Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

O cenusareasa moderna

#1
[edit Aly]Tip Critica Permisa: Stil / Limbaj / Idei .

Pai, m-am decis sa mai fac un fic. Dupa cum vedeti titlul este "O cenusareasa moderna". Va spun de acum ca e un fic SasuSaku. Si acum sa incepem.

O zi obisnuita

Intr-o casa din centrul orasului, in camera unei adolescente o fata cu parul roz, ochii verzi si pielea ca spuma laptelui dormea. Pe fata o chema Sakura si avea 16 ani. Aceasta avea o camera frumoasa, de culoare roz dar, spre deosebire de celelalte camere care aveau intrare direct in casa, aceasta camera avea intrare pe afara. Deodata somnul fetei fu intrerupt de un zgomot care era ascultat de Sakura in fiecare dimineata.
-Sakura, trezestete. Sa ne faci micul dejun. se auzea vocea mamei vitrege a Sakurei. Fata mai avea doua surori tot vitrege. Pe una dintre ele o chema Ino iar pe cealalta o chema Saya. Tatal Sakurei era un om de afaceri renumit. Acesta era plecat mai tot timpul de acasa.
Fata s-a ridicat din pat, se imbraca intr-o pereche de pantaloni trei sfert de blugi si un tricou roz. Isi prinse parul intr-o coada, si se incalta cu o pereche de adidasi roz de la puma.
Iesi repede din camera si se indrepta spre intrarea in casa. In fata casei, era limuzina Sarei. Sara era mama ei vitrega care era cantareata. Aceasta iesi din casa impreuna cu cele doua fice ale sale.
-Se pare ca nu asculti. Ne-a facut Joy masa. Poti sa pleci.
Sakura s-a intors in camera de unde si-a luat ghiozdanul si a plecat la liceu. Cand a iesit la poarta acolo o astepta prietena ei cea mai buna Hinata. Aceasta avea o masina tip bubita pictata de ea si de Sakura in mai multe modele. Fata a urcat in masina.
-Salut, Hinata! Ce faci?
-Bine dar tu?
-Bine. Prima ora avem biologie, nu? intreba rozalia.
-Da. De azi avem doi colegi noi, nu? ii amintise Hinata.
-Da, asa e. Sper sa fie draguti. zise Sakura cu un zambet micut pe fata.
Din discutii in discutii, cele doua fete au ajuns la liceu. Hinata a parcat dupa care cele doua fete s-au dat jos. Langa masina fetelor parca un Audi Q7 negru. Din el au coborat un baiat blond cu ochii albastri destul de agitat din partea din dreapta a masinii. Celalalt baiat care a condus era un brunet cu ochii negrica noaptea insa spre deosebire de blond el era calm si nepasator. Cand l-a vazut pe blond Hinata s-a inrosit putin. Vazand asta Sakura a chicotit putin.
-Salut, fetelor. zise blondul. Sasuke tu nu saluti?
-Mda...salut. zise tarziu brunetul.
-Salut. zisera fetele in cor dupa care s-au intors si au plecat. In clasa era mare zarva. Cele doua fete s-au asezat in banca dupa care nici la un minut s-a sunat. In clasa intra profesorul urmat de cei doi baieti.
-Buna dimineata. Dupa cum stiti, de azi veti avea doi colegi noi. Sa ii lasam sa se prezinte.
-Salut, eu sunt Naruto Uzumaki si deabia astept sa va cunosc pe toti.
-Mda... eu sunt Sasuke Uchiha.
-Bine, acum ca v-ati prezentat, sa vedem unde sa stati. Sasuke, tu dute langa Sakura iar Naruto tu cu Hinata. continua profesorul.
Cei doi au mers in banci. Nici unul dintre cei patru nu au scos nici un cuvant toata ora. Cand s-a sunat, Hinata si Sakura au iesit repede din clasa mergand spre cantina deoarece era ora pranzului. La cantina au ajuns si Sasuke cu Naruto. S-au luat de mancare si s-au asezata langa fete la masa. Au discutat, s-au cunoscut mai bine si s-au distrat. Dar sunetul clopotelului a aparut dupa scurt timp. Au urmat ore plictisitoare in care toti liceeni vorbeau prin biletele pe sub banci si radeau fara nici o observatie din partea profesorilor.
-Hey, baieti. Noi trebuie sa plecam. Ne vedem maine la ore. spuse Hinata.
-Bine. zisera cei doi baieti.
Fetele s-au urcat in masina si au plecat. Prima oprire a fost locul in care Sakura se furisa si dansa cum ii vedea pe ceilalti. Aceasta isi lua la revedere de la Hinata si intra in camera pe geam.
Era o camera paralela unei camere in care 20 de tineri invatau sa danseze. Singurul lucru in comun camerelor era un geam care avea doua fete. In camera unde se antrenau tinerii era oglinda iar in camera Sakurei era un geam prin care eu vedea miscarile celorlalti. Lectia a inceput. Toti se miscau gratios. La fel si rozalia care facea aceleasi miscari ca si ceilalti. Dupa aproximativ doua ore fata a vazut cat este ora. Si-a luat ghiozdanul si a plecat grabita spre casa. Acolo a fost intampinata de mama sa vitrega.
-In sfarsit ai venit. Pe unde ai umblat? zise mama vitrega.
-Am fost cu Hinata, Sara. zise fata nepasatoare.
-Bine. De parca mi-ar pasa. Sa faci ordine in camerele noastre. continua Sara.
Rozalia isi lasa ghiozdanul in camera dupa care aranja camerele celor trei si puse masa. Manca in bucatarie si se duse in camera ei.
Se dezbraca intr-o pereche de pantaloni scurti si un maieu negru si iesi in gradina. Acolo merse langa fantana. Privea apa si se gandea la brunet. Simtea ceva pentru el din prima clipa dar oare sentimentul era reciproc? Aceasta intrebare o macina pe fata. Se hotara sa sa se culce. Merse inn camera ei si se baga in pat. Adormi repede lasand luna sa vegheze asupra ei.

