Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Misterul unei noi vieti +16

#1
Din cauza problemelor cu ghilimelele a trebuit sa le inlocuiesc cu linie de dialog. Da, pentru ca scriu in maniera nuvelolor albe folosesc ghilimele. Cand se va rezolva problema am sa scriu din nou cu ghilimele. Spor la citit.

Prolog

Cei mai mari detectivi ai lumii au incercat sa rezolve acest caz dar nimeni nu a reusit. Peste 2.000 de oameni au lucrat la acest caz, printre care si cei mai buni detectivi din lume. Fara folos. Nimeni nu a reusit. Totusi, cazul nu a fost abandonat. Detectivi, inspectori si politisti mai lucreaza la caz. Ei spera. Spera ca-l vor rezolva. Ei nu vor reusii. Nu ei. Altcineva il va rezolva. Dar nu. Nu aici incepe povestea. Eu va voi povestii despre o fata, pe care am cunoscut-o cu ceva timp in urma. O fata foarte inteligenta dar cam ciudata. A fost o placere sa o asclt vorbind. Vorbea. Vorbea intr-un fel ciudat. Trebuie sa stai pe ganduri cateva clipe ca sa o intelegi. Acum, va rog frumos sa ascultati.

Capitolul I: Inceputul primului mister.

Aghata s-a trezit devreme in acea dimineata. S-a uitat in jur speriata si a realizat ca a adormit exact in timp ce … in timp ce … nu isi mai amintea ceea ce facea inainte sa adoarma. Se uita speriata in jur in timp ce se ridica din pat. Era intuneric. Nu putea deduce foarte bine ce era in jur. Disperata se ridica si fugii repede ce sa aprinda lumina. Primul lucru care vroia sa-l faca era sa se uite cat este ceasul. Ceasul. Unde era ceasul? Nu-l gasea nicaieri. Nu avea de gand sa il caute asa ca s-a uitat rapid la ceasul de pe mana. Era ora trei dimineata. O ora obisnuita pentru ea. A realizat ca are acelesi haine ca si ieri. Urmatorul lucru pe care l-a facut a fost sa se schimbe. A ales din dulap o rochi rosie, lunga si cu multe <ornamente> pe ea. Mai scoase din dulap si o pereche de pantofi de aceiasi culoare. Aveau toc inalt. Dupa ce se imbraca iesi din camera si ajunse direct afara. Mai incolo era un parc. In fiecare noapte ea mergea in acel parc si se aseza pe o banca. Nimeni nu stia asta. Pana in nopatea asta. In timp ce fata statea pe banca, cineva o peivea. Ea probabil stia asta dar nu se intoarse. In spatele ei statea o femeie de vreo douazeci si sase de ani.
-Am nevoie de ajutorul tau. spuse femeia.
-De ajutorul meu? De ce al meu?
Se aseza langa ea si scoase o carte de identitate.
-Dupa cum vezi sunt un agent FBI. Cred ca tu ne-ai putea ajuta sa rezolvam un caz.
Fata ofta. Mai ofta odata. Nici nu vroia sa auda de LAPD sau FBI. Nu vroia sa fie un caine al guvernului. Nici macar nu intelegea de ce s-a nascut cu aceasta minte extraordinara care putea rezolva orice mister. Orice mister. Dar stai. Poate asta ar fi putut ajuta-o sa scape din aceasta inchisoare. Sa inceapa o noua viata.
-Deci, ma ajuti sau nu? intreba nerebdatoare. Noi chiar avem nevoie de tine. Nimeni nu a reusit sa rezolve misterul.
-Cu o conditie. Daca rezolv acest mister, doar daca reuseesc, voi devenii detectiv.
-Minunat, asta se poate…
-Dar, voi rezolva doar ce mistere vreau eu. Altfel nu facem targul.
Autoritara. Ca deobicei era foarte hotarita si stia ce spune. Nu vroia sa fie calcata in picioare de nimeni. Ea vroia sa-i calce in picioare.
-Bine atunci. Facem cum vrei tu.
