Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Do you belive in God?

#1
Am cateva nelamuriri in legatura cu credinta si as vrea sa stiu si parerea voastra.. so:
Stateam ieri de vorba cu o colega[ ea face parte din martorii lui Iehova] si m-a uimit devotamentul ei fata de religie, si credinta tuturor faptelor spuse in Biblia ei. Crede ca cu dezavarsire ca atunci cand pacatuieste Dumnezeu o vede, si o va pedepsi. Are impresia ca daca se roaga Domnului poate trece peste orice greutate din viata.
Ar mai fi de spus, dar sa revin la parerea mea despre Dumnezeu. Majoritatea au impresia ca daca se roaga, vor fi ajutati, peste ca sunt credinciosi, iar Dumnezeu inca exista acolo sus, si ii ajuta... yea, sigur29. Noi reusim cu propriile noastre puteri sa trecem peste tot ne-a intunecat inima. iar daca viata devine mai grea la un moment dat, nu e din cauza pacatelor pe care le-am comis. Dumnezeu nu sta sa se uite la fiecare injuratura pe care am spus-o si apoi in cealalta lume, sa ma trimita in iad, pentru asta.
Ne rugam la cineva ce nici nu stim cu siguranta daca m-ai exista. [ sunt de acord, probabil El a creat universul si pe noi... oamenii, dar sincer mai bine nu ar fi facut-o la cate dezastre si calamitati am creat, am ajuns sa ne ucidem intre noi, razboaie mondiale, masacre] Nu Dumnezeu ne va spune cand este sfarsitul lumii, ci noi o vom face.
Mi-am format o impresie[ si as vrea sa ma insel], insa multi oameni se roaga la Dumnezeu, pentru ca asa cum se spune El este Atotputernic, si ne poate influenta viata, daca il slavim si ne inchinam Lui, dar mie mi se pare ca simplul fapt pentru care facem asta este ca nu avem destula incredere in noi, nu suntem destul de puternici ca sa trecem cu singuri peste greutati. Avem nevoie de un sprijin, desi acesta nu exista, ne place sa ne creem false iluzii, asupra adevarului.
Singura persoana in care ar trebui sa ai incredere, care stii ca exista, si stii exact de ce este in stare, este tu insuti...
~ Credeti ca din cauza pacatelor comise Dumnezeu va pedepsit?
~ Credeti ca daca va rugati veti fi ajutati de Cel de sus?
~ Credeti ca daca sunteti buni crestini veti fi raspalatiti?

Nu prea m-ai am motive sa ma rog cuiva, ce stiu ca nu ma ajuta...imi traiesc viata dupa niste criterii impuse de mine...
P.S : sa nu aveti impresia ca tin cu Satana





#2
well Flo, Dumnezeu nu a vrut ca cei care ii au in religie, sa creadfa si sa se roage la el. Nici un om nu este fortat sa creada in Dumnezeu findca Dumnezeu vede si pedepseste cu siguranta. In prinvinta ca faptului ca Dumnezeu nu ne ajuta chiar daca ne rugam, era o povestioara foarte interesanta, pe care am studiat-o la biserica spunea cam asa:

"Ca un om era pe moarte, internat apoi in spital. Omul acelas nu putea sa se dea jos din pat, asa ca colegul de camera ii spunea tot ce se petrece afara. Luni de zile, omul nostru nu putea sa vada ce e afara, fiindca nu avea voie sa se ridice din par, insa colegul lui ii spunea cum florile inforesc, cum viscolul pune stapanire pe tot. Dar, intr-o zi clegul muri, iar omul fu mahnit. Cand veni o asistenta, omul o intreba cum arata peisajele de afara, spunandu-i ca colegul lui ii spunea tot ce era afara, in sa asistenta i-a spus ca nu are cum sa-i fi spus { colegul} fiindca acesta, pe timpul cand traia era orb.
"
Scuzati de off topic, insa ce invaztam ca acest coleg si-a dus crucea, adica a acceptat destinul dat de Dumnezeu, lui.
Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce, insa stie El ce face mai bine.

Cum am spus, eu una cred. Si ma rog mereu cand mi se intampla lucruri mai grele, cred, asta fac, insa la un moment dat am sentimentul ca nu ma ajuta, insa dimpotriva, se intampla mai mereu sa zambesc dupa o perioada.
-

#3
~ Credeti ca din cauza pacatelor comise Dumnezeu va pedepsit?

Nu. Daca e sa fii patit ceva rau, cu siguranta a fost din cauza mea. Dumnezeu nu pedepseste.

~ Credeti ca daca va rugati veti fi ajutati de Cel de sus?

Biblia spune ca suntem ajutati daca ne rugam la Dumnezeu. Dar in unele situatii limita, nu te poti ruga: ai un examen si esti in sala. Nu stii ceva. Nu poti sa te rogi de fata cu ceilalti, asteptand raspunsul.
Dumnezeu ajuta cand vede ca situatia respectiva te depaseste.

~ Credeti ca daca sunteti buni crestini veti fi raspalatiti?