#2
Imi place ficul tau!!! Nu am mai vazut ideea asta si asta inseamna ca e original.
Ai avut 2 greseli de tastare si anume:
s-au=si-au
inn= era de ajuns un singur "n"
Se dezbraca intr-o pereche de pantaloni scurti si un maieu negru si iesi in gradina= Poate vroiai sa spui:Se imbraca/schimba intr-o pereche de pantaloni scurti si un maieu negru si iesi in gradina.
Cum ar putea sa se "dezbrace intr-o pereche de pantaloni scurti si un maieu negru" si sa iese in gradina??? =))/:). Cam atat am avut de spus. Sper sa nu grabesti actiunea si sa-i faci pe sasusaku indragostiti de la al doilea capitol. Soo... Astept cu nerabdare nextu si sper sa fie mai bun ca acesta.
Acestea fiind spuse...
Chu&Kambate!!!

#3
deci ar trebui sa te avertizez...pune disclaimer ca altfel o sa iti fie inchis ficul..nu ca ti-l inchid yo ca nici n-am cum...dar vreau sa pui continuarea si sa te ti-i de fic....ideea asat am vazut-o intr-un film..cred ca de acolo te-ai inspirat....eu nu m-am gandit nicioadata la ideea asta...sa iau din filme...chiar este super ficul
chuu & gambatte

#4
Da pai am venit cu continuarea.

Disclaimer:Nu detin nici un personaj ce apartin lui Masashi Kishimoto din anime-ul/manga-ul Naruto si nu fac profit de pe urma acestor personaje/intamplari.[posturi unite]
Balul

