Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Alegeti lucrarea sau lucrarile preferate
Lucrarea 1 - Pictând în culori aramii
20.83%
10 20.83%
Lucrarea 2 - Obsesie ucigasa
4.17%
2 4.17%
Lucrarea 3 - File ruginii
14.58%
7 14.58%
Lucrarea 4 - Eu am ucis toamna
14.58%
7 14.58%
Lucrarea 5 - Povestea unei frunze
12.50%
6 12.50%
Lucrarea 6 - Povestile toamnei
2.08%
1 2.08%
Lucrarea 7 - Intalnire cu toamna
22.92%
11 22.92%
Lucrarea 8 - Calatoria
2.08%
1 2.08%
Lucrarea 9 - Poveste de toamna
6.25%
3 6.25%
Total 48 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Fic of the Week 2 - Lucrari

#21
S-au trimis mai multe lucrări ca data trecută; mă bucur... Aşa, deci am promis că o să-mi las părerea şi cum nu sunt obişnuită să-mi încalc promisiunile, o voi face* drinks some hot chocolate* Soo, să începem:


Lucrarea 1- Pictând în culori arămii

Titlul: este în regulă, duce cu gândul la toamnă şi pot spune că se potriveşte cu ceea ce ai scris( poate nu chiar original, ci mai degrabă la subiect).

Aspectul textului: în primul rând am remarcat- ca la celelalte lucrări, de altfel- că nu ai delimitat paragrafele( mai exact nu ai lăsat spaţiu liber între fragmente), iar asta a făcut textul destul de dificil de citit, având în vedere că este foarte uşor să te pierzi dacă nu urmăreşti cu atenţie propoziţia( poate nu te încadrai într-o pagină, asta este adevărat, dar eu am vrut să-ţi atrag atenţia ca pe viitor să scrii ceva mai 'lizibil').

Ortografie: am observat o singură greşeală, şi anume- "bucuria tomnii" - iar în rest ai avut ceva 'probleme' cu semnele de punctuaţie, mai exact cu " ; " . Uite un sfat pe care l-am primit şi eu odată- abţinete să foloseşti în exces " ; " deoarece nu dă bine- poţi opta în schimb pentru punct, virgulă sau linie de pauză( nici parantezele nu arată bine într-un text, îl ' separă' într-un mod destul de neplăcut). Apreciez cât se poate de sincer diacriticele.

Originalitate: ideea e bună, mi-a plăcut că te-ai identificat cu toamna şi ai reuşit destul de bine să surprinzi cam tot ceea ce reprezintă acest anotimp- plus că ai narat la persoana I, fapt pe care nu-l pot trece cu vederea( personal consider că cel mai greu este să narezi la persoana I, deoarece trebuie să expui foarte detaliat sentimente/stări de spirit, lucru pe care tu l-ai reuşit, consider, foarte bine).

Descriere: ai descris frumos, ai preferat cuvinte simple şi care să nu impresioneze prin dificultatea cu care sunt pronunţate, ci prin acel ceva pe care numai cuvintele simple şi directe folosite cum şi unde trebuie o pot face. Totuşi- da, este un mic totuşi aici- la un moment dat ai dat spre o descriere prea... Pompoasă, ca să spun aşa- unele metafore sau expresii nu se potriveau deloc cu ceea ce ai scris înainte, sau după( uite un exemplu care, m-a zgârit uşor pe creier când l-am citit: " crăiasa din palatul de cleştar al lunii " - a fost prea mult şi m-a dus cu gândul la ceva nu tocmai pe placul meu.

Impresie personală: Frumos, deşi nu pot spune că m-a impresionat atât de mult încât să pot spune 'wow' . A fost o lectură plăcută, deşi nu pot afirma că mi-ar fi trezit cine ştie ce sentimente speciale.


Lucrarea 2 - Obsesie ucigasa

Titlul: să fiu sinceră, mi-a plăcut cel mai mult dintre ele, iar asta se datorează cuvântului 'obsesie' pe care eu personal îl ador din mai multe cauze şi care consider că poate induce o groază de sentimente în acelaşi timp.