Posibil. Intotdeauna am fost curioasa sa aflu ce desparte lumea oamenilor de cea a mortilor.
Mereu m-a pasionat acest subiect: Raiul si Iadul. Cum arata si daca exista.
Raiul exista; dar nu cred ca este ca in povesti, ca ingerii canta la cimpoi. Nu.
Acolo esti linistit si te rogi pentru cei de pe pamant.
In iad nu exista dracusori care au o coasa in mana si te invart intr-un cazan, facand supa din tine. Nu. Sau te umple de ceara.
Eu as crede ca esti intr-un intuneric pustiu: ca nu stii unde sunt ceilalti, fiind pe cont propriu, fara sa constientizezi nimic.

#4
Ok, nu as fi postat aici, dar ceea ce m-a facut sa ma razgandesc este o discutie pe care am purtat-o aseara tocmai pe tema asta.Fata cu care vorbeam, mi-a spus ceva de genu "Dumnezeu are un plan dupa care se ghideaza si nu indeplineste dorintele tuturor pentru ca nu vrea sa se abata de la plan". Asta mi se pare o tampenie..adica normal ca Dumnezeu nu te va ajuta sa castigi la loto, insa exista atatea cazuri in care El a dovedit ca exista..chiar si in cazul meu, asa ca eu cred in El.

Rasplatiti pentru ca ne rugam...asta nu.Poate ajutati dar nu rasplatiti.Adica Dumnezeu nu ne impune sa ne rugam.Facem asta daca simtim nevoia, nu ca o obligatie.
Pedepsiti..uite aici nu stiu ce sa zic.Adica prefer ca dupa moarte sa nu mai existe nimic decat sa ma duc in iad..Daca cititi "Visul Maicii Domnului" ( care e o carticica pe care in 15 min o termini), in care sunt prezentate toate chinurile iadulu, o sa ma intelegeti.
Oricum ideea ca exista cineva care ne va pedepsi cand facem rau, ajuta la ceva.Gandeste-te ca fara acest principiu, lumea ar ajunge la autodistrugere.Adica nu ne-ar opri nimic sa ne macelarim in strada, insa cat timp exista "za big bad wolf", ai o oarecare retinere..Bine nu e o comparatie tocmai buna insa nu stiu cum sa ma exprim altfel. Dar ca o parere personala..eu nu cred ca Dumnezeu ne pedepseste..ne pedepsim singuri..
As putea sa discut pe tema asta in contradictoriu ore in sir, insa acum ma rezum doar la a-mi spune parerea si atat.In concluzie..I belive in God.
Legile lui Murphy:
Daca ceva functioneaza, nu-i bine sa-l repari.
*
Sexul este unul din cele 9 motive ale reincarnarii. Celelate 8 nu sunt importante.
*
Tot ce e bun: ori e imoral, ori este ilegal, ori ingrasa.

*My anime list*

#5
Eu sincera sa fiu , chiar nu cred in acest Dumnezeu.
Chiar nu ma intereseaza ce cred credinciosii si cei care chiar cred ca daca te inchini zi si noapte la o icoana a doua zi vei fi presedintele Statelor Unite.
Mi-am format aceasta idee deoarce nu cred ca noi am existat vreodata si ca o fiinta , neom sau ce e el ar fi creat un haos atat de mare , ca acum . Imi place sa imi imaginez ca totul a pornit de la o celula , si a evoluat . Sau poate nu, poate voi arde in flacarile iadului , cum spun toti preotii care nu stiu altceva decat banii luati de la noi fraierii , care credem si continuam sa speram in ceva mai bun si ne temem de acest AntiCrist si de acest Sfarsit al Lumii.
Sunt multe chestii care se bat cap in cap si care se contrazic cu desavarsire in acea Biblie.
Si atatea banalitati , minciuni...
Sa raspund si la intrebari
~ Credeti ca din cauza pacatelor comise Dumnezeu va pedepsit?
Am comis pacate , dar nu m-a pedepsit el , m-a pedepsit viata , pentru ca asa e normal.
~ Credeti ca daca va rugati veti fi ajutati de Cel de sus?
Nu . Daca chiar exista cineva acolo Sus , el a creat acest univers , dar nu e pus ca sa ajute oamenii si extraterestri.
~ Credeti ca daca sunteti buni crestini veti fi raspalatiti?
Eu cred ca daca imi traiesc viata ca un om normal , voi fi fericit si rasplatit de munca mea!

