Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Cainii vagabonzi

#1
Din cate am vazut, nu exista un alt topic de genul asta.
Deeci, banuiesc ca nu e nevoie de o introducere, din moment ce toata lumea este constienta de aceasta problema.

Ce parere aveti, atat cu privire la "modul de rezolvare" pus in practica de catre autoritati, cat si la atitudinea "iubitorilor de animale" ?

Ah, ca sa nu-mi sara nimeni in cap, vreau doar sa spun ca stiu ca nu este vina cainilor, doar sunt niste biete animale. Ma indigneaza inconstienta, ca sa nu spun prostia, celor care le apara si sustin "drepturile" lor. Referitor la asta, animalele nu au drepturi, doar sunt incapabile de ratiune! Parerea mea este ca ar fi bine daca si dragutii hingheri nu ar mai fugi cu coada intre picioare dupa ce sar babele sa le lase cainii in pace - cainii, nu cateii, caci de multe ori asa fac, ii iau pe cei mici, care pot deveni si ei periculosi in timp, lasand insa problema celor adulti nerezolvata.

Si, cel mai important, nu sustin violenta fata de animale in general, exista si oameni bolnavi care fac treburi de-astea, insa se pune atat de mult accent pe protectia animalelor in comparatie cu masurile ce urmaresc protectia omului. Sunt o persoana egoista, enervanta, lenesa blah blah, gasesti destule defecte la oricine, insa sunt superioara unui caine, fiindca gandesc, rationez, la urma urmei, sunt om. Si da, din punctul meu de vedere, sanatatea unui om[poate viata ar suna dramatic, insa in cazul copiilor nu este exclus] este mult, mult mai importanta decat conditia cainilor.

Problema asta nu e numai in Bucuresti, ci se regaseste peste tot.

Eu, spre exemplu, stau in Targoviste, iar azi mi-a fost teama sa ma intorc acasa, pentru ca au sarit trei caini la mine, fara motiv, cand am mers in oras. Daca nu ii alunga un trecator, cu siguranta ma alegeam cu ceva mai mult decat cu o muscatura. Cand m-am intors, am preferat s-o fac pe maidan, pentru ca in capul strazii se aflau vreo zece "catelusi".

Si, daca tot n-am avut introducere, nu ma mai sinchisesc sa scriu o incheiere. Amintesc doar ca suntem o "tara europeana". Cool
[Imagine: 45745hrd.png] <- Thanks, Arya!
Drawings
Deviant stuff

#2
Hey! Chiar nu a postat nimeni? 4

Mbine, nu am citit ce ai scris tu mai sus, da` eu 'o tin pe a mea'.
Nu am absolut nici o problema cu cainii vagabonzi atata timp cat nu sunt agresivi.. sau nu au boli care se transmit. Sunt caini tinuti la coltul blocului chiar de locuitori. Atata timp cat ii duc la control si chestii de genu` nu am nimic impotriva.
Nu stiu daca ati observat, dar [macar dupa mine] toata lumea se cearta pe tema asta. Mie mi se pare suuper ok. Adica mergi un parc, mai dai cu nasul de un catelus care iti tine companie *kyaa ce dragut e* si chestii de genu`. Toata lumea se cearta si a ajuns asa un subiect bun de dezbatuuut.. 24 si tot nu se ajunge la o concluzie.
Sa ii castreze chiar nu ar fi o solutie. Asta ar insemna ca sunt pe cale de disparitie24 [nuu!]. Daca li s-ar oferii cate un control macar o data la 6 luni tot ar fi bine Smile. Si sa fie testati de cat de agresivi sunt, daca nu dresati. Ati observat cat de bine se simt unii catelusi liberi? 21. Poate ca eu sunt de acord cu asta pentru ca locuiesc intr-un oras in care chiar daca , cainii vagabonzi nu sunt multi dar sunt ok. Si eu pur si simplu ador cainii. Pentru mine a fost o varianta buna deoarece stau la bloc si parintii mei nu ma lasa sa am un caine. Ca la cat de des dau pe la tara ..24 mai si uit ca exista specia asta numita 'caine'.
Nu aruncati cu rosii in mine daca nu va convine21
Cea mai reuşită semnătură.

