparat nevoie, dar arata mai bine), poti sa il scri mai mare decat restul textului sau ingrosat, nu stiu, ceva sa iasa in evidenta.
Apoi lasi doua spatii libere si scri "Capitolul 1 - Revenirea"
Apoi lasi iar doua randuri si incepi sa postezi continutul capitolului.
Iar dupa ce ai terminat capitolul, daca vrei sa adaugi ceva de la tine, gen: Sper ca v-a placut, sau mai stiu eu ce, lasa cateva randuri libere intre capitol si chestia asta... poti lasa 5, sa se vada clar ca nu face parte din capitol.
De asemenea incearca sa recorectezi inainte sa postezi, ca sa eviti eventualele greseli de tastare sau gramaticale (inca nu am verificat daca ai).

Nu am citit capitolul tau inca pentru ca am intrat doar atrasa de greselile pe care le-ai facut, dar o sa revin cu un edit si o sa imi spun parerea si despre povestea in sine (nu te supara dar am putina treaba acum:P)
Dai un edit si fa ce ti-am spus mai sus si mai vedem dupa ce citesc.

#3
Topic mutat la sectiunea Naruto. Pune`ti disclaimer de altfel pentru ca iti inchid ficul. ~uita`te pe la toate ficurile cu naruto vei vedea caa toate au disclaimer. ~
-

#4
gata ! e reparat...cred...uite ce este...eu pana acum m-am rezumat la citit si deabia acum mi-am facut curaj sa postez si eu ceva...nu de alta dar nu simteam ca am idei prea bune. in legatura cu ficul....am mai editat...am pus ce trebuia sa pun...si am mai scris cateva propizitii...vreo 3-4.
ja ne !
[Imagine: 4sb4lf.jpg]

"Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ♥♥

#5
Adaioana măcar tu ştii ce e aia descriere ? Dă - mi o definiţie. Descrierea nu se vede să ştii şi tu, mai informează - te şi după vorbeşte aiurea.

on : În principiu când scrii ceva te axezi pe descriere fiind baza unei creaţii. Încerci tu ceva acolo, dar nu îţi prea iese. Descrierea fizică nu se '' amestecă '' cu descrierea psihică / emoţională şi astfel creaţia nu mai e omogenă. Atunci când vrei să omogenizezi ceva le uneşti şi le amesteci ca la aluatul de pâine / prăjituri etc. Şi aici la fel. Ca să - ţi iasă ceva calumea încearcă să le îmbini cât de mult poţi. Am văzut hibe la tehnoredactare edit or smth sau înainte să dai post mai uită - te după greşeli.

Baftă.
-

#6
hmm interesant fic foarte interesant ,ce sa spun ca dialog este destul de bunicel dar unde este descrierea ?dar lumea mai greseste ,thedeyu succes in continuare si deja astept next-ul .A si sa nu uiti de descriere si foarte mult dialog si naratiune,sper ca nu team suparat cu remarca asta.

