Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Lucrari
Nebunia Albă
20.00%
5 20.00%
Ai fost un naiv.
12.00%
3 12.00%
Andante
12.00%
3 12.00%
Alb e negru si negru e alb
0%
0 0%
Întrebari
0%
0 0%
Alb imaculat
24.00%
6 24.00%
Alb de întuneric
8.00%
2 8.00%
Alb…
12.00%
3 12.00%
Un alb gol.
12.00%
3 12.00%
Total 25 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Noiembrie - Lucrari

#3
Nebunia albă

Singura greşeală pe care am întâlnit-o pe parcursul lucrării tale a fost: ţia -> se scrie „ ţi-a”. În rest, nu am găsit nimic să mă deranjeze, din nici un punct de vedere.

Estetic vorbind, nu am ce să îţi reproşez. Ai aşezat textul foarte bine cu spaţii între fiecare paragraf, se vede foarte bine aşa şi este mult mai uşor de citit, I have to admit it.

Viziunea ta asupra temei nu m-a impresionat în cine ştie ce mod. Mi se pare destul de reuşită ( pentru că este o lucrare scrisă bine ) şi totuşi, nu m-a impresionat. Gândindu-mă la alb, modul în care ai interpretat tu tema parcă nu se potriveşte ci s-ar încadra cu mult mai bine în tema „ nebuniei” ( din punctul meu de vedere ).

Nu pot spune despre o idee dacă este originală sau nu, ci de modul cum este prelucrată. Mi s-a părut că ai repetat de mult prea multe ori cuvântul „alb”. Am înţeles faptul că ai vrut să accentuezi asta. Albul lucrării tale, or something like that. Dar nu ţi-a reuşit astfel. Desigur, ai tot repetat cuvântul alb până ce am înţeles şi tot înţeles la ce te-ai referit şi despre ce este lucrarea ta, dar doar atât. Pentru că tot nu s-a putut încadra atât de bine în temă. Poate mă repet, dar aici este vorba despre modul în care ai scris lucrarea. Ai vrut să te axezi pe o temă şi în schimb ai reuşit să te axezi pe o alta – desigur, ele pot fi „ gemene” sau pur şi simplu două teme alăturate în acest context: nebunia şi albul. Dar nebunia câştigă mult prea mult în favoarea albului şi, mi se pare mie, tema nu este neapărat respectată. Ei bine, asta este probabil doar părerea mea, însă nu m-a impresionat din punctul acesta de vedere.

Am simţit şi eu ceea ce ai vrut să transmiţi prin lucrare; toate sentimentele personajului – au fost destul de reale, amintirile lui, lucrurile petrecute, de ce şi cum ajunsese în acest stadiu cât şi disperarea lui. Din punctul acesta de vedere chiar merită lăudată lucrarea pentru că te-ai descurcat de minune, mi-a plăcut mult – am fost prinsă printre cuvinte, trebuie să recunosc.
Doar un lucru nu mi-a plăcut în tot ceea ce ai scris şi aceea a fost replica de la final ( nu o să o citez pentru că se poate citi foarte uşor la finalul lucrării ). Nu m-a impresionat şi mi s-a părut foarte falsă şi uşor nepotrivită pentru restul lucrării – care deja captase o aură foarte „ personală” şi „ profundă”. Parcă s-a stricat totul cu acest personaj X ( necunoscut ) care a apărut aut of nowhere cu o replică atât de familiară încât a devenit falsă. Nu mi s-a părut deloc potrivită – dar, iar, mi se pare a fi subiectivism ( aşa cred eu ).

Cât despre titlu, defineşte ceea ce am sugerat mai sus. Faptul că te-ai axat mai mult pe termenul de nebunie decât pe alb. În orice caz, nu pot spune că nu este acceptabil – de fapt este destul de plăcut ( în mare nici nu aş avea ce să îi reproşez ) – să zicem că se potriveşte în mare măsură cu conţinutul.

Ai fost un naiv

Am întâlnit mai multe greşeli pe parcursul textului, dar nu le-am notat. Ştiu că erau greşeli de tastare, sau – în fine, eu aşa le-am considerat. O literă mâncată pe undeva, o altă literă adăugată unde nu trebuia, un semn de punctuaţie care nu îşi avea locul – lucruri de genul acesta pe care nu le consider atât de vitale pentru a fi menţionate ( deşi îi dau oricum un aspect neplăcut ).