#3
Cânii vagabonzi sunt o problemă curentă în toată România. În alte ţări ( UK, Franţa ) nu vezi nici un câine vagabond - sau măcar în marile oraşe - în România sunt peste tot.
Când aveam şapte ani, mă întorceam de la un magazin acasă şi la colţul străzii mele erau mai mulţi câini vagabonzi care erau hrăniţi vrecvent de locatarii caselor şi îşi făceau veacul pe acolo mai tot timpul. Şi cum mergeam eu liniştit, toată haita aia a început să mă latre şi unul m-a muşcat de piciorul drept. De atunci pot spune clar că câinii îmi sunt antipatici. Nici până atunci nu i-am suferit, dar atunci i-am pus pe lista neagră.
Autorităţile române sunt incapabile, ca în multe alte privinţe. Problema câinilor vagabonzi este de câţiva ani buni, dar hingherii trec pe străzi şi îi prind din an în paşte. Că, deh, e mai uşor să stai la o cafeluţă decât să prinzi câini şi să le asiguri siguranţa oamenilor. După părerea mea, câinii ăştia ar trebui prinşi şi duşi la hingheri. Că, deh, n-au ce căuta pe stradă. Şi, dacă e necesar, exterminaţi.
Poate mă credeţi prea dur, dar sunt sigur că şi-n alte capitale europene a existat această problemă şi, iată, ei s-au descurcat cu ea. Numai că românii par a fi putred de leneşi ori incapabili. Dacă nu pot să-i prindă, să-i extermine, ce naiba ! Mi se pare penibil ca oamenii să lase câinii vagabonzi în continuare pe stradă să atace pietonii. Oricât mi-aţi putea sări în cap, eu consider că în Bucureşti câinii vagabonzi nu îşi au locul. Cum ar fi românii văzuţi în afară dacă s-ar da la televizor că o femeie a fost ucisă de o haită de câini [ şi s-a şi întâmplat asta ] ? Nu prea bine. Imaginea ţării ar scădea mult mai mult.
Şi acum pot spune că mă scot din sărite şi oamenii care-şi cumpără un câine şi apoi îl abandonează pe stradă. Ăştia sunt motivul pentru care străzile sunt pline de ei. Dacă nu vrei un câine, nu-l cumpăra ca apoi să-l abandonezi ! Also, cei de la ţară aruncă puii căţelei după ce naşte. Şi iar apar câini vagabonzi. De parcă ar fi aşa scumpă o castrare.
Şi aici vine comparaţia românilor - factorul principal de la care a pornit apariţia câinilor vagabonzi - cu alte popoare. Românii vor să aibă totul înainte să se gândească dacă le este necesar cu adevărat. Îşi cumpără un câine că aşa e pă trend, apoi îl aruncă în stradă că îşi dau seama că nu le plac câinii. În schimb, germanii mi se par mai... cumpătaţi. Îşi cumpără ceva ştiind sigur că le place. De aceea în România câinii vagabonzi sunt, iar în afară nu.
Eniuei, pot spune sigur că în Budapesta, Paris, Berlin, Hellsinki, Londra sau Viena eu n-am văzut câini vagabonzi. Numai în Bucureşti.
Această problemă ar trebui rezolvată căci dacă un turist de altă naţie ar fi muşcat de un câine vagabond sau chiar ucis în Bucureşti, s-ar crea o mare discuţie la nivel European. Un scandal, iar imaginea ţării ar scădea şi mai mult. Plus că, împlicit, nu o să mai meargă aşa de mulţi turişti în Bucureşti de frica câinilor.
Acum să nu-mi daţi cu pietre-n cap. E părerea mea şi n-am de gând să mi-o schimb.
Metal was here.

[Imagine: metalsig.png]


I\'ll start to worry when I\'m dead.



#4
Pro eutanasie.

