Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Aduc banii fericirea?

#1
Can money brings happiness? Or it can buy it? So, let's debate!

Mai nou toată lumea se mărită pe interes, după cum se vede la tv sau în viaţa de zi cu zi. Da, da, oamenii sunt pe interes. Facem orice să avem bani şi dacă chiar reuşim să îi vedem în mâna noastră, avem o anume satisfacţie. Dar aduc fericirea? Poate că nu, dar cu siguranţă o întreţin (bine cunoscuta replică contradictorie a întrebării din topic).

Dacă ai bani, nu ai griji, cu siguranţă asta e face într-un anume fel fericit. Ştii că mâine nu ajungi pe stradă and so on. Acuma... ce e rău în asta? I mean, ce e rău dacă cineva se mărită pe interes? Dacă asta îl satisface şi îi asigură un trai bun... omu' e fericit, are satisfacţia că e mai presus de tot şi chestii de genu'. O fi şi asta fericire. Dar prea mulţi bani strică?
Totuşi, are şi părţi negative. O căuta omu' fericirea întreagă în bani, însă dacă e singur, chiar nu are pe cineva lângă el... se mai poate spune că banul îi aduce fericirea? Mai găseşte el satisfacţie în toate obiectele pe care le achizioţionează cu bani?
I dunno, but I think that if you are a rich man you have lot of problems. Până la urmă banu' e ochiul dracului. You are always busy, obsessed with money, you also don't have time for your family and... dunno, the richest people are cold, they have no feelings. My opinion, money can't buy happiness and love.
Anyway, degenerez. Luaţi-o cum vreţi, puneţi-vă în situaţia unei persoane măritate din interes şi spuneţi dacă aţi fi fericiţi. Without love but with money.
[CENTER]
How terrible it is to love something...
... that death can touch.


[/CENTER]

#2
Interesant topic. Pai sa vedem.
Intr-un fel, o aduc. De ce? Pe langa faptul ca nu te trezesti in strada, iti satisfaci poftele, adica trupesti si poate si sufletesti.
In legatura cu casniciile bazate pe interes sau relatiile de acest gen, nu as fi de acord. Adica e totusi vorba de o casatorie, nu e floare la ureche. Poate e mai usor daca iti alegi un bosorog de 80 de ani cu bani multi si zile putine, nu? Dar si in cazul asta e ceva ce ma opreste ca accept lucrul asta. Ar trebui sa fiu al naibii de disperata sa o fac.
Pana la urma, poti sa ai bani si de toate daca esti singur si nu ai pe nimeni langa tine. Sentimentele nu pot fi cumparate. Si nici zilele. Pentru ca in mormant nu iei nimic cu tine si nici nu poti face ca cineva apropiat tie sa traiasca mai mult cu tot cu miliardele tale.
Prea multi bani strica? Cu cat ai mai multi, cu atat vrei mai multi si mai multe. Probabil ca asta devine o obsesie si asta strica.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#3
E o prostie cu banii.Unii sunt in stare sa-si dea viata pentru avere,sunt avari.Smile
Cred ca au devenit o obsesie pt anumite persoane,ca un drog,sa fiu cat mai explicita.4
Bine,acum nu sunt de parere sa dispara banii sau eu stiu ce,sunt folositori pentru nevoile noastre...
Totusi,apare suferinta in cazul asta iar majoritatea sentimentelor,iubirea de exemplu sau prietenia,nu se cumpara,ai fi un ipocrit daca ai crede asa ceva..Da,DeDal Notorius,sunt de aceesi parere cu tn,un om vrea multe pana la moarte,deci e o obsesie.4
Mai asteptam pareri.3

#4
Nu prea este o chestiune de dezbatere, doar simple discuţii.

Moved la General Chit Chat Discussion.

#5
Aduc banii fericirea?--> Neah, o cumpara 3

@ Teh: Tine de dezbateri .
Do not speak unless you can improve the silence.

#6
Banii nu aduc fericirea nici nu o intretin , nu aduc nici tristete si necaz. Banii sunt doar o untealta, un simbol al slabiciunii noastre. In unele tarii lumea moare de foame ca nu are bani iar in altele lumea cu prea multi bani gen hollywood mor pe dinauntru. Noi credem probabil "Wow madona 60 million dollars" . Dar Madona nu e decat un om, nimic special, majoritatea starletelor sufera de depresie, iar banii sunt doar o scapare, isi cumpara lucrii materiale pentru a mai calma furtuna. Singurul lucru care aduce fericirea e pacea propie.

