Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Va place ficul?
E foarte frumos.
50.00%
1 50.00%
Da,dar mai ai de lucrat.
50.00%
1 50.00%
Deloc.
0%
0 0%
Total 2 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Iluzii!

#1
1. Zile normale...

Adolescenta... Este perioada cea mai zbuciumata a vietii, cea care te va influenta mereu... Dar oare... nu chiar in adolescenta poti fi "corupt", atras catre lucrurile care nu trebuie incercate, catre partile rele ale vietii?
Asta gandea si Angelina in timp ce statea pe unul dintre scaunele aflate in spatele autobuzului ce mergea atat de incet, incat tanara credea ca sta pe loc. Fata isi "indesa" in urechi castile de la iPod-ul ei, ignorand vocea mamei ei ce ii rasuna in minte: "O sa iti strici auzul!". Imediat ce dadu drumul la muzica, o intampina o melodie de la Fallout Boy, una pe care o adora. Mai avea mult pana sa ajunga la liceu... Angelina ura atat de mult faptul ca nici macar un coleg din clasa ei nu statea atat de departe de liceu ca ea. Era nevoita sa mearga mereu singura pana la scoala... Mobilul tinerei suna tare, vibrand in acelasi timp, iar fata il scoase repede din buzunar, evitand privirile oamenilor din jur atintite asupra ei.

- Da? Raspunse Angelina, usor incantata de faptul ca cineva o scapase de plictiseala.
- Pe unde esti? Intreba fata ce tocmai o sunase.

O singura persoana din lumea asta incepea coversatia asa; Kelly. Ea niciodata nu incepea o conversatie cu "Ce mai faci?". Ei mereu ii pasa pe unde naiba erai.

- In autobuz... Unde ai vrea sa fiu? Replica Angelina.
- Voiam sa te intreb... Tu tot nu ti-ai facut rost de un baiat?
- Nu...
- Fato... O sa ramai singura pana la 20 de ani? Nici macar in vacanta nu iti faci prieten... Esti ciudata...
- Stii ceva... Fac ce vreau cu viata mea si e alegerea mea daca vreau sa raman singura. Ar trebui sa nu-ti pese tie ce fac eu... Ok? Striga Angelina si apasa tasta de inchiere a convorbirii.

Angelina o ura pe Kelly exact pentru acest lucru; o tampea mereu cu faptul ca era singura... si inca... virgina... "Si ce daca?", isi spunea ea mereu. Nu ii pasa. Inchise mobilul pentru ca prietena ei sa nu o mai deranjeze si reveni la activitatea ei initiala; ascultare muzicii din iPod... Totusi, in adancul sufletului ei, ii parea rau ca prima conversatie de dupa vacanta cu prietena ei cea mai buna se transformase intr-o cearta... Dar... era numai vina lui Kelly...

***

Oprita in mijlocul drumului, o fata roscata isi indesa mobilul in buzunar, bombanind cateva injuraturi... Tanara isi ciufuli si mai mult parul si isi ascunse ecusonul pe care trebuia sa-l poarte la scoala ca nimeni de pe strada sa nu-i afle numele: Kelly... Ea nu voia decat sa o invete pe Angelina ce insemna adevarata viata, sa-i arate ca era mult mai distractiva alaturi de un baiat. Ii spunea asta din proprie experienta. Pentru a se calma, roscata scoase din buzunar un pachet de tigari si lua o tigara; erau tigari "de fata", albe ca zapada, mentolate si extrem de subtiri. Kelly blestema din nou; era evident ce se intamplase. Incurcase tigarile atunci cand le luase de la magazin. Aprinse totusi tigara, tragand fumul in piept si suflandu-l apoi, vorbind mai mult pentru sine:

- Cine mai fumeaza porcariile astea?

Pur si simplu nu aveau gust. Kelly nici nu avea impresia ca fumeaza o tigara adevarata. Fumand in continuare, tanara pleca inspre liceul ei, hotarata sa scape de nervii acumulati in doar cateva minute...

***

Un autobuz invechit se opri la aceeasi statie, din el coborand o fata bruneta cu ochii albastri, nu chiar slaba, ce avea intiparita o pe chip o evidenta plictiseala. Hainele ei erau o combinatie putin ciudata: o pereche de blugi mult prea largi pentru ea, o bluza mult prea roz, iar un lant atasat blugilor ii completa imaginea. Bruneta se uita la ceas si observa ca mai erau doar 15 minute pana ce ora de franceza avea sa inceapa. Tanara hotari sa ia totusi drumul mai lung; avea chef de o mica plimbare. Chiar cand sa porneasca la drum, un glas familiar o striga...

- Angie!

Bruneta cauta sursa strigatului si descoperi un baiat de maxim 18 ani, cu parul blond cam lung si destul de drept, inalt, imbracat in haine largi si incaltat cu o pereche de tenisi cu sireturi de diferite culori. Angelina zambi la vederea baiatului si il saruta incet pe obrajii deja rosii.

- David..., spuse bruneta, aranjandu-i parul blond

Baiatul nu se trase inapoi si ii zambi colegei lui. Mereu avea obiceiul asta ciudata de a-i aranja parul.

