Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Captivi in libertate.Desculti prin zapada

#1
Captivi in libertate.Desculti prin zapada

E tarziu. Acum parcul e gol. Tot ce a mai ramas sunt tristele banci maro si copacii batrani, parca satui de viata.
Inca se mai pot zari razele soarelui printre ramurile uscate ale arborilor din jur, si printre cladirile vechi aflate la iesirea din parc.
S-au aprins felinarele de pe alee! Asta inseamna ca nu mai e mult si intunericul va fi stapan.
Imi aprind visatoare o tigara. Fumul trece lenes si nepasator prin fata mea, formand niste spirale demne de admiratia unui artist.
Vantul s-a oprit. S-a cam plictisit sa tot danseze. Si totusi parca ii mai simt adierea , care parca trece prin parul meu rosu proaspat vopsit.
Si este decembrie. Si totusi nu a nins ... sau ma insel ... deocamdata aici nu a nins si totusi ... nu imi vine sa cred ... in mintea mea e zapada. Si ma visez desculta prin zapada. Si nu mi-e frig. E ciudat. Ma tavalesc in zapada alba si rece si nu e rece. E calda.
Imi termin tigara intr-un ritm foarte lent si parca ma trezesc din visul meu cel frumos. Privesc indelung aleile pustii si reci. Mai aprind o tigara. Incep sa visez din nou dar deodata suna telefonu. Parca nimeni nu ma lasa sa visez. Scot telefonu din buzudar ca si cum nu m-ar interesa cine ce vrea cu mine si vad: "Apel pierdut".
Bag telefonul in buzunar si incerc sa imi fumez tigara dar telefonul suna din nou. Iau telefonu si fara chef raspund:

"-Alo..
-Alo ... ce mai faci? De ce nu ai raspuns la telefon inainte?
-Eram in parc (si vreau sa inchid telefonul, dar parca cineva nu ma lasa )
-Vi la concert in seara asta? Ma gandeam sa te invit si pe tine, o sa fim destul de multi, o sa ne distram. Incepe la ora 11 , in Piata Milenium.
-Poate o sa vin. Ne vedem acolo."

Pana am vorbit la telefon mi se stinge tigara. O aprind din nou si ma gandesc sa pornesc spre casa. Este ora 9. Mai am timp pana la 11 si totusi mai bine ma mai plimb. Pe strazi nu este nici o urma de om, nici o urma de fiinta in linistea mormantala a serii. E destul de bizar. Doar felinarele si pasii mei greoi isi mai fac simtita prezenta in acest mediu uscat si obscur.
Ma indrept spre Piata sa ma intalnesc cu prieteni mei care au venit mai devreme, dintr-un motiv pe care mi-a fost lene sa il ascult, si chiar mi-a parut rau ca nu l-am ascultat mai tarziu.
Cand a inceput concertul parca mi-am revenit din starea mea de melancolie. Deodata incepe o melodie care mi se parea cunoscuta desi nu am mai auzito:
...desculti prin zapada...

***Va urma***
[Imagine: 20080626090306.jpg]

Imi aprind visatoare o tigara. Fumul trece lenes si nepasator prin fata mea, formand niste spirale demne de admiratia unui artist..



#2
deci, cum spuneam editez :)), pur si simplu ador acest capitol in pofida faptului ca este scurt. Nu stiu de ce am dat clik pe fikul tau, nici eu nu stiu dar mi-a lasat o amprenta palcuta si destul de frumoasa. Mi-a placut cum ai descris a fost placut, aceasta creatie se incadreaza in creatii litereare abstracte, deci nu cred ca este nevoie de prea multa descrere pentru ca e doar abstract.
Titlul este expre4siv si imi place. Expresivitatea textului este incredibila si
ador nuantele cu care combini frazele ( in fraze)
deci astept nextul k mi-ai dat o urma tragica de suspans.

ja ne& gambatte kudasai si +rep k o meriti ;)
-

#3
deci, nu scapi tu de miky-chan :))
la prima vedere este un fic bun, ai descriere, dialog bun, greseli nu am prea vazut, gramatica...esti ok.
poaate puteai sa il faci putin mai lung deoarece cam lipseste naratiunea, dar nimic sesizabil :)
m-a uns pe suflet descrierea, fapt petru care iti ofer dreptul de a-mi trimite un PM daca te deranjeaza comentariul :))
finalul m-a lasat in suspans, deci e bine, dar vreau repede continuarea, ok?
spor la scris:*
ja ne !!
아름다운 미녀를 좋아하면 고생한다
Heart aches when you fall in love with a beauty...

