Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Yaoi] Orasul Ruina

#8
Capitolul 5


Restaurantul era micut si intunecat. Imediat ce ajunsera acolo, un ospatar ii conduse la o masa retrasa din partea cea mai indepartata a localului, cu o vedere frumoasa spre o mica gradina interioara, luminata discret de lampadare ce ii aduceau lui Chris aminte de pozele pe care le vazuse in cartile de istorie. Atmosfera placuta si lipsita de tensiune pe care ambii barbati o simtisera atunci cadn se intalnisera in biroul lui Chris, ii facu sa-si lase garda jos si sa se linisteasca destul de mult pentru a-si putea savura cina.
Imediat ce ospatarul disparu, Chris isi deschise meniul si ofta. Asteptase cu nerabdare acesta seara, insa, dupa cate putea sa observe nimic nu mersese tocmai bine. Dupa fiasco-ul din biroul sau, nu l-ar fi mirat daca Torch s-ar fi hotarat sa-si ia afacerile si sa mearga in alta parte si nici daca ar fi contramandat invitatia lansata in seara precedenta.
Privi cu discretie peste meniu, insa isi feri privirea cand vazu ca Torch face acelasi lucru. Totusi, barbatul nu parea deconcentrat, ci din contra. Chris dadu din cap si lasa intr-un final meniul pe masa.
-Cred ca ar trebui sa-mi spui de ce m-ai invitat aici?
Torch paru surprins. Sprancenele i se ridicara intrebator si ochii i se marira pentru o fractiune de secunda, inainte ca surpriza sa fie inlocuita de un zambet atotcunoscator.
-Mi s-a spus ca e un local apreciat de cadrele didactice. Ma gandeam ca...
-Stii bine ca nu la asta ma refeream. Nu cred ca ai venit ieri la muzeu pentru a inspecta artefactele si nici ca aseara s-a intamplat sa fii prin zona cand ai ajuns la usa mea. Si nu cred ca asta e o intalnire obisnuita, deci, ar bine sa incepi cu inceputul si sa-mi spui ce vrei de la mine.
-Esti mai direct decat ma asteptam.
-Iar tu tragi de timp. De timpul meu, accentua Chris. Trebuie sa stii un lucru, Torch. Nu-mi place cand oamenii incearca sa se joace cu mine. Nu mai am rabdarea necesara pentru a-i lasa sa-si faca jocul.
-Nu ti-a trecut prin cap ca te-am invitat la cina pentru simplul fapt ca te gasesc interesant? Pana la urma e o intalnire si...
-Nu e genul acela de intalnire, Torch. Si e putin probabil sa ma gasesti...cum ai spus? Interesant? Chris lasa impresia ca ar fi scuipat cuvantul daca asa ceva ar fi fost din punct de vedere fizic posibil.
Ar mai fi adaugat ceva, insa ospatarul se intoarse pentru a le lua comanda. Chris isi ascunse frustrarea in spatele unui zambet politicos, care insa, se evapora imediat ce barbatul mai in varsta se intoarse cu spatele.
Torch comandase pentru amandoi, din fericire, gandi Chris. Habar nu avea ce continea meniul peste care se presupunea ca isi aruncase privirea. In sinea lui, ofta. Trecuse mult timp de cand fusese atat de neatent. Invatase ca nu e foarte indicat sa-si lase garda jos, mai ales in preajma persoanelor suspecte. Il masura din cap pana-n picioare pe Jace Torch. Inalt, ateltic, cu o gratie innascuta de felina si o incredere in sine ce i se citea clar pe fata, statea non-salant intr-un restaurant care evident nu era genul sau de local, dar unde totusi putea sa se integreze foarte usor, chiar mai usor decat el, iar el era intr-adevar obisnuit cu acel mediu cvasi-academic.
Da, Jace Torch era cu adevarat suspect.
Jace pastra tacerea pana cand Chris dadu semne ca si-a terminat inspectia. Cine s-ar fi gandit ca un om al ruinelor poate fi atat de sceptic?
-Ai dreptate, zise intr-un final. Nu e genul acela de intalnire, chiar daca te gasesc interesant. Adevarul este, ca am nevoie de ajutorul tau.
Vazand ca tanarul nu schiteaza niciun gest, simti nevoia sa se foiasca in scaun si sa-si plece privirea.
-De ce eu?
Vocea lui Chris fusese numai o soapta, insa Torch il auzi.
-Pentru ca esti singurul care poate, ii raspunse cu sinceritate. Situatia mea e speciala si are nevoie de o rezolvare rapida si discreta. Nu vreau ca nimic din ce vorbim aici sa ajunga la presa.
