Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Jurnalul unei adolescente imature

#1
Fiindca adolescenta inseamna pasi spre nesiguranta zilei de maine! ---nu stiu de ce mi-a venit in minte aceasta propozitie ... ma rog...

Voi posta ceva scurt cu un inceput prost si cu un sfarsit cam aiurea si neterminat - aici depinde si de ce parere veti avea voi, eu am spus-o pe a mea ^...^ [ baka me ] -

Jurnalul unei adolescente imature
~Fiindcă prietenia adevărată trece dincolo de moarte.~


Ura este adevăratul viciu omenesc, asta fiindcă ajunge să te întoarcă chiar împotriva ta!


Viaţa nu-i doar o pată neagră plină de durere, este şi lumina pură a razelor solare. Spun asta, deoarece am trecut prin multe schimbări şi nu mă refer la cele legate de temperatura de afară. Am învăţat să cresc şi să depăşesc stadiul acela de copilandră răsfăţată, antrenată într-un anturaj prost, de unde am obişnuit să fac numai lucruri de care nu mă pot mândri. Totuşi voi fi veşnic recunoscătoare mamei; fiinţei dragi ce mi-a dat naştere şi ce s-a chinuit din răsputeri să mă readucă pe calea cea bună. În zilele de azi sunt mulţi adolescenţi care, ca şi mine, o iau pe un drum prăpădit şi plin de gropi. Din anturajele proaste rezultă multe lucruri rele; la început te îndeamnă să faci ceea ce şi ei fac: să fumezi, să te droghezi, ba chiar să furi doar pentru a putea plăti viciile de care eşti ultra-dependent, iar mai apoi, te pot transforma şi într-o prostituată, asta în cazul în care eşti fată, doar pentru a face rost de bani pentru droguri.
Pentru a nu ameţi pe nimeni cu tot ceea ce eu încerc să explic aici, voi pune fragmente detaliate ale jurnalului meu, cu tot ce s-a petrecut în ultimul an, timpul în care am fost rătăcită-n lume, confruntându-mă cu multe probleme legate de maturizare.

Miercuri – 2 septembrie

Stresată de faptul că mama nu-mi acordă nici ce-a mai mică atentie.
Aş vrea să mai pot vorbii deschis cu ea, aşa cum o făceam în urmă cu câţiva ani, însă acum e prea ocupată cu munca, parcă nici nu-mi mai simte prezenţa, sunt ca o străină pe care se presupune că trebuie s-o întreţină. Tot ceea ce ea face-n casă este să pună masa, ca mai apoi să se aşeze în fotoliul său cu laptopul în braţe şi să-şi continuie munca lăsată baltă la serviciu. Trebuie să mă resemnez cu faptul că nu vom putea vorbi mai mult de cinci minute şi că n-am suficient timp nici măcar să-i spun problemele mele, pe care aş dori să i le povestesc dorind un sfat mai bun decât cel dat de prietenii mei.
- Draga mea, nu am timp acum, putem vorbi mai încolo? Asta a fost ceea ce mama s-a hotărât să-mi spună în timp ce a intrat în sufragerie, aşezându-se în fotoliu; mă privea, sperând să-i dau acel răspuns dorit de ea, iar mai apoi să-mi continui drumul până-n camera mea care-n momentul de faţă mi se pare mult prea pustie.
Femeia asta mă înnebuneşte, de ce mă evită mereu, de ce nu vrea să mă asculte şi pe mine de la început până la sfârşit?
Mă hotărăsc să dau drumul la calculator şi să intru niţel pe messenger, poate găsesc pe cineva online cu care aş putea schimba vreo două, trei vorbe. Dupa câteva ore de petrecut în faţa monitorului, zâmbind acestuia ca proasta, accept invitaţia unor vechi amici de a ieşi la un ’ suc ’. Gândul că ies din casă ca să-mi petrec câteva ore afară, în aerul poluat de la maşiniile ce tot se plimbă de colo-n colo, mă bucură într-o oarecare măsură. Mă îmbrac cu ce prind în mână mai repede, dar în acelaşi timp sunt şi nişte haine confortabile, sport ce-mi dau siguranţa de sine. Mama nu-mi va simţi lipsa aceste câteva ore în care voi fi plecată.