#6
Iata ca am ajuns si eu la subiectul asta ^^
Paaaai...Dumnezeu ne-o lasat liberi sa alegem singuri de ce parte vrem sa fim.Daca pacatium o facem pentru ca cel rau ne indeamna dar e si decizia noastra pentru ca la urma urmei noi ne controlam,nu suntem legati de ate si ne misca cineva precum papusile de teatru...Deja apare si obsesia crestinisma.
Dintr-o singura religie s-au facut ramuri si singura care nu a fost modificata este Biserica ortodoxa si crestinusmul ortodox.Ea nu s-a impartit in ramuri,nu au obsesi in legatura cu asta.
cat despre rugat este bine sa ne rugam pentur ca cerem iertare pentur pacatele noatre,noi oamenii nu putem decat pacatosi sa fim,pacatuim cu gandul,cu privirea,cu faptele dar Dumnezeu ne cheama la el ca sa ne ajute si ne rugam ca sa ne ierte si niciodata nu ne va intoarce spatele pentru ca ne iubeste si daca se intampla ceva rau este pentru ca el a ingaduit nu pentru ca el a facut asta,insemna ca am meritat.
Poate ca multi o sa ma contraziceti dar mie nu imi pasa 10 e parerea mea si am dreptul sa o zic

#7
intr-un fel sunt de acord cu tine... adica nu cred ca mai exista Dumnezeu, poate a existat...dar nu cred ca mai exista.De fapt nu stiu nici eu, nu sunt prea hotarata... am atatea intrebari fara raspuns...Imi place mult cum gandesti si ai un +rep de la mine Smile.
Bye ! pupic

#8
Cred in Dumnezeu, dar nu las lucrul acesta sa-mi controleze viata [pacatoasa de mine] . Imi regret greselile, dar am o singura viata, asa ca trebuie sa incerci cat mai multe, nu ?
Sincer, mie nu mi s-au intamplat minuni pentru ca m-am rugat [ cred ca din cauza ca nu stiu sa ma rog, caci ma las cuprinsa de alte ganduri ].

#9
Nu cred in Dumnezeu, am o credinta mai ciudata si oricum nu cred in nici un caz ca exista doar o fiinta/creatura/entitate suprema care a creat natura, plantele, animalele si oamenii (de fapt si eu tind sa am aceasi parere cu Shadee), iar acum daca nu te vede ca tu ,ca o simpla persoana din miliarde, nu te rogi la "El/Ea" sau orice ar fi te pedepseste sau vei ajunge dupa aceasta viata intr-un loc plin de flacari unde vei suferi pana la infinit dupa o plimbare pe Styx. Sa fim seriosi, credeti ca daca o asemenea entitate ar exista nu ar fi suficient de intelept/inteleapta si ar pedepsi niste fiinte mult inferioare cu ajutorul iadului? Ma rog eu oricum raman la parerea mea ca nu exista, asa am raspuns din start si la intrebari.

#10
Personal, mi se pare aberant sa mi se pretinda sa cred in cineva pe care nu am vazut in viata mea. Singurele dovezi sunt cele scrise, asa ca mergem la biserica si nu stim exact cui ne inchinam (de fapt, mergeti, eu nu prea frecventez locul ._.). Daca e sa ne rugam, ne rugam numai cand avem probleme, si daca e sa avem probleme, ne putem alatura celorlalte miliarde de oameni de pe planeta care le au si care se roaga. Fix noua ne va fi ascultata rugaciunea, care poate fi si un mic viciu ca "da doamne sa gasesc 50 lei pe jos" sau pur si simplu un "da doamne sa cada baba de la 2 pe scari ca mi-a facut viata amara".
In plus, daca ar exista, chiar nu ii inteleg motivele pentru care ne lasa sa ne chinuim, lasa oamenii buni sa munceasca o viata intreaga sa scoata un ban care mai apoi sa il dea pentru sanatatea subreda de mana careia va muri. Rudele se chinuie, plang, regreta.

"-Ai vrea sa-mi iei un interviu? deci…..zise Dumnezeu.
-Daca ai timp.… am raspuns eu.

Dumnezeu a zâmbit, spunând:
-Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?

-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?

Dumnezeu a raspuns:

-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; că îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait. [...] " ("Interviu cu Dumnezeu" , Octavian Paler).

"că îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea;"
My dude, my man, my friend, cum vrei sa-ti zic. Societatea e bazata pe bani. Daca ar exista d-zeu,de ce nu o schimba ?. Doar e atotputernic. Fara bani, nu se pot construi nici bisericile alea dragute in care, daca nu mergi, esti pacatos. Fara bani nu poti sa faci o inmormantare, pe care daca nu o faci, esti in mare rahat, pentru ca ar trebui sa ingropi mortul in curte, si cineva o sa descopere, si o sa ajungi la puscarie, pentru ca nimeni nu o sa te creada ca nu ai avut bani sa platesti groapa, sicriu, pomana, 5 preoti, 7 gropari, 45347 de alti oameni si alte chestii care trebuie sa le faci.In fata lumii -puscarias, in fata atotputernicului- pacatos. Si lista poate continua. So yeah, Paler is wrong.
In fine, sa nu intru in alte interpretari de text, lucrurile rele sunt tot timpul vina necredinciosilor de noi, lucrurile bune sunt tot timpul pentru ca asa a dat d-zeu, asa ca mergeti repede sa ii multumiti.
I hope you got my opinion out of this, as scrie mai multe, dar trebuie sa ajung la o inmormantare.Amin.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)