Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Lumina vine de la răsărit

#1
Hello am venit cu un nou fic în colaborare cu Ymequa sperăm să vă placă. Aşteptăm păreri, critici, sfaturi.
Enjoy.

Lumina vine de la răsărit

Capitolul 1: PaÅŸi spre schimbare





,,În fiecare zi, în fiecare oră, minut, clipă omul este nevoit să înfrunte la nesfârşit ispita, să îşi învingă tentaţiile de oameni slabi şi să meargă mai departe, amânând rezolvările rapide şi definitive. Noi, fiinţe atât de slabe rămânem la instictele noaste primare. Singura noastră salvare este iubirea. Avem idoli şi iubim în taină, sperând să găsim pe cineva care să fie la fel ca noi, să iubească la fel ca noi’’.


Cât de stupid, mi-am spus în gând după ce am treminat de citit, asta era ideea despre tentaţii si iubire. O prostie, am continuat revoltată. Dar eu care nu ştiam nimic despre toate astea aveam dreptul să îmi dau cu parerea? În plus asta era ideea cuiva care a trecut prin asta, a trăit aşa ceva. Mulţi mi-au spus că iubirea va veni când voi înceta să o caut. Un sfat fără noimă mai ales că eu nu am căutat-o niciodată, am tânjit să cunosc acest sentiment, am sperat să îl simt însă nu s-a întâmplat nimic.
Poate că o persoană atât de imperfectă ca mine nu este capabilă să reproducă şi să capteze acest sentiment pe care îl trăieşti o singură dată în viaţă la modul profund. Eu m-am resemnat fără a încerca măcar, era simplu,mi se părea în zadar. Deşi prietena mea cea mai bună a încercat să mă scoată din ,,carapace’’, după cum zicea ea, să devin mai dezgheţată, mai interesantă şi să renunţ la toată timiditatea asta inutilă care nu era decât o piedică în calea succesului. Ei îi era uşor, era tot ceea ce eu nu puteam fi, plus că avea un ţel bine stabilit...să ajungă un model de succes.

Credeam în ea şi îmi doream să îşi poată împlinii visul, iar pentru mine nu doream decât să fac tot ce este necesar pentru ai mulţumi pe părinţii mei. Aşa că învăţam mult, fără să acord o importanţă prea mare celorlalte lucruri, dar de fiecare dată dădeam greş lamentabil, de fiecare dată cele mai importante persoane ajungeau să mă judece.

Poate că mulţi ar fi renunţat…nu eu şi asta pentru că nu puteam, doream să le arât că pot avea încredere în mine şi că nu mai sunt un copil. Desigur, la cei şaisprezece ani nu eram un om mare, însă nici un copil.
Au avut încredere în mine să mă lase singură acasă, oare de ce le era atât să îmi acorde mai multă libertate, să fiu şi eu la fel ca orice adolescentă de vârsta mea?
Ştiam că mă urmăresc în permanenţă, îi auzisem când vorbeau; desigur ei doreau să nu aflu, aşa că aveam grijă cum mă port, ce fac şi aşa mai departe. Deja avusesem multe certuri în legătură cu prietenia mea cu Ana pe care o considerau un exemplu negativ. Mie mi se părea că este un rău necesar, adică doar cu ajutorul ei mai reuşeam să ies din casă fără să mă simt penibil.
Şi aşa lumea se uita destul de ciudat când ne vedea împreună, ea fata frumoasă mereu la modă, aranjată, curtată de băieţi, invitată la toate petrecerile, pe când eu nu eram decât fata plictisitoare, neatrăgătătoare, care chiar dacă aveam un corp de model nu mi-l puneam în valoare, purtând haine largi cu părul prins numai în plete. O ciudată.
Nici măcar nu mă mai deranjau aceste comenrtarii, asimilându-le ca pe ceva normal, spunându-mi chiar şi eu că nu sunt decât o ciudată care nu face decât să stea acasă chiar şi în această minunată zi de sâmbătă.
Tocmai îmi căutam ceva interesant de citit când telefonul a început să sune distrăgându-mă şi făcându-mă să mă enervez. Se pare că primisem un mesj de l-a Ana.

