Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scolile din Japonia vs scolile din Romania

Fail. Why ? Pentru că acest lucru se ştia deja. Nu eram noi ăia care ziceam că învăţământul românesc e praf ? Nu e vorba că învăţăm ci că pierdem timp preţios învăţând degeaba. Oricum e cam acelaşi lucru cu învăţatul doar că fiecare ţară îşi adoptă sistemul său. Evident că nu poţi compara Japonia, o ţară cu un buget ridicat, o economie înfloritoare şi prosperă cu România care stă să pice. Daia am zis fail pentru că e un subiect care oricum se dezbate deja, iar la ora actuală toţi suntem revoltaţi de ceva. Că nu ne convine o chestie că nu ne convine alta. Până la urmă nu mai mergeţi la şcoală şi gata. Măturaţi străzile e şi asta o meserie. Faptul că profesorii muncesc 12 ore pe zi mai vin şi în vacanţe pe un salariu mizer, elevul are pretenţia să aibe totul, dar nu e conştient că proful are şi o familie de hrănit. Ziceaţi de uniformă . . . dar la topicul cu uniforme de la secţiunea şcoală majoritatea sunt revoltaţi că poartă uniforme. Cine vă înţelege ? Nu vreţi şcoală, am zis mai sus.

Te duci la facultate şi faci 12 ore. Evident că nedreptatea e altceva atunci când tu înveţi pe rupte şi X îşi ia referatul de pă net şi proful îl notează cu 10 ceea ce nu e echivalent cu ce ai făcut tu 12 ore într - o zi să - ţi scrii un referat dat fiind că nu ai laptop / net. De asemenea, învăţământul superior mai e şi pă pile, dar nu ai ce face, nimeni nu te obligă să facă o facultate tocmai în România. O poţi face altundeva. Şi nu e vina învăţământului că cineva se îmbracă sumar. E vina părinţilor că ' s bătuţi în cap.

Citat:Acolo,ai si o ora pentru pranz,probabil ca cluburile fac viata de elev mai distractiva..la noi profesorii se uita cu dispret la tine daca faci vreun sport anume sau teatru..ca pentru ce ne trebuie...mdeah...
Ce am zis mai sus.

Japonia are condiţii mult mai bune pentru că învăţământul românesc. Evident că cu toate astea, Japonia are bani asta e şi ideea. de ce nu au manuale copii într - a unşpea ? Nu au banii ăştia ca să le dea manuale.

edit : asta e ideea. we dom't have money but we want more. Dar nu avem de unde
-

Răspunsuri în acest subiect
RE: Scolile din Japonia vs, scolile din Romania - de *ILY Yaoi Maniac* - 19-10-2010, 09:01 AM
RE: Scolile din Japonia vs, scolile din Romania - de Flash - 19-10-2010, 11:32 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Ce ati vrea sa stiti despre Japonia? Mitsukai Yoru 11 13.077 18-11-2011, 11:57 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru
  Diferente dintre Japonia si China NiyaTai 11 20.509 19-10-2011, 09:31 PM
Ultimul răspuns: Mitsukai Yoru

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)