Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Manga, mai tare ca anime?

#1
considerati ca manga este mai tare decat anime-ul in sine?

eu unul zic ca manga este mai buna, deoarece , mai mereu povestea este dusa cu mult mai departe in manga, iar in anime este lasata undeva in pom, sau nu este inca terminata. asa este in cazul naruto, sau bleach.

in hellsing, ova-urile au inceput sa se ia dupa manga acum, serialul nu prea a avut legatura cu manga, icognito nici macar nu apare in manga.

asteptam si parerile voastre Smile

#2
Kyo nu stiu cum sa spun sant de acord cu tine dar nu sant deacord manga nu se compara cu un anime si nici un anime nu se compara cu manga.de exemplu in manga iti prezinta povestea mai bine dar nu se compara cu o imagine in miscare scheme si altele + sunet

#3
De obicei de la manga e pornit anime-ul, iar din cauza asta sfarsitul animeului ramane in pom. Insa exista si exceptii parca..
Sincer nu as zice neaparat ca manga e mai tare.. Adica, recunosc, imi place ceva mai mult sa citesc manga, din simplu motiv ca ma pot opri cand vreau din citit, chiar in mijlocul actiunii ^^.. sau pentru ca pot sa citesc acelsi lucru de 1000 ori fara sa trebuiasca sa derulez la secunda.. Deasemenea, imi place ca manga e alb-negru.. si uneori personajele sunt mai dragute..
Insa si anime-urile imi plac.. efectele sonore, imagini 'miscatoare' .. Eu chiar cred ca ambele sunt la fel de ok..
Desi acum depinde de manga-ul si anime-ul citit/vazut. De exemplu Bokura ga Ita[se putea..] .. am citit mai intai manga, apoi am vazut anime-ul de la episodul 6 in sus [nu gasisem primele 6 episoade la inceput.. ] insa anime-ul urmeaza povestea din manga perfect.. insa se opreste la episodul 26 .. si noi ramanem cu popcornul neterminat.. [animeul se opreste la sfarsitul volumului 8 sau 9 din manga..]. Deasemenea, am observat ca lipseau mici detalii din manga in anime ^^ [am citit de prea mutle ori .. si am vazut de prea multe ori..].
Si pe langa asta.. cititnd manga pentru primele 6 episoade, apoi vizionand celelalte 20 episoade, puteam sa jur inaite sa vad acele episoade ca le-am vazut.. dar nu conteaza asta..
Oricum.. manga e amuzant de citit, iar anime amuzant de vazut.. ambele merita, insa fiecare alege ce ii place.

#4
Yep ,mangaul este diferit in cele mai multe cazuri de anime ,si invers . Uneori animeul se opreste inainte ca actiunea sa se fi terminat in manga (exemplu: Bokura ga Ita [spus de Nana] si Fruits Basket ) In Furuba anime sunt faze care lipsesc in manga cu desavarsire ,si un personaj are sexul opus Oo''' asta se intampla cand nu se respecta povestea originala din manga... iesa cu totul alta poveste la televizor...

Si mai sunt exemple in care un manga se ia dupa anime 21 luam DNAngel: manga e inca ongoing ,dar astia erau ''destepti'' si au facut animeul inainte sa se termine mangaul . In consecinta animeul are o poveste ,iar mangaul alta ,chiar daca au acelasi inceput . Cica s-a publicat un fel de completare pt mangaul original ca sa acopere povestea din anime .

Si grafica la anime de obicei ar trebui sa arate ca in manga... ei uite ca nu-i chiar asa ^^ Gravitation intra ca exemplu aici , alaturi de Black Cat .

Eu personal citesc manga mai mult . In primul rand ca e mai usor de luat si usor de citit ,ma pot opri oricand . Iau si animeuri ,nu zic nu ,dar nu asa de multe ca manga .