7 p.m

Nu mi-am permis să intru mai târziu în casă ştiind că nu o anunţasem pe mama de ieşirea mea afară, însă mi-a făcut mare plăcere să-mi revăd prietenii din copilărie şi pot zice că am fost uimită de schimbarea lor radicală, de la fizic până la comportament. Sunt rebeli şi nimeni nu le stă în cale. Amanda, fata cea nouă, părea chiar foarte fericită că face parte din grupul lor de prieteni, era aşa de bucuroasă încât îmi venea să-i întreb pe ceilalţi dacă nu cumva tipa este drogată, dar m-am abţinut, nu era şi nici nu este problema mea. Când mă gândesc că şcoala este pe a punctul de-a începe, îmi vine să ţip, eu încă-mi doresc să fie vacanţă. Sper să ies şi mâine afară cu ei, poate plănuim ceva contra începerii şcolii. Clar că la ora asta încep să debitez lucruri stupide, de care ar râde multă lume. Tot ce ştiu în momentul de faţă este că voi păstra o legătură apropiată cu prietenii din copilărie, că mă voi distra mult şi bine cu ei.
Mama s-a gândit să-mi facă o scurtă vizită prin cameră, să mă întrebe ce mai fac şi dacă doresc să mănânc ceva. Şi discuţia noastră a ţinut maxim şapte minute, mai apoi fiind întreruptă de telefonul mamei ce suna insistent. Şi uite cum n-am mai stat de vorba cu mama. Mă doare că nu lasă serviciul măcar câteva ore pentru a sta de vorba cu mine, pentru a mă mai asculta, însă încerc s-o înţeleg, dar oare cât va mai ţine această înţelegere?


____________________________________________________________
Stiu ca inceputul - la fel ca si restul partilor care vor urma - este plictisitor, insa mentionez ca am scris povestioara in momente de plictiseala si graba si de aceea, probabil ca lucrul acesta se va resimti si in fan fic. Totusi sper sa va placa si sa cititi cu placere. Astept sa citesc parerile voastre - bune sau rele - [ sfaturi, critici, laude etc ].

* Z-Bye *

#2
HeLLo :D
Tzi`am citit si eu fic`ul :-)
Pentru inceput vreau sa fiu lamurita cu un lucru...de unde si pana unde e plictisitor? :-?
Mi`a placut mult cum ai inceput, mai ales faptul ca povestirea este un jurnal iar mie imi plac mult genul acesta de scrieri
Descriere ai avut din plin, si a fost foarte bine detaliata, lucru care pe mine m`a incantat enorm
Naratiunea este buna, iar actiunea e povestita frumos, nu`i grabita sa treci cu Ferrari pe lanaga evenimente
Imi place modul in care te exprimi, nu repeti cuvintele, iar grteselile de tastare se pare ca nu exista.
Lucrarea este frumos aranjata in pagina, iar aspectul este foarte bun
Acum un lucrusor mic, micutz nu mi`a placut si anume faptul k e atat de scurt :(...dar sper sa faci capitolele mai lungi pe viitor :D
Abea astept next`ul....so spor la scris
Ja Ne :*
KyuMin.

#3
Buna! Am citit si eu ficul tau si mi se pare interesant. O zi din viata unei adolescente, sau mai bine spus zile din viata unei adolescenta sunta foarte promitator :X:X :D.
Mi-a placut cum ai descris si chiar nu a fost plictisitor. De fapt chiar mi-a captat atentia :x. Ai descriere frumoasa si modurile de expunere se imbina armonios. Chiar nu am vazut nicio greseala, chiar si de tastatura si asta e foarte bine. Astept cu nerabdare capitolul urmator si sper sa-l pui cat de repede potzi si daca se poate sa-l faci mai lung :D.
Cam atat.
Succes in continuare.
Bye and kisu :*:*:*:-h
Hetalia

Sa fii deschis nu inseamna sa fii receptiv la ce iti place tie, ci la ce este bine, atfel te numesti "om cu prejudecati", eticheta pe care oamenii din ziua de azi o pun numai celor demodati, dar nu se vad pe ei...