Femeia plecase. Dar ii spuse fetei ca vine sa o ia dimineata. Si Aghata plecase, inapoi la … orfelinat. Astepta. Astepta cu nerabdare ca agentul FBI sa vina sa o ia. Astepta sa auda detaliile cazului. Astepta sa-l rezolve. Sa-si inceapa cariera de detectiv. In timp ce se gandea, a adormit. Dar nu a visat nimic. Niciodata nu visa nimic. Asa era ea. Mereu. Una din ingrijitoaele de la orfelinat o trezi pe fata. Ea se imbraca cu o pereche de blugi si un tricou alb cu maneca scurta si isi prinse parul lung si blond intr-un coc. Luase aceiasi pantofi rosii pe care ii purta dimineata. Femeia o astepta la poarta. Era putin invidioasa. Chiar si o fata de doisprezece ani arata mai bine decat ea. Totusi Aghata avea ceva special. Ceva ce o facea sa para o opera de arta. Fie parul blond, ochii mari si negri sau faptul ca era inalta si avea o talie de invidiat? Toate faceau parte din farmecul ei. Oricum, sa continuam. Fata se urca in masina punand plasa cu lucruri langa ea. Masina isi pornii motorul imadiat ce ea urca.
-Deci?
-Deci ce? Te intrebi unde mergem? raspunse femeia enervata Daca da, mergem la LAPD.
-Nu la asta ma refeream. Numele tau. Care e?
-Bennett.
Aghata incepu sa rada. Dar era doar un pufait. Amuzant. Era oare faptul ca aceasta doamna avea un nume de barbat sau era ceva ce o deranja? Nu, trebuia sa fie altceva. Aghata nu radea aproape deloc. Sa fi foast oare inceputul unei noi vieti pentru ea? O astepta ceva maret? Nici macar ea nu sita.
Desi mergeau cu masina, pana la Los Angeles era ceva de mers. LAPD era destul de departe de aici. Dura ceva. Deci, trecem peste, sa nu ne mai complicam? Asa ziceam si eu. Cand au ajuns acolo doi oameni imbracati in costum i-au luat bagajele fetei si au condus-o catre camera unde inca se tinea investigaita. Femeia i-a prezentat-o pe fata tuturor investigatorilor.
-Acum, sa-ti dam detaliile cu privire la caz.
-Inainte de asta … mi-ar face o mare placere daca ai concedia toate gunoaiele astea fara valoare, ok? Daca crezi ca am nevoie de cineva sa ma ajute te inseli. Doi investigatori care sa faca treaba murdara ar fi mai mult decat suficient, ne-am inteles?
Bennett aproba. Nervoasa. Intelegea dar nu-i convenea sa ii faca toate poftele unei fete care se presupunea ca are o minte extraordinara. O considera ingamfata. Totusi, acesta era stilul lui Aghata de a rezolva lucrurile. Era oare gresit? Pentru unii da, pentru altii era normal. Cand spun altii ma refer la cei care gandeau la fel ca ea. Unii considerau acest stil de gandire sucit dar altora nu le pasa. Tot ce vroiau era ca fata sa rezolve cazul.
-Acum detaliile cazului. In casa familiei Wayne au fost omorati doi servitori pe data de 14 Septembrie 2012. Zece zile mai tarziu au fost omorati inca doi. Pe data de 24 Septembrie 2012. La sfarsitul lunii, adica pe data de 30 au fost omorati inca doi. Nu a fost gasita nici o arma la locul crimei si locul a fost curatat imediat.
-Curatat de criminal vrei sa spui. Deci, as vrea sa-mi dai urmatoarele detalii. Asta va fii interesant.
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

#2
hello, am citit ceea ce ai scris si am zis sa-ti las si un comenatriu
o sa incep cu greselile de ortografie
asclt- ascult
peivea-privea
hotarita-hotarata
foast-fost
sita- stia
nu sunt chiar genul care sa iau la puricat un capitol, dar exceptiile intaresc regula
ince ceva, inainte de punctele de suspensie nu se pune spatiu, doar dupa ;)
\"Te intrebi unde mergem? raspunse femeia enervata Daca da, mergem la LAPD. \"- o fraza cu doua greseli, ai ratat un punct si ai scris cu litera mica dupa \'?\'

in rest, ca pana acuma numa te-am criticat, idee e buna, imi aminteste de filmul acela Sherlock Holmes, presupun ca l-ai vazut sau a fost o idee pur originala? (daca nu l-ai vazut ti-l recomand :P )

felul tau de a scrie, gen filmele politiste, desi nu ma asteptam, ma atrage, pana la urma e ceva diferit, sau cel putin pentru mine e prima data cand citesc ceva de genu :D

descriere fizica exista, pe cea interioara, a sentimentelor poate ca nu ai folosit-o intentionat...