#5
Daca inainte preferam clar anime-urile si nici nu vroiam sa aud de manga, dupa ce mi-a deschis Berserk apetitul pentru asa ceva, pot spune ca prefer oricand sa citesc un manga bun decat sa vad un anime. Ma atrage mai mult. Cele mai bune anime-uri pe care le-am vazut nu m-au captivat atat de mult pe cat m-au captivat cele mai bune manga-uri. Nici macar pe departe. Recunosc insa ca am vazut mai multe anime-uri de calitate ( dupa standardele mele ) decat am citit manga-uri de calitate ( tot dupa standardele mele ) insa situatia incepe sa se schimbe, pentru ca inca sunt nou in lumea manga-urilor 4

#6
Eu sincera sa fiu as alege manga!De la un timp am devenit obsedata de ea T.T Mda,mi se pare mai usor sa citesc manga decat sa vad un anime dupa care trebuie sa astept mult prea mult sa se incarce.Plus ca la manga poti sa te opresti unde vrei si sa o citesti mai tarziu pe cand la animeuri cam greu .Totusi si animeurile sunt f bune.Mai ales ca imaginile sunt color si e mult mai comod sa stai in pat sau pe scaun si sa privesti fara sa mai dai pagini...
Concluzia ar fi ca am bele sunt interesante din anumite puncte de vedere...insa eu raman la manga^^
[center]† Feeding on chaos †
[Imagine: hiokj.jpg]
† Living in sin †
[/center]

#7
Cu siguranta nu...mie una nu-mi place manga...e intortocheata si nu pot s-o citesc... plus ca majoritatea au o grafica de toata jena..mai ales aia din Sailor Moon...cat este de frumos animeul si cat e de hidoasa manga...prefer anime de 1000 si una de ori...so anime anime rocks Smile

#8
Eu in general prefer manga, asa cum prefer si o carte unui film facut dupa el.
It-adevar e mai "usor de inteles/urmarit" un film sau un anime, fiind imagini continue si sunet si efecte, insa grafica este clar superioara la manga si am observat ca de multe ori poveste este si ea mult simplificata si modificata ceea ce mie nu mi-a placut niciodata.

Tenshi no Umi, daca tu preferi stilul mult mai simplist si copilaresc al anime-ului SM, asta nu inseamna ca manga-ul are stil "de toata jena" sau "hidoasa". Te-as ruga frumos sa-ti revizuiesti vocabularul. Naoko Takeuchi chiar deseneaza foarte bine. Uita-te un pic la art-book-uri: http://mangastyle.net/artbooks.htm .
Ca tot veni vorba de Sailor Moon, subscriu si eu ce a zis NocturnalPulse despre modificarile uneori chiar aiurea. Nu mai mentionez Angel Sanctuary care este doar "inceput" iar unele moente cheie au fost modificate drastic, ci vin la Sailor Moon. Manga-ul este destul de normal, oamenii isi dau seama cine cum e, nu tre sa le vada transformandu-le. Anime-ul e mult simplificat, mai copilaresc si foarte mult tras de par. O faza nasoala la anime in ultima serie sunt cei 3 StarLight. In manga sunt fete care se imbraca in haine de baieti pe Pamant (cam cum face si Haruka). In anime insa le-au facut baieti pe Pamant. Si astia isi schimba "gender-ul" 10 cand se transforma. Naoko a fost socata de faza asta, dar nu a avut ce face.
Cum am zis mai sus, anime-urile sutn mult simplificate, de aceea multi le evita, insa eu zic ca merita MULT mai mult. Prefer de 1000 ori sa citesc un manga decat sa vad un anime.

#9
Prefer mai mult manga, sunt mai relaxante si de calitate mai buna. Inainte preferam anime-urile, usor de vizionat, comode, dar acum prefer sa citesc manga...imi plac in continuare anime-urile dar consider ca nu au acelasi farmec ca manga.
Calitativ, consider ca de obicei manga e superioara, anime-ul e prea mult supus comercialului, dorintelor publicului, nu ca manga n-ar fi dar totusi e o diferenta de la cer la pamant, multe anime-uri dau in ridicol pentru ca sunt continuate, lungite fortat din cauza succesului.
It's a game...

#10
Pai...aproape in tot deauna manga-urile sunt mai bune ca animeurile...de ex Yu-Gi-Oh!...manga-ul este mult mai interesant ca anime-ul...la fel si cu Naruto...in anime baga unele fillere prea lungi...iar unele sunt extrem de plictisitoare...
Deci manga castiga detasat...chiar daca eu urmaresc mai multe anime-uri decat citesc manga...
[center][Imagine: Haruhi-Sig.png][/center]

[center]Spark's Blog[/center]
[center]Dacă apar manifestări neplăcute, puneţi-vă ştreangul de gât[/center]
[center]Holy F**K, that tree is eating the sky![/center]






Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)