Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Do you belive in God?

#31
Tornado, nudal, Axxa no way interesante opinii.
tornado sunt perfect de acord cu tine. Religia= manipulare. Adica, hai sa fim seriosi sunt o groaza de reguli pe care trebuie sa le urmezi si daca stai sa analizezi acele reguli o sa vezi ca de fapt nu spune decat atat: asculta-l pe preot, pt ca prin el Eu( Dumnezeu) comand. Be serious! Cat despre cei care ne conduc si sunt la putere si bla bla bla.... Din nou un singur cuvant: Conspiratie. Oricum nu vreau acum sa ma lansez in explicati si sa demonstrez ca exista conspiratie. Toata lumea stie ca exista cei care nu sunt de acord cu mine, bagajele si lasati-ma in pace.
nudal nu stiu daca e chiar asa. Adica religia l-a facut pe om sa fie cu bun simt? Hai sa fim seriosi, mai repede parinti l-au facut pe om sa fie cu bun simt. Daca te uiti o sa vezi exact ce a facut religia pentru omenire. Toti cei care au facut rau au fost fanatici. Teroristi fanatici, Hitler fanatic, Papa fanatic. Nu conteaza cui se inchina idee e ca sunt sau au fost fanatici. Deci ei cum au reusit sa scape de partea cu bunul simt pe care ar tr sa il invete din religie?
Axxa no way sunt jumi-juma, adica pe o parte te aprob dar cu cealalta parte nu sunt de acord. Adica talentul si stralucirea marilor savanti, scriitori nu a venit de la Dumnezeu. Da, teoria lui Darwin e putin mai mult fortata dar nu pentru asta e apreciat si cunoscut el, ci este apreciat pentru ca intr-o lume care era manipulata de religie a venit si a zis: NU, omul nu a cazut din cer pe pamant pentru ca au muscat dintr-un mar amarit. Stii ca a fost persecutat si obligat sa scrie o carte in care isi contesta propria teorie? De ce? Pentru ca domnilor catolici nu le-a convenit ca oameni au inceput sa creada in asa ceva. Nici mie nu mi-ar conveni, ca imi scade puterea de manipulare. Oameni au murit in Inchizitie pentru ca erau inteligenti si nu vroiau sa se supuna si atunci au fost numiti vrajitoare, eretici, etc.
Ma rog, clar cineva exista acolo sus. Intrebarea mea este cine l-a facut pe el? Ne tot intrebam daca exista D-zeu, exista unul, doi, trei, un milion dar pe ei cine i-a facut? Unde se opreste acest cerc? Sau se opreste vreodata? Daca universul si lumea noastra asa cum o stim este doar o mingie frumoasa in mana unui extraterestru sau in mana Lui D-zeu? Sunt atatea intrebari fara raspuns si l-a care nu o sa gasit, poate, niciodata raspunsul.
Dumnezeu a fost creat pentru ca omul sa isi poata trai viata stiind ca exista ceva dupa moarte. Dar daca nu exista? Daca pur si simplu mori si nu mai exista nimic? Adica cine spune ca nu este asa? Nimeni. Pentru ca nu suntem in varful lantului trofic si pentru ca suntem slabi si nu putem accepta adevarul, acela ca nu exista nimic dupa moarte, avem nevoie sa credem intr-un Dumnezeu pt ca astfel credem intr-o viata dupa moarte. Aici fiecare cu parerea lui. Eu am cosmaruri cu acest lucru, cu faptul ca voi deveni nimic si nu voi mai exista, ca nu voi mai gandi, ca tot ce fac si cum traiesc devine o simpla statistica intr-un dosar uitat de lume. Imi doresc sa cred ca exista ceva dupa moarte, ca voi fi constienta si voi vedea cum evolueaza lucrurile pe Pamant dar asta ramane de vazut. Existenta Lui Dumnezeu nu contesta si nici nu atesta existenta vietii dupa moarte. De fapt asta este intrebarea.
Am spus si mai sus ce cred eu ca se intampla dupa moarte dar niciodata nu poti fi 100% sigur de acest lucru.