Aspectul textului: iar probleme cu delimitarea paragrafelor, groaznic de greu de citit datorită propoziţiilor scurte pe care nu le-ai delimitat de fragmentele mai 'consistente'. O, şi ai uitat cu desăvârşire să laşi spaţiu după semnele de punctuaţie, fapt ce a îngreunat şi mai mult lectura( crede-mă, este obositor să citeşti aşa).

Ortografie: pentru un text aşa de mic, ai destul de multe greşeli. Mănânci litere( ex: "[...] vetii " ), uiţi virgule, nu pui cratimă uneori, deşi desparţi cuvântul. Şi lipsa diacriticelor- limba română are diactritice, nu văd de ce nu le-ai folosi.

Originalitate: nu mă dau în vânt după poveştile de dragoste, fie ele cu final fericit sau nu, dar nici nu mă repugnă. Idee bună, deşi nu tocmai originală( nu mă refer că ar semnăna cu celelalte lucrări, fiecare este unică în felul ei), dacă ar fi să arunc o privire la alte lucrări literare pe care eu le-am citit nu neapărat pe site, ci aşa, din întâmplare.

Descriere: cel mai mare minus este faptul că te-ai grăbit rău, dar rău de tot la final- dacă am apreciat cât de cât descrierea de la început, finalul a fost de-a dreptul dezamăgitor( înţeleg, limită de rânduri, însă dacă ai ştiut că nu te poţi încadra calumea şi că o să treci într-un mod absolut supersonic peste anumite idei de bază, nu trebuia să te bazezi pe tema asta a geloziei). Mai mult decât atât, te pierzi, şi la un anumit punct textul mi s-a părut extrem de incoerent( şi crede-mă, am citit de mai multe ori aceeaşi propoziţie ca să pot să-mi dau seama unde baţi şi cam unde o pot încadra. Sfat: citeşte întotdeauna cu voce tare lucrarea imediat după ce ai terminat-o, o să-ţi dai seama foarte uşor ce 'sună' şi ce nu).

Impresie personală: dacă nu ar fi fost atâtea chestii negative, mi-ar fi plăcut enorm felul în care ai abordat toată faza cu obsesia( ai un punct în plus pentru numele tipului, Sebastian- am eu o slăbiciune pentru numele ăsta şi încă unul), dar aşa a scăzut mult în ochii mei.


Lucrarea 3- File ruginii

Titlul: Simplu, potrivit, 'de sezon' şi apreciez faptul că nu este banal.

Aspectul textului: damn, ai cumva idee cât de greu mi-a fost să citesc chestia asta? În primul rând, nu ai delimitat paragrafele, apoi nu ai lăsat spaţiu după semnele de punctuaţie şi nu ai scris cu literă mare acolo unde trebuia( chestia asta dă dovadă de neglijenţă, iar într-un concurs în care intri cu speranţa că poate o să câştigi aşa ceva nu este permis- cel puţin eu una sunt neplăcut surprinsă când văd aşa ceva). Ai scris mult, apreciez, dar este nevoie şi de atenţie când scri, you know...

Ortografie: foloseşti în exces trei puncte şi asta desparte textul în cel mai deranjant mod posibil( există punct, virgulă, punct şi virgulă, linia de pauză- utilizează-le! ). Am mai găsit şi ceva greşeli de tastare- cred că doar asta a fost: " stimă și onaoare ", sau mă rog, atât am observat eu). Diacriticele le-am observat primele...

Originalitate: frumos; foarte, dar foarte frumos. Este originală, şi inedită şi ai acolo unele expresii pe care eu una le-am adorat- într-un cuvânt, da, foarte original conceptul.

Descriere: descri frumos, ştii cum şi unde să foloseşti anumite cuvinte, deşi uneori te repeţi în exces, iar asta strică imaginea pe care figurile de stil au creat-o înainte şi/sau după- ai capacitatea de a realiza imagini vizuale de-a dreptul minunate şi dacă ai mai fi lucrat la aspect, totul, dar absolut totul ar fi fost perfect.

