Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Alege lucrarea
Suflete Pierdute
25.00%
2 25.00%
Vânt albastru
75.00%
6 75.00%
Total 8 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Septembrie - Lucrarile

#3
Well, eram chiar curioasă să văd cum s-a elaborat/văzut tema asta... so here I am!

Lucrarea I

Foarte drăguţă ideea, mi-a plăcut foarte mult.
Nu vreau să mă leg de greşelile tale pentru că văd că au fost menţionate mai sus şi, desigur, nu ştiu dacă au fost precizate chiar toate, însă nu voi începe să disec şi eu mai mult decât s-a făcut deja. Nu ştiu dacă greşelile sunt făcute din imprudenţă sau neatenţie... sau pur si simplu sunt greşeli adevărate făcute din neştiinţă... who knows, însă ai avut câteva dezacorduri şi nişte cuvinte scrise incorect, aceste lucruri au zgâriat tare de tot în mintea mea şi nu mi-au făcut nici cea mai mică plăcere. Am reuşit, sau învăţat, who knows, să trec peste ele şi să nu spun chiar foarte multe în privinţa lor, dat fiind că nici nu le mai menţionez şi eu odată. Dacă sunt din neatenţie, îţi dau sfatul pe care îl primesc şi eu adesea, reciteşte înainte să trimiţi lucrarea... şi mai corectează - e greu să ţi se spună să fii mai atent, mai degrabă mergi pe calea verificării. Dacă sunt din neştiinţă, ai mai multe lucruri de pus la punct în ceea ce priveşte gramatica limbii române, ceea ce nu este neapărat un lucru dramatic, ci remediabil.
Au existat câteva repetiţii deranjante care puteau fi, într-adevăr, EVITATE.

Acum, trecând peste aspectul foarte tehnic al lucrării, mă leg şi de descrierea ta puţin care a fost uşor seacă în sentimente, pur şi simplu aruncată acolo, fără sentiment. Nu ştiu care este soluţia unei astfel de descrieri, dar... well, s-a întâmplat, nu am simţit şi mi-a părut rău.
Ştii de ce mi-a părut rău? pentru că ideea pe care am întâlnit-o în continuare mi-a plăcut enorm. Mi s-a părut interesantă şi mai ales pentru faptul că pe un plan a mers în concordanţă cu ceea ce aveam eu în minte când am propus această temă... şi în al doilea rând, mi-a plăcut pentru nuanţarea macabră a ideii... nu mă gândisem la aşa o idee interesantă, uşor sadică şi îndurerată şi... ahh, vindicativă? nu ştiu, pur şi simplu m-a fermecat ideea şi îmi pare rău că nu a fost expusă aşa cum mi-aş fi dorit eu să o citesc.
Cred că 'eroarea' constă în naraţiunea la persoana I, este subiectivism pur ce urmează să spun, dar eu consider că lucrarea ar fi fost mult mai reuşită, dacă era scrisă la persoana a IIIa. vei spune că astfel ar fi căpătat într-un fel un caracter... general, foarte obiectiv, dar poate că asta avea nevoie lucrarea ta pentru a ieşit din... impas, lol. Pur şi simplu eu lucrarea ta aş fi perceput-o la persoana a IIIa tocmai cu acest tip de descriere şi ar fi ieşit, zic eu, mult mai bine. Subiectivismul implică un alt stil, inexistent aici şi lucrarea define inflexibilă, mai greu de digerat din punctul de vedere a senzaţiilor, emoţiilor transmise prin scriere.

Am uitat să menţionez ceva şi despre titlu, şi anume că nu mi-a plăcut... well, mi se pare prea low, să zicem, pentru lucrare şi mă repet... mai ales pentru un asemenea titlu, aveai nevoie de obiectivitate, naraţiune la persoana a IIIa... well, at least as far as I'm concerned. Your text lacked something. Mă rog, titlul nu mi-a plăcut şi nu mi s-a părut strălucit chiar de dinainte să citesc conţinutul. Don't mind me, sunt o pretenţioasă sclifosită când vine vorba de titluri, nimic nu mă satisface.
Well, în rest, I told you, mi-a plăcut ideea mult ~


Lucrarea II

Ai avut şi tu 2 sau 3 greşeli, le-am văzut pe parcursul lucrării, dar nu le menţionez căci văd că sunt prezentate şi mai sus, nu vreau să mă repet. Nu am văzut greşeli de ordinul exprimării and co şi în afara acelora menţionate de Addeh mai sus, nu am observat nicio impuritate lol.

