Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Poti trai fara calculator?
Da.. nu este asa greu doar nu te mai gandesti la el
53.62%
37 53.62%
NU!
46.38%
32 46.38%
Total 69 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Ai putea trai fara calculator?

#51

Bineinteles ca as putea trai. Toata lumea ar putea. Dar putem intrebari ciudate. La naiba, cum ar putea acum sa dispara computerele?! Vreo apocalipsa la nivelul legilor fizicii?!
[Imagine: F3GHuiy.png]
You Know Nothing
I'm such a LESBIAN! LOL
#seeuspacecowboys #seeuspacecowgirls #2071

#52
Ma indoiesc ca am mai putea trai fara calculatoare. In momentul de fata spre exemplu nu as putea sub nici o forma sa ma angajez pe un post cu scolarizare fara acces la internet si implicit la un calculator. Ca timp liber da as putea dar viata nu e numai timp liber
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#53
Citat:Ma indoiesc ca am mai putea trai fara calculatoare. In momentul de fata spre exemplu nu as putea sub nici o forma sa ma angajez pe un post cu scolarizare fara acces la internet si implicit la un calculator. Ca timp liber da as putea dar viata nu e numai timp liber
Ce argumentatie slaba! Asta inseamna ca daca nu ar mai exista slujbe pentru studii superioare nu ai mai putea trai? Gata... ai abandona lumea?! 23 13 De cand pana cand a trai inseamna a avea o slujba pentru oameni cu scoala?!

In plus, dorind un post pentru oameni cu scoala inseamna ca esti de la oras. Ai si tu prin preajma o biblioteca la care s-au instalat computere cu acces la net. Daca doar computerul zici tu ca te ajuta sa-ti gasesti de lucru... poti sa dai si tu pe acolo zilnic macar pana te angajezi... si sa cauti anunturi, sa-ti creezi un CV si alte trebi' din astea... Desi iti zic eu ca mai usor te-ai angaja daca ti-ai crea relatii - nu neaparat pile - decat daca aia vea net. Iar la slujba ai avea net. N-ai nevoie si de el acasa.

Dar poate ca un chelner de la o crarciuma de la tara nu traieste... cine stie?!
[Imagine: F3GHuiy.png]
You Know Nothing
I'm such a LESBIAN! LOL
#seeuspacecowboys #seeuspacecowgirls #2071

#54
Citat:Ai si tu prin preajma o biblioteca la care s-au instalat computere cu acces la net. Daca doar computerul zici tu ca te ajuta sa-ti gasesti de lucru... poti sa dai si tu pe acolo zilnic macar pana te angajezi... si sa cauti anunturi, sa-ti creezi un CV si alte trebi' din astea... Desi iti zic eu ca mai usor te-ai angaja daca ti-ai crea relatii - nu neaparat pile - decat daca aia vea net. Iar la slujba ai avea net. N-ai nevoie si de el acasa.

Deci doar ai demonstrat ca ai nevoie de calculator. Ca te duci la biblioteca sau ca il folosesti pe cel de acasa, care e diferenta? Ca il folosesti pe ala de la munca ca sa iti castigi existenta sau ca il folosesti pe ala de acasa care e diferenta?

Citat: Asta inseamna ca daca nu ar mai exista slujbe pentru studii superioare nu ai mai putea trai? Gata... ai abandona lumea?! 23 13 De cand pana cand a trai inseamna a avea o slujba pentru oameni cu scoala?!

De cand singura medota de a face bani pentru oamenii cu studi superioare sunt slujbele create special pentru ca ei exista. Care erau optiunile de munca pe vremea cand nu erau scoli? Daca familia ta nu era deja bogata in mare parte nu puteai sa muncesti decat cu carca. Si daca consideri ca a trai inseaman sa te zbati zi de zi ca sa faci banii necesari pentru a te intretine pe tine si potential o familie "a trai" pentru mine nu inseamna o viata prea valoroasa

Pentru a trai ai nevoie de bani si mica afacere nu merge daca o aplici la un segment semnificativ din populatie. Daca tu poti sa iti castigi traiul fara sa folosesti un calculator bravo tie, dar poti sa faci asta doar pentru ca toti ceilalti au nevoie de el.
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#55
Citat:De cand singura medota de a face bani pentru oamenii cu studi superioare sunt slujbele create special pentru ca ei exista. Care erau optiunile de munca pe vremea cand nu erau scoli? Daca familia ta nu era deja bogata in mare parte nu puteai sa muncesti decat cu carca. Si daca consideri ca a trai inseaman sa te zbati zi de zi ca sa faci banii necesari pentru a te intretine pe tine si potential o familie "a trai" pentru mine nu inseamna o viata prea valoroasa
Ok, ok... imi cam rastalmacesti vorbele, dar imi place. LOL

1. Poti foarte bine sa-ti gasesti un domeniu de activitate in care sa limitezi la minimum impactul computerului. Sa zicem om cu studii - artist... pictor de exemplu... cu relatii multe... vinde tablouri si traieste din ceea ce-i place sa faca. Artistii in general ar putea. Sau ceva mai putin legal: escroc...