-Atunci nu cred ca ai venit unde trebuia. Nu stiu daca ai observat sau nu, dar presa se tine scai de mine. Nu e nebisnuit sa-mi vezi numele pe primele pagini ale ziarelor zilele astea, ii raspunse Chris resemnat.
-Tocmai de aceea te vreau pe tine.
Chris tresari cand auzi hotararea din vocea lui Torch. Il privi pe Torch drept in ochi pentruun moment, inainte de a-si intoarce capul spre gradina. O briza usoara ii mangaie fata, facandu-i pielea sa se infioare. Sau, poate fusesera cuvintele lui Torch? Era constient ca barbatul nu il vroia pe el, ci doar talentul si experienta sa, insa felul in care o spusese...modul in care vocea lui devenise mai grava si ochii ii stralucira de emotii tinute atent sub control...il deconcentrara. Oare de cate ori nu si-a imaginat scene similare, cand cineva i-ar fi spus cu atata ardoare ca are nevoie de el? Ca il vrea?
Pufni. El cauta un alt fel de nevoie...una care sa-l faca sa se simta din nou viu...din nou fericit.
Nevoia lui Jace...era diferita. Barbatul din fata sa avea nevoie de Chris Handerson, inflam om ar ruinelor, nu de Chris...O singura persoana l-a vrut pe Chris pentru mai mult de noapte, dar pana si ea a disparut, atunci cand si-a dat seama ca Chris e "defect".
"Defect"...
Se intreba cat i-ar trebui lui Torch ca sa-si dea seama de acelai lucru?
-Chris...?
Vocea usor ingrijorata il trezi din reverire.
-Scuze, ziceai...?
-Esti bine? Pareai a fi foarte departe.
-Urma sa-mi zici cu ce te pot ajuta, schimba Chris subiectul nu cu foarte mult tact.
-Ce sti despre Phedonia 3?
-Nu foarte multe, recunoscu Chris. E singura planeta din Sistemul Phedonia care e aproape in totalitate acoperita de ape. Nu are decat trei orase-state la suprafata ei si in jur de 25 sub ape, toate fiind construite avand la baza ruinele vechilor civilizatii extraterestre. Planeta e cunoscuta in tot sistemul pentru minereul de phedonita alba, ce nu poate fi exploatat decat acolo. Foarte rar si contine de 100 de ori mai multa energie decat phedonita obisnuita. De asemenea, am auzit ca Phedonia 3 e singurul loc unde acea phedonita poate fi prelucrata. Destul de convenabil, nu? Jumatate din economia Sistemului este controlata de acea planeta.
Jace zambi.
-Sti destul de multe, pentru cineva care nu e foarte interesat de ce se intampla inafara acestui oras.
Chris ridica din umeri.
-Imi place sa fiu informat. Nu e nicio crima in asta.
-Nu, nu e. Zambetul lui Torch disparu, fata redevenindu-i serioasa. Parea ca se gandeste la cat de multe ar trebui sa spuna. Isi plimba privirea alene prin local, asigurandu-se pentru a suta oara ca nimeni nu e interesat de discutia lor, apoi reincepu sa vorbeasca: Ma bucur ca intelegi cat de importanta e phedonita alba pentru bunastarea intregului sistem. Adevarul este ca despre ea vroiam sa-ti vorbesc.
Chris nu reusi sa-si ascunda surpriza, dar nici nu era foarte sigur ca isi dorea sa o faca.
-Nu inteleg. De ce ai avea nevoie de un om al ruinelor de pe Phedonia 1 daca problema ta se leaga de phedonita alba? Tot ce stiu eu...ce pot sa fac si sa controlez tine doar ce tipul de minereu si de unde psi ce se gasesc aici. Phedonita alba e...Chris isi cauta cuvintele cu atentie...e mult prea puternica...
-La fel esti si tu, il intrerupse Torch. Am facut cateva cercetari iainte sa vin aici. Ai cel mai mare potential. Stiu de incidentul din urma cu sase luni.
Chris intepeni. Deschise gura pentru a spune ceva, apoi o inchise la loc. Observandu-i reactia, Torch ii oferi un mic zambet impaciuitor.
-Imi pare rau. Probabil nu-ti place sa ti se aduca aminte, dar adevarul este ca nu multi si-ar fi revenit dupa o astfel de trauma.
-Nu inteleg ce vrei de la mine.
Torch tacu pentru un moment si isi aduna gandurile.
-Acum o saptamana s-au furat trei cadrii* de phedonita alba de la locul de exploatare. Pana cand sindicat a reusit sa le ia urma, a fost deja prea tarziu. Phedonita a disparut, la fel si cei ce au furat-o. Pistele au cazut pe rand, inafara de una. Cea care m-a adus aici, pe Phedonia 1 si in Adiante.