,,Îmbracă-te frumos mergem la o petrecere. În jumătate de oră vin să te iau.’’

De parcă nu ar ştii că nu voi merge, dar tot cred că ar trebui să caut ceva de îmbrăcat, măcar să vadă că m-am străduit. M-am îndreptat spre dulap de unde am luat o rochie neagră care trecea puţin peste genunchii şi un sacou de aceeaşi culoare cu rochia. Deodată am auzit soneria şi până să mai apuc să răspund şatena îşi făcu apariţia în cameră trăgând după ea un geamantan. Am măsurat-o din cap până în picioare, purta o rochie roşie scurtă şi fără bretele, o pereche de pantofi la fel de roşii, în timp ce părul şi-l avea prins într-o coadă. Ştiam că îi plăcea extravaganţa, însă de data asta exagerase, ceea ce mă făcea să cred că să merg la petrecere nu v-a fi o idee bună.
- Aşa te-ai hotărât? Mă întrebă începând să se uite la hainele aruncate pe pat. Astea ?! Dragă, noi nu mergem la biserică, noi mergem la o petrecere. Noroc că am venit pregătită şi scoate din geamantan mai multe rochii care mai de care mai diferite. Am încercat să protestez şi să îi spun că nu merg, însă parcă nici nu mă auzea fiind prea concentrată.
Era imposibil să discuţii cu ea, nu făcea decât să mă pună şi să probez fiecare ţinută în parte, având câte ceva de comentat la fiecare şi plângându-se că nimic nu este în regulă, deşi eu era cea care se îmbrăca cu toate.
Cred că trecuse o oră şi tot nu se hotărâse. Eram gata să renunţ când o aud cum exclamă bucuroasă.
- Asta ! Era vorba despre o rochie neagră strânsă în partea de sus şi largă şi cu multe volonaşe în partea de jos. Era drăguţă, dar mă deranja decolteul, dar nu aveam ce face. După altă jumătate de oră Ana reuşise să mă macheze şi să mă coafeze, iar în tot acest timp nelăsându-mă să mă văd în oglindă.
- Gata…am terminat. Spuse bucuroasă de ceea ce ieşise. M-a luat de mână şi m-a dus la o oglindă în care să mă pot vedea. mi era frică să mă uit, însă când am deschis ochii am rămas surprinsă, nici măcar nu îmi venea să cred ca eram eu cea din oglindă, atât de schimbată. Arătam ca un model, surprinzător, însă îmi plăcea.
- Acum suntem gata de petrecere, spuse fericită ca şi cum ăsta ar fi fost cel mai important lucru pentru ea.

#2
Heey, am citit , dupa cum am promis.
Este un inceput de fic destul de interesant, iar ideea imi place mult.
Imi place cum descrii, insa cred ca inca se mai pot adauga putine detalii.
Dilaogul nu este sec. L-ai folosit foarte bine, si pentru asta te felicit.
Actiunea mi s-a parut putin grabita in ultima parte, insa sunt sigura ca se va remedia pe parcurs.

Ma bucur ca ati facut o colaborare. Sunt sigura ca va iesi ceva frumos.
Cam atat am avut de zis. Mie imi place foarte mult si astept continuarea. :x
Spor la scris si multa imaginatie!
~ I'm the girl who is lost in space, the girl who is disappearing always, forever fading away and receding farther and farther into the background. Just like the Cheshire cat, someday I will suddenly leave, but the artificial warmth of my smile, that phony, clownish curve, the kind you see on miserably sad people and villains in Disney movies, will remain behind as an ironic remnant. I am the girl you see in the photograph from some party someplace or some picnic in the park, the one who is in fact soon to be gone. When you look at the picture again, I want to assure you, I will no longer be there. I will be erased from history, like a traitor in the Soviet Union. Because with every day that goes by, I feel myself becoming more and more invisible... ~
Elizabeth Wurtzel