#7
am revenit cu al 2-lea capitol... sper sa va placa!:X
Cap.2 revederea

Sakura intra in salon. Tsunade statea cu spatele:
-Buna ziua ! Am venit pentru postul de camerista, daca mai este diponibil.
-Sigur ca da!spuse Tsunade si se ridica de pe scaun.
-Doamna Tsunade !?
-Sakura!? Tu esti?Ce-ai mai crescut!
Tsunade era fosta ei invatatoare iar Sakura fusese preaferata ei. Tsunade era o o femeie blanda si dura in acelasi timp. Stia cum sa se poarte cu cineva dupa felul in care era si ea tratata. Era la fel de calculata si rabdatoare ca Sasuke. Parul ei blond,pana la jumatatea spatelui ,prins in doua cozi era asemanator splicelor de grau. Ochii erau de culoarea ciocolatei. Corpul avea forme mari si bine definite.
-Doamna Tsunade? Nu imi vine sa cred!
- Deci ai venit din America?
-Da…m-am inscris la facultate si imi cautam si de munca.
-Aha…si unde stai?
-Asta vroiam sa va spun . Daca ma angajati imi dati si o camera unde sa stau.
-Sigur ca iti dau! Dar dupa ce incepe scoala vei sta la noi in casa. Defapt nu mai stai in casa unde cazez studenti. Vi direct in casa la noi.
- Nu-I mare treaba! Dar cat imi opriti pt chirie ca sa imi fac o ideie despre cat castig.
-Nimic! Tu esti mai speciala pt mine. Vei munci aici la noi.
-Ok! Cand pot incepe? Spuse Sakura incantata.
-Chiar din seara asta ! De astazi ! O sa-l trimit pe Leon cu tine sa-ti ia bagajele.
- Multumesc mult!
- Nu ai pt. ce , draga mea Sakura!
Sakura pleca acasa la Hinata:
-Am vorbit cu Dn.a Tsunade! Ma mut la ea !
-Seros? Cand?
-Acum. De azi incep munca !
-Super!
-Am venit cu un sofer sa ma ajute la carat bagajele.
-Ok!
Sakura urca sus si isi lua bagajele. Inainte de a pleca ii dadu Hinatei un lantisor. Avea si ea unul. Matusa ei I le daruise. Spunea ca sunt un fel de ,, lantisoarele prieteniei’’ care le-ar fi legat pe fete pentru totdeauna. Ajunsa la Tsunade acasa, Sakura o chema ca sa-I arate camera unde statea. Ea afla atunci ca trebuie sa imparta camera cu fiul adoptat al lui Tsunade,cu toate ca nu stia cine este.
-Aici esta camera fiului meu,in care vei sta si tu .
-Sigur….unde imi pot pune hainele?
-Uite aici in acest dulap.
-Multumesc!
-Nu ai pt. ce!
Sakura observa ca acea camera era una tipic baieteasca. Albastra cu niste linii mov, un pat rotund si pufos, biblioteca,televizor, computer si tot restul. Era o camera curata deci nu prea avea ce sa faca acolo.
Se facu seara si Sakura fu chemata la masa. In timpul mesei Tsunade ii spuse rozaliei ca in cateva ore va veni si fiul ei acasa.
Dupa masa, Sakura se duse la bucatarie sa spele vasele si sa faca curat . Intre timp usa de la intrare se deschise si intra Sasuke . Ea vru sa vada cine intrase dar baiatul fu prea rapid. Rozalia se intoarse la bucatarie si isi continua treaba.
Sasuke , urcand sus in camera vazu lucrurile fetei si se duse tinta la Tsunnade in camera:
-Ce cauta lucrurile acelea la mine in camera ?
-Imi pare rau ca nu te-am anuntat dar vei imparti camera cu o noua angajata.
-Si de ce sta aici?
-Ea e mai speciala.
-Cine e ea de este ata de speciala?
-Sakura haruno iti suna cunoscut? Spuse Tsununade zambind in coltul gurii.
Baiatul tresari imediat ce ii auzi numele. Il napadeau amintirile:


~flashback~
-Sasuke, eu trebuie sa iti zic ceva….
-Ce este?
-Eu…eu…te plac mult!
-Si eu !
~ end flashback~


-Sasuke , esti bine? Il intreba Tsunade pe brunetul care privea in gol amintindu-si de ziua in care Sakura a plecat in America:
- Da, mama, sunt bine…sa te intreb ceva : ea stie despre mine?
- Stie ca am un fiu cu care va imparti camera, dar nu stie cine este el. Am vrut sa fie o surpriza!
- E bine mama! Gandim la fel!
-Serios? Ma bucur!
Intre timp Sakura:
-Doamna , sunteti sus?
-Sasuke vezi unde te ascunzi! Repede !
-Sigur ca da .
-Da ,Sakura, sunt aici!
-Am terminat la bucatarie. Mai trebuie sa fac ceva?
-Nu draga mea. Ai facut destule! Te poti duce sa te odihnesti , doar maine incepi scoala, nu?
-Sigur ca da dn.a Tsunade ! Noapte buna!
-Noapte buna, draga mea !
Sakura iesi pe hol si intra in camera la brunet. Isi lua capodul si intra in dus, nestiind ca cineva o urmarea din umbra:
-Mai, mai, ce am crescut si ce frumoasa suntem! ranji acesta iar in mintea lui se petrecea ceva necurat.
Peste 20 de minute , Sakura iesi din dus. Sasuke o privea tot de pe balconul intunecat. Cand rozalia era pe punctul de a-si da capodul jos , brunetul iesi din intuneric:
-Bau-bau!
Sakura se sperie:
-Nu este amuzant! S-asu-ke?
-Cine altcineva? ii raspunse acesta ironic.
-Tu esti fiul lui Tsunade?
-Mdea…surprinsa?
-Desigur!
-Deci unde iti este sacul de dormit?intreba acesta ironic.
-Imi pare rau sa te anunt dar voi dormi in pat.
-Si eu?
-Nu stiu!
-Iti spun eu in care!
-In care?
-In cel de aici din camera.
-Vrei sa spui ca?...
-Exact!ii spuse acesta ranjind si facandu-i cu ochiul.



eu nu prea am vazut greseli....:-?? astept critici si comentarii ...ja ne:-h :X
[Imagine: 4sb4lf.jpg]

"Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ♥♥

#8
Nu stiu de ce Lynn a pus la un com numele meu dar asta e.
Sa revenim la incercarea ta de a scrie un fic. Nu am de gand sa spun ca esti buna sau ca esti vai de tine, o sa scriu putine si cu blandete.
Descrierea este foarte slaba mai ales in al doilea capitol.
Actiunea este grabita.
Ideea este bunicica, nu cred ca o femeie l-ar pune pe fiul ei sa stea cu o fata.
Dialogul este mult si sec.
Sa sti ca spun asta ca sa te indrept.
Si la mine a fost identic, primul capitol am avut putina descriere( doua randuri) al doilea avea din an in paste si descriere ( un sg. rand) iar in rest dialog, mult dialog. Iar acum am devenit mult mai buna, primesc complimente in care mi se spune ca m-am indreptat foarte mult, ba chiar in cateva ore.
:x:x:x Ia in considerare ce am spus :x:X:x

#9
imi pare rau ca a durat asa mult dar am fost cam pedepsita...:( scuze dar am revenit cu un nou capitol si asta e tot ce conteaza >:D<

Cap. 3 Picatura timpului – partea l

Dupa aceasta “discutie” adolestentii se schimbara in pijamale , daca pot fi numite asa. Sasuke era imbracat cu “pijamaua”lui, care era o pereche de pantaloni de trening iar restul corpului se vedea forte bine. Aceasta “pajama “era special conceputa pentru Sakura, el crezand ca rozalia se va topi cand ii va vedea trupul lucrat si bine facut.Sakura se imbraca cu un maieu portocaliu si niste pantaloni scurti maro. Din pacate cand Sasuke veni de la baie se intampla exact inversul la ce vroia el . “Baiatule ai luat o teapa cat tine de mare! Spuse acesta in gandul sau”. Acesta, cand o vazu pe tanara noastra ramase mut. Atat de mult se schimbase la corp, era mai matura, avea forme rotunde…deci cum se spune …tot tacamul pentru a lasa un baiat masca, ceea ce si facuse. Mai statura putin la taclale despre cum a fost in America, dar nu foare mult pt ca Sakura era destul de obosita si vroia sa se odihneasca. Zis si facut. Cu putina roseala in obraji Sakura se puse in pat langa Sasuke si adormi, in timp ce el asculta muzica pe mp4. Dupa putin timp lui ii atrase atentia Sakura care era dezvelita si cam tremura de frig . Acesta o inveli bine iar apoi se opri pentru a o observa bine . ramasese cu aceleasi trasaturi fine , celeasi buze conturate, aceiasi ochi verzi in care se oblindea puritatea sufletului ei, acelasi zambet inocent dupa care era nebun in copilarie. Cu toate ca de aproape parea schimbata foarte mult, cand o examinai mai cu atentie vedeai ca defapt nu se schimbase ata de mult. Deodata fata se ridica tipand si respirand sacadat:
-Sakura, ce ai patit?
-Mi-am visat parintii si accidentul.Zise ea calmandu-se incetul cu incetul.
-Linisteste-te acum, esti in siguranta. Spuse Sasuke si luand-o in brate.
Dupa ce o lua in brate , se puse cu capul pe perna, il innunda parfumul rozaliei. Era un parfum dulce, care te seducea dintr-o data . Aroma era una unica , cum de altfel era si fata pentru brunet.Asa dormira toata noaptea, imbratisati. Din cand in cand Sakura se departa putin dar Sasuke o tragea inapoi in bratele sale puternice. Chiar simtea ceva. Nici el nu sia ce. Mai avusese iubite, dar ce simtea el acum era ceva iesit din comun .
Dimineata veni rapid iar soarele ii surprinse pe cei doi adolescent imbartisati cum ii lasase doamna luna la plecarea dansei de pe cer. Bruma acoperise florile din curtea din fata casei iar vantul adia usor in camera celor doi tineri prin usa intre-deschisa a balconului.
Rozalia se trezi prima si vazandu-se in bratele brunetului ,rosi dar vazand ca nu are altceva de facut ramase acolo cuminte asteptand ca baiatul sa se trezeasca. Isi aminti de seara trecuta si cat de tandru fusese omul in bratele caruia statea acum. Si ziua aceasta incepe cu miracolul miniscul al trezirii, Sasuke isi desface ploapede dand la suplafata culoarea de negru a ochilor lui. Sakura observa si ii spuse :
-Neatza , somnorila ! Cum ai dormit?
- Eu bine, ce pot zice, dar tu?
-La fel. Si stai linistit. O sa ma straduiesc sa nu mai zbier in timpul noptii.
- Si daca tipi nu e nimic…dar totusi sa ramanem la ideea ta .
Se dadura cu mare greutate jos din pat , asa e cand ti-e somn si iti vine sa injuri soarele ca a rasarit prea repede dar nu ai ce face. Se impartira la dusuri.
Sasuke’s pov :
,, E atat de draguta,nici nu mai stiu ce sa spun, e in acelasi timp mai matura dar neschimbata . Ma uit la ea si nu realizez cum a trecut timpul. Parca ieri eram 2 copii care se jucau impreuna iar acum trebuie sa incepem sa ne cunoastem din nou.
Din cate vad nu mai e aceasi copila indragostita pana peste cap. Inseamna ca a dat cu capul de lumea reala si s-a adaptat. Asta e bine. Imi place sa vad ca e mai puternica.”
Sakura’s pov:
,, Uite-te la el . Pun pariu ca a fost ,,baietelul rasfatat al mamei” de cand am plecat eu. Si totusi a ajuns bine…dar nu pe munca lui ca noi ceilalti. Pun pariu ca habar nu are ce e lumea de afara. In fine , nu mai conteaza cine e si ce face .”
-Sasuke?
-Ce-i?
-Mergi cu mine la casa veche?
-Cand?
- In jumatate de ora, adica ne imbracam si am taiat-o…
-Ok
Se imbracara amandoi cu ceva care le era la indemana . Sasuke era imbracat cu o pereche de blugi negri de la Berscha , un tricou negru care ii scotea nuschii in evident si cu niste adidasi negri de la Veer. Sakura era imbracata in niste jeansi albastri, un tricou roz cu Hello Kitty si niste adidasi de la nike roz. Coborara jos in bucatarie :
-Unde e dn.a Tsunade?
- Probabil cu pregatirile de nunta….
- Nunta?! Cu cine?
- Cu Kakashi. raspunde brunetul nepasator.
- Ce face?! Cum e posibil? De cand sunt impreuna?
-De vreo 5 ani si ceva .
- Haide, imi povestesti pe drum, bine?
- Bine, dar ce e garba asta pe tine?
- Am multe de facut azi!
- Ce?
-Trebuie sa-mi vizitez fosta casa,sa-mi vad vechii prieteni, si pur si simplu nu mai am rabdare !
- Bine , fie, haide!
Iesira amandoi intr-o fuga pe usa din fata fara sa se mai uite inapoi. Cand ajunsera in fata fostei case Sakura ramase fara cuvinte …..
deci asta a fost >:D< enjoi it and see later....apropo...critici dure :D
[Imagine: 4sb4lf.jpg]