Nu intru acum in detalii, va las sa digerati asta si sa va pregatiti blestemele.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#5
(10-04-2011, 01:58 PM)Maria♥ A scris: ... animalele nu au drepturi, doar sunt incapabile de ratiune!
Animalul este suflet cu ratiune, constiinta, gandire elementara sau peste elementara, sentimente la fel de dezvoltate ca omul bun, si simturi extrazenzoriale mult mai dezvoltate ca omul. Omul are constiinta dezvoltata si sentimentele dar simturile extrasenzoriale elementare sau peste elementare.
A pune pe primul loc viata unui om a da mai multe drepturi omului este specisism sau rasizm care echivaleaza cu fascizmul. Omul este de firea lui vegetarian cainele la fel:poate adopta o astfel de alimentatie. Omul din moment ce este fascist si hotareste dreptul la viata datorita diferentei fizice isi exzercita acest drept si asupra cainelui.
[Imagine: aaaakip.jpg]

#6
(10-04-2011, 10:48 PM)Ichigo. A scris: Nu stiu daca ati observat, dar [macar dupa mine] toata lumea se cearta pe tema asta. Mie mi se pare suuper ok. Adica mergi un parc, mai dai cu nasul de un catelus care iti tine companie *kyaa ce dragut e* si chestii de genu`.

Stai linistita, nu o sa arunc cu rosii.
Ei bine, mie nu mi se pare deloc "suuper ok". Altadata citeste ce scrie celalalt inainte sa postezi, asa nu ar mai fi nevoie sa scriu post-ul asta.
Nu am nimic impotriva cainilor in general, ba chiar imi plac[cum sa nu-ti placa, la urma urmei? Smile ], si nu sunt "ă heităr" a animalelor. Eu am spus ca, atat timp cat ei sunt agresivi, situatia se schimba, si nu mai e loc pentru: "kyaa ce dragut e!", asa cum ai zis tu.

Citat:Si sa fie testati de cat de agresivi sunt, daca nu dresati.
Lol, autoritatile nu sunt in stare nici macar sa evite comportamentul agresiv, ai pretentia sa-i dreseze? Adica se practica, dar tu te astepti sa dreseze zeci de mii de caini? xD

Citat:Animalul este suflet cu ratiune, constiinta, gandire elementara sau peste elementara, sentimente la fel de dezvoltate ca omul bun, si simturi extrazenzoriale mult mai dezvoltate ca omul. Omul are constiinta dezvoltata si sentimentele dar simturile extrasenzoriale elementare sau peste elementare.
A pune pe primul loc viata unui om a da mai multe drepturi omului este specisism sau rasizm care echivaleaza cu fascizmul. Omul este de firea lui vegetarian cainele la fel:poate adopta o astfel de alimentatie. Omul din moment ce este fascist si hotareste dreptul la viata datorita diferentei fizice isi exzercita acest drept si asupra cainelui.

Eu nu am spus ca animalele nu au sentimente, nici nu am cerut o definitie cu privire la capacitatea lor de a percepe anumite lucruri. Si nu, din punctul meu de vedere, ele nu gandesc; nu este nicio problema daca nu suntem de acord in privinta asta, dar a ajunge la fascism si la rasism mi se pare aberant de-a dreptul! Nu inteleg care sunt argumentele tale[daca exista unele intemeiate]; am lasat impresia unei atitudini pro "Waaaa, kill ză dogz!" ?
Acum, un lucru cu care e evident ca nu esti de acord, din cate inteleg din post-ul tau: consider ca un om e superior unui caine. Mi se pare de necrezut ca cineva poate fi de alta parere. Okay, so they're cute, okay, so they have feelings; fine, I don't want them to suffer, but why should I be hurt? ._.'
[Imagine: 45745hrd.png] <- Thanks, Arya!
Drawings
Deviant stuff