Estetic vorbind, nu mă refer aici la greşeli pentru că nu despre asta e vorba, aşezarea textului nu pot spune că m-a deranjat în mod special. Deşi ar fi fost destul de ok dacă lăsai spaţii libere pe undeva. Gen acolo unde puneai afirmaţiile acelea în italic – ar fi mers foarte bine nişte spaţiere acolo.

Cât despre modul în care ai văzut tu tema de „ alb” – nu m-a impresionat. Şi nici măcar nu mi s-a părut că s-ar potrivi. Ceea ce ai detaliat tu în textul tău a fost mai degrabă dragostea, trădarea şi resentimentele de după. Şi nici o legătură cu albul. Am observat, desigur, faptul că te-ai străduit să aduci în evidenţă sufletul alb şi toate lucrurile de acolo, însă nu a mers, pentru că nu ai făcut decât să accentuezi resentimentele şi ura de final, nici pe departe de a accentua „albul”. În orice caz, mi se pare că nu s-a potrivit deloc cu tema.

Ideea în sine este destul de des întâlnită. Ai transpus-o scurt. Modul în care ai scris-o… Este destul de OK, dar cu adevărat – nu impresionant. Destul de reuşit, but not out of ordinary. Pur şi simplu erau nişte sentimente de furie care au fost descrise ca atare, destul de bine aş putea spune, dar nu ceva care să iasă prea mult în evidenţă ( să nu mai vorbesc de faptul că nu ai pus accent pe ceea ce trebuia ). În orice caz, îţi respect viziunea şi ideea dar nu m-a impresionat.

În ceea ce priveşte titlul, nu ştiu ce să zic. Nu se potriveşte neapărat cu textul deşi aş putea spune că „ merge”: Dă o nuanţă ciudată textului şi chiar prin titlu ai eliminat tu posibilitatea albului în lucrarea ta. Nu conduce spre tema pe care a trebuit să o lucrezi şi nu mă impresionează, mi se pare chiar puţin deranjant titlul şi neinteresant. Din mai multe puncte de vedere, plus că nu este încărcat de nici un sentiment. Mai degrabă mi se pare că toată furia a fost acumulată chiar înaintea scrierii titlului, şi – deci, nici în text nu pot spune că apar nişte sentimente atât de profunde, ci mai degrabă la standard mediu, iar titlul mai puţin de atât.
Ah şi „ ai fost un naiv” – acel „un” de acolo este foarte enervant – ar fi mers mult mai bine fără el sau ai fi putut înlocui cu ceva de genul „ai fost aşa naiv”.


Andante


Am întâlnit câteva lucruri care nu mi-au „ plăcut” neapărat şi pe care le pot considera greşeli. În primul rând, aici : îndrăznesc mă numesc – cred că ai vrut să spui „îndrăznesc să mă numesc…” în orice caz, am considerat-o greşeală de tastare ( clar, nu cred că poate fi vorba de altceva ). Apoi, spuneai într-un anumit rând ceva de genul < nu dau dovadă de inteligenţă, curaj, frivolitate > - şi <frivolitate> înseamnă „caracteristica de a fi frivol”, adică neseriozitate în mare parte. Şi nu cred că ai vrut să spui asta pentru că nu prea are sens, având în vedere celelalte adjective, inteligentă, curajoasă ( ceea ce nu era ) + „neserioasă” ? nu cred că merge. Probabil ai greşit cuvântul.
Estetica este ireproşabilă. Ador cum ai aşezat paragrafele.

În cea ce priveşte modul cum ai abordat tema, nu pot spune neapărat că se potriveşte sau nu. Adică, nu ai făcut neapărat referire la tema de alb şi rămâne la latitudinea cititorului – interpretarea. Dacă aş sta să mă gândesc puţin aş putea spune că tema a fost destul de OK abordată, deşi nu destul de satisfăcător. În mare măsură, se potriveşte, în detaliu ar fi prea multe lucruri de menţionat.