"Love is always patient and kind. It is never jealous. Love is never boastful or conceited. It is never rude or selfish. It does not take offense and is not resentful." ♥♥

#10
ahhh :x:x
foarte tare ficul tau! e original si ideea imi place foarte mult. Ai foarte mult dialog incearca sa reduci putin din el in schimb transforma-l in descriere sau nu stiu...ai nevoie de mai multa descrierere. Actiunea e putin grabita sa stii oricum se pare ca naratiunea e foarte buna iar greselile de tastare, exprimare & Co. nu se observa prea usor (eu una nu le-am vazut) :))
Deci succes in continuare si grabeste-te cu next-ul:X

Imprevizibilul sporeste entuziazmul fiecarei povesti de dragoste.
Iar eu pretuiesc fiecare moment neasteptat. (o^.^o)

I love :
Mizuki-chi...o(^-^)o [ my mammy ] ; Layla. [ my sury ] ; Kayla. [ my sis ] ; E. H. [ my daddy ] ; PnÈ™ . [ my little rainbow ] ; Eve. [ Prajiturica mea ] ; Briskly. and Ronnie.

[Imagine: desktop.png]

Is something about change !!!





Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  O viata noua...o noua persoana:x •нąкü• 26 15.507 01-03-2011, 11:28 PM
Ultimul răspuns: Hakusor.
  Jereth Mounth: O noua viata Lena 6 3.404 12-01-2011, 09:10 AM
Ultimul răspuns: Addeh
  O noua viata Yoko-sama 1 2.093 09-10-2010, 11:15 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.
  O noua viata, o noua descoperire. ♥Luchi♥ 1 1.954 03-09-2010, 02:01 AM
Ultimul răspuns: Meal.
  O noua viata Hana-chan 3 3.245 24-04-2009, 02:28 PM
Ultimul răspuns: L'pti.chat
  O noua viata Denny 16 10.385 21-02-2009, 12:01 AM
Ultimul răspuns: starnight


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)