#7
In Romania exista mii de caini care au fost cumparati din adaposturi sau i-au luat de pe la prieteni si dupa un timp s-au plictisit de ei sau nu i-au mai vrut (cum s-a intamplat sa arunc - adica tata - cativa catei pe la sinele de tramvai) si s-au gandit ei bine "Hai sa-i arunc ca nu-mi mai folosesc" si uite. Ala se "salbaticeste" (chiar daca e dresat, stand si poate chiar agresat de alti caini - cine stie, poate turbati - se salbaticeste si el ca sa "supravietuiasca" - parerea mea) si uite, inca un caine in plus. D
e cate ori n-am fost eu muscata de un caine care statea, fara stapan, de ani buni crescut de catre "bunii" mei vecini, si totusi, pana n-a murit parca n-a avut liniste. Sunt multi caini vagabonzi (intra pana si in curtea scolii si da sa intre si in scoala, dar macar aia - unii - nu musca), dar daca macar i-am castra si am incerca sa-i dam la cineva - un prieten, ceva - care sa stim ca nu l-am abandona, atunci poate 10% din ei n-ar mai deveni "cainii strazii" (totul incepe de jos). Se vede ca in Romania aceasta problema cu "cainii" nu a fost prea importanta (ca si alte lucruri de altfel) si uite, oameni ucisi de caini, oameni nu-mai-stiu-eu-ce. Cred ca eutanisiera n-ar mai fi fost "ultima solutie" daca am fi fost hotarati cand am fi decis sa ne luam raspunderea in a avea grija si in a creste un caine (sunt de acord cu @Metal la asta).
Modul de rezolvare? Cum am zis, n-ar mai fi avut sens daca am fi fost siguri pe deciziile noastre pe care le facem, nu doar sa luam un caine pentru ca arata bine sau pentru ca (,) colegu' de la serviciu are unu si se da mare cu el ca e nu-stiu-eu-ce frumusetea canina etc.
Iubitorii de animale? Ar trebui sa se gandeasca totusi ca multi oameni sunt muscati anual si cel mai grav lucru: ajung la spital, din cauza "dragutilor" caini care sunt lasati in plata Domnului. Poate pentru unii n-au drepturi, dar totusi, si cainii merita o sansa, merita sa traiasca, merita sa fie iubiti si crescuti. Da, poate oamenii au o ratiune a lor, poate ei isi pot lua o meserie si pot conduce o masina, dar totusi, si ei sunt fiinte. Macar sa fie omorati cei agresivi si astia macar sa fie castrati. Yeah, cum ar fi daca din cauza unor oameni noi toti am fi bagati la parnaie pentru ca suntem ca el (el om, noi oameni)? Poate vi se pare ciudat acesta comparatie sau acest punct de vedere, dar este al meu si cam asta este. Cred ca o "exterminare" ar fii destul de buna. Totusi, sa ne gandim la viitorul tarii noastre. Deja e privita cu ochi rai de altii si nu e atat de "importanta" ca sa stie ceva alte tari despre ea (macar se se vorbeasca) si pe langa astea, nou-nascutii. Sa ne gandim la ei daca nu la noi. Cam atat.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#8
(11-04-2011, 03:09 PM)Maria♥ A scris: Stai linistita, nu o sa arunc cu rosii.
Ei bine, mie nu mi se pare deloc "suuper ok". Altadata citeste ce scrie celalalt inainte sa postezi, asa nu ar mai fi nevoie sa scriu post-ul asta.
Nu am nimic impotriva cainilor in general, ba chiar imi plac[cum sa nu-ti placa, la urma urmei? Smile ], si nu sunt "ă heităr" a animalelor. Eu am spus ca, atat timp cat ei sunt agresivi, situatia se schimba, si nu mai e loc pentru: "kyaa ce dragut e!", asa cum ai zis tu.
Citat:Si sa fie testati de cat de agresivi sunt, daca nu dresati.
Lol, autoritatile nu sunt in stare nici macar sa evite comportamentul agresiv, ai pretentia sa-i dreseze? Adica se practica, dar tu te astepti sa dreseze zeci de mii de caini? xD

In primul rand, nu am citit pentru ca eu am parerea mea. Daca citeam ce ai zis tu cu ce ma ajuta? Fiecare trebuie sa isi scrie parerea, nu?
then, am zis "*kya ce dragut e*" pentru ca mai sus precizasem ca nu ma deranjeaza atata timp cat nu sunt agresivi. Tocmai tu ziceai sa citesti inainte.
Nu am zis sa dreseze zeci de mii de caini. Am spus, tot mai sus, ca exista si oameni care isi tin cainii la coltul blocului. Daca vad ca sunt agresivi sa ii dreseze. Sau fiecare oras sau sector sa se ocupe cu asta. Ar fi mai usor.
Acum sper ca m-am facut inteleasa, si repet. Nu am comentat la postul tau, am zis parerea MEA. 3
Cea mai reuşită semnătură.