2. Si tu ai putea... poti sa gasesti o activitate in care impactul tehnologiei sa fie minim.

3. Am spus si cand am inceput sa scriu pe subiectul asta: impactul tehnologiei nu prea mai are cum sa dispara. Dar daca ar disparea nu cred ca ar disparea lumea... asa ca la oricum ne lovim de tehnologie... e peste tot. Ideea mea era mai degraba legata de vreo eliminare totala a computerului din lume. Ca altfel... as putea sa traiesc fara el, dar el imi afecteaza activitatea oricum. Cam neclar ce am scris, dar sper sa intelegi.

4. Cam prapastioasa abordarea traiesc de pe o zi pe alta. Pai, depinde de asteptarile fiecaruia! Unii cu foarte putini bani stiu sa fie fericiti. De ce neaparat slujbele cu bani multi aduc fericirea? Ok, viata ta vrei sa valoreze ceva. Poate sa valoreze ceva si fara sa utilizezi o zi computerul. Te duci frumos si rezolvi o problema de fizica ce macina comunitatea stiintifica - precum Einstein - doar pe hartie, o scrii la o masina de scris (ca sa o inteleaga si ceilalti) si o trimiti spre dezbatere. Si uite cum ai capatat faima fara computer. Sigur ca un computer iti face viata mai simpla, dar nu e absolut esential. Mintea fiecaruia este! Doar ea conduce. Nu ce e in jur. Daca mintea vrea sa se implice in lumea asta, atunci va alege sa aiba ce e nou. Daca nu... va alege contrariul. Niciuna din abordari insa nu e gresita.

5. Poti totusi sa ai o viata fericita si fara o slujba "de milioane", Uneori slujba asta iti poate aduce nefericirea, fiindca pana la urma o sa constati ca nimic nu e tocmai asa cum ne dorim noi sa fie. Asa ca si un carciumar de sat poate sa fie fericit in felul sau simplu! Dar ai omis asta cant m-ai citat. Nu trebuie sa ai neaparat o afacere ca sa stii sa te simti bine.

6. Nu am inteles exact cum venea treaba cum ca familia mea e bogata deja. Mi-as fi dorit sincer sa fie asa. De asemenea, se pot gasi atatea slujbe care sa nu implice carca si computerul. De exemplu: vopsitor... chelner, barman, sportiv etc. Ah, venea de la ideea ca eu presupus ca esti de la oras. Pai, era doar o presupunere. Sigur ca poti fi si de la tara si sa poti progresa. Am auzit povesti despre copii care au invat informatica doar pe hartie. Mai misto e cand ai si un compilator. Dar poti sa o faci si fara computer. Pana la urma limbajele de programare nu-s decat un set de reguli.

Nu trebuie decat sa vrei. Daca vrei gasesti modalitati de a nu-ti ucide coloana cu slujba. De asemenea, s-ar putea sa te iei de faptul ca sportul implica efort. Preventiv am sa-ti spun atat: uneori e mult mai simplu sa stai afara sa lovesti o minge (tenis/fotbal etc.) decat efortul intelectual de a cauta rezolvarea unui bug la un nenorocit de program.

Si nu spun nicaieri ca banii nu pot sa-ti ofere o existenta interesanta, cu multe experiente. Dar de asemenea mai conteaza si felul cum ii obtii si cat timp liber iti ramane. Unii poate prefera mai mult timp limber.

P.S. da, am editat nitel... ca sa fie ceva mai clar. desi tot cam amestecat a ramas LOL.
[Imagine: F3GHuiy.png]
You Know Nothing
I'm such a LESBIAN! LOL
#seeuspacecowboys #seeuspacecowgirls #2071

#56
Citat:3. Am spus si cand am inceput sa scriu pe subiectul asta: impactul tehnologiei nu prea mai are cum sa dispara. Dar daca ar disparea nu cred ca ar disparea lumea... asa ca la oricum ne lovim de tehnologie... e peste tot. Ideea mea era mai degraba legata de vreo eliminare totala a computerului din lume. Ca altfel... as putea sa traiesc fara el, dar el imi afecteaza activitatea oricum. Cam neclar ce am scris, dar sper sa intelegi.