[Imagine: 127954537375290.jpg]





#4
Am aterizat si eu aici >.< Mereu aterizez unde nu sunt asteptata O.o
Ma rog :p Mi-a captat atentia titlul :-? " Captivi in libertate. Desculti prinz apada " :x:x:x Imi place titlul
And, ca orice curios, ma apuc sa citesc.
Capitolul 1 e cam scurt :(
Greseli nu am vazut ... Descriere ai suficienta pentru un prim capitol, cat si dialog - cate putin din fiecare e bine -.
And, imi place. Ai un + la reputatie >:d<
See ya and succes la scris in continuare :*

#5
ok... am ramas masca :O
1.nu am vazut NICIO greseala de tastare =D> [ poate sunt eu mai chioara :blushing: ]
2. ador descrierea :x
3. dragutz nume Piata Mileninum ^^"
4.care e numele fetei? "?
5.faza cea mai tare a fost cu "fumul lenes" si "spiralele" demne de admirat ;)) :x
6.foarte cool fic-ul :x primul pe care il prind de la inceput xD restul fic-urilor trebuia sa imi pierd atata timp citind 6-7 capitole :grr:
7. astept nextu' :x Gambate ! :*
[Imagine: tek4eee5a237a8f92439567.png]

If I could fly, I'd fly to you ! :mean:

#6
Stateam si nu ziceam nimic. Eram absorbita de acea melodie care ma facea sa ma simt foarte bine. Melodia mi se parea ca face parte din mine, din viitorul, prezentul si trecutul meu.
Bag mana din gresala in buzunarul de la paltonul meu lung de piele pe care il port in fiecare iarna de cand aveam 15 ani, si dau de paghetul meu de tigari. Nelipsitele mele tigari. Scot o tigara, o aprind si o savurez ,simtind acel miros de fum si nicotina, atat de linistitor...
Deodata plec de acolo fara sa ma intereseze daca prieteni mei o sa ma caute. Merg spre un loc necunoscult. Nici eu nu stiu unde merg. Dar constiinta ma poarta undeva. Merg tot drept si imi fumez linistita tigara.
Ma opresc deodata in fata unei cladiri vechi, pe care nu am mai vazut-o pana atunci. Prin fata ei am mai trecut de multe ori, dar nici o data nu am remarcat-o.
Mai aprind o tigara. Trag din tiara in piept si il suflu usor, lasand sa iasa un fum asemea unei stafii, care se pierde incetisor , parca lovindu-se de zidurile cenusii ale acelei cladirii, ata de infioratoare si sinistra.
Parca cineva ma impingea sa bat la usa. Arunc tigara si trag aer in piept sa imi fac curaj. Ma duc si bat la usa.
Imi deschide un tanar cu parul lung si blond, cu o tigara in mana, fara tricou pe el, cu ochii albastrii. Nu mai puteam sa zic nimic. De frica vreau sa plec dar ma prinde de mana si se uita la parul meu rosu, proaspat vopsit. Ma invita inauntru. Un fior straniu si ciudat ma cuprinde ca si cum ar urma sa mi se intample ceva rau.
Inaintez incet. Ma aflam pe un coridor lung iar tanarul blond se opri in capatul coridorului, si deschise o usa. In acel moment incepuse sa se auda multe voci .
Baiatul ma invita inauntru si inchide usa cu un lacat, apoi imi spune:
"-Nu-ti fie frica."
Ma uit imprejur si primul lucru care l-am observat era un brad de la Craciunul trecut, care nu mai avea nici o frunza dar globurile erau inca pe el. In mijlocul camerei era un grup de adolescenti care stateau jos, intr-un cerc, i-ar in mijlocul lor erau o gramada de sticle, unele pline, altele goale, in care se afla sau nu se mai afla o bautura alcoolica.
O fata se ridica incet, parca si ea fermecata de parul meu rosu , vine la mine si imi spune cu un glas gingas :
"Cu timpul ai sa fi ca noi. Nu te speria de nimic ce vezi aici. Totul o sa fie perfect candva, te vei simti ca si cum ai fi ... desculta prin zapada, si nu iti va fi frig, va fi ciudat, te vei tavali prin zapada alba si rece si nu va fi rece.Va fi calda..."

***Va urma***

Ma bucur ca va placut primul capitol :D
sper ca si acesta va placut lafel de mult...
[Imagine: 20080626090306.jpg]

Imi aprind visatoare o tigara. Fumul trece lenes si nepasator prin fata mea, formand niste spirale demne de admiratia unui artist..