#9
Nu am nimic cu ei atata timp cat nu sunt agresivi. Nu sunt iubitoare de caini pentru ca mi se par cei mai... cum sa zic? Animalele astea te musca pe la spate. Imi plac mai mult pisicile, pentru ca de la ele te astepti sa se urce pe masa in timp ce nu esti atent. Dar parca toti cainii pe care i-am avut(doi) faceau lucrul acesta, desii ii hraneam bine, etc. Si in plus, pisicile sunt mai inteligente. Cainii dupa ce sunt prea alintati devin mai rau ca pisicile. In fine, revenind la subiect, cainii de pe strazi nu vor fii eliminati niciodata, pentru ca nu ii afecteaza pe parlamentari. Daca si lumea ar face ceva... In fine, caini de la blocul meu sunt pasnici si cei de pe strada. Dar cand sunt in haita, ma cam sperie, pentru ca se aseamana cu niste cocalari, care fac pe tarzan in grup. Oricum, nu am nicio parere in legatura cu ce ar trebuii sa se faca, pentru ca nu se va face niciodata in Romania. Poate in viitor, cand toate tarile vor vorbii o singura limba si vor avea o singura moneda.

#10
Pentru că sunt o iubitoare de animale îmi permit să mă alătur discuţiei voastre. Am văzut multe păreri pe aici şi tin să precizez că respect fiecare cuvânt scris de voi. Ceea ce urmează să spun nu e decât ceea ce cred eu. :]
Am văzut undeva mai sus că s-a spus că eutanasia este rezolvarea problemelor noastre. Bine, nu cu aceleaşi cuvinte.
Sunt total împotrivă! Nu doar pentru că este o metodă foarte crudă, ci şi ineficientă. Bine, să zicem că se omoară sute de mii de câini. Trebuie să nu uităm, însă, şi preţul pe care îl plătim pentru eutanasiere, acela fiind 62 euro. Asta înseamnă zeci de milioane de Euro cheltuite!
Ce rezolvăm? Nu doar că maidanezii -ce-i ce nu sunt ucişi- vor continua să se înmulţească, dar sunt şi bani aruncaţi degeaba.
Deci, acestea fiind spuse, sunt total împotriva uciderii câinilor.
Poate că sterilizarea este o metodă mai bună. Preţul este mai avantajos [acela fiind de doar 15 euro], iar numărul câinilor vor scădea în timp. Ştiu, asta nu se rezolvă din prima, aşa cum am vrea, dar cu timpul problema câinilor de pe străzi s-ar putea rezolva.
În secolul în care suntem, respectul faţă de fiinţe ar trebui să fie o caracteristică a lumii.
Bine, nu zic că sunt de acord că un câine e drăguţ chiar şi când te sfâşie. Zic doar că, atâta timp cât aceştia nu fac nici un rău [nu sunt agresivi], nu merită ucişi cu cruzime.
Tot în comentariile voastre am văzut o persoană cu care, de asemenea, nu sunt de acord:
"...animalele nu au drepturi, doar sunt incapabile de ratiune!"
Oh, animalele au drepturi! Cum noi avem drepturi, aşa au şi ele. Bine, poate că ne sunt inferioare pentru că noi suntem capabili să vorbim, să gândim...dar de unde ştim noi sigur că ele nu gândesc? Sau nu vorbesc? Suntem noi capabili să afirmăm faptul că animalele nu vorbesc/gândesc?

Ştiu, sunt o iubitoare de animale, e normal să gândesc aşa.
Dar totuşi...toţi ar trebui să avem respect pentru animale.
Nu! Nu pentru animale. Pentru natură.
Această trăsătură ne lipseşte în profunzime.
Şi se dovedeşte a fi înlocuită de cruzime.

Nu fac referire la nimeni de aici.
Nu generalizez.
Spun doar că unii oameni nu au limite.


Vă respect fiecare părere, idee. Sper doar că, cu timpul, se va găsi o soluţie care să-i mulţumească pe toţi! :]

~Take care!
[Imagine: 2z7exb6.png]
Tnx, Tox!<3

Lăv mai femili :]]:
Fiică: Beki
Soţia: ♪ Ąѕђą ♪
Mama Soacră: Tweety
Cumnăţica: Ame

My fic: Hypnose; My drawings; My photos




Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)