Dimineata sosi repede. Ca in fiecare zi Sara o enerva pe Sakura de dimineata. Fata era imbracata intr-o fusta de blugi scurta, sub o pereche de iegari trei sfert mov si un tricou mov cu un fluturas mov mare pe piept. Era incaltata cu o pereche de sandale mov iar in par avea o cordeluta mov parul fiind desprins. Aceasta le-a pregatit mamei si surorilor ei micul dejun dupa care si-a luat ghiozdanul si a plecat afara unde era Hinata ce o astepta in masina. Rozalia a urcat si au pornit spre scoala si totodata au pornit si o conversatie.
-Salut, Hinata!
-Hey, azi este balul mascat. Mai sti? ii reaminti aceasta.
-Da. In ce te imbraci? o intreba Sakura.
-In inger. Tu?
-Cred ca in cenusareasa. spuse fata.
-Ei bine, sunt de acord cu tine. Tie iti sta bine in alb dar sper sa nu vina si surorile tale. spuse Hinata.
-Vor veni. Sunt sigura. Nu rateaza ele asa ceva stai linistita. Oricum la 12:00 trebuie sa fiu acasa inainte sa observe Sara ca a plecat. spuse rozalia zambind.
-Bine. Te voi aduce eu. ii spuse Hinata.
Cele doua fete au ajuns la scoala. Au parcat masina si au coborat. S-au intalnit cu Naruto si Sasuke. Cei doi pareau plictisiti pana le-au vazut pe fete. Hinata purta aceeasi vestimentatie ca Sakura numai ca a ei era portocalie.
-Fetelor, aratati bine. zise Naruto.
-Multumim, Naruto. spusera fetele simultan. Salut, Sasuke.
-Mda... neata. spuse acesta distant.
Cei patru au intrat in clasa. Sakura si-a scos Mp4 si a inceput sa asculte muzica. Era un Mp4 de la WYGO roz, facut la comanda. Sasuke a observat Mp4 fetei dar nu a zis nimic. Profesorul a venit dar se pare ca nimeni nu l-a remarcat.
-Gata, copii. Stati jos. Am de facut un anunt important! urla acesta.
Toti se calmara si se asezara in banci.
-Bine, acum ca ne-am linistit, vreau sa va reamintesc ca balul mascat este in seara aceasta.
-Da, stim... spuse Kiba din spate.
Ora a inceput. Rozalia era plictisita de istorie dar si suparata de felul cum s-a purtat brunetul cu ea. Durerea i se citea pe fata. Sasuke se mai uita din cand in cand la ea dar nu zicea nimic. In acea zi mai aveau geografie, chimie, matematica, biologie si educatie fizica dar orele au trecut repede. Fetele au mers la masina si au pornit spre casa Hinatei deoarece acolo era si costumul Sakurei.
-Sakura, ce este cu tine? intreba Hinata vazand fata rozaliei.
-Nimic. De ce intrebi?
-Pai, nu stiu, de dimineata esti suparata.
-Nu am nimic. Stai linistita. o calma rozalia.
Ajunse la casa Hinatei, fete au inceput sa se machieze si sa se costumeze. Dupa o ora fetele erau gata. Hinata avea un costum roz cu masca pe ea si in spate niste aripi. Sakura avea o rochie si o masca alba.
Au pornit spre sala in care se tinea balul fiind deja ora 21:30. Au parcat masina si au intrat in sala. Acolo erau multe costumatii: spiridusi, zane, vampiri, strigoi, animale, printi, printese si multe alte costume trasnite. Cand au intrat pe usa toate privirile s-au intors spre fete. Chiar si Naruto si Sasuke care erau costumati in printi se uitau uimiti la cele doua fara sa isi dea seama ca sunt ele. Dansul a incepu.
-Imi acordati acest dans? spuse brunetul care o invita pe rozalie la dans.
Rozalia aproba din cap nespunand nimic. Au inceput dansul. Toate privirile au fost atrase de ei. Cand s-a uitat la ceas rozalia a vazut ca este ora 23:30. Intr-o jumatate de ora rozalia trebuia sa fie acasa. O lua la fuga scapandu-si MP4 pe jos. O lua pe druneta de mana si au plecat grabite la masina. Au pornit spre casa rozaliei. Pe drum Sakura s-a imbracat cu haine nermale si a intrat in casa.
Intre timp la sala unde se tinea balul Sasuke a vazut Mp4 si l-a recunoscut. Apoi si-a dat seama cafata cu care dansase si care i-a starnit un interes aparte era chiar Sakura. Hotari sa ii dea Mp4 in urmatoarea zi la scoala.
La casa rozalie aceasta ajunse exact la timp pentru ca Sara o striga:
-Sakura, vino aici!
-M-ai chemat, Sara? spuse aceasta in timp ce intra pe usa camerei.
-Da. Vreau ca maine dimineata sa ne pregatesti micul dejun. S-a inteles?
-Da, Sara. Noapte buna.ii ura Sakura.
-Bine, acum pleaca si lasama sa imi fac somnul de frumusete. spuse aceasta.
-De parca ar functiona. zise rozalia incet dupa care inchise usa. Apoi a plecat in camera ei, s-a schimbat in pijama si a sunat-o pe Hinata.
-Alo? spuse Hinata.
-Hinata, sunt Sakura.
-Chiar ma gandeam sa te sun. Ai ajuns la timp?
-Da, multumesc pentru tot.
-Nu ai pentru ce. Ne vedem maine la scoala, ok? o intreba Hinata.
-Bine. Noapte buna.
-Noapte buna.
Acestea fiind spuse, rozalia s-a culcat cu gandul la dansul ei cu un baiat brunet pe care il placea sau chiar iubea.