My fic: http://animezup.com/forum/showthread.php...884&page=3


]I love my family :X They are my life
My mom' : KittyKat
Surorile mele dragute : Renesmee, Elvira, Mailin, Sasame, FrogyGirl
My twin sis' : ~ Black Heart ~
Ficele mele mult iubite: Ame si ♪ Ąѕђą ♪
My Grannie : Venus- Roseta
Nepotica mea : Ioanayoana, ßéкi♡
Ma friend: Moxxy
Nora mea: Oxygen
Matusile mele minunate: Contagieuse, Tigroaica
Ma uncle : Danysor


#3
Buna , buna my love <3
Eh , uite ca am trecut si eu pe la noul tau fanfic :] (Facut in colaborare:">)
Frumos , ai avut descriere ,naratiune si dialogul nu a fost sec . Ai avut cateva repetiti ,din neatentie . Dupa greseli sincer nu m-am uitat si nici nu cred ca au foost .
~ Personajul principal e foarte interesant ,iar povestea voastra [deja] m-a facut sa astept urmatorul capitol cuuu muulta dragoste <3 ~ .

Asa ca Yumequa grabeste`te si vino repede cu umatorul capitol .
~ Nu uita sa ma anunti cand il postezi :-* .

Zbye ,multa bafta in continuare siiii ` sa avetii muuulta imaginatieee ~ :3 .

' You say you love rain,but you use an umbrella to walk under it.You say you love sun,but you seek shade when it is shining.You say love wind,but when it comes you close your window.So that's why I'm scared when you say you love me. ' -Bob Marley

#4
O sa incep cu greselile de tastare/exprimare:
idolii -> idoli
Cât de stupid mi-am spus în gând -> Cât de stupid, mi-am spus în gând
O prostie am continuat revoltată -> O prostie, am continuat revoltată
Dar eu care nu ştiam nimic despre toate astea aveam dreptul să îmi dau cu parerea? -> Dar eu, care nu ştiam nimic despre toate astea, aveam dreptul să îmi dau cu parerea?
să mă scoată din ,,carapace’’ după cum zicea ea -> să mă scoată din ,,carapace’’, după cum zicea ea
împlinii -> împlini
ai mulţumi -> a-i mulţumi
Aşa că învăţam mult fără să acord -> Aşa că învăţam mult, fără să acord
Desigur la cei ÅŸaisprezece ani -> Desigur, la cei ÅŸaisprezece ani
oare de ce le era atât să îmi acorde mai multă libertate, să fiu şi eu la fel ca orice adolescentă de vârsta mea. -> oare de ce le era atât să îmi acorde mai multă libertate, să fiu şi eu la fel ca orice adolescentă de vârsta mea? ( un monolog bine conturat are nevoie de punctuatia potrivita)
desigur ei doreau să nu aflu -> desigur, ei doreau să nu aflu
ea fata frumoasă mereu la modă -> ea, fata frumoasă, mereu la modă
nu mi-l punea -> nu mi-l puneam
comenrtarii -> comentarii
a început să sune distrăgându-mă -> a început să sune, distrăgându-mă
de l-a -> de la
Îmbracă-te frumos mergem -> Îmbracă-te frumos, mergem
peste genuchii -> peste genunchi
cu rochia Deodată -> cu rochia. cu rochia Deodată,
că să merg -> incearca sa eviti conjuctiile repetate. nu suna prea bine. = că mersul la petrecere..
nu v-a fi -> nu va fi
Aşa te-ai hotărât? -> nu e prea estetic. Incearca ceva cu subiect si predicat. Suna mai bine si e mult mai logic
Dragă noi nu -> Dragă, noi nu
Noroc că am venit pregătită şi scoate din geamantan mai multe rochii care mai de care mai diferite. -> asta nu suna bine deloc, si ar fi mai indicat daca le-ai lua separat: doua propozitii diferite.
dar mă deranja decolteul, dar nu aveam ce face -> am vazut si mai sus o repetetie, dar am uitat s-o mentionez.