#4
* TeikiatsuYoru - Tin sa-ti multumesc foarte mult pentru ceea ce ai spus si pentru faptul ca ai trecut pe aici. Arigatou pentru reply'ul tau si ma bucur foarte mult ca-ti place acest inceput. Imi cer scuze ca nu are capitole mult prea lungi, insa sper sa-ti placa continuarea.

* ashya_love - Si tie tin sa-ti multumesc pentru comment si parere, ma bucur foarte mult ca-ti place ceea ce am scris in poveste si sper sa citesti si continuarea chiar daca a venit cu o mare intarziere.

Va urez lectura placuta!


Joi – 3 septembrie

Stau întinsă-n pat cu ochii aţintiţi la tavan, aştept vreun semn, un sunet care să mă scoată din starea lamentabilă în care mă aflu. Un foşnet cât de mic o fi el, sau măcar telefonul care să sune. Acum pe bune, chiar că am nevoie de o persoană capabilă să mă trezească din starea deplorabilă în care mă aflu. Să înţeleg că nimeni nu doreşte să mă trezească din visarea absurdă în care trăiesc? Fac un efort şi mă ridic din pat, înaintând spre baie pentru a mă spăla pe faţa.
Ies din cameră şi realizez că aşteptam degeaba un semn din casă, nu-i nimeni, sunt doar eu şi jucăriile mele de pluş – Cât mi-aş dori ca ele să poată vorbi. –
Cineva sună la uşă aşa că mă duc să deschid încercând a-mi menţine o stare bună, ţinând cont de faptul că tocmai am fost întreruptă dintr-o conversaţie telefonică cu buna mea prietenă, ce se pare că s-a întors în oraş şi doreşte să ieşim afară. Indignarea faţă de cel ce a sunat la uşă îmi trece când realizez cine este şi îi ofer un zâmbet blând, bucurându-mă de sosirea lui în faţa locuinţei mele.
- Amelia, ce mai faci, iubito? mi se adresează afişând şi acesta un zâmbet. Însă mă enervează tonul ironic în care tocmai şoptise acel ’ iubito ’, iar dintr-o dată simt nevoia să ţip şi să-mi descarc nervii, însă nu las asta să se întâmple, aşa că ajung să lupt cu propria-mi persoana pentru echilibrul stării mele.
- Uite tocmai mă întrebam ce-ar putea să te aducă pe la mine, raspund eu afişând o figură plină de mândrie.
Dupa ce mai stăm câteva clipe de vorbă, aflu motivul sosirii sale în faţa apartamentului în care locuiesc: acesta doreşte să mă invite la o petrecere şi-mi spune că mai pot aduce şi pe altcineva dacă doresc. Îi mulţumesc pentru invitaţie şi îi spun că dacă pot veni îi voi trimite un mesaj pe telefonul său, iar mai apoi pleacă spunându-mi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a ajunge la petrecere, fiindcă i-ar face mare plăcere să ştie că mă aflu şi eu acolo. Adevărul este că, încă de când m-a invitat ştiam că voi veni, însă îl mai las să fiarbă niţel. Îmi amintesc brusc, de biata Miranda ce stă şi aşteaptă la capătul celălalt al firului telefonic, aşa că mă duc repede la acesta sperând că n-a închis din plictiseala de a aştepta.
Revin la discuţia avuta cu ea, întrebând-o pe un ton vesel daca doreşte să mă însoţească la petrecere, iar mai apoi aştept răspunsul afirmativ al acesteia.
- Da, desigur că vin, însă la zece trebuie sa fim acasă, înţelegi problema, suntem minore, iar părinţii sunt adulţii ce ne controlează. Păpuşarii adolescenţei noastre!