Oricum, mi-a plăcut foarte mult ideea. M-a surprins când am început să citesc, dar din primul rând mi-am dat seama că o să fie o lucrare foarte reuşită. Nu e doar subiectivism, stilul este foarte plăcut, naraţiunea e just... dunno, te prinde, e captivantă, interesantă you could say şi pe deasupra, dacă mă pot exprima astfel, e "reuşită". Are acel ceva ce atrage, modul tău de a scrie şi pe mine m-a atras din prima clipă. Şi am zis că nu este subiectivism pentru că orice lucrare, în primele rânduri, o privesc cu răceală şi obiectivism, de abia când intru în profunzime încep să îmi accentuez subiectivismul. Până atunci, e o lucrare detaşată de mine şi sufletul meu. Astfel am realizat că e un text bun, e bine scris, nu neapărat impecabil, ci atrăgător. So, that's a very good thing you have here. Acum, lăsând la o parte "tehnica" şi "stilul" ambele foarte plăcute, şi mă îndoiesc că este doar din punctul meu de vedere ( lucrarea în sine e bine creată, nu pe puncte matematice, calculate, ci artistic vorbind, e un text scris într-un mod foarte plăcut, la nabia ) So, lăsând aceste lucruri la o parte...

Titlul, în schimb, nu mi se pare cine ştie ce. Poate că aici intervine subiectivismul? hmmm, nu ştiu, nu m-a atras deloc nici din prima clipă, aşa că poate acum trecând prin text mi se pare uşor neverosimil, dar nu chiar în totalitate şi poate că nu există o anumită concordanţă între mine şi titlu, iată... subiectiv, după ce am trecut prin toată lucrarea? aici nu îţi pot da o părere obiectivă, îţi spun doar că mie nu îmi place, dar nu că ar fi neapărat nereuşit. Hei, risc să mă contrazic, dar în fond cred că se potriveşte. Cred. Totuşi, mie tot nu îmi place, şi iată că da, sunt foarte subiectivă, asta e.

Ideea îmi place la nebunie. Început, conţinut, final. Toate sunt ... nu neapărat impecabile şi reuşite, lasă obiectivismul că m-am referit destul de mult la el mai sus, mai sus. Acum vorbesc doar subiectiv, mi-a plăcut la nebunie ideea, personajul şi modul în care ai expus-o. Aici, naraţiunea la persoana I este perfectă, îmi place ce ai transmis/cum ai transmis şi mai ales modul în care ai conturat personajul tocmai prin naraţiunea la persoana I. It killed me, literally şi am citit cu o încântare din aceea aproape oarbă tot textul, până la final, muşcându-mi buza inferioară de încântare pentru simplul fapt că genul acesta de scriere îmi place, aveam nevoia să dau de aşa ceva aici şi simţeam pur şi simplu dorinţa unei astfel de naraţiuni bazate pe ideea dată de mine. L-ai înfăşurat pe Joe the Baker atât de bine că nici nu ştiu cum să îl mai descriu.... a fost absolut perfect, perfect, şi nici măcar nu e o legendă, e mai mult o supoziţie, o "ceva" ce a ieşit din "ceva" şi doar o imaginaţie, ce? nu poate să fie şi asta o legendă? ăsta da subiectivism şi asta da naraţiune la persoana I pentru un Joe the Baker pe care eu mi l-am imaginat. Aş continua la nesfârşit, believe me, dar mă opresc aici pentru că deja mi se pare că exagerez cu filozofiile. Îmi place la nebunie această idee, ai conturat-o prea bine pentru mine. Da, nu pentru mine, ci înţelegi tu... aşa, la nivel de suflet.


Votul meu merge la lucrarea nr. 2, Vânt albastru.



Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Septembrie - Lucrările - de Unia - 26-09-2011, 07:35 PM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrările - de Addeh - 27-09-2011, 08:08 PM
RE: FOTM - Septembrie - Lucrările - de Teh - 29-09-2011, 08:56 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM - Septembrie - Lucrari Lia 6 4.768 07-11-2012, 01:23 AM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM - Septembrie - Inscrieri Lia 6 4.167 25-09-2012, 01:55 AM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM - Ianuarie - Lucrarile Nya. 9 4.597 03-02-2012, 10:18 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Decembrie - Lucrarile Aly 2 2.787 22-12-2011, 03:02 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Noiembrie - Lucrarile Aly 3 3.238 30-11-2011, 04:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Octombrie - Lucrarile Aly 8 4.922 01-11-2011, 10:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Septembrie - Rezultate Aly 0 1.747 10-10-2011, 06:12 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Septembrie - Inscrieri Unia 8 4.946 23-09-2011, 09:31 PM
Ultimul răspuns: Budinca
  FOTM - August - Lucrarile Unia 5 3.520 28-08-2011, 01:41 PM
Ultimul răspuns: crazy little red
  FOTM - Mai - Lucrarile Unia 3 3.349 08-06-2011, 04:02 PM
Ultimul răspuns: Unia


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)