Ideea în sine pot spune că mi-a plăcut destul de mult. Nu mă aşteptam la aşa ceva; de fapt, nu este vorba de idee - care este una destul de banală ci modul în care ai scris-o. M-a impresionat foarte multe. A fost scrisă absolut impecabil şi aici nici măcar nu mă refer la estetică.
Toate sentimentele transmise prin rândurile, cuvintele tale – chiar nu am cuvinte să îmi exprim admiraţia. Mi-a plăcut enorm, este o lucrare foarte reuşită din acest punct de vedere. Ai reuşit să îmi captezi atenţia şi pe deasupra m-ai făcut să mă pierd printre cuvinte şi expresii şi rânduri şi sentimentele transmise cu ajutorul acestora.
Revenind la idee, nu pot să spun că e genială, oh my God, dar pot spune că ador modul în care ai interpretat-o. E atât de simplă şi mică şi fără o semnificaţie aparte, care să îi facă pe toţi să tremure, sau să îşi dorească să citească neapărat. Însă modul în care ai expus această idee micuţă, foarte plăcut.

Titlul a fost foarte frumos şi se potriveşte cu conţinutul. Nu pot spune nici despre această lucrare că a atins neapărat tema atât de bine şi nici că m-a impresionat prin modul cum a atins tema de alb ci am adorat modul în care a fost scrisă lucrarea, cuvintele folosite, pasiunea şi sentimentele şi tristeţea şi furia şi toate emoţiile parcurse. Toate acestea au fost de-a dreptul impresionante şi dintre lucrările de mai sus aş putea spune că, până acum, lucrarea aceasta este cea mai reuşită. ( acum voi citi în continuare, şi voi vedea ceea ce mai urmează dar sunt destul de sigură că încă voi rămâne cu această impresie – foarte bună – asupra lucrării ).

Alb e negru si negru e alb

Greşeli nu am întâlnit, neapărat, deşi ar fi acolo câteva exprimări la care eu aş mai lucra dacă aş fi în locul tău.

Estetic vorbind, nu arată rău. Pot spune că merge destul de bine ( ai pus spaţiere între paragrafele alea şi iese destul de bine ).

În rest, îmi pare rău să o spun, dar lucrarea ta mi se pare cam de umplutură. Nu mi se pare că ai lucrat prea mult la ea, şi asta e cam subiectiv şi îmi cer scuze, nu este intenţia mea să te jignesc, pe tine sau lucrarea ta. Însă nu îmi place tocmai asta, faptul că nu se vede nici un pic de muncă depusă pentru lucrare; mi se pare că ai aruncat acolo cuvinte, să fie.

Nu am apreciat faptul că nu a fost scrisă cu diacritice; având în vedere că fusesem obişnuită în lucrările de mai sus să citesc ceva cu diacritice, asta a fost ceva ca şi cum aş fi picat de sus fooooarte adânc. Oricum, să zicem că nu am luat asta prea mult în considerare, m-au deranjat alte lucruri la textul tău.

Ideea în sine nu a fost rea. Chiar mă aşteptam să văd tema văzută din punctul acesta de vedere şi te-ai încadrat destul de ok în temă, nu pot spune că ai fost pe dinafară. Analogia dintre negru şi alb a fost o idee destul de bună dar modul în care ai expus-o a lăsat foarte mult de dorit. Ideea de „ alb este negru şi negrul este alb” este una foarte bună – ca idee, chiar dacă repet cuvântul acesta de o mie de ori. Însă nu ai reuşit să transpui prea bine ceea ce ai gândit, ai scris totul atât de anapoda. A fost scris sec şi sărăcăcios. Şi aici nu mă refer la faptul că trebuia să foloseşti o mie de figuri de stil sau eu ştiu ce. Nu mă refer la asta; dar nu este vorba de un stil simplu aici, ci sărăcăcios, nu scurt – ci prin constituţia sa. Nu te-ai obosit să faci exprimările ceva mai complexe; le-ai lăsat uşor vulgare şi nepotrivite. Ar merge într-un dialog, în discuţii, în alt fel de lucruri dar având în vedere că tema nu susţinea şi un astfel de scris, ar fi trebuit să mai lucrezi.