Impresie personală: după cum am mai spus, dacă nu ai fi avut acele " scăpări" ţi-aş fi votat lucrarea fără să mă mai gândesc de două ori. În primul rând ai reuşit să mă motivezi să o citesc până la capăt, deşi am zis că o să mor încercând când am văzut cum arată. Apoi, perspectiva şi tot ceea ce ai scris mi-a oferit un sentiment plăcut şi chiar am reuşit la un moment dat să 'văd' ceea ce ai descris tu acolo( am mai spus asta, dar o repet: descri foarte frumos). Este mare păcat că te-ai împotmolit tocmai la aspect.


Lucrarea 4 - Eu am ucis toamna

Titlul: un alt titlu care mi-a plăcut şi se poate remarca de departe- împreună cu cel de-a doilea- printre restul care nu au fost cine ştie ce( ba chiar unele au fost surprinzător de banale).

Aspectul textului: problema paragrafului, ca la toate celelalte lucrări, de altfel, însă în rest chiar nimic- am reuşit să citesc relativ repede, dar asta cred că se datorează poveştii în sine.

Ortografie: ai uitat o linie de dialog, dar în rest nu ai avut alte greşeli- sau nu le-am observat eu( am apreciat propoziţiile scurte, la subiect( nu este deloc plăcut să citeşti o frază de trei rânduri care începe undeva şi se termină cu totul în altă parte) dar parcă unele au fost prea scurte, iar asta le-a făcut, ei bine, seci de-a dreptul. Şi să nu uit diacriticele- apreciez, apreciez-

Originalitate: după cum am mai spus, nu mă dau în vânt după tema asta a iubirii pe care mulţi o abordează în fel şi chip, dar îmi este imposibil să nu remarc acel 'ceva' care diferenţiază lucrarea ta de restul care au în centru această idee.

Descriere: poate te aşteptai la asta, deci am să fiu cât se poate de scurtă şi la subiect- n'ai idee cât de mult mi-a plăcut lucrarea şi, implicit, descrierea. Ai talentul de a insufla cititorului sentimentele pe care le descri şi ai capacitatea de a face din ceva aparent banal o chestie de-a dreptul superbă.

Impresie personală: nu prea am intenţionat să aleg nicio lucrare pentru că nu a fost una care să fie "perfectă" în viziunea mea, dar până la urmă am zis să aleg ceva că na, aşa trebuie şi prin urmare am ajuns să-ţi aleg lucrarea. Se putea şi mai bine, adevărat, însă este singura care m-a impresionat într-atât încât să consider că merită să câştige. Nu ştiu sigur ce am apreciat cel mai mult la ceea ce ai scris, însă cert este că şi-a lăsat amprenta asupra mea şi mi-a dat o stare de spirit extrem de ciudată* fapt rar întâlnit deoarece nu prea găsesc eu chestii care să-mi trezească interesul atât de mult*. Cu mici retuşuri ici şi colo ar fi de-a dreptul superbă.


Lucrarea 5 - Povestea unei frunze

Titlul: sincer m-a lăsat rece, deşi pare a fi cel mai potrivit cu textul( prea direct totuşi, se putea 'masca' oarecum ideea).

Aspectul textului: aceeaşi poveste cu fragmentele şi nu mi-a plăcut că ai scris cu bold şi italic în acelşi timp- mi s-a părut ciudat că ai lăsat titlul scris 'normal' şi că ai încadrat textul între ghilimele( nu le văd rostul, sincer).

Ortografie: aş fi fost extrem de deranjată dacă ai fi avut greşeli, ţinând cont că textul este aşa mic( nu-ţi reproşezi asta, ai scris cât ai considerat tu că este necesar şi cum ţi-a venit ţine inspiraţia să o faci). Totuşi, nu ai lăsat spaţii după semnele de punctuaţie- este chiar aşa de greu să apeşi pe 'space' ? - şi nici nu ai avut diacritice( dacă era ceva mai amplu înţelegeam că na, nu eşti obişnuit/ă să scrii cu diacritice, dar aşa... Puteai face şi tu un mic efort). Şi ai făcut dezacordul acela care m-a supărat constant: ai vorbit despre o frunză- care este de genul feminin- şi când ai trecut la descriere ai pus verbele la masculin( tu eşti, metaforic vorbind, o frunză* again, gen feminin* aşa că nu înţelg ce caută acel : " Stateam mandru[...] " acolo.

