Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Copii ÅŸi telefoanele

#31
This is jumping shit balls stupid!

Copiii si telefoanele..., dar voi ce sunteti? Adulti? Cati dintre voi au macar peste 18 ani si si-au cumparat singuri un telefon, nu pe banii parintilor, ca asta o poate face toata lumea. Pana nu faci asta, nu esti cu nimic deosebit de toti ceilalti care-si fataie mobilul pe la scoli si pe strazi.

Nu inteleg de ce ii trebuie unei persoane telefon mobil pana ajunge la o varsta care ii permite ceva mai multa libertate, sa zicem 15-16 ani. Eu aveam aproape 17 ani cand am decis ca am nevoie de unul, am lucrat, mi l-am cumparat si... un an mai tarziu l-am pierdut T.T. Atunci am realizat ce inseamna pentru parintii unui copil idiot care primeste un 'accesoriu' -nu-l pot numi altfel in cazul asta - foarte scump si apoi il pierde.

Am citit unele posturi care ziceau asa: 'Nu inteleg ce ii trebuie unui copil din clasele 1-4 mobil de fite'. Si ce, daca nu esti in clasele 1-4 iti este necesar unul de fite sau cum?

Ah si Horia, Xpress music e foarte bun pentru ce vrei tu, Nokia sunt cele mai rezistente. Am acasa o caramida bordo de acum 13 ani cred, nu stiu de ce il mai tine mom.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#32
Um colegii mei au avut telefoane performante inca de la 5-6 ani.LA ce le-au trebuit? ...frecatuiala de menta si jocuri.Eu una am avut primul telefon in clasa a 4-a si era o caramida NOKIA.Aveam 20 sau 50 de minute parca si trebuia sa ma incadrez in ele.Am primit telefon deoarece plecam in tabara si trebuia sa-mi sun parintii.Acum am un Sony Erikson W910I parca...l-am primit de Pasti cand era a 6-a pentru ca meritam si pentru ca am trecut primele module de la ECDL.Ideea este ca un telefon nu il folosesti pentru jocuri sau pe post de ciocofon pentru muzica, ai MP4 sau calculator pentru acestea.Consider ca ai nevoie de telefon pentru a comunica si pentru a da mesaje.
A,am vazut ca ati dezbatut problema melodiilor care brazdeaza strada cu intentia de a atrage atentia.Sper sa nu jignesc pe cineva si chiar daca o fac,doar imi spun parerea: mi se pare de prost gust,numai manelarii mai fac chestia asta.Daca vrei sa asculti neaparat pe strada ia-ti casti si infigeti-le in urechi :l nu trebuie sa-iti ascult manelele sau repp-ul sau pop-ul sau mai stiu ce alte genuri.
Mdea,ce sa mai comentam daca in clasa a 5-a esti mai fardat si mai carmazuit si parfumat decat profesorii si ai telefoane de zeci de milioane ce sa-ti mai zic....Eu una *ca na in fiecare parabola ma amintesc,ca ce Dumnezeu sunt modesta 24 *
Eu una sincer prefer sa fiu natura si mobilul nu este un radio sau un PSp...ci doar un obiect prin care pot cumunica cu familie si prietenii.
[Imagine: wqymg0.jpg]

#33
Sunt deacord cu deeaH2elen, adica in privinta telrefoanelor ca sursa de comunicatie. Consider ca procurarea unui telefon nu e necesara la o virsta frageta...adica clasele 1-5-6-7....pentru ca stim, radiatia lor aduce daune si majoritatea copiilor nu stiu de asta si il folosesc ades, si nu de mai vorbit un pusti care si-a primit primul telefon, kind merge la scoala la ce se gindeste??? la ore sau cum se foloseste aparatul. Pentru ei nu e necesitate atit de mare, ca n-am mai murit nici noi cei din sec. XX fara telefoane in clasele primare...
Mergeam adineauri in drum spre casa si vad trei baietei din clasele primare, inghesuiti la un telefon sa nu-i vada, sa nu-i auda cineva cum stau si asculta dracariile astea de bancuri cu cenzura. Defapt nu m-a deranjat atit de tare, atita timp kit nu incep ei singuri sa le foloseasca.
Pentru adolescenti, defapt, e mai mult un accesoriu de glamor, cu cit mai performat, cu atit mai increzuti se simt si la moda. El devenind asemeni unui fular, cercei ochelari etc...
Defapt eu folosesc un nokia destul de vechi, pentru ca in adeseori cazuri nu am treaba cu el, doar de am ceva important pina tirziu si trebuie sa contactez parintii sa nu-si faca griji sau asemenea cazuri etc.
Nu sunt contra la telefoane(celulare etc.)...doar ca trebuie folosite cu cap, de la o virsta anumita^^!