Acel LAPD, trebuia sa scri la inceputul sau sfarsitul capitolului de la ce vine, eu habar nu aveam de exemplu, dar m-am informat personal dar probabil nu toti vor avea chef sau timp sa faca asta :P

cam atat, ai un fic interesant, pe masura titlului de altfel
bye :)
4

#3
Buna ^^ M-a atras titlul asa ca m-am gandit sa trec si eu pe aici. Se pare ca e politista si cum zilele trecute am citit Zece negri mititei si Crima din orient express am chef sa mai citesc chestii de genul asta :P
Asa, prologul mi se pare interesant, m-a facut curioasa. Ai scris doua cuvinte cu doi de i acolo. Fata despre care se vorbeste acolo va rezolva acel caz sau ma insel?
Modul tau de a povesti, desi e la persoana a treia imi place. Descriere ai avut, in cea a sentimentelor nu ma bag deoarece din cate am observat in cartile politiste nu apar asa multe desrieri ale sentimentelor.
Imi place personalitatea personajului principal, foarte sigura pe ea.
Actiunea a fost ok, dupa parerea mea.
Ideea unui caz ce nu poate fi rezolvat ma intriga si sunt curioasa cum aceasta fata, de doar 12 ani, o va rezolva.
Inca o chestie, cand folosesti numele unor institutii ca LAPD ar fi o idee buna sa pui la sfarsitul capitolului ce inseamna. Ar fi mai usor pentru cititor.

Cam atat, astept continuarea :)

[Imagine: air_gear_by_zzfoxzz-d31fttj.png]


#4
Buna... interesanta povestea ta.
Mi-a placut titlul si am ramas placut surprinsa sa vad ca e o poveste politista. Sper sa ai succes cu ea, desi nu stiu cat de bine prind :P la mine nu prea a functionat :)
Oricum... cateva greseli, dar nu stau sa le semnalez, in rest e ok. Capitolul 1 a fost fulger sa zic asa... scurt si la obiect. Sa vedem cum o sa decurga povestea mai departe pentru ca pana acum nu am multe de zis.
Apropo... poveste politista iar pe fata o cheama Agatha... oare doar eu m-am gandit la celebra autoare de romane politiste Agatha Christie? In fine... imi place, astept continuarea
Succes

#5
Cand m-am uitat am ramas WTF? Deja trei comentarii. Apoi m-am gandit "de ce sa fac oamenii sa astepte". Va multumesc pentru comentrii fetelor :]