Originalitatea: măi, dacă ideea ar fi fost abordată altfel aş fi putut spune că este cât de cât originală şi diferită, dar aşa, pare doar ceva, well, cât se poate de normal- chiar banală uneori.

Descriere: prima dată m-a dus cu gândul la o tentativă eşuată de poezie, apoi la compunerile pe care le făceam în clasa a treia, iar la un moment dat( la faza cu trecutul timpului) mi-a amintit de basme în general- doar acolo mai găseşti expresii de genul. Mai ai de lucrat în ceea ce priveşte 'conectarea' cu cititorul.

Impresie personală: nu prea am ce spune decât că nu a foat cine ştie ce, m-a lăsat rece şi consider că este una dintre acele lucrări plate, fără substanţă( sau dacă există ceva substanţă, este ascunsă undeva adânc).


Lucrarea 6 - Povestile toamnei

Titlul: am rămas ceva de genul " ăăă... okay" . Mult prea banal, se putea mult, mult mai bine* ştii, şi găsirea unui titlul potrivit este uneori o bătaie de cap*

Aspectul textului: paragrafe delimitate lipsă şi, cel mai supărător lucru, faptul că nu ai lăsat un rând liber între titlul şi text- bun, înţeleg chestia cu paragrafele că na, mă pot pune şi eu în locul vostru, dar să nu laşi spaţiu între titlul şi text... Neplăcut; foarte neplăcut.

Ortografie: te bat la cap cu diacriticele ca şi pe restul- ce să fac, sunt obişnuită să scriu cu ele dintotdeauna şi uneori îmi este destul de dificil să citesc texte care n-au diacritice. Alte greşeli nu am observat şi nici nu cred că au fost- sau poate mi-au scăpat mie* dacă da, de vină e durerea de ochi*

Originalitate: ideea e bună, nu spectaculoasă sau capabilă să mă lase cu gura căscată, ci pur şi simplu este bună, nu te-ai abătut de la subiect şi asta e de apreciat.

Descriere: nu prea ştii să-ţi formulezi corect ideile- nu ştii uneori cum să te exprimi şi asta oferă textului o ambiguitate din aia foarte enervantă. Au fost unele chestii care mi-au plăcut- puţine, ce-i drept, însă au fost şi din alea* N-a fost o descriere care să transmită ceva, ci pur şi simplu ai descris ce " ai văzut". O, era să uit de repetiţii- măi, dacă nu găsiţi cuvinte, căutaţi într-un dicţionar de sinonime, nu e aşa de greu.

Impresie personală: o altă lucrare care nu mi s-a părut a fi cine ştie ce. Nu înţelege greşit, admir efortul, dar se putea şi mai bine( mai ai de lucrat la unele aspecte... Am senzaţia că te apropi enorm de greu de cititor şi parcă nu vrei să laşi sentimentele să 'treacă' de text.


Lucrarea 7 - INTALNIRE CU TOAMNA

Titlul: cred că iar ar trebui să urmeze acel "ăăă..." de mai sus. Ciudat rău titlu, neinspirat şi scris cu capslock- niciodată, dar niciodată nu scri un titlu cu capslock- dai impresia că ţipi la cititor.

Aspectul textului: nu cred că depăşeai o pagină dacă lăsai spaţiu între fragmente, sau poate că da, având în vedere că la partea cu descrierea ai scris un rând apoi ai trecut la un alt paragraf- arată îngrozitor acele propoziţii/fraze, ce-or fi ele, aşezate aşa. Spaţiile dintre semnele de punctuaţie lipsesc şi ele în anumite locuri sau sunt puse total aiurea- apropo, nu mai folosi paranteze, arată urât într-un text literar; ar fi bine să alegi liniile de pauză.