Cam atat pentru azi. Sper sa fie bun. Astept comenturi. Bye

#5
bn ...ai niste mari probleme....
tu nu pui semnul exclamari cand trebuie:((...ce e cu u...alt semn decat virgula si punctul mai sti?
mov, mov, mov, mov.. sti ce urat suna la citit?...ai repetat prea mult cuv mov:))
ai greseli de tastare:))...si sunt cam multicele..:))..dar nu le voi mai spune. citeste si singura si da-ti seama.
exprimarea ta e cam gresita uneori.
Asa acum ca am mentionat cateva parti rele..trebuie sa te laud...
idea este foarte originala si frumoasa:D
dialogul nu este sec...descriere ai...si e bunicica...mai adauga totusi:)
este frumos si vrea nextul:)
daca am fost prea dura si te-am suparat rezolvam pe mass sau da-mi un Pm..
[Imagine: 2m2b9sn.gif]
*Sebastian Michaelis*

Black Butler

[Imagine: bj7bc6.jpg] [Imagine: a4n0w2.jpg] [Imagine: s3oiv5.jpg]
[Imagine: 168impv.gif]

...A Demon*...And A Butler



#6
Dimineata sosi repede. Ca in fiecare zi Sara o enerva pe Sakura de dimineataDar de ce tocmai de dimineata o enerva, dupa-amiaza ce avea? + ca te-ai repetat de prea multe ori.. Fata era imbracata intr-o fusta de blugi scurta, sub o pereche de iegari trei sfert mov si un tricou mov cu un fluturas mov mare pe pieptChiar nu ne intereseaza cu ce era ea imbracata. Era incaltata cu o pereche de sandale mov iar in par avea o cordeluta mov parul fiind desprins.neinteresat!!! ai repetat 'mov' de ma doare capu. Aceasta le-a pregatit mamei si surorilor ei micul dejun dupa care si-a luat ghiozdanul si a plecat afara unde era Hinata ce o astepta in masina. Rozalia a urcat si au pornit spre scoala si totodata au pornit si o conversatie.Formula corecta este 'au inceput' nu au pornit,m ca nu au pornit o masina


-Salut, Hinata! Ai un dialog destul de sc si banal
-HeyNu se scrie ca in engleza, azi este balul mascat. Mai sti? ii reaminti aceasta.
-Da. In ce te imbraci? o intreba Sakura.
-In inger. Tu?
-Cred ca in cenusareasa. spuse fata.
-Ei bine, sunt de acord cu tine. Tie iti sta bine in alb dar sper sa nu vina si surorile tale. spuse Hinata.Doamne fereste =)) deci pe bune, se imbraca in cenusareasca??? Cenusareasca est eun personaj de basm nu o imagine care toti se pot lua Ex: vrajitoare, zana

Rozalia aproba din cap nespunand nimicCe mah?