#7
Vad ca povestea devine din ce in ce mai abstracta.Cel putin partea cu tanarul este foarte ciudata,si-mi trezeste multe intrebari.
Titlul este ...wow...n-am cuvinte.
,,Captivi in libertate.Desculti prin zapada",acest titlu are multe intelesuri,si lasa cititorul sa-si imagineze propriul sau sens al acestor cuvinte.Ceaa ce ma atrage este partea cu ,,Desculti prin zapada",cred ca incurand ii voi afla sensul.
Cat despre povste,interesant mod de a scrie.Cum a zis si,, fleeting ray " sa ai grija cu scrierea verbelor.Stiu ca este greu,si este usor sa te pierzi.Oricum pe mine nu prea ma intereseaza chestiile marunte ca asta ,ci continutul.Mi-a placut mult descrierea din primul capitol.
Spor la scris si Merry Christmas.
[Imagine: c2a0c0530aa349b5ea812cc0f25d1c261282427224_full.png]
Tnx nibbles:X
[Imagine: ss-sig.png]
[Imagine: ss34ef-sig.png]
In the deep darkness the only light is you.
I am lost in my dark memories and in my foolish illusions.
In my dark world full of suffering and tears you are my way to happiness.

#8
wow :x ţigari ,ţigari =P~ whateva` :blushing: imi place fff mult. 2-3 greşeli de tastare...care nu contează chiar deloc :D si a fost cool actiunea :D nu am critici deloc :D doar laude, care ar fi si asa prea multe :X
ah :blushing: si scuze ca am intarziat un pic cam mult...mult :blushing:
Astept nextu' :x Gambate! :*

P.S. Ilikeyou de ce trebuie sa ma copiezi cu faza "poate sunt eu mai chioara" :| gaseste-ti singura replicile..am lasat comentariul ala la primul capitol a lui white angel... nu comentez fic-uri ca sa imi iei tu replicile, clar?:|
si white angel sorry ca i-am spus aici...
[Imagine: tek4eee5a237a8f92439567.png]

If I could fly, I'd fly to you ! :mean:

#9
in capitolul I mi se parea ca te contrazici cu propria persoana...sau ceva de genul...cu propria imaginatie;))
Citat:Si este decembrie. Si totusi nu a nins ... sau ma insel ... deocamdata aici nu a nins si totusi ... nu imi vine sa cred ... in mintea mea e zapada. Si ma visez desculta prin zapada. Si nu mi-e frig. E ciudat. Ma tavalesc in zapada alba si rece si nu e rece. E calda.
m-ai cucerit inca de la primul capitol...il ador...
nu am sesizat nici o greseala de tastare...te felicit pentru perfectiune...:love:
sper ca si urmatorul e la fel de bun...
so next:
paghetul - pachetul
tiara - tigara
ata - atat
doar atatea greseli am vazut...
m-ai lasat masca:|... mai ales ceea ce ia spus fata aceea roscatei...
mai spus inca o data..iti ador fic-ul:x...
abia astept capitolul urmator:love: :bye:





#10
Capitolul urmator :D stiu ca a durat cam mult... dar nu am avut timp sa il scriu :


