Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

O zi cu omul de zapada

#1
BUnă sunt noau si stiu că nu e reușit promit că o să fie mai bună cu al doilea capitol ,vreau o crtică cât mai simplă .[/color][/b]
[/color][color=#6B8E23]

[Imagine: 394244.jpg]

O zi cum omul de zapada

Ce pot să spun ca toate povestile încep cu "a fost odata,, ce pare deja monot pentru cititor deja plitisitor, dar asa se povestec povestile de craciun la vatra cea vechie a buniclor ,focului cel cald stând apoapre de el impreună cu cei dragi e tot ce țeai dori într-o noapte superbă de craciun în care nige.Iată că povestea de seara această ,vom povesti cu o fată cei bună la suflet i-se deplinește o dorintă de craciun .
Era o noapte tare neagră în care roiul de albine reci ca gheata începura a dansa ici colo ,tot acest spectacul era privit de doi ochi mari si negri ,fata acestei fințe era alba ca zapada de afară ce stralucea ca cristale ,deși privea tare in gol doarece sufletul acestuia era mai trist decât iarna cea rece,deparcă Întrase toată iarna in sufletul ei de îl racise ,nimeni nu o baga înseamă de parcă nu egzistă doar atunci când aveau nevoie de ceva in rest nici macar nu le pasa de ea,nu avea nici un prieten cu care să voarbească toată ziua cât de mare este această distrându-se ,persoana care o asculta meru si zâmbea fara să vrea ,era un om de zapadă cu zâmbetul pe buze ,îmbarcat doar într-un fular roșu matasos primit cadou de la bunica,brusc ochi fetei au atrași de o stea stralucitoare de pe cer gândându-se ''' O stelută ce aș vrea ca omul de zapadă să fie viu macar pentru o zi incare să ne putem distra ,plimba ca tot cei lanți te rog oare ai putea face așa ceva pentru mine,,gândindu-se toată noapta la dorința ei până ce ochii începură a obosi,iar fata a dorimi .O noau zi începură în care soarele se treziră ,la fel ca si fata ,dar nu mai acesta se treziră .În partea cealantă de oras în care cu greu se trezeau oameni la viata de zi cu zi,un baiat tare rebel cu parul ciufulit cu ochii ca abisul ,de speraia pe toți din jurul lui din cauza rautați ce facură a fi cel mai rau din oraș pe nume Ady,pentru el nu prea avea valore sentimele doarce îi place să se joace cu ele,pre cum fiecara fata i se parea doar o simplă jucarie pentru o noapte dar ce oare avea el legatură cu povestea noastră?Ei să stii că o să aibe mai tariu doarece destinul avea alte planuri ,cu cei doi dar oare ce o fi?
Acesta mergea ce mergea printre strazile înguste ale oarsului ce erau întunecate ,lejer doarce era deja obișnuit cu ele ,în timp ce fata se pregatea a ieși afară îmbracându-se mai groz lasându-si parul cel lung desplatit în voia lui ,după ce se îmbracase deschise ușa încet preu a face contac cu aerul cel rece si aspru de afaraă, acolo o aștepta omul de zapadă ce era în culmea fericiri ,totul era perfect dar nu chiar tot '' of ,of saracu de tine vad ca tot aici esti ,sa stii ca mi-a pus o dorinta ca tu sa prinzi viata ,ce prostec suna e cred ca sunt prea copilaroasa pentru 17 ani ai mei stai sa iau fularul de pe geam !!,,chiar când fata se duse dupa fular trecuse și baiatul cel rau pe acolo vrobind la telefon fara să privească în fata ,din cauza neatenți acesta se înpedică alunecând pe zapadă iar telefonul cazuse in zapadă și disparuse ....fix atunci fata find prea fixsata cu privirea pe omul de zapadă legândul fularul cel roșu la gât ,momentul când baiatul luneca pe zapada iar fata se chinuia să-i lege fularul omului zapada fu momentul când destile ce lor doi fu se întâlnească,baiatul daramand omul de zapada dar si fata picând amandoi în zapada cea rece unul peste altul.
Având cazatura dravană.
Baiatul
Of nerocita de piatră (.......) au capul meu,unde mă aflu ,deschid ochi incetet pana ce ceata se risipește dar brusc vad ceva ce im facu inima apulsa de ticai ca norodul acela de ceas desteptator ,era așa de frumoasă cu ochii acei negri ca margele și cu fata alba ca toată zapada ce ne inconjura dar oare ce mi-a facut ,de ma simnt așa atras de ea cu ce ma frajit,stau un pic pierdut de frumuseta acesteia pană când acesta începe a zice ceva....
Fata
Simnt cu o dure groaznică ma cumprinse ,când privesc nu vinea ochilor acrede era un baiat ce avea ochi ca omuli de zapadă ce mă privea intens ,oare chair s-a indeplint dorinta nu vine să cred ,o iti multumesc stelută norocoasă ,hmm dar oare că să fac ce să-i spun ,of pai orice s-a intampla asta va fi ,bine să dam drumul.
- Ceau ,eu sunt Anddrrea spuse fata început a se balbâi din cauza prezenței acestuia.
Baiatul
O ce nume frumos Andreia ,doamne ce mi se întâmpla ,of revinoți cei cu tine .
-Nu mi pasă spuse pltisiror
Fata
O nu cred că am dat greș .
-Deci tu esti Omul de zapadă ?
Baiatul
Ce poftim! cred ca e nebună fata aceasta ,mai bine aș pleca pane nu stiu ....hmm dar daca ma uti bine la acesta arta tare bine mai ales cu acele forme poate daca intr-u in joc cred ca as putea pacali tare ușor si a fi perfectă pentru o noapte ori cum n-am ce face .
-Da sutn omul de zapada cu un zâmbet fals pe față.
Fata
O doamne ce credulă pot să fiu nu cred că omul de zapadă ,hmm poate ar trebui să intr-u in casă să stau închisă in cameră.
-e nu mai glumi cu mine stiu că nu esti!
Baiatul
-Ce eu nu glumesc pe bune sunt omul de zapadă am inviata asa cum tu ai vrea să.......
Fata
se îndeplinească!
BAiatul
Exsat asa cum spui tu ! vezi ca stiii !
Fata
-Serios
-Da mai......
_Pai............ va urma

