Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ?

#41
Nu am citit tot ce ati postat, am citit doar ce a comentat Lynn.
Well, dupa cum se zice in Religie, Dumnezeu e infaptuirea binelui. So, nu cred ca ar putea sa doreasca raul fiintelor pe care chiar el s-ar zice ca le-a creat.
Cum am vazut titlul am simtit nevoia sa las un reply pentru simplul fapt ca mi-a amintit de un fel de "Spot PPS" [sau cum naibii s-o numi], din care imi aduc aminte doar citatul "Raul este absenta binelui".
Lynn, intrebarea ta a fost daca suntem niste robotei. EI bine, din moment ce suntem inzestrati cu ratiune, logic ca putem decide ce vrem sa fim. Raiul-Iadul sunt doar urmarile a ceea ce facem.
Cu siguranta, daca stam sa ne gandim in numele religiei, sunt de parere ca Dumnezeu NU poate dori si raul pe acest Pamant.
Cea mai reuşită semnătură.

#42
Ah, dar Dumnezeu POATE orice Smile chiar si sa doreasca raul. Dar nu vrea.
Rau pana la urma e absenta lui Dumnezeu,care e Binele absolut.

Si Dumnezeu ne-a dat asa mare libertate incat ne-a permis pana si sa-L fugarim pe El, Binele, din viata noastra. Si atunci normal ca apare raul.

Pe de alta parte Smile judecam noi oare ce e bine si ce e rau intr-un mod obiectiv? Stim semnificatia notiunilor absolute de bine si rau,asa incat sa le putem recunoaste?
[Imagine: tumblr_m0b1jsILTh1qg582mo1_r1_500.gif]

#43
Pe scurt dumnezeu ne poate aduce moarte cand nu ne asteptam
dar cand ai murit ai ajuns intrun univers paralel cu al nostru in care nu il aven pe Basescu ca presedinte la casa poporuli sau pe Obama
asta a fost toata prezentarea mea ne mai vedem

#44
Ce-ar fi ziua fara noapte?

(03-06-2011, 03:19 AM)dark story A scris: Pe scurt dumnezeu ne poate aduce moarte cand nu ne asteptam
dar cand ai murit ai ajuns intrun univers paralel cu al nostru in care nu il aven pe Basescu ca presedinte la casa poporuli sau pe Obama
asta a fost toata prezentarea mea ne mai vedem
ahahahaha

Si ca sa ne distram http://www.youtube.com/watch?v=Fq-C_J59vr4
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#45
Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru…nimeni nu este vinovat de suferinta noastra,decat noi insine,pt ca ce semanan,asta culegem.Este legea cauzei si a efectului care ne guverneaza.
Eu personal cred in reincarnare,pt ca mi se pare cea mai plauzibila teorie.Legat de nenorocirile care se intampla in lume,crime,violuri etc…se datoreaza karmei (actiunile noastre gresite) pe care si-a format-o fiecare.Fiecare avem “facturi” de platit din alte vieti,iar daca nu avem cu ce sa le platim( fapte bune),atunci cea mai buna solutie este suferinta si cel mai bun medicament.Dumnezeu nu poate sa intervina in viata noastra daca nu ii cerem ajutorul,asta ar insemna incalcarea liberului arbitru.Exista si karma de stat,gen…Africa,de aceea exista state care sunt mai sarace,mai “ghinioniste”.Dumnezeu este atat de bun,incat nici nu ne judeca…noi ne facem singuri judecata prin faptele pe care le facem,caci orice cauza are un effect.
Si da,chiar cred ca sunt niste creature mecanice.

”În mod cert, în fiecare zi a existenţei noastre există o repetare de evenimente, stări de conştiinţă, cuvinte, dorinţe, gânduri, acte de voinţă etc.
Este clar că atunci când o persoană nu se auto-observă, nu-şi poate da seama de această neîncetată repetare zilnică.
A observa reacţiile noastre mecanice în faţa tuturor acelor detalii mărunte ale dormitorului, locuinţei, sufrageriei, casei, străzii, serviciului etc. etc. etc., ceea ce spunem, simţim şi gândim, este cu siguranţă lucrul cel mai indicat.
Important este să vedem apoi cum sau în ce mod putem schimba acele reacţii; însă dacă noi credem că suntem persoane bune, că nicicând nu ne comportăm în mod inconştient şi greşit, nicicând nu ne vom schimba.
Înainte de toate avem nevoie să înţelegem că suntem persoane-maşini, simple marionete controlate de agenţi secreţi, de Euri oculte.
Înăuntrul persoanei noastre trăiesc multe persoane, niciodată nu suntem identici; uneori se manifestă în noi o persoană meschină; alteori o persoană iritabilă; în orice altă clipă o persoană splendidă, binevoitoare; mai târziu o persoană scandaloasă sau calomniatoare; după aceea un sfânt, apoi un şarlatan etc. etc. etc. " Samael Aun Weor[posturi unite]
Dacă dorim o schimbare radicală, dacă vrem o lume mai bună, o lume fără foamete, trebuie să ne schimbăm la nivel individual, să ne schimbăm în noi înşine, să schimbăm în propria noastră individualitate factorii dezgustători care produc în lume foamete şi mizerie. Să nu uităm că masa este o sumă de indivizi. Dacă fiecare individ se schimbă, inevitabil, masa se va schimba.