Caapitolul II: Rezolvarea primului mister

Aghata privea linistita raproartele cu privire la caz in timp ce sorbea discret dintr-o cana cu ceai negru. Ofta. O sigura data.
Cazul asta e pe departe unul din cele mai usoare pe care le-am intalnit, totusi … ceva nu se leaga. Criminalul a curatat locul crimei, iar maniera in care au fost lasate cadavrele este … anormala. In mod normal toata lumea ar crede ca servitorii au fost ucisi de unul din membrii familiei pantru ca le-a fost promisa o mica parte din mostenire. Totusi familia Wayne nu pare sa fie at de zgarcita. Totusi …acum inteleg.
"Bennett."
"S-a intamplat ceva? Ati descoperit ceva nou? "
"Primii servitori ucisi au fost doua fete nu-i asa? Totusi una dintre ele avea un frate geaman care era majordom-ul ficei doamnei Wayne. Fratele ei a fost ucis zece zile mai tarziu. Nu ti se pare ceva ciudat aici? "
"Nu inteleg, unde vrei sa ajungi? Eu una tot cred ca familia Wayne este de vina."
"Ar fi absurd sa credem ca familia Wayne ar vrea sa scape de o mare parte de servitori pentru as-i pastra averea. Daca o luam invers? Daca servitorii i-au ucis pe ceilati servitori pentru a lua ei o parte mai mare din avere? Ar fi mult mai logic daca privim asa. Lasand asta … vreau sa investighez mai aproape. Familia Wayne origanizeaza un bal pe data de cinci Octombrie. Inainte de urmatoarea crima vreau sa fiu acolo. Fa-mi rost de o invitatie.
"Cum adica inainte de urmatoarea crima? Ai ideea cand va fi? "
"Nu, doar banuiesc. Prima a fost pe 14, adoua pe 24 si a treia pe 30. Zece, cinci si apoi iar zece. Urmatoarea crima s-ar putea sa fie pe data de 10."
Benett ramase foarte uimita. Agata gandea atat de logic si atat de repede. Dar oare avea dreptate? Nici ea nu era sigura. Avea nevoie de piesa lipsa pentru a rezolva puzzle-ul. Dar unde era piesa lipsa? In casa? In afara ei? Sau mai departe? Avea incredere in puterile ei si precis putea sa rezolve acest caz. Hai sa trecem peste si sa ajungem exact inaintea balului cad Aghata se pregatea. Asta se intampla la mall. Cautand printr-un morman de rochii scumpe, la fund era o rochie veche, nu foarte moderna dar totusi eleganta. De ea era lipit un plic aporape la fel de vechi ca si rochia. Dar nu era asa. Era doar de fatada. Aghata deschise din curiozitate plicul cititnd scrisoare din acesta care, spre marea ei uimire ii era adresta.
Stimata domnisoara detectiv, aceasta scrisoare a fost scrisa de criminalul pe care il cautati dumneavostra. Va rog sa va imbracati cu aceasta rochie la balul de pe data de cinci Octombrie de la resedinta Wayne. Vreau sa vorbesc ceva cu dumneavostra.
Fata era foarte nervoasa. Cineva o spiona. Dar nu un om oarecare ci dusmanul ei. Oare a gresit undeva? E ceva ce a omis? Unde este acest mic detaliu crucial care o poate ajuta sa rezolve acest caz. Trebuia sa dovedeasca ce poate. Trebuia sa dovedeasca ca poate. Singura cale era sa mearga la bal pentru a se intalnii fata in fata cu dusmanul ei. Dar parea prea usor. Avea nevoie de un plan inainte de toate.
"Bennett, luam aceste doua rochii. Cand ajungem la sediu vreau sa vorbesc ceva foarte important cu tine. Am intampinat cateva probleme."
Cand au ajuns la sediua Aghata a recitit din nou si din nou scrisaorea criminalului. Era oare un mesaj ascuns pe carea ea nu-l putea vedea? Imposibil. Scrisoarea ii era adresata ei. Scopul criminalui era … ? Da, era sa se descotoroseasca de ea pentru a-si continua treaba. Totusi, Aghata avea un as in mineca. Doar ca ii trebuia timp. Timp. Avea destul? Nu, dar putea face rost. Mai lua odata fotografia primei crime. O analiza inca o data. Atunci isi dadea seama.
21-14 17-21 17-91-21-18 32-44 49-71-49-31.
Hilar. Isi dadea seama din prima ce inseamna.
21=a ; 91=c ; 14= m ; 18= p ; 44=e ; 17=s ; 32=d ; 49=t ; 71=o si 31=i. Investigatorii astia trebuie sa fie prosti daca nu au realizat codul scris cu sange de pe corpul victimelor. A-m s-a s-c-a-p d-e t-o-t-i.
"Bennett, te rog sa gasesti mai multe detalii cu privire la cei doi gemeni. S-ar putea sa fi descoperit ceva. Si inca ceva, vreau sa iau legatura cu doamna Wayne inainte de balul organizat la ea acasa. S-ar putea sa primdem criminalii acolo."
Femeia aproba. Era fericita auzind ca fata era aproape de rezolvarea cazului. Fericita? Da. Pentru ca nu mai trebuia sa stea dupa Aghata si sa-i faca toate poftele in tocmai ca o servitoare. Desi Bennett nu prea avea talent in a deslusii mistere sau a rezolva cazuri se straduia foarte tare pentru ca-i placea munca pe care o facea. Uneori o invidia pe fata si se intreba cumde are ea o minte asa de stralucita. Era speciala. Foarte speciala. Acum, sa revenim. Bennett a incercat sa o contacteze pe doamna Wayne totusi la telefon raspunse unul din servitorii acesteia. Aghata i-a spus sa mai incerce mai tarziu. Trebuia neaparat sa vorbeasca cu ea inaintea balului de pe cinci Octombrie. Nimeni nu stia ce are de gand fata dar nu o intrebau pentru ca oricum nu le-ar fi spus sau … poate da? Precis stia cine este vinovatul.
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