- De cate ori ti-am spus sa nu mai lasi parul asta asa? De ce iti ascunzi ochisorii astia negri?
- Pentru ca pur si simplu nu imi place ca cineva sa ma priveasca in ochi! Raspunse blondul, usor rastit.
- Cum vrei tu...

Cei doi adolescenti au pornit pe drumul lor obisnuit spre scoala. In jurul lor roiau alti oameni, fiecare urmand propriul lor drum.

- De ce trebuie sa mergem la scoala? Izbucni Angelina.
- Pe mine ma intrebi? Raspunse David, ridicand din umeri. Poate doar pentru ca vor sa ne chinuie mai mult...
- Ce bine ca asta e ultimul an...
- Si... facultatea?
- Iau un an pauza... Ma mai relaxez si eu...
- Mai iti gasesti un iubit..., completa David fraza brunetei.

Angelina se opri din mers pentru a-l privi in ochi pe colegul ei.

- David! Nu incepe si tu..., spuse ea, cu o voce rugatoare.
- Glumeam! Spuse baiatul, zambind.

Blondul scoase un pachet de tigari si ii intinse brunetei o tigara, parca pentru a o linisti si a stabili o relatie de pace. Angelina lua tigara si o aprinse cu bricheta ei, apoi trase puternic in piept fumul. David isi aprinse si el tigara si o fuma incet, asa cum ii placea lui, pentru "a savura gustul". Batranii ce iesisera sa se plimbe ii priveau adanc, reprosandu-le parca faptul ca "poluau" aerul cu fumul de tigara.

- Fumezi tigari mult prea puternica, ii reprosa Angelina colegului ei.
- Multumeste-te cu ce ai! Ii spuse David, in timp ce facea cerculete cu fumul de la tigara.

In drumul spre scoala, cei doi adolescenti se oprira la un magazin de unde Angelina isi lua o doza de Coca-Cola, apoi zambi cand simti lichidul rece curgandu-i pe gat pana in interiorul corpului ei. David se simtea multumit privind-o. Ii placea mult felul ei de a fi, insa mentinea relatia lor la o simpla prietenie. Din cauza mersului mult prea incet si opririlor pentru inca o tigara, cei doi au intarziat la prima ora, dar norocul lor a fost ca "proful" avea nu-stiu-ce treaba prin cancelarie, deci cei doi au scapat "nepedepsiti". Angelina se aseza langa o tanara cu parul mult prea rosu, nu chiar lung, fardata cu negru pe la ochi, care parea total plictisita de lumea din jurul ei.

- Hy, o saluta Angelina, asezandu-se langa ea.

Roscata se apropie usor de colega ei de banca si ii mirosi bluza, apoi spuse incet:

- Ai fumat... tigari puternice...
- Si? Replica Angie.
- Eu am nimerit niste tigari nenorocite care nu au pic de gust. Damn!

Angelina rase si ii intinse o tigara "puternica" pe care Kelly o lua si o arunca intr-un buzunar. Bruneta stai ca in final, prietena ei avea sa uite de tigara si sa o lase sa "putrezeasca" acolo unde o aruncase. Kelly era ciudata uneori; insa Angie o iubea; era prietena ei cea mai buna.

- Cum a fost vacanta? Incepu bruneta conversatia.
- A fost destul de bine..., raspunse roscata plictisita. Party... party... si iar party... Nici nu imi mai amintesc ce am facut ieri... Sigur m-am imbatat...
- Kelly... Kelly... Kelly..., ofta Angie. De cate ori ti-am zis; nu e bine sa bei prea mult! Poti ajunge in spital din cauza asta!
- Nu esti maica-mea! God! Tu chiar nu stii ce e aia viata reala!
- Kel... Asculta! Eu nu vreau sa traiesc asa! Nu vreau sa fiu joaca pentru o noapte a unui baiat pe care nici nu il cunosc! Nu vreau sa fiu ca tine! Viata pe care o traiesti tu... nici macar nu e reala!
- Taci! Nu stii ce vorbesti!

Mereu era asa... Dintr-o simpla conversatie, ajungeau la o cearta... Kelly considera ca viata pe care o ducea era "cool", insa Angelina ii spunea mereu ca totul e gresit. Singurul care era de acord cu ea era David, dar acesta era mult prea inchis in sine pentru a vorbi cu Kelly si a-i explica totul.

- Pace? Intreba roscata, intinzand mana inspre colega ei.
- Pace, repeta bruneta, dand mana cu prietena ei.

E bine sa ai prieteni. Chiar daca te mai certi cu ei, stii mereu ca te vei impaca. Angie ii zambi lui David in momentul in care ii intalni privirea, apoi se intoarse la conversatia ei cu Kelly. Spera doar sa nu se transforme intr-o noua cearta...

***Va urma***



Răspunsuri în acest subiect
Iluzii! - de Funky_Punky - 22-12-2009, 12:48 AM
RE: Iluzi!(original) - de Funky_Punky - 22-12-2009, 11:45 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Iluzii [+16 / +18] Denny 379 207.580 20-01-2010, 12:25 AM
Ultimul răspuns: Aylin
  Iluzii de lumina [done] lala11 1 2.642 13-09-2008, 04:48 PM
Ultimul răspuns: denisa
  Iluzii adolescentine [+16] Mystique92 10 7.313 14-07-2008, 06:05 PM
Ultimul răspuns: Miharu


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)