Ma mai uit o data imprejur si incepe sa ma nelinisteasca ceva. Speriata fug spre iesire, si ma indrept spre casa ingrozita de ce am auzit si ce am vazut acolo.
In cateva minute ajung acasa. Ma bag in pat, si stau si ma gandesc la ce am vazut. Oare cine este baiatul blond? Ce fac acei adolescenti in casa aceea?
Intamplarea a inceput sa ma bantuie , si ma gandesc din ce in ce mai mult la cele petrecute, si imi tot imaginez tot felul de scenarii groaznice cu cei din casa. Am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai profund la ce mi-a spus acea fata cu glas gingas: "Cu timpul ai sa fi ca noi. Nu te speria de nimic ce vezi aici. Totul o sa fie perfect candva, te vei simti ca si cum ai fi ... desculta prin zapada, si nu iti va fi frig, va fi ciudat, te vei tavali prin zapada alba si rece si nu va fi rece.Va fi calda..."
Oare ce voia sa spuna prin aceste cuvinte?
Deodata primesc un mesaj pe telefon: ***Sper ca vi la petrecerea de poimaine de la Marius. Pleaca parintii lui si dam party la el acasa. Te astept la 9 in fata la Primarie, sau la 10 la Marius. Mihai***
Alta petrecere, alta harmalaie,alta bataie de cap. Parca nu vreau sa ma duc. Ma simt foarte obosita si nedumerita. Parca sunt rupta de toata lumea din jurul meu, si totul se datoreaza unui baiat cu ochii albastri, cu parul lung si blond si cu un bust perfect, si din cauza unei case sinistre.
Incerc sa adorm dar nu reusesc. Ma ridic din pat, deschid fereastra, caut tigarile prin harmalaia din camera mea , ies pe geam si savurez doua tigari. Parca am inceput sa ma linistesc si ma bag din nou in pat. Cu greu reusesc sa readorm.
Dimineata ma trezesc cu o durere groaznica de cap. Parca toata lumea sta pe capul meu , si toate problemele omenirii sunt puse pe umeri mei, si eu trebe sa le rezolv. Teoretic nu cred ca ar trebui sa ma simt asa, deoarece, dupa cate imi amintesc , nu am facut nimic care sa imi provoace dureri de cap. Ma simt ca atunci cand in clasa a-VI-a am facut o serbare la scoala, si eu eram �organizatorul�. Noaptea dinainte de serbare stiu ca nu am dormit deloc, speriata ca poate ceva nu o sa iasa bine, si cand m-am trezit m-am simtit exact cum ma simt si acuma.
Ma duc in bucatarie unde ma intalnesc cu mama. Ma intreaba ce am mai facut, iar eu pe un ton oarecum bleg si fara pofta de viata ii spun:
�-Un algocalmin� . Cu ochii intredeschisi , intind mana sa primesc �miraculosul medicament�, dar spre surprinderea mea nu primesc nimic.
�-Care sunt cuvintele magice?�. Parca mami nu stie nu mai sunt un copil de 7 ani, care vine entuziasmat la ea sa primeasca ciocolata.
�Te rog!� . Intind iar mana, primesc ce doream, si ma refugiez in camera mea.
Pe masa vad o carte, si tocmai imi amintesc ca trebuia sa o duc la biblioteca , cam acum 3 zile. Ma imbrac intr-un ritm foarte lent, incepand cu ciorapii si terminand prin a-mi pune la gat un colier, cu o stea albastra.
Pornesc visatoare spre biblioteca, cu castile in urechi.Pasii mei parca instinctiv merg pe ritmul muzicii.
Ajung in fata bibliotecii si vad ca este inchis. Ma asez pe o bancuta si rasfoiesc cartea pe care nu am reusit sa o citesc . Deodata simt prezenta cuiva in dreapta mea, dar nu imi pot face curaj sa ma uit cine este, asa ca incerc sa nu dau importanta. Simt cum aceea persoana se ridica si se opreste in fata mea. Nu face nimic, sta in fata mea asteptand sa ii dau importanta.
�De ce ai plecat fara sa iti iei ramas bun?�.
Atunci recunosc vocea baiatului blond , din aceea casa. Mai bine nu ma intalneam cu el. Tocmai am inceput sa uit de tot ce mi se intamplace cu o zi in urma.
�Puteai sa imi lasi numarul de telefon.� , imi spune baiatul blond cu o voce foarte inocenta.
�Vrei sa vi un pic cu mine?� , ma intreaba iar pe un ton foarte intelegator.
Imi indrept privirea in cealalta directie incat sa nu il vad, dar apoi imi spune:
�Daca cumva crezi ca ti-as face vreun rau, te inseli. Vreau doar sa vi la mine. Sa faci parte din gasca mea. O sa vezi ca o sa te simti bine cu noi. Esti una de-a noastra.�
[Imagine: 20080626090306.jpg]

Imi aprind visatoare o tigara. Fumul trece lenes si nepasator prin fata mea, formand niste spirale demne de admiratia unui artist..





Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Prin ochii visatorului ohaio_angel 38 19.049 29-09-2013, 02:02 PM
Ultimul răspuns: Michee
  Sange pe zapada sikshot 0 1.889 30-06-2013, 06:01 AM
Ultimul răspuns: sikshot
  O zi cu omul de zapada Alice234 2 2.775 10-12-2012, 07:52 PM
Ultimul răspuns: ohaio_angel
  Singuratate prin cuvinte Zyklon 1 1.910 02-03-2012, 08:28 PM
Ultimul răspuns: Kimera
  Dragoste prin praf de pusca Pคnđค. 4 3.083 05-01-2012, 07:26 PM
Ultimul răspuns: Diz
  Dragoste prin ochi de copil onu' 2 2.319 05-12-2011, 05:31 PM
Ultimul răspuns: onu'
  Durere, adormi in zapada! Moon princess 92 44.355 07-10-2011, 08:03 PM
Ultimul răspuns: Kayla.
  Acum poti privi prin mine +Rin+ 8 3.669 21-07-2011, 03:59 PM
Ultimul răspuns: +Rin+
  Pierduta prin vise Miss Serenity 26 17.285 24-06-2011, 07:21 PM
Ultimul răspuns: Paty.Paty
  FluturaÅŸi de prin capul meu Ada 4 2.318 04-09-2010, 10:16 PM
Ultimul răspuns: Ada


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)