Multa lume da vina pe bani cand se intampla ceva rau, ceea ce e total gresit, banii sunt pentru ca noi ii lasam sa exista, banii sunt doar o slabiciune a noastra, ne da o senzatie de putere etc. alta dovada cat de slab este omul . . .mintal.
"Îl respecți pe cel care e om, si merită respectul. Nu pe lache manelaru care baga Guța in creerii nopții și nici pe rokărilă gherțoiul care vine la 4 dimineața și-și vomită ficații in scara blocului."

#7
Din moment ce iti permiti ca sa gandesti astfel inseamna ca mami si tati muncesc toata ziua ca sa ai tu bani de mancare, scoala, carti si asa mai departe.
Ai dreptate, in unele puncte de vedere, da lumea e perfida, lenesa si fara anumite placeri pe langa cele materiale... Insa oricat de idealizata si boema, iti vezi tu viata, tot o sa ai nevoie de banii pentru facultate/studii, calatorii, practicarea diferitelor arte etc, sa nu mai mentionez cand o veni vremea sa ai o familie.

P.S.: Nu dau o senzatie de putere, money= power.
Do not speak unless you can improve the silence.

#8
(27-01-2011, 03:39 AM)Wunderbar A scris: Din moment ce iti permiti ca sa gandesti astfel inseamna ca mami si tati muncesc toata ziua ca sa ai tu bani de mancare, scoala, carti si asa mai departe.
Ai dreptate, in unele puncte de vedere, da lumea e perfida, lenesa si fara anumite placeri pe langa cele materiale... Insa oricat de idealizata si boema, iti vezi tu viata, tot o sa ai nevoie de banii pentru facultate/studii, calatorii, practicarea diferitelor arte etc, sa nu mai mentionez cand o veni vremea sa ai o familie.

P.S.: Nu dau o senzatie de putere, money= power.

Trust me money nu sunt power, si nu imi permin sa gandesc astfel din cauza ca "mami" si "tati" "muncesc toata ziua ca sa ai tu bani de mancare,scoala, carti si asa mai departe". Imi permit sa gandesc astfel observand lumea din jur, societatea si oameni ca tine "money = power" , nu studiez sociologie degeaba.
Iti recomand cu caldura
Kymatica
daca iti poti "irosi" 90 de minute din viata (9 parti)
Si iti mai recomand
Zeitgeist
"Îl respecți pe cel care e om, si merită respectul. Nu pe lache manelaru care baga Guța in creerii nopții și nici pe rokărilă gherțoiul care vine la 4 dimineața și-și vomită ficații in scara blocului."

#9
Citat:Imi permit sa gandesc astfel observand lumea din jur, societatea si oameni ca tine "money = power" , nu studiez sociologie degeaba.
Se pare ca nu mi-ai prins ideea, iti permiti sa studiezi, sa gandesti pentru ca ti-sa oferit o anumita educatie, pentru ca ai mancare-n stomac, ca daca faceai foamea nu te gandeai tu la nemurirea sufletului. Ai mancare si celelalte elemente necesare bunei functionarii a mintii deoarece le-ai obtinut cu bani.

How simple is that?

Cat despre filmulete, I'm not into conspirations & shit
Do not speak unless you can improve the silence.

#10
Banii aduc fericirea ?

Faza este ca teoretic nu ar trebuii sa aduca fericirea , dar practic da . De ce ? Pentru ca este greu sa fii fericit cand stai la coltul strazii si cersesti, nu ai ce manca , ce bea , mori de frig si multe alte lucruri inevitabile si de aceea fara bani nu poti fi fericit .

Asa si cu dragostea . Se zice ca [ , ] cand esti indragostit si esti cu persoana iubita nu iti trebuie bani , dar cu dragostea mori de foame , daca nu gresesc .

Cu oamenii care ar face orice pentru bani , din partea mea sa faca ce vor , dar cu toata sinceritatea le spun : Sunteti nebuni in tot sensul cuvantului .

Raspunsul este si da si nu . Este greu sa fi fericit cand nu ai bani . Mai bine sarac si fericit , decat cu bani si bolnav .

In fine , banii nu aduc fericirea , ei o intretin bla bla
[Imagine: Jun0xCa.png]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)