Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Immortal Friendship [NaruSaku]

#3
Heii:*.

Primul tău fic? E destul de reuşit, dar are nişte mici mari greşeli pe care ar trebui să le corectezi în timp. Voi fi destul de dură, so get ready.

First of all, mă bucur că am găsit un fic NaruSaku. E cuplul meu preferat şi nu prea am văzut pe Zup persoane care să publice un astfel de fic. Majoritatea de pe aici sunt gen "OMG, SasuSaku!! Trebuie să citesc!", dar dacă sunt atât de inteligenţi încât să aleagă un fic în funcţie de cuplu, e problema lor. Eu una sunt deschisă la nou şi mă bucur că tu abordezi ceva diferit, original. Felicitări.

Titlul îmi place, dar cred că suna la fel de bine şi în română ("Prietenie nemuritoare"), nu înţeleg de ce l-ai pus tocmai în engleză. E alegerea ta până la urmă. Ah, şi încă o chestiuţă legată de subtitlu: nu pune niciodată punct după ("Capitolul I" sau "Cap. I", cum vrei tu).

Încă de la începutul capitolului, m-a deranjat faptul că foloseşti mai multe timpuri verbale:
"Razele soarelui luminau întreaga încăpere." (trecut)
"O zi frumoasă ca asta mă face să ma ridic din pat." (prezent)
Şi eu făceam aceeaşi greşeală la început. Hotărăşte-te dacă vrei ca povestea ta să fie relatată fie la prezent, fie la trecut, pentru că astfel de greşeli sunt neplăcute pentru ochiul cititorului.

Descrierea e bună pentru început. Mi-a plăcut că te-ai axat şi pe sentimentele lui Naruto faţă de Sakura şi ultimele fraze ale capitolului au fost cireşa de pe tort. Ai găsit un mod foarte frumos de a încheia. În schimb, nu mi-a plăcut deloc prezentarea de la început a lui Naruto. Propoziţii precum sau "Salut!" sau "Aşa revenind." nu au ce căuta într-un fic. Poate că ai citit mai multe ficuri şi ai văzut că protagonistul se prezintă la început, dar, sincer, în câte cărţi ai observat că se întâmplă asta? Distrugi tot suspansul dacă specifici în primele rânduri ale capitolului trăsăturile fizice şi calităţile personajului principal. Iar figurile de stil precum "păr de culoarea spicului de grâu" sau "doi ochi mari şi verzi ca smaraldele" sunt deja mult prea folosite.

La naraţiune şi dialog nu prea am ce comenta. Aici te descuri bine. Îmi place că acţiunea nu e grabită şi decurge lin, iar dialogul nu este folosit în exces. Ador acel Flashback, mi se pare foarte cute :].

În rest, greşeli de tastare şi gramatică:
"basket"- baschet
"Da, ma voi gandi la Sakura. Zicand asta, mi-am intins bratul stang si am cuprins-o pe Sakura"- prea mult "Sakura". Poţi să înlocuieşti cu "fată", "copilă", "rozalie" etc.
"converse negrii"- conversi negri
"O consider ca pe o sora."- "O consider o soră." sau "O văd ca pe o soră."
Ar mai fi şi altele, dar nu mi le mai amintesc. Câteva virgule lipsă pe acolo, greşeli minore de tastare etc.

Cam asta ar fi tot. Sper să nu abandonezi ficul pentru că eu una sunt nerăbdătoare să citesc o poveste NaruSaku şi mi se pare un fic promiţător. Crede-mă că mi-a luat ceva timp să scriu comentariul ăsta şi aş vrea să văd măcar o mică evoluţie în capitolul următor.
Să mă anunţi când publici nextul.

Byee :].
[Imagine: 11qpgxx.jpg]

Naruto FanFiction || Vreau sa fiu EU



Răspunsuri în acest subiect
Immortal Friendship [NaruSaku] - de BalonaÅŸ - 05-08-2011, 09:19 PM
RE: Immortal Friendship [NaruSaku] - de Ada - 18-08-2011, 03:46 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Illusions- an immortal love [+18] drama^queen-dydy 1 2.512 28-01-2010, 07:33 PM
Ultimul răspuns: Rallu^^
  Black.Immortal.Rose Kita 9 6.367 25-09-2009, 05:56 PM
Ultimul răspuns: ringingBells
  NaruSaku [Shippuuden] Sayuri Chan 10 8.752 22-09-2008, 07:38 AM
Ultimul răspuns: Denny


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)