Majoritatea greselilor constau in lipsa unei virgule (,), ceea ce nu reprezinta o problema, dat fiind ca se poate corecta cu usurinta, intr-un timp scurt. Ceea ce este mai grav este amplasarea gresita a unor cratime, dar si repetitiile (care, din fericire, au fost decat 2).

Imi place titlul, la fel si ideea, sper ca Ana sa reuseasca sa o scoata din carapace. Descrierea a fost buna, dar intotdeauna se poate mai bine; mult mai bine.
Mesajul pe care Ana l-a trimis a fost cam sec, si sper ca nu va fi la fel si dialogul, desi din putinul pe care l-am citit nu l-as numi sec, ci mai degraba .. nerealizat cu atentie. Nu lungi foarte mult frazele, uneori le dispare sensul, dar ai grija sa nu ai o propozitie de 2-3 cuvinte. De asemenea, mai multa atentie la estetica, exprimare si punctuatie, in general.

M-ati facut curioasa si astept nextul. Sper ca nu v-a deranjat comentariul meu.
Succes la scris!
destiny is for losers. it's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

#5
Hello Girls! >:D< Soo, nou fic, huh? :>
Well, am vazut cateva greselute de tastare, astea au fost singurele. ^.^ Si acum, revenind la fic, ideea nu pot spune ca este foarte originala, de ex, fata se va duce la bal. Si totusi, parca are ceva ce ma atrage, cred ca ma atrage viata fetei. Ofc, neluand-o in considerare pe Ana, eu ma bazez mai mult pe cealalta fata. :]]
Mi-a starnit curiozitatea cu balu` asta, nici nu stiu la ce sa ma astept, se pot intampla multe. :-? Btw, fetelor, sa veniti repede cu nextu`. * Free Kisses * :*

#6
Deci am ajuns si eu aici. sys stiu eu ca nu poti sta departe de povesti imi place:X.
Din punctu meu de vedere te descurci asa ca nu stiu ce sa spun de rau.. Ca ti-au scapat 1 sau 2 greseli se mai intampla, nu e un capat de lume. eu ma axez pe modurile de expunere care sunt :X
si tu esti geniala, defapt sunteti geniale. cum am spus si pe mes..e "+18" oare ce scene fierbinti de pui may sys?:> eii vom citi si vom afla.
mi-a placut partea alesul hainelor...o ora pentru a alege hainele pentru o petrecere?O_O e sa nu ma plang ca eu am stat si 2 ore:)) si la machiaj si alea alea vreo ora:)) dar nu mai spun nic:))
Astept next si sper sa ma anuntati:pls: Spor la scris si bye.
[Imagine: h8v.gif]
 

#7
Scuze de intarziere, stiu ca nu's prima si sunt ultima din sir. --"
Oricum, vad ca ai inceput un collab si asta e chiar frumos, pe langa toate continutul este dragutt, bine scris, cu cateva greseli de exprimare.. dar de tastare, hmm.. nu stiu.

Descrierea: nu a lipsit sub nici o forma, insa eu cred ca se putea mai mult de atat.
Insa asa ai descris in detaliu anumite lucruri, deci nu este paguba. Mi-a placut.
Actiunea:Nu mi se pare grabita, cred, nu stiu. Dein cauza ca descrierea poate acopera anumite zone ale capitolului ce imiedica cititorului sa isi de-a seama unde e grabita, sau poate chiar nu ai grabito, nu stiu. In rest e bine.