Titlul nu îmi place. Adică, ca idee este ok dar nu folosit ca şi titlu, cred că se putea folosi ceva mult mai simplu. E prea lung şi nu sună deloc bine ca şi titlu.

Întrebări

Am întâlnit mai multe greşeli în lucrarea asta, nu voi nota decât unul dintre ele: scruce – scurge. Am văzut pe alocuri că şi timpurile folosite erau forţate şi ai avut mai multe scăpări, gen ai pus un „ţ” unde trebuia „ t” şi ai omis diacritici pe alocuri, în fine – nu ştiu dacă au fost din neatenţie sau nu, greşeli de tastare sau nu, dar cert este că nu s-au văzut bine.

Estetica a fost ok. Pentru faptul că lucrarea a fost destul de scurtă, nu văd o necesitate absolută în folosirea spaţierii şi a fost destul de ok să citesc lucrarea, nu a fost prea înghesuită din punctul meu de vedere – tocmai pentru că a fost scurtă.
Însă ai avut probleme cu spaţierea ( cred că ştii la ce mă refer, nu este nevoie să scriu aici o explicaţie detaliată ) şi asta se vede foarte urât.

Tema ai abordat-o destul de confuz. Nu pot spune că te-ai referit la alb. Nu mi s-a părut deşi am observat că ai menţionat pe undeva ceva de asta însă pur şi simplu lucrarea a fost confuză. Parcă nu erai pe aceeaşi lungime de undă cu realitatea, realitatea propriei ficţiuni. Nu prea am putut înţelege la început unde era, ce făcea, ce se întâmpla. Puneai accent pe lucrurile care nu trebuiau, ceva de genul „descrierea locului când trebuia personajul” dacă înţelegi ce vreau să spun.

Viziunea ta este destul de frumoasă, nu pot spune că nu – după ce am descifrat ceea ce vrea să însemne lucrarea în sine şi la ce te-ai referit, mi-a fost mai uşor să îmi formez o idee şi chiar mi-ar fi plăcut viziunea ta ( mă repet, este frumoasă ) dacă ar fi fost scrisă altfel, puţin mai complex şi mai clar pentru că este o lucrare foarte confuză. Ideea îmi place, modul în care a fost transpusă, mai puţin.

Cât despre titlu, este puţin potrivit dar nu extraordinar şi nici nu atrage. Şi asta mă duce iar cu gândul la tema în sine, pe care nu pot spune că ai respectat-o cu stricteţe, nor anyone did until now. Nu mă atrage deşi ar putea fi un titlu bun pentru diferite lucrări, nu mi se pare neapărat că se potriveşte cu textul tău.
Ceea ce mi-a plăcut mult din tot ceea ce ai scris tu a fost ultima frază. Pe aia am adorat-o.

Alb imaculat

Nu am întâlnit greşeli pe parcursul textului. De nici un fel ( dar nu pot spune cu certitudine că nu au fost, nu am fost atât de atentă la asta din cauza faptului că am fost absorbită de conţinut ).

Estetic vorbind, te-ai descurcat foarte bine. Nimic de reproÅŸat.

Viziunea ta asupra acestei teme m-a impresionat foarte mult. Mi-a plăcut, mi s-a părut că ai abordat foarte bine tema, cel mai bine având în vedere lucrările de dinainte. Şi nu mă refer aici doar la viziunea asupra temei, ci şi a idei. În orice caz, chiar m-a impresionat această viziune sau m-a captivat. Sau pur şi simplu nu mă aşteptam să găsesc tema atât de plăcut expusă.

Cât despre idee şi cum ai îmbinat-o cu tema, mi se pare ireproşabil. Şi foarte plăcut. Am fost purtată de cuvintele şi expresiile folosite şi de conţinut şi de sentimente şi de tot ceea ce se întâmpla şi am putut simţi, pur şi simplu, textul. Nu am, chiar nu am ce să îţi reproşez din orice punct de vedere. Mi-a plăcut la nebunie, atât de mult încât nu pot găsi cuvinte să îmi exprim admiraţia, sau pur şi simplu mi se pare că nu este nimic, sau prea mult, de spus. Mi-a plăcut cum ai abordat tema, cum ai expus-o sub forma acestei idei şi cum ai scris-o, pe deasupra. Deci, din toate punctele de vedere, te-ai descurcat.