Ortografie: Greşeli multe pentru ceva atât de scurt- nici nu vrea să mă gândesc cum ar fi arătat textul dacă era mai lung. Mai multă atenţie, nu e chiar aşa greu să te uiţi de două trei ori după ce termini de scris- în rest, cred că totul e bine- cu excepţia diacriticelor, care lipsesc.

Originalitate: sincer, nu prea are. Ideea cu visul este arhi-mega-ultra folosită şi cred că a fost întoarsă pe toate părţile, aşa că nu mă aştept la ceva original într-o poveşte care are la bază ' un vis'.

Descriere: ai o descriere mecanică, iar atunci când foloseşti ceva figuri de stil nu prea ştii cum să o faci* mai exact încarci prea mult( ce-i mult strică, presupun că ştii şi tu asta). Am rămas perplexă când am văzut că ai menţionat de Bacovia, Grigorescu şi Sadoveanu. Primul meu gând a fost acela că vrei să arăţi lumii pe cine citeşti tu, apoi am zis hai, poate aşa ţi-a venit să ţie, dar în ambele cazuri mintea mi-a ţipat acelşi lucru în urechi: greşit; de mii de ori greşit. Ai idee cât de prost a căzut faza aia? - dacă nu, mai citeşte odată textul şi sigur îţi vei da seama* nu cred că este necesar să spun cât am detestat acel paragraf*

Impresie personală: n-a fost mare chestie, nu mi-a atras atenţia cu nimic, nici ideea şi nici felul în care ai expus-o( am fost scurtă şi la obiect).


Lucrarea 8 - Călătoria

Titlul: prea simplu, nu transmite nimic- cu excepţia că poate în viitorul apropiat, în text, va apărea o 'călătorie'.

Aspectul textului: spaţiul printre fragmente lipseşte- sunt al naibii de pisăloagă, aşa-i? - şiii... Atât? Da, presupun, bănuiesc- nu-mi vine să cred că nu am altceva de care să mă leg* nu vreau să fiu ticăloasă, dar na... *

Ortografie: măi, n-ai greşeli nici aici- mă bucur, sincer, şi te felicit pentru că te-ai 'deranjat' să citeşti cu atenţie ceea ce ai scris- a, diacritice... A trecut ceva până când am dat iar peste ele* laughs*

Originalitate: mi-a plăcut cum ai personaificat toamna, nu cred să fi citit ceva asemănător- sau poate am citit, dar nu legat de toamnă. În fine, nota de originalitate o dă faptul că nu ai asemănat toamna cu nu ştiu ce crăiasă- or whatever- ci cu un copil( întotdeauna am considerat personificarea unui lucru/anotimp/stare cu un copil de-a dreptul fascinantă).

Descriere: să fiu sinceră la primele paragrafe am râs ca o proastă- nu mă întreba de ce, dar descrierea aia a fost... Nu ştiu, ciudată în cel mai comic mod posibil* şi pompoasă... Groaznic de pompoasă*. Apoi, parcă am trecut cu totul la altceva. Adică a doua parte a descrierii a fost muuult mai bună, deşi au existat unele părţi cam prea creepy în opinia mea, iar acest contrast dintre descrieri a fost, cel puţin pentru mine, cam deranjant* nu spun că l-am detestat sau ceva, ci pur şi simplu am avut parte de o trecerea prea bruscă*.

Impresie personală: cu mici excepţii pe ici pe colo, chiar mi-a plăcut. Ideea am apreciat-o cel mai mult şi ţin să te felicit pentru ea( mi-a făcut plăcere să citesc).


Lucrarea 9 - Poveste de toamna * în sfârşit am ajuns la final*

Titlul: banal, nu atrage cu nimic şi pare ales la repezeală.