Stiu, deci nu prea ai sa pricepi foarte multe din comul meu. --"
Nici eu nu prea stiu ce naiba am scris aici.. XD dar oricum imi place primul capitol si astept foarte nerabdatoare urmatorul.. ^^
Spor la scris si multa imaginatie !
Meow~ :3

#8
Pai se pare ca am ajuns si eu imi pare rau ca a durat atat de mult dar scoala e de vina stii si tu cum e.
Interesanta idee, foarte frumos descris si sincer chiar este o realitate unele persoane chiar se simt asa date la o parte si e nedrept dar nu conteaza. Ai cam facut greseli de tastare dar nu stau sa le pescuiesc acum dar stiu ca sunt. Pai cam atat eu atept next-ul cu cea mai mare nerabdare.
http://farm3.static.flickr.com/2496/4202...a4a1_b.jpg


infrunt furtuna si ma gandesc
oare cat mai trebuie sa supravietuiesc
visele se sting usor
la fel ca un gand de dor
se duc departe si dispar
ca umbra dintr-un suflet amar
si nu raman decat regrete
fara sperante sau chiar secrete

[Imagine: chibi_8329.gif]
lolix kid, chibi-ul lui
lolix


[Imagine: 6141910.png]


[Imagine: 6fd6871.png]

#9
App in primul rand thanks pt ca m-ai anuntat ^.^ . Imi place mult noul filc , titlul este superb ''Lumina vine de la răsărit'' cum l-am citit mi-am dat seama ca este minunat . Ideea este foarte interesanta , ai descris uimitor si ai avut si un sambure de adevar , uni oameni chiar se simt dati la o parte si este foarte adevarat ca este nedrept . Ai avut cateva greseli p'aici pe colo dar ma rog , cateva greseli nu strica un text atat de frumos :X
Poi cam atat dar sa sti ca imi place foooarte mult si abea astept continuarea :-*

By3 ^.^
Mereu sunt un Zambet !! ^.^

[Imagine: taeyeon.jpg]


#10
Hello:* se pare ca am ajuns ultima, dar e bine ca am apucat sa mai ajung:))
OK... inceputul e foarte interesant si imi place mult ideea pe care e bazata ficul.... seamana un pic cu mine:)).... pana acum trei ani si eu eram aproape la fel( spun aproape pentru ca eu cat de cat aveam grija de mine, dar la fel ca fata a carui nume nu am avut ocazia sa il cunosc:)) nu imi puneam corpul in valuare).... anyway din fata inocenta, timida si cuminte am devenit un dracusor impielitat>:)..... I am a very bad girl>:)....
Hoppaaa am c-am deraiat de la subiect:)).... e draguta schimbarea ei, dar cred ca e putin c-am brusca..... totusi sunt curioasa sa vad cum vor reactiona ceilalti cand o vor vedea asa schimbata..... de la ratusca cea urata la o lebada frumoasa:).......
Inafara de greselile de tastatura nu am nimic de reprosat.... asa ca :*:bye:

P.S. Sa nu se creada ca am ceva cu ratustele.... era doar un exemplu:))



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  In lumina Intunericului Mindy 3 3.367 19-04-2011, 11:11 AM
Ultimul răspuns: Abbeh.
  [split] Lumina vine de la răsărit ( +16 / +18 ) Valleee 0 1.107 28-03-2011, 06:23 PM
Ultimul răspuns: Valleee
  Lumina ce va imparati intunericul(fic sasuhina) Gabriella 15 11.480 28-05-2010, 05:58 PM
Ultimul răspuns: Gabriella
  Cand lumina e stinsa Axel . 1 2.422 09-05-2010, 06:30 PM
Ultimul răspuns: Akane
  Lumina de la capatul tunelului made Drama Queen 2 2.510 01-08-2009, 12:16 AM
Ultimul răspuns: Zyspar
  Inger de lumina chrissta 7 6.015 23-06-2009, 10:25 AM
Ultimul răspuns: chrissta
  Iluzii de lumina [done] lala11 1 2.640 13-09-2008, 04:48 PM
Ultimul răspuns: denisa
  Lumina&intuneric bloody teo 2 4.019 16-08-2007, 08:00 AM
Ultimul răspuns: Shiva


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)