Titlul nu m-a impresionat încă de la început. De fapt, îmi amintesc că am gândit „ ce naiba mai e şi asta ?” pentru că nu mi se părea deloc interesant şi este poate singura mică scăpare a lucrării tale. Nu pot spune că este „ distrus” şi nimic de genul acesta, doar că – subiectiv vorbind – nu îmi place. Este foarte grea găsirea unui titlu satisfăcător şi în mare măsură se potriveşte cu conţinutul dar parcă mă aşteptam la ceva mai grandios după ce am citit textul, la cât de superb a fost.

În orice caz, lucrarea mi s-a părut foarte frumoasă şi reuşită şi, pe deasupra, s-a respectat tema ( nu doar simplu respectat, ci şi prelucrat impecabil ).

Alb de întuneric

Nu am întâlnit greşeli pe parcursul textului.

În ceea ce priveşte estetica, am urât faptul că ai folosit alt font. Urăsc asta destul de mult; nu înţeleg de ce nu te-ai putut limita la fontul folosit de toată lumea; în primul rând, acesta se vede urât, în al doilea rând e prea strâmt, în al treilea rând e prea mic, în al patrulea rând e deranjant pentru ochi să citeşti aşa şi în ultimul rând de abia mi-am mijit ochii să citesc. Oricum, estetica lasă mult de dorit.
Cât despre viziunea ta – well, this is another story. Mi-a plăcut foarte mult cum ai interpretat tu această temă. Şi, da, chiar pot spune că ai fost în temă. Şi eu m-am gândit la această idee şi mi se pare una 1. foarte frumoasă şi 2. foarte bună. Adică, nu ştiu ce aş putea adăuga aici, pur şi simplu îmi place – ca şi viziune, idee – cum ai interpretat-o.

Cât despre modul în care a fost scrisă lucrarea, cam vulgar aş putea spune. Este în stilul acela de consum – care nu se potriveşte cu viziunea asupra temei. Asta m-a deranjat foarte mult. Ei bine, nu ştiu sigur la ce mă aşteptam, oricum am fost surprinsă să întâlnesc tema aceasta atât de frumoasă însă nu îmi place deloc modul în care a fost transpusă. De obicei mi se pare destul de ok stilul acesta, chiar plăcut, adorabil, minunat, şi eu scriu aşa. Why not? Dar de data asta nu se potriveşte deloc. Ai folosit pe undeva „ ce dracu” sau ceva de genul; e aşa de nepotrivit cu ideea. Genul de naraţiune pe care ai decis să îl foloseşti nu se potriveşte cu ideea, tema – cu particularităţile folosite chiar de tine.

Titlul este destul de frumos la prima vedere şi destul de interesant însă nu aş putea spune că se transmite ceva prin el plus că nu se potriveşte în prea mare măsură cu conţinutul, pare mai mult de umplutură.


Alb…

Am văzut câteva greşeli unde ai omis să pui diacriticele.

Estetic vorbind, arată bine, I mean, este o poezie, cum ai fi putut să o aşezi, duh.

Ideea mi se pare destul de hazlie şi totodată interesantă. Adică, nu mă aşteptam să întâlnesc şi astfel de lucrări în concurs şi asta e destul de ok. Ce pot spune, viziunea ta asupra albului nu mi s-a părut neapărat ceva extraordinar, pentru că nici nu mi se pare că ai tratat neapărat această temă, deşi dacă îmi las imaginaţia să curgă şi privesc în detaliu, mi se pare că te-ai încadrat perfect ( ştiu că este contradictoriu, de aceea nu mai continui pe tema aceasta ).

În fine, poezia în sine nu mi se pare o reuşită atât de mare, ca ceva genial însă este amuzantă. Destul de amuzantă.

Titlul este simplu. Nu am ce comenta.

De fapt, nu am prea multe de spus cu privire la această lucrare decât faptul că am apreciat foarte mult ideea şi faptul că poezioara m-a amuzat destul de mult.

Un alb gol.