Dacă individul este lacom, crud, nemilos, egoist, etc., aşa va fi şi societatea. E nevoie să fim sinceri cu noi înşine, [...]
Dacă vrem o transformare radicală a acestei lumi amare şi dureroase, trebuie să ne transformăm fiecare din noi la nivel individual şi într-un mod cu adevărat personal.

Avem nevoie să stabilim cu tărie în mintea noastră, cât mai repede valorile pozitive al Spiritului. Când valorile grosiere ale lumii ocupă mintea noastră, rezultatul este foamete, mizerie, război, ignoranţă, boli, etc.
"Cand vezi un om bun, incearca sa-l imiti; cand vezi un om rau, analizeaza-te".



#46
E cam stupid ca va legati atat de mult de libera alegere.
Omul, cand nu este un personaj din basme, nu poate fi rau in esenta. (Criminalii in serie s.a desi discutabil daca asa s-au nascut sau au devenit, intra la probleme psihice, ii excludem 3 ) Un om poate deveni rau din cauza conjuncturii, desi asta oricum tine din ce punct analizezi.
Problema este ca multi nu realizeaza ca aia e bine si aia e rau, neavand simtul moralitatii. Fiecare incearca sa faca bine in felul lui, din motivele lui. De aici si libera alegere se exclunde neavand o vedere buna asupra situatiei.--> Nu suntem rai, pentru ca alegem sa fim rai, asa ajungem.

#47
Dumnezeu nu ne doreşte răul. El ne pune la încercare. Toţi avem de ales. Şi nu, nu ne naştem răi, devenim pe parcurs, prin alegerile făcute.
Dumnezeu e atotfăcătorul universului şi la tot ce ne putem gândi sau închipui. Eu spun NU. El nu ne doreşte niciun rău.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#48
(04-06-2011, 04:00 AM)SexYaNiMebOyHiRaKuJi A scris: E cam stupid ca va legati atat de mult de libera alegere.
Omul, cand nu este un personaj din basme, nu poate fi rau in esenta. (Criminalii in serie s.a desi discutabil daca asa s-au nascut sau au devenit, intra la probleme psihice, ii excludem 3 ) Un om poate deveni rau din cauza conjuncturii, desi asta oricum tine din ce punct analizezi.
Problema este ca multi nu realizeaza ca aia e bine si aia e rau, neavand simtul moralitatii. Fiecare incearca sa faca bine in felul lui, din motivele lui. De aici si libera alegere se exclunde neavand o vedere buna asupra situatiei.--> Nu suntem rai, pentru ca alegem sa fim rai, asa ajungem.

Bun asa, dar intrebarea era alta: daca puterea suprema (oricare ar fi ea) ar dori sa faca rau pe aici doar asa ca se plictiseste.

@AndruÅŸca: cand o aud pe asta cu "El ne pune la incercare" ma simt ca si cum as face parte din experimentul cuiva. Incetati sa mai dati vine pe El (oricine si orice ar fi) pentru tot ce se intampla (bun sau rau).
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#49
Din cate stiu eu, Dumnezeu cica ne-a dat dreptul de a face ce vrem cu viata noastra.
Asa ca nu cred ca e El devina pentru actiunile noastre. Oricum, am auzit unele persoane zicand cum ca Dumnezeu a vrut ca X sa moara sau ca Dumnezeu a vrut ca X dezastru sa se intample. Si ma gandeam daca e chiar asa, daca Dumnezeu ar permite sa se intample ceva rau avand in vedere ca cica el ar trebui sa ne protejeze.
[Imagine: baru.png]
We touch I feel a rush, we clutch it isn't much
But it's enough to make me wonder whats in store for us
It's lust, it's torturous, you must be a sorceress
'Cause you just, did the impossible, gained my trust
Don't play games it'll be dangerous if you fu*k me over
'Cause if I get burnt imma show you what it's like to hurt
'Cause I been treated like dirt before you
And love is "evol", spell it backwards I'll show you

Nobody knows me I'm cold walk down this road all alone
It's no one's fault but my own, it's the path I've chosen to go


Don't click! Dangerous!

#50
Citat:Nu cred că e ceva de genul "El vrea răul." Nu . Pentru că Dumnezeu ne-a dat raţiunea, ceea ce înseamnă că noi suntem răspunzători de faptele noastre.
Hey kiddo, el o creat răul. Acel rău care sigur măcar odată te-a afectat. Aşa că degeaba îi iei apărarea.
Åži sincer when God gives a ÅŸit about us? doesn't he has better stuff to do?
Dar serios acuma, lumea nu e tot mai rea, ci doar s-au înmulţit mijloacele de mas-media şi de aceea vezi că-s mai multecrime şi orori, mai ales că ororile şi crimele cresc direct proporţional cu populaţia.
Vremuri grele spui? Să tragi o privire la vremurile din Evul Mediu, a fost mult mai groaznic.
Iar actele criminalistice sunt cauzate şi susţinute de sistemul actual. Nu ai să vezi prea curând să seschimbe ceva, doar de dragul ca cei săraci să n-ajungă criminali şi hoţi şi să umple puşcăriile( btw e mai bine aşa gândeşte-te fără hoţi, criminali n-ar mai fi nici penitenciare, ar dispărea posturi, fără poliţie, deci e mai bnie aşa ?)
Am deviat destul.
Cred că ne doreşte răul pentru binele nostru ca să zic aşa. We din't know what's good or bad for us, right? only he does Smile
I've been wrong, I've been down
Into the bottom of every bottle
These five words in my head
Scream *are we having fun yet?*




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)