#34
Ce pot spune? Recunosc, nu am cu ce critica avand in vedere ca la sfasitul clasei I am primit si eu un telefon insa nu era performant sau mai stiu eu ce. Practic mi l-au luat pentru ca parintii erau mai mereu plecati si eu mereu trebuia sa le spun po unde sunt.
La ce mi-a folosit mie telefonul timp de 4 ani? La nimic, nu ascultam muzica, nu faceam poze nimic de acest gen. Era o sursa prin care comunicam cu parintii, le spuneam daca mai am pregatire sau daca mai am antrenament sau daca vroiam sa ies cu rolele cu colegele (asta s-a intamplat pin clasa a III-a).
Pentru mine fie ca aveam telefon fie ca nu era acelasi lucru. Adica ce mare branza sa ai unul? Un obiect in plus de care trebuie sa ai grija. Nici acum nu pot spune ca sunt innebunita dupa telefoane. Nu ma intereseaza sa fac poze sau alte chestii de genul.
Si chestia cu pustiul care asculta muzica pe strada cand venea de la scoala...Te mira? Pe mine chiar nu. Nu spun asta de parca la mine s-ar fi intanplat asa ceva insa o spun pentru ca stiu in ultima vreme ce fel sunt copii de clasele I-IV.
Ei stiu cu mult mai mult decat stiam noi cand eram de varsta lor. Stiu asta pentru ca am vazut de ce au fost in stare cei care fac ore dimineata in clasa noastra (eu eram a V-a ei in clasa I).
Cei mici vor de obicei sa copieze ceea ce vad. Adica daca vad un idiot mergand pe strada cu telefonul in mana si muzica data tare ce gandesc ei " Pai vreau si eu".

Okey, cred ca am cam deviat putin subiectul si inchei aici pentru ca nu vreau sa ma ajung si la alte discutii.

#35
[poveste]Am 17 ani si pana acum am avut doua telefoane. Nu de ultima generatie sa mai stiu eu ce. Pur si simplu telefoane normale, ca nokia si sony ericcson[cv de genul]. Primul mi l-a luat mama iar pe ultimul, pe la 15 ani, l-am pierdut. Erau telefoane bune pe atunci si rezistente si m-am simtit foarte rau cand le-am spus parintilor despre asta. Paana la urma pentru o luna, aflasem ca o colega mi l-a luat si pana la urma l-am recuperat. NU mi-am mai luat nici un telefon la scoala de atunci. Imi ziceau colegii ca sunt saraca si etc. Si ei umblau cu telefoane touchscreen. NU plangeam sau sa ma milogesc la parinti, cum fac copii de clasele 5-8. [unii] Ca sa am telefon sa asa mai departe. Mi-am facut singura banii din pregatirea copiilor de 5-8 la franceza. Si mi-am luat si eu un telefon din banii mei. [/poveste]

Deci am muncit pana sa imi iau telefon pentru ca nu aveam de gand sa il pierd si pe urmatorul dat de parintii mei. Atunci cand iei un lucru cu mana ta, cu banii stransi de tine, este alt ceva. Il pretuiesti mai mult decat lucrurile facute cadou. Le pretuiesti la inceput si apoi, parca parca nu le mai pretuiesti si chiar iti bati joc de ele.