-Ce vrei...?
-Phedonita alba se afla undeva in Orasul Ruina iar eu am nevoie de ajutorul tau pentru a o gasi!
Chris se incrunta.
-Ai nevoie de ajutorul meu pentru a gasi patru cadrii de phedonita alba, repeta nesigur, cazand apoi pentru cateva momente pe ganduri.
-Da, Torch ii urmari fata. Ai fost pierdut in Subteran pentru o saptamana si ai supravietuit. Ba mai mult, ai gasit Colidorul Verde. In momentul de fata esti cea mai buna sansa a mea de a gasi phedonita aia, inainte ca tot Sindicatul sa se implice in chestia asta si sa se transforme intr-o chestiune politica.
-Te-ai gandit macar o data ca poate ma supraestimezi, il intreba Chris perplex. Colidoarele din Subteran se intind pe sute de kilometrii patrati. Unii specialisti sunt de parere ca intregul subteran al planetei este impanzit cu astfel de tunele si doar in jur de 5% sunt cartografiate si curatate de fantome si capcane. Nu poti sa te avanti pur si simplu acolo si sa incepi sa cauti in nestire. Un sigur pas gresit te poate omori...
Torch isi ridica mana, intrerupandu-l.
-Stiu asta.
-Nu cred ca stii daca esti in stare sa vii aici si sa-mi ceri asa ceva. In plus, daca Sindiatul e implicat...
-Sindicatul nu va fi o problema, atata timp cat ne miscam repede, il asigura Torch pe un ton hotarat. Totusi asta nu il linisti pe Chris.
-Cum poti sa fii atat de sigur? Sindicatul e imprevizibil! La naiba, e aproape o mafie legalizata care...
-Pentru ca eu il conduc.
Chris tacu si inghiti in sec. Era mai mult ca sigur ca auzise prost. Jace Torch nu putea sa...
-Trebuie sa recunosc, reactia ta e mai buna decat ma asteptam...
Jace incerca sa zambeasca, dar simtind tensiunea din aer renunta la idee si il privi serios pe barbatul din fata sa.
-Uite, stiu ca idea de a lucra pentru Sindicat ii nelinisteste pe multi, dar lucrurile s-au schimbat. Sindicatele nu mai sunt ceea ce erau in urma cu cincizeci de ani. Acum sunt organizate in mare parte ca niste Corporatii.
-Sunt niste ghilde guvernate dupa legi feudale, compuse in mare parte de vanatori de recompense, ce se afla adesea desupra legii si a caror influenta creste treptat si se extinde in toate sectoarele Federatiei, il contrazise Chris.
-Nu neg ca asta se intampla in trecut, dar acum...
-Adiante impreuna cu celelalte patru orase din Alianta aproape au fost distruse in urma cu douzeci de ani din cauza politicilor Sindicatului de pe Phedonia 1. Am fost in pragul unei revolutii, pentru numele lui Dumnezeu! Ai idee cate vieti din orasul asta au fost distruse din cauza lacomiei unor oameni, care ar fi trebuit sa ne apare? Torch pastra tacere. Vanatorii de recompense ar fi trebuit sa ne apare, dar s-au unit in Sindicate si au incercat sa preia puterea. Ce te face sa crezi ca as vrea sa te ajut?
Torch ii privi fata cu atentie. Vazu tensiunea din umeri, tremurul usor al mainilor pe care incerca in van sa-l mascheze si ochii ce parea incetosati. Stia ca are dreptate. Sindicatele nu era tot timpul cea mai buna varianta. Cel de pe Phedonia 1 era cel mai bun exemplu. Incercare Sindicatului de a prelua puterea politica aproape distrusese o intreaga planeta. Din fericire, fortele de ordine a celorlalte Sindicate din Federatie reusisera sa impiedice dezastrul si o hotarare unanima a fost luata: Sindicatul Phedoniei 1 urma sa fie destramat, iar tradatorii condamnati la inchisoare pe viata.
Din pacate insa, unele cicatrice nu dispareau niciodata.
-Sindicatul Phedoniei 3 nu e asa. Niciunul dintre Sindicatele existente nu mai e asa. Dupa acel fiasco, s-a horat ca modernizarea este cea mai buna solutie. Totul a fost reorganizat. Nu te minteam cand ti-am zis ca Sindicatele de azi nu sunt altceva decat Corporatii.
Auzindu-i vocea calma, sigura pe sine, il facu pe Chris sa se linisteasca. Trase adanc aer in piept si bau putina apa din paharul pe care ospatarul i-l puse la dispozitie mai devreme.
-Daca asta e o treaba a Sindicatului, ar trebui sa-l lasi pe el sa o rezolve, ii raspunse cat de calm putu.