#6
Buna ^^
Incep cu greselile de tastare:
sa fie at de zgarcita - atat
balului cad Aghata - cand
intalnii - intalni
sediua - sediu
scrisaorea - scrisoarea
carea - care
mineca - maneca
primdem - prindem
poftele in tocmai - intocmai (in contextul tau)
deslusii - deslusi
cumde - cum de
Actiunea e ok, dialogul la fel. Mi se pare ca te pricepi la a scrie povesti politiste. Imi place faptul ca stii sa creezi suspans. Cred ca pe asta se bazeaza in mare parte cartile de acest gen. Sunt foarte curiosa sa aflu cine este criminalul, deoarece nu am nici cea mai vaga idee, si de asemenea vreau sa vad cum va decurge povestea dupa ce acest caz va fi rezolvat, asta in cazul in care toata povestea nu se bazeaza doar pe acest caz.
Pe mine una povestea ma duce cu gandul la cartile autorei Agatha Christie si la personajul principal, Poirot.
Imi place, deci spor la scris in continuare :P
[Imagine: air_gear_by_zzfoxzz-d31fttj.png]


#7
hello, interesant capitol
greselile ti-au fost insirate o data, deci iti zic doar sa ai grija la ele pentru ca chiar da prost, adica 1, 2 chiar 3 mai intelegi dar ai destul de multe si scade din calitatea fic-ului :P
"Mai lua odata fotografia primei crime. O analiza inca o data."
incerca sa eviti repetitia unor cuvinte in propoziti consecutive, in special daca prop sunt foarte scurte, in plus in prima ai scris " odata" legat si in a doua despartit, corect ii despartit in orice caz, probabil ca ai scris repede si ai omis un space
in rest a fost un cepitol interesant, actiunea decurge destul de repede la tine, ei, macar nu ne plictisesti cu prea multe bla bla bla-uri...
inainte de punctele de suspensie nu se pune space, doar dupa, arata groaznic asa (stiu ca sunt perfectionista dar e incurabil)
mi-a placut ideea cu codul acela cu numerele, ai o imaginatie bogata si se pare ca ti se potriveste genul


cam atat, spor la scris in continuare :P
4



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  [Naruto] Ingerul intunecat al vieti mele (sasusaku) natynaty 2 3.070 11-08-2012, 01:56 AM
Ultimul răspuns: pink.Ang3ll
  Misterele vieti[SasuSaku] ~Pufarina~Puff~ 2 3.117 03-09-2011, 03:36 PM
Ultimul răspuns: sharma_sakura
  Misterul ecaterina305 1 2.016 10-10-2010, 02:23 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.
  Schimb de vieti TrieuTriTrinh 12 7.297 27-03-2009, 03:41 PM
Ultimul răspuns: TrieuTriTrinh
  Slayers- Misterul poporului pierdut Lina Inverse 12 7.235 21-12-2008, 04:10 PM
Ultimul răspuns: Lina Inverse
  Tabloul din scrumul vieti [+16 / +18] Ich. 1 3.290 28-08-2008, 01:47 PM
Ultimul răspuns: Teh
  Iluziile Vieti Lydya_16 0 2.451 31-03-2008, 08:30 PM
Ultimul răspuns: Lydya_16


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)