Aspectul textului: aş da copy/paste de la una dintre lucrările de mai sus, dar vreau să fiu insistentă şi să mă repet: nu ai lăsat spaţiu între fragmente- şi am să spun din-nou că este aşa de greu să citeşti astfel de texte, fie ele de zece rânduri sau de zece pagini.

Ortografie: nu ai greşeli( ignor septembrie cu S mare, am uitat să-l menţionez şi la alte lucrări* da, nu-i văd rostul, nu scrii în engleză*) şi-ţi voi reproşa doar lipsa diacriticelor- I'm so annoying right now* laughs*

Originalitate: ca să-ţi răspund la întrebare- nu, nu este originală. Este o idee folosită şi refolosită de n ori care deja devine stresantă.

Descriere: faci repetiţii- o groază de repetiţii care zgârie pe creier mai rău ca unghiile pe tablă. Mai apoi, nu prea ştii să te exprimi- mai exact, nu ştii să-ţi exprimi ideea( tu ai o părere în mintea ta despre cum ar trebui să sune, dar nu poţi să o transmiţi şi cititorului astfel ca şi el să înţeleagă ce vrei să spui tu acolo). Plus că la un moment dat ai trecut la acea descriere banală care pe mine mă seacă. Chestia de la sfârşit m-a făcut să râd( crede-mă, nu este un semn bun).

Impresie personală: nici nu ştiu ce să mai zic, cred că ai dedus de mai sus că nu sunt 'fană' a lucrării, deci nu mai comentez nimic( apropo de acel " deci" - am uitat să menţionez chestia- nu începi niciodată- subliniez niciodată- o propoziţie cu deci.)



Ştiu că am fost pisăloagă şi enervantă la faza cu spaţiul între fragmente* abia acum am văuzut că şi Flaw a menţionat asta* dar sper că, repetându-mă de exact nouă ori, am reuşit să fac măcar o persoană să mă asculte.

Cât priveşte lucrarea pe care am votat-o este lucrarea numărul 4 - Eu am ucis toamna.
She is a living existence of selfishness.




Răspunsuri în acest subiect
Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:31 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:34 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:35 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:37 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:39 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:40 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:41 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:43 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:44 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 16-09-2010, 01:45 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Paradox - 16-09-2010, 03:24 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Hell@sing - 16-09-2010, 09:34 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Diana Avram - 16-09-2010, 09:48 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 17-09-2010, 01:30 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Andr96EEa - 17-09-2010, 03:00 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de candy_cane - 17-09-2010, 06:51 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de piticurosu - 17-09-2010, 08:03 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Maya_project - 17-09-2010, 08:24 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Rouge - 17-09-2010, 11:30 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 18-09-2010, 12:59 AM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de kawaii - 18-09-2010, 10:59 PM
RE: Fic of the Week 2 - Lucrari - de Flaw - 19-09-2010, 12:32 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM - Septembrie - Lucrari Lia 6 4.789 07-11-2012, 01:23 AM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM Iunie - Lucrari Lia 8 5.894 12-07-2012, 01:34 AM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM - Februarie - Lucrari Nya. 8 5.450 08-03-2012, 08:52 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Iunie - Lucrari candy_cane 12 8.106 06-07-2011, 11:57 AM
Ultimul răspuns: Teh
  FOTM - Noiembrie - Lucrari Unia 4 3.779 28-11-2010, 12:09 PM
Ultimul răspuns: Miranda.
  FOTM - Octombrie - Lucrari Unia 1 3.162 25-10-2010, 10:45 PM
Ultimul răspuns: Lia
  Fic of the Week 4 - Rezultate Rouge 0 2.024 04-10-2010, 12:17 AM
Ultimul răspuns: Rouge
  Fic of the Week 4 - Lucrari Rouge 8 5.224 04-10-2010, 12:02 AM
Ultimul răspuns: Rouge
  Fic of the Week 3 - Rezultatele Flaw 3 3.117 02-10-2010, 06:17 PM
Ultimul răspuns: Flash
  Fic of the Week 4 - Inscreri Rouge 10 6.457 01-10-2010, 08:52 PM
Ultimul răspuns: Rouge


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)