In priivinta telefoamelor la copii ce pot sa spun.. Sunt necesare si pot zice ca este o crima sa ai un mic telefon chhiar si prin clasa a 4-a cu care sa iti anunti parintii ca ai ajuns acasa. sau ca te duci la muzeu sau n motive. Dar nici sa nu abuzeze un copil este prea nociv si mai cmplex, ceea ce pentru ei e ceva interesant si devin curiosi. Si curiozitatea duce la mesaje in exces,telefoane in exces si sigur unii copi mai mici daca ar primi vre-un telefon de la un necunoscut, s-ar duce sa il vada si etc. UNii copii mici sunt naivi, alti poate maturi. NU am nimic in potriva cu copii cu telefoane numai ca generatiile noi, sunt diferita de noi cei care in clasa intai stateam in banca si ne mancam cornul. ASculta muzica tare si etc. Si nu stiu de ce nu isi pun niste casti ca sa asculte numai pentru ei. PAi pentru ca poate sunt ei mai smecheri.
Copii de la mine din liceu, mai exact cei de a 6-a, sunt obsedati de telefoane. Cunosc cativa de acolo unde este si verisoara mea de care rad copii ca are telefon Nokia dinacela care nu face poze. Si mereu ma iau de ei. O fata tocmai ce si-a luat telefon cu touchscreen, si toata lumea vrea sa stea cu ea si etc. Din interes nu din alt ceva. Si ca te pomenesti ca peste o luna-doua unul din "bff", ii fura telefonul si s-a incheiat cu telefonul ei touchscreen. Copii suunt rai in ziua de azi si fac aproape ori ce sa aiba si ei acel lucru negandinduse la niste consecinte. Si sunt uncii de 13-14 ani, care tot se plimba cu telefoanele touch si le flutura asa ca sa vada toata scoala ca el are telefon de firma. PAi tataie, iti fluturi telefonul la tine acasa. La scoala esti facut sa inveti nu sa freci menta pe un telefon care peste cati va ani va fi demodat.

...
[Imagine: 435807fbnxzdbgby.gif]
[Imagine: 1370639wghbdmxzm0.gif]

#36
Am avut primul telefon în clasa a 3a, pentru că era o necesitate, trebuia să iau legătura cu parinţii mei, dat fiind că petreceam foarte mult timp stând singură. Dar nu eram -şi nu sunt nici acum- genul de persoană care să meargă pe stradă ascultând muzică şi etalându-şi telefonul "de firmă". Până la urmă, nu e atât de importantă marca telefonului pe care îl deţii, atâta vreme cât îţi poate fi de folos. Într-adevăr, e un avantaj să aibă o cameră bună, îti e accesibil, decât sa pleci mereu de-acasă cu un aparat..

Nu aş putea trăi fără telefon, fără sa trimit zeci de sms-uri zilnic.. pentru mine e o sursă principală de comunicare.
destiny is for losers. it's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

#37
Primul telefon l-am avut în clasa a3-a su a4-a? Îl foloseam să mă joc pe *Snake* iubeam jocul ăla <3 şi evident, să poată mătuşămea să mă sune *Hai acasă, vrei să dormi afară?* . După părerea mea o acţiune tâmpită din partea familiei mele, la cât de responsabilă eram la acea vârsta , nu că acum aş fi cu mult mai matură or smth dar e o diferenţă destul de mare. :p

Momentan mi-am luat un telefon, nu performant, n-am nevoie, vreau doar să vorbesc cu anumite persoane. Şi l-am luat pe bani mei [3 din telefoanele avute până acum le-am luat eu], so, nu am nevoie de altul. Nu sunt "dependentă" de telefon, dar e o necesitate.
Eu mereu trebuie să fac ceva.îl pierd/distrug. Sucks.

