Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Lumea ororilor

#1
Un mic oneshots in doua parti :D


Partea I


Am impins cu putere usa de metel, intrand, in urma mea lasand zgomotul scartaitului. Am pasit cu atentie pe fiecare treapta pentru ca impactul talpilor cu cimentul sa nu fie auzit de vreun vecin, ce ar fi iesit imediat. Nu-mi doream sa se intample iarasi asta.
Tineam strans in mana stanga o cutie de bere, iar cu mana dreapta ma sprijineam de balustrada. Picioarele ma dureau ingrozitor. M-am oprit pe o treapta privind in jos. O lacrima mi s-a scurs din ochi facand interactiunea cu cimentul. Altele au urmat.
Suspinam.
Mi-am sters ochii cu coltul de la flanel, sau ce a mai ramas din el, continuandu-mi drumul pana la etajul patru al blocului. Mai aveam inca doua de parcurs, dar care pareau zece pentru mine.
Am ajuns in fata usii din lemn de stejar, usa de doisprezece ani, atat cat aveam eu. Nu a mai fost schimbata deloc.
Am batut de trei ori, foarte incet. Abia daca am auzit eu. Nimic. Am asteptat pret de doua minute dupa care bataile s-au repetat, dar de data asta putin mai tare.
Usa s-a deschis, o mana tragandu-ma rapid in interior.
-Am adus ce ai dorit. Am spus fara sa-mi privesc tatal in ochi. Cu toate astea stiam ca el ma priveste, mai ales doza de bere.
M-a luat de umeri scuturandu-ma.
-Unde e? M-a intrebat lasand saliva sa i se scurga printre cuvinte.
Nu o vezi nemernicule? Sa ti-o arunc in fat? Doar te uiti in continu la ea. Desigur, propozitiile astea nu le puteam spune cu voce tare...
Am intins mana in care tineam doza, el insfacand-o rapid si desfacand-o imediat, fara a se mai uita la ea sau la mine. A scuipat imediat ce a luat o inghititura strangand doza in mana lasand ca lichidul din interior sa se scurga si sa se stropeasca pe tricoul jerpelit o pata mare aparand pe langa celelalte pete.
A urmat o serie lunga de tipete, fiind auzite de mama ce gatea ceva in bucatarie. S-a apropiat de noi ascultand mai bine conversatia, sau mai bine zis tipetele.
-Vrei sa ma omori? Vreti sa scapati de mine, imputitilor. Amandoi vreti sa ma vedeti in pamant si sa profitati de averea mea.
Era clar. Era mai nebun decat credeam eu ca e. Avere? Despre ce avere putea vorbi? Un apartament darapanat cu doua camere in care mobila era gata pentru foc? Spunand avere se referea la mizeria din locuinta? La cei zece dolari de sub salteaua lui?
-Eu... Iarta-ma... Nu am avut... Dar propozitia mi-a fost intrerupta de tonul lui ridicat, grav.
-Copil prost. Cine dracu te-a educat in halul asta?
Copil prost? Educatie? Tu m-ai educat nemernicule.
Doream sa-i spun multe, dar tupeul si frica nu-mi dadeau voie.
Sa aplecat spre mine reusind sa-i simt mai bine mirosul de alcool imbibat in haine. O duhoare insuportabila.
Imi amintea de ziua in care ma dusese la morga din apropierea spitalului spunandu-mi mereu ca asa voi ajunge si eu si mama daca nu-l ascultam. Inca imi aduc aminte tabloul acela dezgustator. Parca mai simt voma.
-De ce imi faci asta? Imi spuse el la ureche parca cu durere in glas. Dar el nu stia ce este durerea cand el o provoca, mie si mamei.
Isi indrepta spatele dupa care ridica mana in aer. Asta era. Stiam ce urma. Il priveam in ochi in timp ce si el ma privea.
Printr-un gest, ce parca nu-mi apartinea, am dus mana dreapta peste obraz simtind usturimea loviturii de acum doua saptamani. Inca isi facea loc pe fata mea. Stiam ca urma alta lovitura, si desigur, nu era ultima din viata mea.
Printr-o miscare rapida mana a inceput sa-i cada parca abia asteptand sa faca impact cu fata mea. Am strans ochii si pumnii. Nimic. Durerea nu s-a simtit.
M-am uitat sa vad ce se intampla, de ce mana dura a barbatului de patruzeci si doi de ani nu facuse impactul cu obrazul meu. Era ea.
Mama era pusa in fata lui aratanad ca un scut. Ii prinsese mana cu ale ei, dar se stia deja ca o femeie fragila ca ea, care manca mai multa bataie ca mine, nu avea cum sa-i reziste bestiei.
-Ce dracu faci femeie? Vrei si tu sa mori?
-Lasa-l! A gresit si el... Nu-l mai pedepsi, te implor! Spuse mama in timp ce lacrimile ii curgeau siroare pe obraji.
Mereu am admirat-o. Din simplul fapt ca o durea, dar nu spunea cu voce tare.
Intr-un final barbatul o impinse facand-o sa se izbeasca de ciment. Palma se ridica si cobori iar. De data asta facu impactul cu obrazul meu, in acelasi loc ca acum doua saptamani. Ma durea. M-am muscat de buze.
Lovitura se repeta iar si iar. Trei palme intr-o zi. Record. Am cazut pe ciment, fara sa mai rezist la a patra palma, dupa asta totul era intunecat.


Lectura placuta!


p.s: scuzati greselile de tastare.
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#2
in fat - in fata
in continu - in continuu
dar tupeul - nu e bine aici. Tupeu? Ce să caute tupeul aici? Îl împiedică să nu arate tupeista? o.o
ce dracu - ce dracu'

Mai lucrează în exprimare şi la descrierea sentimentelor. Serios. Ai o idee bună, trebuie să o faci să fie uşor de citit, descrierea să fie în floare, dar nu abudentă, iar dialogul să se imbine - sunt dea bea câteva linii (ţin cont că e oneshots), dar sunt bune. Încearcă să foloseşti diacritice şi să narezi mai amănunţit, fară clişee.

"usa de doisprezece ani, atat cat aveam eu" - sună banal aici. Adică, dacă e de doisprăzece ani, nu e clar că atâta are. Dacă credeai că nu o să înţelegem puteai să reformulezi într-un stil mai galant ca să-i zicem.

Oricum, scucces (multă baftă). Te aştept data viitoare (nu m-am uitat la semnele de punctuaţie pentru că m-am gândit că sunt bine puse, m-am concentrat pe greşeli de exprimare şi alte bălarii înfloritoare, ştii tu). :-h O seară bună.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Lumea Ireala Vex 45 18.417 12-01-2011, 05:50 PM
Ultimul răspuns: Marina.
  Lumea lor, lumea mea Cătă 21 9.287 04-11-2010, 06:31 PM
Ultimul răspuns: Cătă
  Viata in lumea de dincolo Magica Bloom 4 4.648 26-04-2008, 04:09 PM
Ultimul răspuns: ~X~LoVeLeSs~X~


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)