#2
Chestia pe care-ai scris-o e... um, rea. Ii gasesc cate-o problema (de obicei mai multe) indiferent de felul in care ma gandesc la ea. Oricum, ai spus ca vrei "o critica cat mai simpla" (ca doar asa inveti si faci al doilea capitol mai bun, nu? ^^), deci iti voi spune doar cateva lucrusoare:

- atunci cand scrii, ar trebui sa mergi pe structura: cuvant - semn de punctuatie - spatiu - cuvant
- bine-ar fi ca ori sa scrii totul cu diacritice, ori nimic
- ai foarte multe greseli de tastare, extrem de multe. Um, chiar sper ca sunt greseli de tastare, iar tu stii sa ortografiezi cuvinte uzuale. Inainte sa postezi poti (de fapt, ar trebui) sa mai citesti cel putin o data si sa verifici ca toate cuvintele sunt scrise corect.
- poti lasa spatii intre paragrafe, se citeste mai usor
- amesteci timpurile verbelor
- nu stii cand sa pui virgule. Din ce-am citit, am impresia ca le cam pui dupa ureche, doar ca nu-ti prea iese
- ai fraze prea lungi
- nu stii gramatica. Um, deloc.
- nu e nevoie (si nici corect, avand in vedere ca nu-i teatru) sa scrii pe un rand separat cine vorbeste. Incearca sa spui cititorului cine ce face altfel.
- hotaraste-te la ce persoana narezi, iar daca alegi persoana I - si din al cui punct de vedere


Ar trebui sa citesti carti, in timp, te-ar ajuta foarte mult.

#3
Aloha^^..ca aici este nevoie de ceva soare ca totul este alb..:D
Bon, critica trebuie sa fie simpla..De obicei nu am ce comenta la gramatica si ce o mai fi...dar lucrurile gen: asezarea in pagina si greselile de taste sunt usor de observat (cand nu sti despre ce este vorba) daca sunt inca din prima fraza.
In fine..ideea este buna si multumesc ca ne-ai impartasit-o si noua de pe zup, dar nu stiu la ce persoana vrei sa ne povestesti..la persoana I sau a III-a?La capitolul 2 ne vei ''spune''(iar voebesc cu subintelesuri...de fapt nu ne vei spune ci ne vom da seama din ceea ce povestesti) clar si abi astept...
O alta mica problema ce nu tine de garmatica, de data asta: ceea ce vorbesc copii parca sunt intr-o piesa de teatru, regula asta este acceptata la drame cu indicatii scenice si tot asa.
Trebuie ceva de citit ca sa se puna bazele, dar cum am mai spus ideea este buna si ar fi pacat sa renunti la ea.
Mai este inca ceva:
Varsta minima: (daca nu exista trageti liniuta)
Gen: (daca nu ai ceva hotarat in minte noteaza pur si simplu gen:fictiune, dar schimba pe masura ce te hotarasti)
Limba: (se intelege de la sine)
Observatii cu privire la continut: (daca nu exista, se va trage liniuta)
Tipul de comentariu solicitat: (a se vedea punctul 4 si regulile sectiunii)
Trebuie obligatoriu pusa, e la Ghidul incepatorului.


In rest spor la scris ca ai imaginatie..^^
[Imagine: a17504639be4b10d04424d855865eb53.gif][Imagine: A5D0F5D61805ED04AAC6EC72A0549F025BF7966A]
”Know that the only people you can save like that are the ones that survive.”




Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Sange pe zapada sikshot 0 1.889 30-06-2013, 06:01 AM
Ultimul răspuns: sikshot
  Durere, adormi in zapada! Moon princess 92 44.373 07-10-2011, 08:03 PM
Ultimul răspuns: Kayla.
  Omul daphnis 13 6.044 19-12-2010, 01:48 AM
Ultimul răspuns: daphnis
  Omul din zăpadă Paradox 8 3.176 26-09-2010, 08:05 PM
Ultimul răspuns: Paradox
  Fulgul de zapada Ops! 3 2.857 29-08-2010, 02:39 PM
Ultimul răspuns: Abbeh.
  Captivi in libertate.Desculti prin zapada white angel 11 7.870 15-02-2009, 12:46 AM
Ultimul răspuns: Apathy
  Suflet de zapada Mitsukai Yoru 3 3.697 24-01-2009, 02:38 PM
Ultimul răspuns: Apathy
  Saruturi in zapada Eric 4 4.171 22-08-2008, 09:17 AM
Ultimul răspuns: angeliqueVampire
  Myuu-Zapada patata cu sange [+16] [thriller] Strawberry Ice 4 3.771 11-07-2008, 12:29 AM
Ultimul răspuns: minako


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)