Unele persoane sunt atât de dependente de tâmpeni, mereu să aibă ce e mai nou şi cool.Să iasă în evidenţă, uni au prea multă nevoie de atenţie. ;p

#38
Cunosc un tip la scoala, este clasa a5a, un pitic cu ochelari, care se da mare si tare cu tot ce are el prin casa :]] Mi-a spus ca acum nu stiu cate zile, taicasu' i-a cumparat nu stiu ce chestie la telefon, de protectie, iar baiatul l-a aruncat de la etajul unu pentru a se convinge. Mama, am ras toata ziua de prostia lui, un creier fara minte sa zic asa :]] Si cand l-am intrebat daca a patit ceva, a spus ca l-a bubuit de tot dar nu mai conteaza ca oricum tatal lui o sa-i ia nu stiu ce iphone care o sa apara in aprilie o.o Si tot acel baiat arunca cu un alt telefon prin scoala, dadea in el ca pe o minge de fotbal pana in clasa, iar o colega i-a spus ca daca nu are nevoie de acel telefon sa il dea ei. Zis si facut o.o Copilul i l-a dat spunandu-i ca s-a plictisit de el. Fata a incercat sa il dea inapoi, dar acesta chiar nu l-a dorit inapoi. Cei doi se cunosc de multa vreme, iar tipa a sunat acasa la parintii lui sa le spuna cele intamplate, iar acestia i-au zis ceva de gen " Daca Mihai ti-a spus ca poti sa-l iei inseamna ca chiar nu mai are nevoie de el. Las ca o sa-i luam unul nou " o.o Am ramas paralizata cand am aflat...adica, daca iti vine sa lesini cand vezi un copil ca acest Mihai, ce poti sa mai spui de parinti? De niste adulti care nu sunt cu deloc mai departe de gandirea copilului.
Totul mi se pare o risipa de bani >.< Eu ca parinte nu as accepta acest lucru, deoarece pana la urma ii cumpar copilului telefon din banii mei, si stiu cat de greu se castiga. Cand o sa ajung sa-mi iau telefon din banii mei cu siguranta o sa-l tin 10 ani s-au chiar mai mult...as dori sa vad si alti oameni atat de grijulii. Pot spune ca toti copiii de clasa a 5a de la mine din scoala au telefoane de cel putin 15 milioane. Nu am nimic cu ei daca stiu sa aibe grija de ele. Ba chiar ii respect daca ii vad. Asta inseamna ca tin la parintii lor si ca le sunt recunoscatori. Copiii care arunca cu telefoanele de pamant nu stiu sa aprecieze si nu-si iubesc pe deplin parintii. Acest lucru imi displace cel mai mult >.< Pentru ca si ei o sa fie parinti candva si o sa inteleaga cum e sa te simti cand propriul tau copil nu este recunoscator si nu stie sa apriecieze.
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !


#39
Adevarul este ca nici eu nu sunt deacord cu asta si cred ca genu asta de copii sunt rasfatati de acasa sau primesc tot ce vor ( de fapt si asa e tot rasfat de acasa). Adica am si eu un frate mai mic care o tot sacaie pe mani sa-i ia telefon dar ideea ce ca el o face doar pentru ca am si eu si pun pariu ca daca i l-ar lua ar zace in vitrina dar totusi el e in clasa a 6 a si nu sunt deacord cu asta dapai un copil de clasa a 2 a sau mai marisor umpic. Eu am un coleg in clasa care nici la varsta asta nu are un telefon si sincer nici nu ii pasa dar daca pustii aia de generala nu primesc ce vor fac ca trenul in gara sau mai rau. In concluzie sunt complet impotriva ca copii sa primeasca telefon de mici.
http://farm3.static.flickr.com/2496/4202...a4a1_b.jpg


infrunt furtuna si ma gandesc
oare cat mai trebuie sa supravietuiesc
visele se sting usor
la fel ca un gand de dor
se duc departe si dispar
ca umbra dintr-un suflet amar
si nu raman decat regrete
fara sperante sau chiar secrete

[Imagine: chibi_8329.gif]
lolix kid, chibi-ul lui
lolix


[Imagine: 6141910.png]


[Imagine: 6fd6871.png]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Copii si sexul/dragostea matzaplouata 10 6.702 21-12-2011, 03:54 PM
Ultimul răspuns: Amy :3
  Copii si sexul/dragostea Azazel 1 3.377 09-09-2011, 02:40 PM
Ultimul răspuns: Azariah'


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)