-M-ai chemat, Sara? spuse aceasta in timp ce intra pe usa camerei.
-Da. Vreau ca maine dimineata sa ne pregatesti micul dejun. S-a inteles?
-Da, Sara. Noapte buna.ii ura Sakura.
-Bine, acum pleaca si lasama sa imi fac somnul de frumusete. spuse aceasta.
-De parca ar functiona. zise rozalia incet dupa care inchise usa. Apoi a plecat in camera ei, s-a schimbat in pijama si a sunat-o pe Hinata.
-Alo? spuse Hinata.
-Hinata, sunt Sakura.
-Chiar ma gandeam sa te sun. Ai ajuns la timp?
-Da, multumesc pentru tot.
-Nu ai pentru ce. Ne vedem maine la scoala, ok? o intreba Hinata.
-Bine. Noapte buna.
-Noapte buna. Dialogul este cumplit de banal si nu exprima nimic, teoretic, nu ai nici un punct bine pus la punct


So, cum am zis, nu ai un punct bine pus, nu te descurci pe dialog deloc,m iar descrierea este seaca si fortata pe alociri. La inceput, ai fortat asa de mult descrierea incat ma durea capul.
Alta chestie, nu stiu de ce va mai apucati de scris, mai inainte vedeti-va de gramatica, fata mea 'lasama' se scrie cu cratima 'lasa-ma' .
offf, sec. >__>

Sa-mi fie cu iertare daca mariei tale nu i-a palcut, insa a trebuit sa-mi expun parerea. Nu sunt chiar in sitatii bune, asa ca o mai dau in bara cu rautate
-

#7
Am revenit cu nextu. Va spun de acum. M-am inspirit din filmul

#8
prima...rezervat:D

"dinpotriva"=dimpotriva

"intreupt"=intrerupt

"celedoua "= cele doua

"rug ape"= ruga pe

"fat ail"= fata il

astea sunt greselile:D...sper sa nu imi fi scapat vreo una:d.....ficul imi place....si ideea:X...am vazut vreo doua filme cu "O cenusareasa moderna":X.....da capitolele sunt cam mici:(....dialogul e bun si nu e sec:X....descrierea..putin mai multa...daca nu te superi:d....tot ce spun este:d...astept nextu'...chu si gambate:x
[Imagine: lexythekittysig.png]


I'll be in every beat of your heart!

#9
am gasit si eu povestea aceasta, si crede-ma ca nu sunt placut surprinsa! nu prea stiu ce sa spun de bine... dar incepem cu greselile:

In camera rozaliei aceasta deja era imbracata intr-o pereche de blugi scurti, un tricou galben si era incaltata cu o pereche de adidasi de la Puma => in primul rand parca se intelege ca (,) camera este imbracata cu insiruirea aia de haine..apoi ce ne intereseaza daca sunt de la Puma? doar tot adidasi sunt, nu?

-Of doamne, cred ca o sa o omor intr-o zi. Spuse aceasta razand. => Of doamne! Cred ca o sa o omor intr-o zi! spuse aceasta razand.

Dup ace => Dupa ce

-Pai

#10
mymymy:-w.....nu scapi aja usor:-w
1.-Am o surpriza pentru tine. => semnul exclamarii
Sasuke, sunt minunate. => semnul exclamarii
2.nu pui semnele corecte:-w.....
3.-Salut, Sakura!
-Salut, Hinata!
ce dialog sec:|
4.am vazut nijte greseli de tastare
5.Ce chestie se saruta dupa ce ii inapoiaza mp4:-?
ce chestie:-?...mai bagat in ceata:-s
6.ajtept nextu'
7.^^'
8.ja'
Orcine ar fi spus că aşa e Sfârşitul
Credeam c-o să fie cumplit, dureros
Când colo, sfidând la amurg răsăritul
Fu cum nu se poate mai pur, mai frumos . . .


[Imagine: 590860ruyjz7bfx6.gif]

[Imagine: chibi_2356.gif]
Tanya, chibi-ul lui SaKu_AnGeLs_SaSu



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  O iubire moderna alexandravega 5 4.314 09-09-2010, 12:30 PM
Ultimul răspuns: ▌▒ Zยzzααα ▒▌
  Viata adolescentei Barbie [o poveste moderna] Iryna 1 2.822 27-07-2010, 02:47 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)