Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Misterul

#1
Capitolul 1 .Spiritele ..
Eram intr-un paradis cu flori.Ma pierdeam in multimea si culoarea intesnsa a miilor de flori.Eram...eram chiar intr-un vis.Eram in visul meu plin de imaginatie si veselie.Dar ceva ma oprit sa visez.Era o suflare rece care am simtit-o.Brusc m-am trezit.Era miezul noptii.M-am uitat in camera intunecata dar nu am vazut pe nimeni .Ma ridic din pat si ma uit pe geam .Din nou aceeasi rasuflare rece ,dar ...tot nu era nimeni.Ma duc inapoi sa dorm dar un gand straniu ma nelinisteste simtind ca ceva e in neregula ...."Oare cine era..poate doar maginatia...sau...??!!
A doua zi ma trezesc cu acelasi gand ,dar nu atat de nelinistita.O sun pe Lili si ii spun cele intamplate si o rog sa imi tina companie deoarece in aceea casa mare stateam doar eu.A fost incantata si a acceptat.Intre timp ies afara in gradina unde defiecare data cand eram nelinistita si ma gandeam stateam acolo in mijlocul imensei gradini plina de copacii ,flori multicolore si cu mirosul placut care te face sa uiti de toate.
Deodata se auzi un zgomot .M-am indreptat usor spre casa.Am zarit o umbra neagra.Speriata de cele intamplate am mers usor sa vad cine este.Cand am ajuns era Lili care sosise.Cand am vrut sa o invit in casa usa era inchisa.Eram sigura ca am lasat-o deschisa.Am intrat prin spate.Iar simteam ca ceva e in neregula...Ne-am asezat sa vedem un film .Ne asezam noi si cand sa dam drumul la tv se stinge curentul .Ne ridicam dar deodata un bubuit se aude din camera mea de la etaj .Eu simt iarasi rasuflarea rece si tresar .Lili nu simte nimik dar in scurt timp simte o rasuflare calda si tresare.Atunci fugim repede in gradina unde era soare.Am iesit dar simteam ca ceva sau cineva ma urmarea desi eu nu vedeam nimic.Fara sa ma mai intorc in casa am decis sa stau la Lili o vreme pana ce o sa ma mai linistesc.Am stat toata ziua sa ma gandesc la cele intamplate.Parca totul mi se parea un vis de groaza care nus e mai sfarsea.Parca ceva ma urmarea chiar si aici la Lili acasa.
A venit seara.Nu imi venea sa ma culc, imi era frica , am rugat-o pe Lili sa doarma cu mine.Eram mai speriata ca un copil mic.Nu am mai sintit acestea sentimente ciudate si stranii niciodata pana acum. Nu puteam sa adorm ,dar intr-un final am atipt.Am dormit foarte bine dar tot eram catusi de nelinistita.Ma gandeam s ama intorc la mine acasa.Nu puteam sa staut o vesnicie la Lili ...sau poate sa stau iarasi cu parintii mei.
A doua zi m-am trezit pregatita sa ma intorc sa imi iau lucrurile pentru a sta toata saptamana la ea pana ce ma voi gandi unde voi sta in continuare.Impreuna cu Lili am mers spre casa mea.Pe strada era o femeie in vasrta care zicea ca era ghicitoare .Am mers la ea si iam povestit intamplarea.A zis sa nu mai stau in casa pana ce totul nu se va linisti , sa imi iau lucrurile si sa las totul ...caci acolo sub aceea casa era un cimitir.Spiritele lor se pare ca nu au inca liniste.Dupa ce am plecatde la ghicitoare ne-am continuat drumul spre casa care nu era prea departe..se putea zari chiar si de unde era ghicitoarea acoperisul ei rosu ca focul si zugravita in galben ca razele soarelui.Era o casa superba numai ca era..bantuita..M-am gandit mai bine si ar trebui sa o vand.
Am ajuns.Am deschis usa.O liniste domnea peste tot.Urcam spre etaj acolo unde se afla si camera mea ...ma intrebam ce va urma..voi mai simti acea suflare rece..voi mai auzi ceva...??!!Aceasta intrebare ma nelinistea ...pasind usor pe treptele scarii care duceau spre baie apoi spre dormitor.
Se auzise un zgomot ,dar era decat Lili care urca si ea scarile surpinsa de atmosfera casei.Niciodata nu mai fuseses asa liniste in aceea casa.Deodata dintr-o camera se auzi o voce....

Sper ca va placut.Scuze daca am mai avut greseli gramaticale.Voi pune si continuare catde curand;)

#2
Saluut.
Dacă tot am citit m-am gândit să las şi un comentariu.
"Eram intr-un paradis cu flori.Ma pierdeam in multimea si culoarea intesnsa a miilor de flori.Eram...eram chiar intr-un vis.Eram in visul meu plin de imaginatie si veselie." - Cam multe repetiţii, devin deranjante.
Iau acelaşi exemplu ca să mă leg şi de estetică :"Eram intr-un paradis cu flori.Ma pierdeam in multimea si culoarea intesnsa a miilor de flori.Eram...eram chiar intr-un vis.Eram in visul meu plin de imaginatie si veselie." - arată mai bine aşa : "Eram intr-un paradis cu flori.[Space] Ma pierdeam in multimea si culoarea intesnsa a miilor de flori.[Space] Eram...eram chiar intr-un vis.[Space] Eram in visul meu plin de imaginatie si veselie. - Pune space după terminarea fiecărei propoziţii, arată mai frumos.
Am observat aşa zisul limbaj de messenger; într-un fic nu trebuie să apară aşa ceva, îngreunează citirea lucrării tale.
Ai multe greşeli de tastare, nu am stat eu să le caut, pur şi simplu mi-au sărit în ochi; nu stau să ţi le înşir acum pe toate, le poţi căuta şi singură.
Descriere să spunem că ai, dar mai poţi adăuga, şi încă foarte multă dat fiind faptul că narezi la persoana I.
Acţiunea ai cam grăbit-o. Pam pam e în casă, merge în grădină, vine Lili, se mută la Lili, se întâlnesc cu ghicitoarea and so on. Ia-o mai uşor.
Dialog nu ai avut aşa că nu am ce spune despre el.
Revin la estetica capitolului care, trebuie să recunosc, mă lasă rece. Nu e aşezat bine în pagină textul şi îngreunează citirea; încearcă să remediezi lucrul ăsta.
Ideea mă duce cu gândul la arhicunoscuta emisiune "Fenomene Stranii" difuzată pe Discovery. Nu te acuz de plagiat, Doamne fereşte, doar că seamană izbitor de mult cu cazurile de acolo, dar probabil că vei mai diversifica tu pe parcurs.
Sper să văd îmbunătăţiri.
Baftă!



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Misterul unei noi vieti +16 Liar 6 3.515 03-08-2011, 06:12 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  Slayers- Misterul poporului pierdut Lina Inverse 12 7.282 21-12-2008, 04:10 PM
Ultimul răspuns: Lina Inverse


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)