Nici de cum nu ar disparea lumea. Dar ar disparea lumea in care traim acum. Exista un serial destul de interesant numit Revolution care prezinta ideea ca toate lucrurile electrice se opresc intr-o zi si nu mai pot fi repornite. Haosul creat, cel putin cel initial, este devastator, iar rezultatul de dupa 15 ani este o lume cu totul noua.

Citat:De ce neaparat slujbele cu bani multi aduc fericirea?

Nu neaparat slujbele cu multi bani sau chiar multi bani in sine aduc fericirea. Dar in viata ai nevoie de bani intr-un fel sau altul. Fie ca este ca sa te duci intr-un loc indepartat (lucru care poate fi facut chiar cu destul de putin bani, dar asta depinde de ce doresti de la aceasta excursie), fie ca ai nevoie de o operatie medicala. Si cum se mai spune: mai bine sa plangi intr-o masina decat pe bicicleta, macar nu te ploua. Pe langa asta, daca vrei sa te misti in scara sociala ai nevoie de bani in functie de treapta pe care te afli si sa castigi mai multi daca vrei sa mergi pe alta treapta.

Citat:6. Nu am inteles exact cum venea treaba cum ca familia mea e bogata deja

Ma refeream la vremurile vechi cand optiunile erau fie sa fi nobil fie sa nu fi nobil si era aproape imposibil sa iti depasesti conditia in care te nasteai. Educatia a schimbat asta intr-o oarecare masura.

Citat:De asemenea, se pot gasi atatea slujbe care sa nu implice carca si computerul. De exemplu: vopsitor... chelner, barman, sportiv etc.

Cand ma refeream la slujbe cu carca ma refeream la slujbe ce nu necestia nici un fel de pregatire profesionala. Slujbe fizice ce depind mai mult de cat poate corpul tau sa duca decat daca te duce mintea sa o faci mai usor. Exista si genii fara educatie, dar sunt exceptia si nu regula.

Citat:Si nu spun nicaieri ca banii nu pot sa-ti ofere o existenta interesanta, cu multe experiente. Dar de asemenea mai conteaza si felul cum ii obtii si cat timp liber iti ramane. Unii poate prefera mai mult timp limber.

Poti fi fericit oricum. La urma urmei si un nebun e fericit in mintea lui. Dar trendul general al populatiei este spre o lume cat mai tehnologizata
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#57
*Continuati-va batalia argumentelor voi doi, nu ma bagati in seama*

Eu sunt sigur ca as putea trai si fara calculator, dar din motive de comoditate, utilitate si divertisment as prefera sa nu incerc un astfel de experiment (da, stiu, motive de kkt, nu o sa ating iluminarea spirituala prea curand) . Eu personal nu cred ca am probleme de atasament obsesiv fata de PC-ul meu, am activitati destule in aer liber si oricand prefer sa stau afara decat in fata calculatorului, dar nu pot sa ignor nici practicabilitatea detinerii unuia, face viata mult mai usoara si informarea mult mai facila.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"

#58
No. Nu o sa continui. Fiindca deja deviem de la subiect.

Trebuia sa o rezum mai simplu: daca printr-un artificiu al sortii cineva pur si simplu nu-si va mai permite un computer nu cred ca viata lui se va opri si accesul la fericire va fi blocat. Doar il va pune sa se adapteze. Nu cred ca deprimarea il va ucide. Cel putin nu ar trebui.

De asemenea, sigur ca tehnologia ne face viata mai simpla. Avem nevoie de ea, dar daca vreau sa emigrez in Coreea de Nord - fiindca il iubesc nespus pe dictatorul lumina - o sa ma descurc eu cumva. LOL. Nu ca mi-as dori asta.

Problema discutiei e ca se aduc in prim plac ca mult extremele. Banii fac viata interesanta, fara indoiala. Si eu nu contest deloc necesitatea computerului in lumea moderna. Doar ideea ca fara el nu poti trai in lumea moderna.

Thx pentru serialul recomandat.
[Imagine: F3GHuiy.png]
You Know Nothing
I'm such a LESBIAN! LOL
#seeuspacecowboys #seeuspacecowgirls #2071




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)