#32
Eu una cred in Dumnezeu o_o I mean ... sa fim seriosi , voi spuneti ca nu exista Dumnezeu , atunci ce exista ? o_o Iesiti putin afara din casa si uitativa in jur . Ce o sa vedeti ? O lume minunata . Nu apare apoi intrebarea cum a aparut ? Simplu . Cineva a creat-o si acela este Dumnezeu . Puteti spune ca lumea e din totdeauna , dar totul are un inceput , totul a pornit de undeva si cineva , adica o persoana a creat acel ceva . O persoana ... acela este Dumnezeu . Incetati sa va mai ganditi cum a aparut El , pe El cine l-a creat si tot asa , deoarece nu merita sa va complicati viata . Nu va mai ganditi deasemenea la ce se va intampla cu noi dupa moarte , unde vom ajunge . Cert e ca vom ajunge undeva . Dumnezeu ne-a dat viata si noi trebuie sa ii multimim pentru acest dar , deoarece ... daca nu era El , nu eram nici noi , corect ? Incetati sa va mai ganditi la trecut sau la viitor , deoarece noi traim in prezent . Prezentul conteaza . Degeaba ne strofocam sa aflam raspunsuri legate de Dumnezeu si moarte , degeaba ne spune un simplu om adevarul , deoarece acel om nu are de unde sa stie . A murit cumva pentru a ne spune cum este viata de apoi ? Nu . Cred ca raspunsul il vom afla pur si simplu dupa moarte .
Nu pot spune ca sunt cea mai credincioasa fiinta de pe pamant , am si eu pacatele mele ca toti ceilalti . Nu prea merg la Biserica , defapt cam deloc o_o Merg doar de Paste si de Craciun . Cred ca de Pastele acesta am mers cam de 3-4 ori impreuna cu niste prieteni . M-am obisnuit sa nu ma duc la Biserica macar Duminica , deoarece sunt foarte lenesa in weekend si ma trezesc destul de tarziu si acum traiesc cu obisnuinta asta . Chiar daca nu prea dau pe la Biserica , cred ca acolo sus exista cineva care are grija de noi toti .
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !


#33
Nu, nu cred în dumnezeu.Am renunţat să cred nu din motive personale ci doar pentru că documentarea mea a ajuns şi la acest subiect şi am citit, am tras concluzii şi m-am bucurat că nu sunt singura care a tras acele concluzii (nu, nu e vorba despre persoane de pe zup).Cât despre entitatea aceasta în sine ... În general, religia se bazează pe ipocrizie.Te duci, eşti destrăbălat la bar, te duci într-o încăpere cu mulţi oameni care se roagă la ceva să-i ierte şi să-i scape de problemele pe care ei singuri şi le-au făcut mai mult sau mai puţin, apoi, iar se duc la destrăbălat.Ziceţi că-i perfect dumnezeul ăsta al vostru.Da ? Atunci de ce nu vă ajută ? De ce lasă să fie violaţi copiii de 4 ani ? Ziceţi că ne vrea binele.Dacă exista şi ne vroia binele, atunci nu lăsa să ne coborâm aşa de jooos, am fi fost toţi puri.Religia nu acceptă incestul, dar, în concepţia voastră, Adam şi Eva au avut plozi care au făcut incesturi nenumărate pentru a crea ce e acum.Este imposibil.Tot ce păţim ne facem cu mâna noastră.Bine sau rău.Chiar dacă binele şi răul vine din exterior (aici nu-i cu mâna noastră), nu există vreo entitate care să vă controleze viitorul.
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
(Sid Vicious)

#34
Ayuka , este interesant ce spui , dar atunci cand zici ca de ce Dumnezeu lasa sa fie violati copiii de patru ani ... nu cred ca este vina lui ci vina celor care comit acest pacat . El ne-a dat o viata , dar noi o facem cum vrem . In lume sunt mii de oameni rai , care au devenit ceea ce sunt nu pentru ca a vrut Dumnezeu , ci pentru ca asa au vrut ei . Noi suntem liberi sa facem ce vrem , si cand spun noi , ma refer atat la persoanele bune , cat si la cele rele . Dumnezeu ne-a dat viata , noi facem ce vrem cu ea . Si oricum viata nu e perfecta . Nu o sa vezi pe nimeni perfect pe strada cu siguranta . Nu e nici un Dumnezeu in noi , deoarece noi suntem noi si facem ceea ce ne dorim . Dar el exista undeva acolo , in lumea asta xD Ai dreptate atunci cand spui ca multi se duc la Biserica pentru a le fi iertate pacatele , apoi se apuca iar de vechiurile obiceiuri . Acestia sunt oamenii ! Dumnezeu ne lasa sa facem ce vrem =]] Asa e , nu cred ca putem schimba ceva cu siguranta ^.^ In fine , asta este parerea mea , adica in concluzie noi suntem de vina , noi nu incercam sa fim mai buni si in final se vede rezulatatul , adica ... tot noi ajungem sa suferim , nu-i asa ? =]] N-am vrut sa iti critic opinia , doamne fereste , aceea este parerea ta si ai dreptul sa gandesti asa cum iti doresti , nu ? =]
[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !


#35
Gândesc cum vreau, daaar, nu ai zis nimic de incest.În celălalt post ziceai "Incetati sa va mai ganditi cum a aparut El , pe El cine l-a creat si tot asa , deoarece nu merita sa va complicati viata " .Ne complicăm viaţa dacă noi credem în el.Dacă e viaţa noastră şi facem ce vrem, de ce ne mai pedepseşte ? Eh, dumnezeu.Istoricii au descoperit că în Neolitic, oamenii de atunci se rugau la 'zeiţa mamă pământ', inventată şi căreia îi aduceau slavă făcând plecăciuni la nişte statuete confecţionate de ei.De ce le-a venit ideea de a găsi o entitate pe care trebuie să o slăvească ? Pentru că nu aveau nicio explicaţie pentru toate fenomenele din jurul lor : Furtuni, fulgere, tornade & co.Aşa şi dumnezeu.A fost creat în mintea oamenilor din anul 1 pentru că nu aveau vreo explicaţie pentru fenomenele care se petrec în jurul lor.Dar acum, oamenii de ştiinţă au dovedit că toate au o explicaţie.Cum ziceai tu 'să nu ne complicăm viaţa' să bla bla bla, adică să nu ne mai gândim că există ceva care a făcut tot ce e acum, ci să ne vedem de problemele din interior.Dacă dorim să ne extindem, ne documentăm şi aşa nu am mai vorbi despre ceva ce nu ştim.Copiilor le este implantat în cap că există o entitate dinasta, şi de asta sunt aşa mulţi creştini.Nu mulţi sar de la catolicism la creştinism or de la pocăism la creştinism.
E o pierdere de timp.Binele ţi-l faci singur, nu o entitate inexistentă ţi-l face.Ori, altcineva, dar de obicei, tu singur.Cât despre rău, la fel, ori o altă persoană ori fenomene ale naturii ş.a.m.d.
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
(Sid Vicious)

#36
Eu una cred în Dumnezeu. Şi când am avut vreo problemă, m-am rugat şi m-a ajutat. Există persoane care cred, şi persoane care nu cred. Fieacre este liber să creadă în ce vrea. Cum a spus şi Beki, Dumnezeu ne-a dat viaţa, iar noi facem ce credem. Nu sunt cea mai cuminte persoană, şi recunosc că am făcut greşeli. Înainte mergeam pe un principiu greşit. Credeam că dacă fac numai fapte bune, o să fiu fericită. Dar acum mi-am schimbat părerea. Cred în Dumnezeu, mă rog, dar nu exagerez. Mai sunt şi oameni foarte bisericoşi care exagerează, sau care fac fapte bune numai ca să se laude.
[Imagine: 212ctp4.gif]
'Cause you are so beautiful
Nal sumsuiga haneun ne ibseul saranghandanmal oh
'Cause you are so beautiful
Nae geoteman meomulreo(keudae namanui).





















#37
Cred în Dumnezeu într-o oarecare măsură. Cred că El a făcut lumea, cred că El ne-a făcut şi pe noi, însă am avut atât de multe probleme, şi nu tâmpenii legate de : m-a părăsit marea dragoste. Nu . Am avut foarte multe probleme grave, impasuri, la care nu am găsit nici un Dumnezeu. Când ţi se întâmplă ceva grav, nu te gândeşti că nu există. Însă dacă se repetă de atât de multe ori, ajungi să te îndoieşti de existenţa lui. Este şi un psalm, de Tudor Arghezi, în care persoana respectivă încearcă să găsească o certitudine, cum că Dumnezeu ar exista. Şi nu găseşte. Nimeni nu o să găsească vreodată.
A scris cineva, că nu trebuie să ne punem întrebările : cine ne-a făcut, unde este El, ş.a.m.d. Îl/O contrazic. Omul a fost făcut curios. Este una din calităţile sau defectele lui. Fiecare are nevoie de o certitudine, de o dovadă a existenţei lui Dumnezeu.
You know it is going to be a bad day , when you jump out of bed and miss the floor.







Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)