Nu am observat greşeli de tastare deşi nu pot spune cu siguranţă că nu sunt. Singurul lucru care m-a deranjat şi l-aş considera chiar greşeală este punctul din titlu, nu îşi are deloc locul.

Estetic vorbind, well, ar fi mers o spaţiere sau poate că nu. Adică, textul nu este atât de mare aşa că nu mă deranjează pentru că nu pare neapărat prea înghesuit.

Ideea ta mi-a plăcut destul de mult, mă refer aici la viziune. Mă aşteptam ca cineva să trateze şi aşa subiectul „alb” ca alb în sine şi ceea ce semnifică el şi pot spune că te-ai ocupat destul de bine de acest aspect, pentru că se poate înţelege foarte bine ceea ce ai vrut să zici ( chiar dacă lucrarea are o tentă filosofică, nu pot spune că nu mi-a plăcut, este destul de reuşită şi uşor de înţeles pentru mine – nu am avut tendinţa să mă pierd în cuvinte şi semnificaţii poate pentru faptul că nu a fost atât de lungă, or smth. ).

Modul în care ai scris ideea este destul de plăcut, ai îmbinat ideea cu stilul destul de bine. Ceea ce nu mi-a plăcut la lucrarea ta a fost referirea la dragoste. Mi se părea că până acolo merge totul perfect şi apoi ai dat cu băţu-n baltă şi mi-ai stricat viziunea perfectă. Putusem regăsi atât de multe lucruri în textul tău şi îmi plăcuse atât de mult, până să spui partea cu dragostea, mi-aş fi dorit să nu faci referire la asta. A stricat puţin frumuseţea lucrării.

În ceea ce priveşte titlul, în afară de punct, îmi place şi cred că se potriveşte foarte bine cu restul lucrării.

*
În ceea ce priveşte votul meu, mă gândisem să votez o singură lucrare. Însă, nu voi face asta. Voi vota două lucrări, doar una dintre ele o voi vota şi aici şi în poll iar pe alta doar aici.
Cea care va fi votată şi în poll este lucrarea numărul 6, Alb imaculat. Lucrarea care mi-a plăcut cel mai mult şi care a îndeplinit cel mai mult cerinţele, atât obiective cât şi subiecte.
Şi a doua lucrare pe care o votez este lucrarea cu numărul 3, Andante care mi-a plăcut şi aceasta foarte mult deşi nu a respectat atât de bine tema.

Oricum, felicitări tuturor.



Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Noiembrie - Lucrari - de Unia - 25-11-2010, 08:56 PM
RE: FOTM - Noiembrie - Lucrari - de candy_cane - 26-11-2010, 12:23 AM
RE: FOTM - Noiembrie - Lucrari - de Teh - 26-11-2010, 07:17 PM
RE: FOTM - Noiembrie - Lucrari - de Miranda. - 27-11-2010, 10:28 PM
RE: FOTM - Noiembrie - Lucrari - de Miranda. - 28-11-2010, 12:09 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM Noiembrie - Inscrieri Lia 1 2.927 13-12-2012, 05:56 PM
Ultimul răspuns: Matt
  FOTM - Septembrie - Lucrari Lia 6 4.836 07-11-2012, 01:23 AM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM Iunie - Lucrari Lia 8 5.959 12-07-2012, 01:34 AM
Ultimul răspuns: Lia
  FOTM - Februarie - Lucrari Nya. 8 5.522 08-03-2012, 08:52 PM
Ultimul răspuns: Nya.
  FOTM - Noiembrie - Rezultate Aly 0 1.827 30-11-2011, 04:57 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Noiembrie - Lucrarile Aly 3 3.286 30-11-2011, 04:40 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Noiembrie - Inscrieri Aly 22 9.719 20-11-2011, 09:07 PM
Ultimul răspuns: Aly
  FOTM - Iunie - Lucrari candy_cane 12 8.291 06-07-2011, 11:57 AM
Ultimul răspuns: Teh
  FOTM - noiembrie - Rezultatele Unia 0 2.098 07-12-2010, 06:04 PM
Ultimul răspuns: Unia
  FOTM - Noiembrie - Inscrieri Flaw 18 9.184 24-11-2010, 10:31 PM
Ultimul răspuns: brokenxwings


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)