11:30 p.m

Sinceră să fiu a fost foarte frumos, m-am distrat la nebunie. O petrecere fără părinţi, doar cu adolescenţi, alcool şi muzică. Am băut, iar mama imediat ce am intrat pe uşă a şi început cu o morală de zile mari.
’ - De ce ai băut atâta, copilă? Miroşi a băutură de la o poştă, ce înseamnă asta? ’ mă întreba ea, în timp ce eu sughiţam şi mă uitam indiferentă pe tavan, parcă număram ceva inexistent. În timp ce mama îmi ţinea predică, eu aveam un chef foarte mare de-a lenevi şi de a o face pe aceasta să tacă din gură pentru a nu-mi mai da şi mai multă durere de cap. Într-un final am ajuns în cameră şi ca o marionetă controlată m-am supus cerinţei date de mama: aceea de a face o baie fierbinte pentru a mai potoli mahmureala pe care o căpătasem la petrecere şi de care momentan nu puteam scăpa.


___________________________________________________________
Cam atata din aceasta parte, astept sa citesc cat mai multe pareri [ bune sau rele ( sfaturi, critici, laude etc ) ], spune-ti-va parerea indiferent daca este una buna sau o critica de zile mari. Accept critica atata timp cat ea este una cu bun simt, fara jigniri aduse la adresa autoarei - adica la adresa mea -.

#5
Hello sisu <3
Uite, dupa cum mi-ai spus ieri seara..aveai si tu un fic ratacit pe aici :D

Ohh, sincer ma bucur sa recitesc fan ficurile tale. Mereu au ceva special :X
Acesta insa se refera la procesul de maturizare a unei adolescente.
Nu prea am ce sa comentez la el, pentru ca ai de toate acolo XD
De la cel mai mic detaliu si pana la cel mai important, ma fascineaza. Nu am vazut nimic care sa-mi para plictisitor... Deci ?

Te rog sa vii cu urmatorul capitol, pt astept cu nerabdare >:D<
[Imagine: tumblr_mfikklIRTU1rwyn4so1_250.gif][Imagine: tumblr_mfikklIRTU1rwyn4so6_250.gif][Imagine: tumblr_mfikklIRTU1rwyn4so9_250.gif]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Jurnalul unei fete pierdute in amintiri Hinata-san 3 3.010 13-10-2013, 12:26 AM
Ultimul răspuns: Mathilde
  Jurnalul întunericului Marie 1 1.874 18-12-2011, 04:31 PM
Ultimul răspuns: Daria v2
  Jurnalul amicului meu onu' 4 2.786 12-12-2011, 08:59 PM
Ultimul răspuns: yaoi maniac
  Jurnalul vietii mele - [+18] Layla. 47 23.683 09-10-2011, 03:30 PM
Ultimul răspuns: Rose ^^
  Jurnalul secret al vietii mele [+18] Savarina Ali 7 7.572 21-09-2010, 11:36 PM
Ultimul răspuns: Savarina Ali
  Jurnalul blestemat [+16] Splendora Cromwell 21 12.279 26-03-2010, 08:25 PM
Ultimul răspuns: Splendora Cromwell
  Viata unei adolescente Summer's 4 5.012 18-03-2010, 09:19 PM
Ultimul răspuns: Denny
  Aventurile unei adolescente.. [+16 / +18] [hentai] ~ Oxy by ZiZuLiCi ~ 6 6.697 11-07-2009, 03:48 PM
Ultimul răspuns: Bad Blood.
  Jurnalul unui vampir [+16] Bye Bye nu's 3 9.585 20-05-2009, 09:08 PM
Ultimul răspuns: Bye Bye nu's
  Jurnalul lui Sasuke BlueGum 19 13.835 26-04-2009, 05:39 PM
Ultimul răspuns: D@n@


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)