-Imi e teama ca nu pot face asta. Daca Consiliu Sindicatului va fi anuntat, va iesi un scandal. Avem parte de prea multa publicitate negativa. Iti imaginezi cum va reactiona lumea cand se va afla ca echipe intregi de vanatori de recompense sunt trimise pe Phedonia 1 pentru a cauta in Subteran Phedonita alba? A trecut prea putin timp ca ranile vechi sa fie uitate. S-ar putea isca o panica generala si in timpul asta cei ce au luat phedonita ar putea disparea de tot.
Chris nu putea sa-l contrazica. Sti ca are dreptate, insa asta nu-l facea sa se simta mai bine.
-Te intreb din nou: de ce eu? Sunt multi altii care...
-Esti cel mai bun. In plus, ai constiintele de care eu am nevoie si poti patrunde in medii in care eu nu am acces.
Chris il privi suspicios.
-Giggy...il aminti Torch. Era un gainar cu un cazier destul de impresionant, dar il considerai prietenul tau. Banuiesc ca nu e singura ta cunostiinta ce isi desfasoara activitatea la marginea legalitatii. Apoi, inca mai ai contactele tale din cadrul Universitatii...Trebuie sa recunosti, Handerson, esti destul de valoros. Si sunt sigur ca nu sunt singurul ce crede asta...
Chris digera informatia inainte de vorbi.
-Pe scurt, crezi ca as putea sa fiu contactat de cei care au luat phedonita sau poate as auzi ceva ce are legatura cu ei. Nu e un plan foarte rau. Daca au ascuns phedonita in Subteran, au avut nevoie de un om al ruinelor cu ceva experienta la bord. Nu ar fi putut sa o lase la suprafata pentru ca ar fi fost imediat detectata, deci singura intrebare este unde in Orasul Ruina ar fi putut sa o ascunda?
-Nu stiu, recunoscu Torch incet. Tot ce stiu este ca trebuie sa o recuperez si ca nu pot sa o fac singur. Nu ma intereseaza cat de mare e onorariul pe care il vrei. Voi plati. Vreau doar sa vad afacerea asta incheiata.
-Trebuia sa-mi imaginez, zise Chris intr-un tarziu, captandu-i atentia lui Torch. Sunt invitat la cina pentru prima oara in ultimile sase luni si partenerul meu e un sef de Sindicat ce imi propune sa ma imbarc intr-o aventura si sa-l ajut sa-i prinda pe baietii rai. Si Jack spune ca viata mea e plictisitoare...
Torch se incrunta.
-Sa iau asta ca pe un raspuns afirmativ? Cand Chris il aproba printr-o miscare usoara a capului, nu putu sa nu zambeasca. Intreaga tensiunea ii parasi corpul, lasandu-l sa se relaxeze. Ridica mana si ii facu semn ospatarului sa se apropie.
-Cred ca avem nevoie de inca o sticla de vin, ii spuse acestuia fara sa se uite la el.

P.S. Sa inteleg ca nu va place? Sau ca asteptati "actiunea"?


"Omul este cel mai putin el insusi,atunci cand vorbeste in propria persoana.Da-i o masca si el va spune adevarul."Oscar Wilde
[Imagine: chibi_5001.gif]
, chibi-ul lui



Răspunsuri în acest subiect
Orasul Ruina - de MiraA - 16-08-2012, 11:25 PM
RE: Orasul Ruina - de AiciSunt - 17-08-2012, 12:27 AM
RE: Orasul Ruina - de October - 18-08-2012, 12:34 PM
RE: Orasul Ruina - de MiraA - 15-09-2012, 05:25 PM
RE: Orasul Ruina - de MiraA - 27-09-2012, 12:33 AM
RE: Orasul Ruina - de rali2009 - 27-09-2012, 02:25 PM
RE: Orasul Ruina - de MiraA - 29-10-2012, 11:22 PM
RE: Orasul Ruina - de MiraA - 03-12-2012, 02:14 AM
RE: Orasul Ruina - de caramele cu pedale - 07-12-2012, 11:39 PM
RE: Orasul Ruina - de MiraA - 19-12-2012, 03:48 AM
RE: Orasul Ruina - de ArtieS - 20-12-2012, 12:45 AM
RE: Orasul Ruina - de caramele cu pedale - 12-05-2013, 02:21 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Orasul Anormal Ke$ha 5 3.532 30-10-2010, 10:40 AM
Ultimul răspuns: Aly
  Sin City - Orasul pacatelor [+16] Arya 12 7.814 23-11-2008, 06:38 PM
Ultimul răspuns: diabolique_alien


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)