Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ?

#45
Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru…nimeni nu este vinovat de suferinta noastra,decat noi insine,pt ca ce semanan,asta culegem.Este legea cauzei si a efectului care ne guverneaza.
Eu personal cred in reincarnare,pt ca mi se pare cea mai plauzibila teorie.Legat de nenorocirile care se intampla in lume,crime,violuri etc…se datoreaza karmei (actiunile noastre gresite) pe care si-a format-o fiecare.Fiecare avem “facturi” de platit din alte vieti,iar daca nu avem cu ce sa le platim( fapte bune),atunci cea mai buna solutie este suferinta si cel mai bun medicament.Dumnezeu nu poate sa intervina in viata noastra daca nu ii cerem ajutorul,asta ar insemna incalcarea liberului arbitru.Exista si karma de stat,gen…Africa,de aceea exista state care sunt mai sarace,mai “ghinioniste”.Dumnezeu este atat de bun,incat nici nu ne judeca…noi ne facem singuri judecata prin faptele pe care le facem,caci orice cauza are un effect.
Si da,chiar cred ca sunt niste creature mecanice.

”În mod cert, în fiecare zi a existenţei noastre există o repetare de evenimente, stări de conştiinţă, cuvinte, dorinţe, gânduri, acte de voinţă etc.
Este clar că atunci când o persoană nu se auto-observă, nu-şi poate da seama de această neîncetată repetare zilnică.
A observa reacţiile noastre mecanice în faţa tuturor acelor detalii mărunte ale dormitorului, locuinţei, sufrageriei, casei, străzii, serviciului etc. etc. etc., ceea ce spunem, simţim şi gândim, este cu siguranţă lucrul cel mai indicat.
Important este să vedem apoi cum sau în ce mod putem schimba acele reacţii; însă dacă noi credem că suntem persoane bune, că nicicând nu ne comportăm în mod inconştient şi greşit, nicicând nu ne vom schimba.
Înainte de toate avem nevoie să înţelegem că suntem persoane-maşini, simple marionete controlate de agenţi secreţi, de Euri oculte.
Înăuntrul persoanei noastre trăiesc multe persoane, niciodată nu suntem identici; uneori se manifestă în noi o persoană meschină; alteori o persoană iritabilă; în orice altă clipă o persoană splendidă, binevoitoare; mai târziu o persoană scandaloasă sau calomniatoare; după aceea un sfânt, apoi un şarlatan etc. etc. etc. " Samael Aun Weor[posturi unite]
Dacă dorim o schimbare radicală, dacă vrem o lume mai bună, o lume fără foamete, trebuie să ne schimbăm la nivel individual, să ne schimbăm în noi înşine, să schimbăm în propria noastră individualitate factorii dezgustători care produc în lume foamete şi mizerie. Să nu uităm că masa este o sumă de indivizi. Dacă fiecare individ se schimbă, inevitabil, masa se va schimba.

Dacă individul este lacom, crud, nemilos, egoist, etc., aşa va fi şi societatea. E nevoie să fim sinceri cu noi înşine, [...]
Dacă vrem o transformare radicală a acestei lumi amare şi dureroase, trebuie să ne transformăm fiecare din noi la nivel individual şi într-un mod cu adevărat personal.

Avem nevoie să stabilim cu tărie în mintea noastră, cât mai repede valorile pozitive al Spiritului. Când valorile grosiere ale lumii ocupă mintea noastră, rezultatul este foamete, mizerie, război, ignoranţă, boli, etc.
"Cand vezi un om bun, incearca sa-l imiti; cand vezi un om rau, analizeaza-te".





Răspunsuri în acest subiect
RE: Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ? - de aer_cu_plumb - 04-06-2011, 02:41 AM


Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)